Chomutov – PZ Kladno 5:3 (kon.) | Mladá Boleslav – Slavia 3:2 (po pr.) | Kobra – K. Vary 2:3 (kon.)
Mountfield HK – Letňany 3:2 (1:0 po s.n.) | Vsetín – HK MD Šumperk 6:2 (kon.) | Pardubice – Kometa Brno 3:4 (kon.)
HC Plzeň – HC Litvínov 1:4 (kon.) | Vítkovice – Havířov 1:4 (kon.) | Sparta – Č. Budějovice 0:2 (kon.)
Kladno – Ústí n/L 5:7 (kon.)
konec
VHK ROBE Vsetín
6:2 (1:0, 2:2, 3:0)
HK Mladí Draci Šumperk
Neděle 05.03.2017, 12:30 • Zimní stadion Na Lapači • ELIOD extraliga mladšího dorostu
Partner:
     
    Hráči i přítomní fanoušci Vsetína se po dnešním vyhraném zápase radují více než obvykle. Tři body z tohoto utkání totiž zajišťují vsetínskému mladšímu dorostu postup do play-off.

    Vsetínský tlak dokázal ve 53. minutě proměnit Kuboš a vytvořil tak pro Valachy opět dvoubrankové vedení. V poslední minutě pak Lukačka přidal trefu, definitivně potvrzující vítězství, a Dohnal necelou vteřinu před koncem využil odevzdanosti Šumperka k tomu, aby vsítil svou druhou branku v zápase a upravil skóre na 6.2.

    Ode mě je to pro dnešek vše, ze vsetínského Lapače Vám přeji příjemný zbytek neděle. (14:42:34)
     
    Konec zápasu.
     
    59:59
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Necelou vteřinu před koncem přidává Vsetín šestý gól, když se MARKU DOHNALOVI povedlo projít již nepříliš koncentrovanou obranou Šumperka a blafákem překonat Kašpara. Asistence: Tomáš Calaba.
     
    59:34
    Vsetín právě vstřelil branku!
    26 vteřin před koncem zápasu pojistil výhru Vsetína MARCO LUKAČKA. Nikým nebráněn si z mezikruží povodil gólmana a poslal puk k pravé tyčce. Brankář se kotouče dotkl, nezabránil však tomu, aby pomalu doklouzal za brankovou čáru. Asistence: Bez asistence.
     
    59:12
    Kunst zkoušel tečovat střelu Adámka z vrcholu pravého kruhu. To se mu ale nepovedlo a puk končí těsně vedle pravé tyčky.
     
    58:54
    Domácí v plném počtu.
     
    58:39
    Vsetín se drží v útočném pásmu a pomalu kombinuje. Finální střela vyjde vždy na Kuboše, který stojí na modré čáře.
     
    58:12
    Vyloučení v týmu HK Mladí Draci Šumperk (Urban – 2 min., podražení).
     
    57:59
    Šánek bojoval v útočném pásmu proti čtyřem hráčům soupeře. I přes snahu se před gólmana nedostal, nemusí však ničeho litovat, jelikož pro svůj celek získal alespoň cenné vteřiny.
     
    57:13
    Kesler čekal na teč před brankou. Střela od modré však šla kousek od něj, a skončila tedy na hokejce domácího Kuboše, který za pomoci mantinelu vyhazuje.
     
    56:54
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Dohnal – 2 min., držení protihráče).
     
    56:36
    Po delší době dostal Horký kotouč do útočné třetiny Šumperka. K zakončení se ale přes čtyři bránící hráče nedostal.
     
    55:41
    Lukačka dlouho hledal vhodnou střeleckou pozici. Nakonec zvolil místo na levém kruhu, odkud vypálil. Jeho střelu vyrazil gólman jen před sebe a Lukačka tak mohl najít volnou skulinku u pravé tyčky. Domácí hráč však nezamířil přesně a šanci nevyužil.
     
    54:40
    Kubošova střela se otřela o Kašparovu lapačku, a nakonec končí na brankové čáře.
     
    52:45
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Šumperk po celou dobu dobře brání a může se spolehnout na výkon gólmana. Nyní byl však Kašpar bezmocný, když se za jeho záda dostala střela PETRA KUBOŠE. Šumperský gólman se přemisťoval a střela do protipohybu skončila až za brankovou čarou. Asistence: Lukáš Adámek, Šimon Jenáček.
     
    52:36
    Lobodowski vyslal střelu z vrcholu pravého kruhu, ta jen zaduněla o Kašparovy betony.
     
    51:44
    Hra se přelévá z jedné strany na druhou, ale pokaždé je k vidění množství nebezpečných střel. Tentokrát trefil boční síť Calaba a Adámek se nedokázal prosadit k nebráněné pravé tyčce.
     
    50:17
    Blaháček najel do mezikruží a vypálil. Ševců kotouč betonem vyrazil na pravý kruh, odkud vypálil Horký. Vsetínský gólman se musel proti jeho střele velmi rychle přemístit, nakonec však zasáhl a vzal tak hostujícímu útočníkovi jistý gól do odkryté branky.

    Helena Hegeďová

    Branky a nahrávky: 4. Mikulík (Šánek), 28. Jenáček (Kuboš, Adámek), 33. Dohnal (Lobodowski), 53. Kuboš (Adámek, Jenáček), 60. Lukačka, 60. Dohnal (Calaba) – 29. Kubíček (Kesler), 30. Vintr (Kesler)


    VHK ROBE Vsetín: Ševců (Lidák) – Vávra, Kuboš, Lukačka, Houser, Mikulík, Kunst, Sviták, Navrátil – Půček, Adámek, Lobodowski, Dohnal, Pochylý, Calaba, Jenáček, Šánek, Hradil.
    HK Mladí Draci Šumperk: Kašpar – Kubíček, Hrůzek, Kubíček, Cekr, Blaháček, Školut – Kesler, Horký, Kaplan, Veselý, Mácha, Plhal, Urban, Vintr.

    Rozhodčí: Šudoma – Hubáček, Hübl
    ocianews.com