Dortmund – Leverkusen 6:2 (kon.) | Mohuč – Wolfsburg 1:1 (kon.) | Kolín nad Rýnem – Bayern 0:3 (kon.)
W. Brémy – Darmstadt 2:0 (kon.) | Hoffenheim – Ingolstadt 5:2 (kon.) | Mönchengladbach – Schalke 4:2 (kon.)
konec
Borussia Dortmund
6:2 (2:0)
Bayer Leverkusen
Sobota 04.03.2017, 15:30 • Signal Iduna Park, Dortmund • Německá Bundesliga • 23. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. S konstatováním toho, že dnešní na góly velice bohatý duel v Signal Iduna Parku sledovalo 79 100 diváků, se s Vámi loučím. Někdy příště zase na počtenou. (17:41:03)
     
    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 12:3. Střely mimo: 4:3. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 7:26.
     
    Je konec, Dortmund si dnes s chutí zastřílel, když Leverkusen díky fantasticky zvládnutému závěru rozdrtil vysoko 6:2! Rozhodně jsme se nenudili, o úvodní branku se už v šesté minutě postaral Ousmane Dembélé. Poté zápasové otěže sice převzali fotbalisté Bayeru, v koncovce to dnes z jejich strany ale nebylo to pravé ořechové. V šestadvacáté minutě na 2:0 zvyšoval Pierre-Emerick Aubameyang, jenž se mohl do střelecké listiny znovu zapsat o pět minut později, před úplně prázdnou brankou soupeře ale promáchl.

    Druhý poločas se nesl ve znamení gólových hodů, diváci v Signal Iduna Parku jich viděli hned šest. Hostům se podařilo snížit zásluhou parádní individuální akce Kevina Vollanda, v devětašedesáté minutě ale Tuchelově družině dvoubrankové vedení vrátil Pierre-Emerick Aubameyang, který se po dnešku osamostatnil na čele tabulky střelců. Zpět do hry o body Leverkusen vrátil famózní přímý kop v podání Wendella, poté už se ale prosazovali pouze fotbalisté BVB. Na 4:2 zvyšoval Christian Pulisic, nařízený pokutový kop proměnil střídající André Schürrle a v druhé minutě nastavení dal konečnou podobo zápasovému skóre Raphaël Guerreiro!
     
    90+3
    Konec zápasu.
    90+2. Raphaël GUERREIRO - 6:2
     
    90+2
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Tohle už je opravdová demolice, v nastaveném čase totiž fotbalisté Dortmundu přidávají šestou trefu, hosté jsou na kolenou! Dobrou přihrávku dostal do šestnáctky Kagawa, míč se mu sice zamotal mezi nohama, ovšem i tak jej japonský šikula přenechal Pulisicovi. Ten nahrál volnému RAPHAËLU GUERREIROVI, jenž rozvlnil síť po nekompromisní bombě ke vzdálenější tyči.
     
    90+1
    Nad rámec základní hrací doby se budou nastavovat tři minuty.
     
    90
    Domácí příznivci už pomaloučku začínali jásat, po Castrově průnikovém pasu se totiž sám na Lena řítil André Schürrle, jeho postup byl ale zastaven zdvihnutým praporkem pomezního sudího, jenž viděl ofsajd.
     
    89
    Doposud neviditelný Javier Hernández dostal konečně prostor na založení dalšího ofenzivního snažení Leverkusenu, daleko se ale s balonem nedostal, fantastický obranný skluz totiž ze svého repertoáru vytáhl Bartra.
     
    88
    Hosté se ještě snaží o vykřesání alespoň malé jiskřičky naděje, vše ale nasvědčuje tomu, že dnes z Dortmundu odjedou s prázdnou. Znovu se něco pokoušel vymyslet aktivní obránce Henrichs, jeho centr byl ale tentokráte až příliš přetažený.
     
    87
    Henrichsův pokus o centr byl zastaven, Castro ale balon posléze odhlavičkoval pouze ke Kamplovi, který povedeným centrem našel hlavu Aleksandara Dragoviće, jeho zakončení ale nemělo gólové parametry.
     
    86
    Střídání v týmu Bayer Leverkusen: ze hřiště odchází Ömer Toprak, přichází Aleksandar Dragović.
    85. André SCHÜRRLE - 5:2
     
    85
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Je tomu skutečně tak, domácí se prosazují už popáté a myslím si, že o jejich dnešním vítězství už nemůže být pochyb! Směr rány od ANDRÉHO SCHÜRRLEHO sice brankář Leno vystihl a dokonce si na balon i sáhl, jeho cestě do sítě ale neodkázal zabránit.
     
    84
    Wendell v pokutovém území fauloval o kličku se snažícího Andrého Schürrleho, Borussia tak bude kopat penaltu! Přidají domácí pátý gól?
     
    84
    Javier Hernández, který po svém příchodu na hřiště nikterak aktivní hrou neoplýval, poslal balon k volnému Wendellovi. Ten se snažil nacentrovat do míst, kam si sbíhal Havertz, našel ale pouze Sokratise.
     
    83
    Stoper Bayeru, který bude mimochodem od příští sezony působit právě v dresu Borussie Dortmund, je na travnaté ploše ošetřován. Uvidíme, zda bude Toprak vůbec schopen dnešní utkání dokončit.
     
    82
    André Schürrle o sobě dal vědět okamžitě po svém příchodu na hrací plochu, ovšem ne v příliš pozitivním slova smyslu, protože fauloval Ömera Topraka, jehož bolestivá grimasa hovoří za vše.
     
    81
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Pierre-Emerick Aubameyang, přichází André Schürrle.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 6. Dembèlé, 26. Aubameyang, 69. Aubameyang (Dembèlé), 77. Pulisic (Durm), 85. Schürrle (pen.), 90+2. Guerreiro (Pulisic) – 48. Volland (Wendell), 74. Wendell

    Karty:   17. Aránguiz (LEV), 37. Havertz (LEV), 45+3. Bellarabi (LEV), 63. Volland (LEV), 69. L. Bender (LEV), 84. Wendell (LEV)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 12:3. Střely mimo: 4:3. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 7:26.
    Borussia Dortmund: Bürki – Piszczek, Papastathopoulos, Bartra – Durm, Weigl, G. Castro, Guerreiro – Dembèlé (73. Kagawa), Reus (C) (44. Pulisic) – Aubameyang (81. Schürrle).
    Náhradníci: Weidenfeller – Schürrle, Pulisic, Kagawa, Merino, Ginter, Schmelzer.

    Bayer Leverkusen: Leno – Henrichs, Jedvaj, Toprak (86. Dragović), Wendell – Mehmedi (66. J. Hernández), L. Bender (C), Aránguiz (38. Bellarabi), Kampl – Volland, Havertz.
    Náhradníci: R. Özcan – Dragović, J. Hernández, Baumgartlinger, Brandt, V. Jurčenko, Bellarabi.

    Rozhodčí: Christian Dingert – Tobias Christ, Arne Aarnink

    Diváci: 79 100
    bahis siteleri