Boston – New Jersey 3:2 (kon.) | Buffalo – Tampa 1:2 (0:2 po s.n.) | Florida – Dallas 1:2 (kon.)
NY Rangers – Montreal 1:4 (kon.) | Winnipeg – Colorado 6:1 (kon.) | Ottawa – Columbus 3:2 (kon.)
Washington – Philadelphia 2:1 (po pr.) | Nashville – Chicago 3:5 (kon.) | Edmonton – Detroit 4:3 (kon.)
Los Angeles – Vancouver 3:4 (kon.) | Calgary – NY Islanders 5:2 (kon.) | Pittsburgh – Buffalo 4:3 (kon.)
New Jersey – Columbus 0:3 (kon.)
konec
Los Angeles Kings
3:4 (0:2, 1:2, 2:0)
Vancouver Canucks
Neděle 05.03.2017, 04:10 • Staples Center, Los Angeles • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání

    Bo Horvat (VAN) (0 + 3)
    Ryan Miller (VAN) (41 zásahů)
    Adrian Kempe (LAK) (0 + 2) (06:50:04)
     
    Československá stopa v utkání

    Marián Gáborík (LAK) (0 + 0, 3 střely, čas na ledě 14:18)
     
    Střely na branku v zápase

    Los Angeles Kings: 44

    Vancouver Canucks: 21
     
    To je ale z dnešního zápasu vše. Los Angeles Kings zahájili svou stíhající jízdu za vyrovnáním až moc pozdě. Ve třetí třetině sice dali dvě branky, ale ani to na body nestačilo. Ryan Miller v brance hostů vzdoroval dohromady 44 střelám, pouhé tři propustil. To jeho protějšek Ben Bishop inkasoval čtyřikrát z 21 pokusů Kosatek a na dnešek rozhodně nebude vzpomínat rád. Dvě branky zapsal za kanadský celek Sven Bärtschi, tři kanadské body má mladý útočník Bo Horvat. Body do tabulky tedy berou Canucks. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký zbytek víkendu.
     
    Konec zápasu.
     
    59:54
    Ještě jedno zakázané uvolnění Canucks, ale tohle už budou domácí těžko stíhat. Jediná možnost je, že by vyhráli buly a hned vystřelili na bránu.
     
    59:42
    Posledních osmnáct vteřin, Los Angeles Kings si vybírají oddechový čas.
    58:39 Alec MARTINEZ - 3:4
     
    58:39
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Ale pozor, Králové se posazují ve vlastním oslabení a ještě úplně hotovo být nemusí. Krásnou nahrávku totiž dostal od spoluhráče zpoza branky ALEC MARTINEZ, který propálil Ryana Millera. Teď bude záležet na tom, zda Kings dokážou udržet útočné pásmo a dostat se ještě do nějaké šance. Ben Bishop pravděpodobně zůstane i nadále na střídačce, Králové už nemají na co čekat. Asistence: Adrian Kempe, Derek Forbort.
     
    58:27
    Nejspíš je po nadějích domácího týmu. Andy Andreoff je totiž odeslán na trestnou lavici za nedovolené bránění. Takže Bishop musí zpět mezi tři tyče.
     
    58:03
    Doughtyho střelu někdo zblokoval ještě na levém kruhu. Pak se dostal ještě do zakončení Andreoff, ale ten pro změnu vůbec netrefil prostor mezi třemi tyčemi.
     
    57:35
    Henrik Sedin je zpátky na ledě, takže Canucks jsou v plném počtu. Králové nadále hrají s prázdnou klecí a sázejí tím pádem vše na jednu kartu.
     
    57:02
    Ben Bishop je mimo svou klec, Kings to zkoušejí v šesti proti čtyřem a bez brankáře.
     
    56:45
    A další vyhození. Z přesilovky Kings už nezbývá ani minuta, navíc teď domácí zbytečně poslali kotouč na zakázané uvolnění a komplikují si tak život.
     
    56:03
    První vyhození Vancouveru přes všechny čáry v tomto oslabení. Pak si dokonce brankář Miller zahrál s pukem, což docela pomohlo jeho obráncům.
     
    55:48
    A teď navíc puk přidrže Ryan Miller, který bez váhání přerušuje hru. Musel dávat pozor na dorážky u tyče, ale všechno zvládl bez inkasování.
     
    55:40
    Hned po buly pálil jeden z beků Kings, jenže Edler před brankovištěm puk v pohodě zastavil.
     
    55:30
    Ale pozor, znovu trest pro Canucks a tato častá vyloučení ještě mohou hosty hodně mrzet. Další přesilovku si Los Angeles zahraje poté, co musí za katr za sekání Henrik Sedin.
     
    54:58
    Také Muzzin se střelou bez přípravy pokusil překvapit hostujícího brankáře. A málem se mu to povedlo, mířil pouze těsně vedle pravé tyčky.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 37. Kopitar (Martinez, Doughty), 53. Lewis (Kempe, LaDue), 59. Martinez (Kempe, Forbort) – 12. Bärtschi (Eriksson, Horvat), 19. H. Sedin (Horvat, Ch. Tanev), 27. Bärtschi (Horvat, Eriksson), 33. Goldobin (B. Hutton, B. Sutter)


    Los Angeles Kings: Bishop (Quick) – Forbort, Doughty, Muzzin, LaDue, McNabb, Martinez – Gáborík, Kopitar, Iginla – Pearson, J. Carter, Toffoli – Lewis, N. Shore, D. Brown – Kempe, Dowd, Andreoff.
    Vancouver Canucks: R. Miller (Markström) – Edler, Stecher, Sbisa, Ch. Tanev, B. Hutton, Biega – D. Sedin, H. Sedin, M. Granlund – Bärtschi, Horvat, Eriksson – Goldobin, B. Sutter, Megna – B. Gaunce, Chaput, Cramarossa.

    Rozhodčí: McIsaac, Charron – Gibbs, Pancich
    thejrc.org