Tottenham – Everton 3:2 (kon.) | Sunderland – Manchester City 0:2 (kon.)
konec
Tottenham Hotspur
3:2 (1:0)
Everton FC
Neděle 05.03.2017, 14:30 • White Hart Lane, London • Anglická Premier League • 27. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, děkuji Vám za pozornost a zase někdy příště se budu těšit na počtenou. (16:39:34)
     
    Dnešní utkání sledovalo 31 692 diváků.
     
    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 5:1. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 9:14.
    VIDEO: Mauricio Pochettino oslavující vítězný gól Deleho Alliho!
     
    Utkání je u konce, spokojenější z něj nakonec odchází fotbalisté Tottenhamu, kteří dnes před vlastními fanoušky dokázali zvítězit poměrem 3:2! Spurs se tak udrželi na druhé pozici tabulky Premier League, na vedoucí Chelsea ovšem stále ztrácí sedm bodů. První poločas příliš zajímavou fotbalovou partii nepřinesl, vše důležité se událo jen v rozmezí dvacáté a třicáté minuty. Nejprve domácí do vedení po nádherné střele poslal Harry Kane, jenž se tak osamostatnil na čele tabulky střelců, poté si Kohouti vypracovali i další příležitosti, v té nejvážnější trefil Victor Wanyama břevno.

    Začátek druhého poločasu naznačoval pokračování v taktické partii, ve čtyřiapadesáté minutě The Toffees podržel Robles, který eliminoval Vertonghenovu pumelici. Dvě minuty nato už se Pochettinova družina dostala do dvoubrankového vedení, svým devatenáctým gólem v sezoně se o to postaral Harry Kane! Svěřencům Ronalda Koemana se dnes směrem do útoku příliš nedařilo, na svou premiérovou možnost čekali až do jednaosmdesáté minutě, kdy se ale o snížení a vykřesání drobné naděje postaral Romelu Lukaku. Diváci viděli ještě dvě další branky, nejprve na 3:1 zvyšoval Dele Alli, konečnou podobu dal výsledku ve třetí minutě nastavení Enner Valencia. Liverpoolský celek tak v anglické nejvyšší soutěži padl poprvé od šestadvacátého prosince, i nadále ale zůstává na sedmé příčce.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Po Winksově nákopu se z úhlu do šestnáctky hnal Vincent Janssen, na poslední chvíli ale za záchrannou brzdu zatáhl Ashley Williams, jenž je ale za své počínání odměněn žlutou kartou.
    90+3. Enner VALENCIA - 3:2
     
    90+3
    Everton právě vstřelil branku!
    Panečku, na White Hart Lane se v závěru tohoto zápasu ale dějí věci, Evertonu se podařila okamžitá odpověď! Znovu se celá gólová akce odehrála po rozehrávce přímého kopu, centr od Rosse Barkleyho totiž po špatné komunikaci domácích beků doputoval až na hranici malého vápna, kde balon do sítě s přehledem uklidil osamocený ENNER VALENCIA.
    90+2. Dele ALLI - 3:1
     
    90+2
    Tottenham právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto, zázrak se konat nebude, Tottenham totiž v nastaveném čase přidává už třetí gól a o jeho vítězství nemůže být pochyb! Bránění nařízené standardní situace už hosté nevěnovali příliš pozornosti, do jejich nezformované obranné formace si na Winksovu nabídku naběhl DELE ALLI a šikovným prodloužením balonu ke vzdálenější tyči překonal Roblese!
     
    90+2
    Hráči Tottenhamu si ale počínají velice chytře. Jan Vertonghen dokázal na útočné polovině míč pár vteřinek podržet a poté si doslova došel pro faul od Ashleyho Williamse. Následovat tak bude přímý kop.
     
    90+1
    Nad rámec základní hrací doby se sudí rozhodli nastavit hned čtyři minuty, hosté tak na vyrovnání ještě stále mají čas. Povede se jim malý fotbalový zázrak?
     
    90
    A to bylo od Harryho Kana pro dnešek už vše. Nejlepší střelec Premier League za hlasitého potlesku z tribun opouští trávník a na posledních pár minutek přepouští místo Vincentu Janssenovi.
     
    90
    Svěřenci Mauricia Pochettina už se snaží o získávání drahocenných vteřinek na útočné polovině. Přesně to nyní absolvoval Harry Kane, na konci svého počínání byl ale zdvojen a o balon zákonitě přišel.
     
    89
    Na dlouhý balon od Bainese si znovu sbíhal neúnavný Romelu Lukaku, ve sprinterském souboji ale podlehl spolehlivě se vracejícímu Benu Daviesovi, který posléze nechal kulatý nesmysl doskákat až mimo hrací plochu.
     
    88
    Po McCarthyho ztrátě Kohouti založili bleskurychlou protiakci, v jejímž závěru Alli sklepl balon pro Kana, jenž si jej přehodil na levačku a zkusil Roblese překvapit technickým pokusem ke vzdálenější tyči, tu ale o kus minul.
     
    87
    Střídání v týmu Tottenham Hotspur: ze hřiště odchází Christian Eriksen, přichází Moussa Sissoko.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 20. Kane (Davies), 56. Kane (Alli), 90+2. Alli (Winks) – 81. R. Lukaku (Mirallas), 90+3. E. Valencia (Barkley)

    Karty:   76. Dembélé (TOT) – 30. Gueye (EVE), 90+5. A. Williams (EVE)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 5:1. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 9:14.
    Tottenham Hotspur: Lloris – Dier, Alderweireld, Vertonghen – Walker, Wanyama, Dembélé (78. Winks), Davies – Eriksen (87. Moussa Sissoko), Alli – Kane (90. V. Janssen).
    Náhradníci: Vorm – Wimmer, Trippier, Moussa Sissoko, Winks, V. Janssen, Son Heung-min.

    Everton FC: Robles – Coleman, A. Williams, Ra. Funes Mori, Baines – Schneiderlin, Gueye (82. E. Valencia), Barry (C) (65. James McCarthy) – Davies (64. Mirallas), Barkley – R. Lukaku.
    Náhradníci: Stekelenburg – Holgate, Jagielka, James McCarthy, Lookman, Mirallas, E. Valencia.

    Rozhodčí: Michael Oliver – Stuart Burt, Constantine Hatzidakis

    Diváci: 31 692
    thejrc.org