Nitra – Žilina 4:1 (kon.) | Lipt. Mikuláš – Martin 0:3 (kon.) | Banská Bystrica – Nové Zámky 4:3 (kon.)
Poprad – Trenčín 2:3 (po pr.) | Košice – Zvolen 0:2 (kon.)
konec
HC Košice
0:2 (0:1, 0:0, 0:1)
HKM Zvolen
sk Neděle 05.03.2017, 17:15 • Steel aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR) • 51. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    HC Košice si na svoj stý bod v základnej časti musia ešte počkať. Podobne ako v Trenčíne, tak ani dnes nedokázali skórovať a Zvolenčanom podľahli 0:2. Až v záverečnej desaťminútovke dostali súpera pod tlak, no vyrovnávajúci gól sa im nepodarilo streliť. V záverečnej minúte zápasu spečatil víťazstvo hostí Bruno Mráz, ktorý priamo z buly poslal puk do opustenej brány. Zvolenčania tak prelomili čaro Steel arény a zvíťazili tu prvýkrát od decembra 2013. Oceliari tak zrejme definitívne môžu zabudnúť na druhé miesto po základnej časti. Naopak, Zvolen sa priblížil k piatemu miestu a štvrťfinálovému súboju so Žilinou. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný večer. (19:54:06)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:54
    V samotnom závere zápasu ešte budeme svedkami trestov na oboch stranách. Za údery sú zhodne vylúčení domáci Juraj Milý a hosťujúci Peter Hraško.
     
    59:46
    Zvolen dal gól!
    Tak teraz sme boli svedkami kuriózneho momentu. Vhadzovalo sa v strednom pásme, no Košice pokračovali v hre bez brankára. BRUNO MRÁZ šikovným spôsobom poslal puk na bránu priamo po vhadzovaní a definitívne rozhoduje o zisku zvolenských troch bodov. Bez asistencie.
     
    59:43
    Hra je prerušená, pretože na ľadovej ploche leží Patrik Lušňák. Ten dostal tvrdý úder pri mantineli, no vyzerá to tak, že hlavní rozhodcovia vylučovať nebudú.
     
    59:22
    Ladislav Nagy bol za bránou, pred ňou mal dobre postaveného Petra Boltuna, no ten sa nepretlačil do zakončenia. Následne Zvolenčania vyhodili puk mimo hracej plochy, a tak majú Košice útočné pásmo.
     
    58:44
    Strela Richarda Jenčíka bola zblokovaná na ochrannú sieť. Vhadzovať sa tak bude pred zvolenským brankárom Marekom Šimkom. Rostislav Čada si zobral oddychový čas a posiela na ľad šesticu hráčov.
     
    58:15
    Košičanom sa nedarí dostať do útočného pásma a vyzerá to tak, že ani v druhom zápase po sebe neskórujú. Na ľad prichádza prvá útočná formácia.
     
    57:43
    Matúš Síkela mohol rozhodnúť! Ondrěj Šmach spravil obrovskú chybu vo vlastnej obrannej tretine, ale Vladislav Habal predviedol svoj rýchly ľavý betón po strele z medzikružia.
     
    57:24
    Michal Novák má puk za svojou vlastnou bránou a využíva čas, pokiaľ domáci striedajú. Košice majú na vyrovnanie už len približne dve a pol minúty.
     
    56:38
    Richard Jenčík teraz prenikol do útočného pásma po ľavej strane. Pred bránou smeroval prihrávku na Juraja Milého, ale ten sa do zakončenia nedostal.
     
    56:00
    Zvolenčania teraz zbierajú cenné sekundy v útočnom pásme. Od pravého mantinelu dokonca strieľal Patrik Lušňák, ale jeho pokus mieril vedľa.
     
    55:32
    Ladislav Nagy prešiel po pravej strane do útočného pásma. Šikovnou spätnou prihrávkou hľadal Petra Boltuna, ale ten sa už do zakončenia nepredral.
     
    54:48
    Pavel Klhůfek vyhodil puk cez všetky čiary, ale zakázané uvoľnenie sa nepíska. Aktivitou hýril Bruno Mráz a prekorčuľoval obrancov súpera.
     
    54:18
    V priebehu niekoľkých sekúnd musel Marek Šimko dvakrát zasahovať. Najskôr vyráža strelu Petra Boltuna a následne na dvakrát skrotil aj pokus Ladislava Nagya.
     
    53:39
    Košickí hokejisti stupňujú svoj tlak. Oceliari tlačia svojho súpera, ale stále sa im nedarí prelomiť streleckú smolu. Pripomínam, že predošlých deväť zápasov so Zvolenom v Steel aréne vyhrali.
     
    53:12
    K strele z pravého kruhu na vhadzovanie sa dostal Peter Bartoš. Dráhu strely ale Marek Šimko videl, a tak bez problémov vyrazil puk do bezpečia.
     
    52:35
    Zvolečania sa dostali do prečíslenia troch proti dvom. Akciu po ľavej strane potiahol Samuel Petráš, ale tesne pred bránkoviskom nenašiel Matúša Matisa.

    Miroslav Kováčik

    Branky a nahrávky: 18. Klhůfek (Mráz, Novák), 60. Mráz


    HC Košice: Habal – Dudáš, Šmach, Šedivý, Vašíček, Matejka, Jankovič, Koch, Deyl – Hričina, Boltun, Nagy – Spilár, Suja, Varga – Bicek, Jenčík, Milý – Šoltés, Vrábeľ, Bartoš.
    HKM Zvolen: Šimko – M. Novák, Andersons, Hraško, Valenta, Habšuda, Plechanov, Homér, Krejčí – L. Novák, L. Jurík, Zuzin – Lušňák, Mráz, Klhůfek – Matis, Petráš, Síkela – Jurák, Jakubík, Dubeň.

    Rozhodčí: Vladimír Snášel, Tomáš Orolín – Rastislav Gajan, Róbert Gavalier.
    thejrc.org