Calgary – NY Islanders 5:2 (kon.) | Pittsburgh – Buffalo 4:3 (kon.) | New Jersey – Columbus 0:3 (kon.)
Minnesota – San Jose 3:1 (kon.) | Colorado – St. Louis 0:3 (kon.) | Anaheim – Vancouver 1:2 (kon.)
Arizona – Carolina 1:2 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
8:2 (3:0, 3:1, 2:1) Stav série: 4:1
HC Frýdek-Místek
Pondělí 06.03.2017, 17:30 • Horácký zimní stadion, Jihlava • Play-off Chance ligy • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Dobrý den, ještě jednou vítejte u dalšího zápasu čtvrtfinále play-off WSM Ligy mezi Duklou Jihlava a Frýdkem-Místkem. Jihlavští po dvou domácích výhrách zvítězili i v prvním utkání na ledě soupeře, když v Hale Polárka vyhráli 6:1 a rázem tak získali několik mečbolů na ukončení čtvrtfinálové série. První z nich se jim sice využít nepodařilo, když ve čtvrtém utkání podlehli Frýdku-Místku těsně 2:3, ovšem v pondělí 6. března 2017 od 17:30 budou mít před svými fanoušky na Horáckém zimním stadionu další možnost a prakticky po roce znovu postoupit do semifinále.
     
    HC Dukla Jihlava:
    Jihlavští hokejisté jsou de facto po roce opět velmi blízko tomu, aby se radovali postupu mezi čtyřku nejlepších týmů WSM Ligy. Loni udělali rozhodující čtvrtý bod proti Havířovu v pondělí 7. března 2016. Letos první šanci na ukončení série promarnili, když si ve Frýdku-Místku vybrali pověstné střelecké štěstí v prvním utkání. Druhou šanci budou mít před domácím publikem v pondělí 6. března 2017.

    Poslední zápasy Dukly:
    Frýdek-Místek – Dukla 3:2
    Frýdek-Místek – Dukla 1:6
    Dukla – Frýdek-Místek 2:0
    Dukla – Frýdek-Místek 4:3 pr.
    Přerov – Dukla 2:4.
    Pozvánka k utkání na FB Dukly Jihlava
     
    HC Frýdek-Místek:
    Frýdeckomístečtí po zvládnutém předkole WSM Ligy proti Benátkám jsou jediným čtvrtfinálovým týmem, který ve čtvrtém utkání odvrátil mečbol soupeře na ukončení série. Zatímco Třebíč, Ústí nad Labem i Přerov podlehli v sérii 0:4 na zápasy, Slezané ukončili jedenáctizápasovou vítěznou šňůru Dukly a v posledním utkání doma vyhráli 3:2. Bylo to vůbec poprvé, co Frýdek-Místek v letošní sezoně porazil Duklu na svém ledě.

    Poslední zápasy Frýdku-Místku:
    Frýdek-Místek – Dukla 3:2
    Frýdek-Místek – Dukla 1:6
    Dukla – Frýdek-Místek 2:0
    Dukla – Frýdek-Místek 4:3 pr.
    Benátky – Frýdek-Místek 5:7.
    Pozvánka k utkání na FB Frýdku-Místku
     
    Obranná posila Dukly Jihlava:
    Jihlavští hokejisté zaznamenali v první třetině třetího utkání velkou ztrátu, když kvůli zranění odstoupil produktivní a ve výborné formě hrající zadák Petr Šidlík. Odchovanec jihlavského hokeje po střetu se Sonnkem zůstal ležet na ledě a byť poté zkusil ještě dvě střídání, do druhé třetiny již nenastoupil, stejně tak jako do čtvrtého utkání. Jihlava rychle zareagovala a přivedla Jakuba Galvase. Velký talent českého hokeje se v loňském roce podílel na historickém zlatu české osmnáctky na prestižním Hlinkově memoriálu. Ač je kategorií teprve starší dorostenec, nastoupil letos k 36 utkáním za extraligovou Olomouc s bilancí gólů a čtyř asistencí.
    Dukla oznámila příchod mladíčka Jakuba Galvase
     
    Kdo se postaví do branky Frýdku-Místku?
    Určitě bude zajímavé sledovat, kdo bude hájit branku Slezanů v pátém utkání čtvrtfinále. První a třetí zápas série proti Jihlavě odchytal Juraj Šimboch, jenž dostal dohromady deset branek. Lukáš Daneček hájil branku nováčka WSM Ligy ve druhém a čtvrtém utkání, ve kterých dohromady inkasoval jen čtyřikrát. Ukáže trenér hostí Jiří Juřík na Lukáše Danečka také v pátém utkání?
    Statistiky před dnešním 5. utkáním čtvrtfinálové série

     
    Úvodní sestavy:

    HC Dukla Jihlava: Svoboda (Škarek) – Kajínek, Říha, Dundáček, Bilčík, Galvas, Kaláb, Půža – Diviš, Skořepa, Jiránek – Jergl, Hubáček, Důras – Zeman, Seman, Čachotský – Danišovský, Anděl, Březina. Trenér: Petr Vlk

    HC Frýdek-Místek: Daneček (Šimboch) – Adámek, Kania, Michal Roman, Štebih, Bartko, Stránský – Miloš Roman, Pechanec, Chmielewski – O. Kovařčík, Jašek, M. Kovařčík – Klimša, Jaroš, Christov – Franek, Samiec, Sonnek. Trenér: Jiří Juřík

    Rozhodčí: Doležal, Sýkora – Beneš, Štofa.
     
    Oba týmy jsou již na ledové ploše, zápas před očima zhruba dvou tisícovek fanoušků za okamžik začne.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:01
    Úvodní buly vyšlo lépe Jihlavě, Skořepa si věděl proti Pechancovi rady.
     
    00:17
    Jiří Říha se dostal na pravém kruhu k odraženému kotouči. Napálil jej na branku, ovšem Daneček byl připraven.
     
    00:21
    Hosté vyhráli buly před svojí klecí a ihned jeli dopředu, ale útok Ondřeje Kovařčíka skončil hned za modrou.
     
    00:51
    Jaškovo nahození nedělalo Svobodovi žádný problém, puk je za jeho brankou v pravém rohu.
     
    01:25
    Ani Dukle nevyšel útok dle představ. Svoboda si ale vyjel z brankoviště až mezi kruhy a dobrou prací holí nachází na modré Filipa Semana.
     
    02:01
    Střelu Čachotského ze středu pásma pokryl Daneček, který chvíli poté sbírá skákavý puk a má jej ve výstroji.
     
    02:37
    Anděl přihrál za brankou puk na Danišovského. První jmenovaný vzápětí bojuje proti přesile dvou hráčů, ale kotouč udržel.
     
    02:56
    Co udržel. Anděl ještě dokázal prostrčil puk před branku na Tomáše Jiránka, kterého v první velké šanci vychytal Lukáš Daneček.
     
    03:18
    Jihlavský tlak pokračuje, Daneček si připsal další úspěšný zákrok a hned poté přichází trest hostí. Tomáš Franek na levém kruhu podrazil soupeře a jde na dvě minuty ven.

    Na vyloučení: 0-1.
     
    03:30
    Jihlavští udrželi kotouč v útočném pásmu Od modré si sjel blíže k brance novic v týmu, obránce Jakub Galvas, ovšem kotouč skončil přesně na hrudi gólmana.
     
    03:40
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jihlava opět potvrzuje, že je s využítím 31,25% nejlepší čtvrtfinálový tým na početní výhody. Lukáš Daneček dostává po více jak dvou třetinách gól, když Galvasovo nahození tečoval ADAM ZEMAN do horní části branky a gólman Frýdku-Místku byl bezmocný. Asistence: Jakub Galvas, Filip Seman.
    03:40 Adam ZEMAN - 1:0
     
    03:54
    Dukla právě vstřelila branku!
    Po čtrnácti vteřinách přichází druhý gól Dukly, a to ve stylu "v jednoduchosti je krása." Hubáček vyhrál buly po levici Danečka a hned poté se do puku opřel ALEŠ JERGL, jenž jej poslal kolem zkoprnělého gólmana hostí do sítě. Asistence: Radek Hubáček.
     
    03:54
    Ani se nyní nedivím, že si střídačka hostí bere oddechový čas. Dva góly během 14 vteřin je pro ně tak ledová sprcha, že koupání v Severním ledovém oceánu je proti tomuto hodně teplý čajíček.
     
    04:34
    Ale pozor, Patrik Danišovský jde ven za sekání. Nyní se musí domácí hodně obávat, jelikož jsou naopak nejhorší tým čtvrtfinále, co se týče ubráněných oslabení.

    Na vyloučení: 1-1.
     
    05:06
    Tomáš Jiránek na modré získal puk a vyhazuje ho až k Danečkovi.
     
    05:27
    Miroslav Svoboda ukázal, že zákrok ve stylu semaforu mu rozhodně není cizí. Nyní takto choval kotouč ve své výstroji po střele, kterou vyslal Jakub Kania od modré. Ale že to tedy byla pumelice.
     
    05:47
    S další střelou v podání Mihy Štebiha si poradil pravý beton Svobody.
     
    06:15
    Jihlava ujela do situace dva na jednoho, před prázdnou branou těsně promáchl kotouč Adam Zeman.
     
    06:35
    Dukla právě vstřelila branku!
    Pamatujete na loňské páté semifinále Jihlavy proti Ústí nad Labem? Po dvaceti minutách nebylo co řešit, když Dukla vedla 4:0 a dva góly dala v oslabení. Nyní se tomu hodně blíží, byť její třetí gól padl vteřinu po Danišovského návratu na led. Nahození Miloše Romana po prknech nebylo nejlepší, takže domácí mohli jít opět do situace dva na jednoho. Hubáček vyslal dopředu FILIPA SEMANA, který vzal odpovědnost na sebe, najel si před branku a zahrál na housle Danečka. Asistence: Radek Hubáček, David Kajínek.
    06:35 Filip SEMAN - 3:0
     
    07:26
    Hosté jsou pořádně otřesení, tohle nečekali ani v nejčernějších snech.
     
    08:21
    Pokud jsem dobře viděl, tak čárový sudí Milan Štofa se na útočné modré Dukly poroučel na led, ale nic vážného to nebude.
     
    08:35
    Jihlava si se soupeřem doslova hraje. Kombinace za všechny drobné, to byla akce Hubáčka s Důrasem, který svého spoluhráče našel před brankou. Daneček tentokrát kotouč vyrazil.
     
    08:55
    Dělovka Kalába od modré byla tečována před brankou a projela vedle levé tyče Danečka.
     
    09:20
    Druhá přesilová hra Dukly. Jihlava rozehrála další kombinaci v útočném pásmu a Michalu Kovarčíkovi nezbylo nic jiného, než si proti hráči soupeře pomoct na levém kruhu držením. Jde tak ven na dvě minuty.

    Na vyloučení: 1-2.
     
    09:46
    Ať je jak vítr. No tak přesně tenhle text písničky Lucie Vondráčkové naplňuje útočník domácích Tomáš Jiránek, jehož tah na branku je tedy pořádný. Nyní to opět ukázal, když z levé strany projel až k Danečkovi, který se prezentoval dobrým zákrokem a betonem zastavil kotouč.
     
    10:05
    A znovu Daneček. Nyní vyrazil ránu Říhy od modré, na kterou neměl zrovna ideální výhled.
     
    10:26
    Nejproduktivnější obránce Frýdku-Místku v play-off Marian Adámek (dosud devět zápasu, osm asistencí) nekompromisně získal na levém kruhu kotouč a posílá jej přes všechny čáry.
     
    11:00
    Galvasovu střelu z levé strany od modré tečoval před brankou Seman, ovšem Daneček si opět stačil poradit.
     
    11:20
    Lukáš Daneček často a rád používá v brankovišti svojí hokejku, to je všeobecně známá věc. Nyní ale zavařil sám sobě, když Semanovu střílenou přihrávku brankovištěm srazil na vlastní klec. Reflexívně ale zasáhl betonem.
     
    11:20
    Hosté již jsou v plném počtu.
     
    11:30
    Od modré dával puk na branku Danečka Jakub Galvas. Ten si snad natřikrát poradil svým levým betonem. Nejprve proti střele úřadujícího mistra z Hlinkova memoriálu, poté vleže proti dvěma dorážkám Čachotského.
     
    12:59
    Hosté se na okamžik dostali k brance Miroslava Svobody, který ve Frýdku také dříve působil. Nicméně Tadeáš Jaroš v rohu za brankou ztratil touš.
     
    13:10
    Následný útok Dukly je zastaven ofsajdem.
     
    14:33
    Jako v nějaké válečně bitvě si musí nyní připadat Lukáš Daneček. Dukla jej totiž zasypává jedním výstřelem za druhým. Gólman Frýdku-Místku ale zatím odolává, a to i z důvodu, že muška domácích je nyní poněkud vychýlená.
     
    14:43
    Při útoku hostí, který vedl David Samiec, schoval Miroslav Svoboda puk do své výstroje. Na led je povolán oblíbený domácí ledař, který musí uvést branku zpět do svého místa.
     
    14:50
    Hned po buly to zkusil od modré Jan Bartko a Svoboda opět ukázal dobrý zákrok betonem.
     
    15:25
    A mohlo být skutečně vymalováno. Čachotský po levé straně zavezl kotouč do útočného pásma a zpoza branky dával puk na Semana, který si najel před Danečka. Z první jej ale nepropálil.
     
    15:45
    A znovu Filip Seman, který mohl v pohodě za první třetinu zkompletovat hattrick. Na levé straně na modré uzmul puk a jel sám na branku, kde jeho bekhendový blafák skončil na levém betonu Danečka. Domácí forvard puk nezvedl až tak moc a gólman hostí zasáhl.
     
    16:59
    Jihlava pokračuje v útočení, což je při vedení 3:0 pochopitelné.
     
    17:19
    A další akce a další zákroky Danečka. Ten nejprve vyrazil pokus Anděla z kruhů a poté i ránu Březiny přesně z levého kruhu. Ale je třeba říct, že Anděl byl faulován.
     
    17:19
    Lukáš Jašek jde ven na dvě minuty za sekání. To je korunuje převahu Dukly, která v první třetině ukazuje, že chce jasně do semifinále.

    Na vyloučení: 1-3.
     
    17:41
    První třetina je i soubojem Filipa Semana a Lukáše Danečka. První střelu jihlavské čtyřiadvacítky gólman hostí nepokryl a prošel mu puk mezi betony. Nyní jej potřetí vychytal, když pokryl jeho dorážku u levé tyče.
     
    18:05
    Z kruhů pálil Čachotský a Daneček vyrazil touš koncem hole nad branku.
     
    18:29
    Po dalším závaru před brankou Danečka zůstal ležet před brankou dorážející Seman, kterého poslal k ledu jeden z hráčů soupeře. Hned poté se Frýdek-Místek zásluhou Michala Romana osvobozuje.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny a Dukla je opět nastěhována v pásmu soupeře.
     
    19:19
    Zatímco se Jašek vracel na led, pálil od modré z první obránce Jiří Říha. Vít Christov stačil do jeho rány nastavit hůl a zblokovat jí.
     
    19:59
    Čtyři desetiny před koncem první třetiny mohli domácí inkasovat, když se na branku řítil Lukáš Jašek, jenž byl stínován obráncem. I ten mu znemožnil lépe zakončit, proto je Svoboda opět úspěšný.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dějství je za námi a Jihlava jej opanovala jasně 3:0. Úvodní gól vstřelil ve čtvrté minutě šikovnou tečí Adam Zeman a o 14 vteřin později se prosadil Aleš Jergl. Vzápětí při jihlavském oslabení ujela Dukla do situace dva na jednoho, ale tu ještě nevyužila. Napodruhé se ale radovala, když vteřinu po návratu vyloučeného Patrika Danišovského na led vzal odpovědnost na sebe Filip Seman a propálil Lukáše Danečka mezi betony. V pokračující první třetině měl Filip Seman další tři velké šance, ale gólman hostí si věděl rady, jinak by byl náskok Dukly větší.
    Foto z první třetiny od Tomáše Buksy
     
    Další třetina začne přibližně v 18:22.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:56
    Krátce po buly se domácí dostali před Danečka a svůj tlak zúročili faulem, po které budou hrát čtvrtou přesilovku. Kapitán hostí David Klimša jde ven za krosček.

    Na vyloučení: 1-4.
     
    21:14
    Jihlavští si nahrávají v pásmu, ale střela zatím nepřichází.
     
    21:31
    Tomáš Čachotský projíždí s pukem na pravé straně kluziště. Poté jej dával mezi kruhy, kde kus černé gumy minul Adam Zeman a hosté se osvobozují.
     
    22:02
    Josef Skořepa zatím svojí střeleckou smůlu ve čtvrtfinále neprotrhl. Důras jej krásně našel před brankou, domácí snajpr lehce sáhl do puku, ovšem Daneček stihl vyrazit kotouč za branku.
     
    22:15
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jihlavští hokejisté zatím drží procentuální využití přesilovek v dnešním utkání na padesáti procentech. MICHAL DŮRAS po souhře Skořepy s Jiránkem vystřelil z pravého kruhu milimetrově přesně z pohledu Danečka do pravé šibenice. Rána jako z učebnice znamená historicky 50. gól tohoto útočníka v A-týmu Dukly. Asistence: Tomáš Jiránek, Josef Skořepa.
    22:15 Michal DŮRAS - 4:0
     
    22:59
    Hosté sebrali kotouč ve středním pásmu a také zkouší útok.
     
    23:05
    Z vrcholu pravého kruhu to zkusil Lukáš Jašek. Se střelou na vzdálenější tyčku si poradil Miroslav Svoboda.
     
    23:31
    David Březina vystřelil z mezikruží a Daneček si připsal další úspěšný zákrok, stejně tak jako po střele Lukáše Anděla z levého kruhu. To také nebyl špatný pokus.
     
    23:59
    Zase to byl Tomáš Jiránek a jeho tah na branku. Sebral kotouč ve středním pásmu a než se kdokoliv stačil nadát, byl mezi kruhy. Daneček opět zasáhl betony a drží svůj tým od pátého inkasovaného gólu.
     
    24:14
    A Daneček zasáhl dobře i nyní v předbrankovém závaru.
     
    24:50
    Tomáš Čachotský projel z levé strany před branku, ale nakonec udělal úhyb, po kterém chtěl klec hostí objet. Daneček si toho všiml a na poslední chvíli mu do puku stihl sáhnout holí.
     
    25:03
    Jakub Kania napřáhl po buly od modré. Jeho střela šla kousek nad ledem k levé tyči, kde byl jistý Miroslav Svoboda a jeho lapačka.
     
    25:13
    Hned po dalším buly následuje zakázané uvolnění domácích.
     
    25:32
    Jihlava založila po pravé straně rychlý protiútok, po kterém Důras dával vzduchem puk před branku na Hubáčka, jenž v obtížně pozici promáchl.
     
    26:23
    Jašek si v situaci jeden na jednoho obhodil před brankou Vlastimila Bilčíka, který jej musel držet, čímž mu znemožnil lepší zakončení. Jsou z toho dvě minuty za držení protihráče.

    Na vyloučení: 2-4.
     
    26:34
    Dukla se nejenže osvobozuje, navíc jí nechybělo moc k tomu, aby Skořepa prošel do samostatného úniku. Ale Štebih jej stihl zbavit v útočném pásmu kotouče.
     
    27:09
    Hosté kombinují před Svobodou.
     
    27:11
    Nápřah Mihy Štebihy od modré byl před Svobodou tečován, puk nakonec prošel vedle pravé tyče mimo.
     
    27:17
    Tomáš Kaláb vyhodil puk z levé strany nejen ven z útočného pásma, ale odrazem od plexi i ven z ledové plochy.
     
    27:56
    Nepříjemně to zkoušel Jakub Kania, jenž si z postu obránce sjel na levý kruh a mířil po ledě k bližší tyči. Svoboda, pro kterého je to letos první zápas v play-off, výborně zasáhl pravým betonem.
     
    28:23
    Domácí hrají v plném počtu.
     
    28:25
    Adam Zeman se po levé straně proháčkoval až před branku, ovšem proti jeho bekhendovém zakončení byl Daneček úspěšný.
     
    29:39
    David Stránský nahodil kotouč z útočného pásma k levé tyči, kde už byl připravený Ondřej Kovařčík, ale také pravý beton Svobody. Ten tak stále drží čisté konto.
     
    30:45
    Jihlavští hokejisté opět ukázali závar před brankou Danečka, jenž zatím odolává a pátý puk do své sítě nepouští.
     
    31:15
    Domácím se trošku nepovedla rozehrávka a Jerglovi vzal kotouč Aron Chmielewski, jenže ani produktivní polský legionář Svobodu nepřekvapil. Jeho střela zleva zblízka skončila také na betonu domácího muže v masce.
     
    31:49
    Filip Seman dostává dvě minuty za podražení soupeře, hosté tak budou hrát třetí přesilovku.

    Na vyloučení: 3-4.
     
    32:01
    Nedlouho po buly se Jihlava osvobozuje.
     
    32:48
    Ani tato útočná akce hostí neměla dlouhého trvání a naopak nechybělo moc, aby Tomáš Čachotský sebral na své útočné modré odražený kotouč a upaloval tak na Danečka. Dobře zasáhl Marian Adámek.
     
    33:01
    Frýdek-Místek právě vstřelil branku!
    Třetí přesilovou hru již Slezané využívají. Ondřej Kovařčík dal bleskově kotouč na levý kruh pro LUKÁŠE JAŠKA, jenž ihned zamířil do odkryté části branky. Domácí muž v masce neměl příliš šancí na lapení prudké střely, by´t se stihl přemísťovat, tahle kombinace byla hodně pohledná. Asistence: Ondřej Kovařčík, Miha Štebih.
     
    34:23
    Patrik Danišovský jde dnes podruhé ven, za brankou si pomohl držením protihráče a také Frýdek-Místek bude mít čtvrtou výhodu přesilové hry.

    Na vyloučení: 4-4.
     
    34:31
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jakoby hostům nestačilo varování při jejich první přesilovce, kdy Jihlava dvakrát ujela do protiútoku dva na jednoho a druhý vteřinu po návratu vyloučeného hráče využila. Nyní dávají domácí gól v oslabení, kdy Čachotský dal kotouč na ADAMA ZEMANA, který si najel před branku a již si věděl rady, jak protlačit kotouč podruhé do sítě. Útočník Dukly zapisuje dnes svůj druhý gól. Asistence: Tomáš Čachotský.
    34:31 Adam ZEMAN - 5:1
     
    35:29
    V pokračující přesilovce se Frýdek-Místek nedokáže dostat do útočného pásma, Dukla se dvakrát osvobozuje.
     
    35:49
    Až nyní hosté kombinují přes Svobodou. Štebihovo nahození bylo zastaveno mezi kruhy, kde se k puku nedostal Miloš Roman. Následně to Štebih zkusil znovu, ale trefil jen prvního hráče domácích.
     
    36:23
    Při návratu vyloučeného Danišovského pálil od modré zase ex-jihlavský zadák Miha Štebih. Nyní už jeho pokus prošel ke Svobodovi, který zasahovat nemusel. Puk nakonec prolétl vedle levé tyče domácí klece.
     
    37:09
    Hra se nyní povětšinou odehrává ve středním pásmu, oba týmy se do útočení nehrnou.
     
    37:27
    Adam Zeman mohl zkompletovat hattrick, když mezi kruhy přebral touš od Anděla. Zkusil si vytáhnout Danečka z branky a dát puk k jeho levé tyči, ovšem to se mu nepovedlo a kotouč projel brankovištěm mimo.
     
    37:57
    Lukáš Daneček byl nyní znovu úspěšný, když vychytal dobrou ránu Lukáše Anděla přesně z prostorů mezi kruhy.
     
    38:37
    Jihlavští si zahrají další přesilovou hru, dnes již pátou. A to zcela oprávněně. Jsou na koni a hosté si prostě občas musí pomoct faulem, jako nyní Antonín Pechanec ve svém obranném pásmu u mantinelu.

    Na vyloučení: 4-5.
     
    38:46
    Hned po buly posílá Miha Štebih kotouč přes všechny čáry.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:08
    Kotouč se odrazil k levé tyči branky Danečka, kde operoval Radek Hubáček, ale chyběl mu krok, aby puk poslal do branky.
     
    39:27
    Nyní to byl opět Radek Hubáček, který si našel u levé tyčku odražený puk, ale pozorná obrana hostí jej stačila zablokovat.
     
    39:57
    Dukla právě vstřelila branku!
    Pět přesilovek a tři góly. Toť vizitka domácího celku v pátém čtvrtfinále a nyní už byl Lukáš Daneček hodně nešťastný. Zcela volný MICHAL DŮRAS dostal u jeho pravé tyče puk od Josefa Skořepy. Byl zcela volný a tak se nebylo čemu divit, že i on zaznamenal svůj druhý gól v dnešním duelu – 2,1 vteřiny před odchodem do kabin. Asistence: Josef Skořepa, Tomáš Jiránek.
    39:57 Michal DŮRAS - 6:1
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé třetině padlo ještě o jednu branku více než v prvním dějství. Jihlava nejprve využila ve 23. minutě zásluhou Michala Důrase druhou přesilovku, o jedenáct minut později se poprvé radovali hosté a také gól Lukáše Jaška padl v početní výhodě. Jenže další přesilová hra hostům vůbec nevyšla a inkasovali v ní pátý gól z hole Adama Zemana. Aby toho nebylo málo, také čtvrtý gól ve druhém dějství padl v nerovnovážném počtu hráčů, dnes druhou trefu a opět v přesilovce zaznamenal Michal Důras – 6:1.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:11.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:01
    Po druhé třetině dochází v brance hostí ke změně. Juraj Šimboch nastupuje místo Lukáše Danečka, na kterého šest inkasovaných gólů bylo věru moc.
     
    40:51
    Domácí zatím nepouštějí soupeře pořádně před Svobodu.
     
    41:41
    Bylo nařízeno trestné střílení ve prospěch Dukly. Tomáš Čachotský ujel do úniku a při jeho pokus o bekhendový blafák jej fauloval gólman Juraj Šimboch.
     
    41:41
    Juraj Šimboch podrazil zakončujícího Tomáše Čachotského a je tedy nařízeno trestné střílení.
     
    41:41
    Tomáš Čachotský trestné střílení neproměnil. Opět si navedl puk na bekhendový blafák, ale kotouč mu lehce ujel od hole a nezvedl jej.
     
    42:04
    No, nyní opravdu nezávidím jednomu z hráčů hostů. Ten totiž lehl do dělovky Kalába od modré.
     
    42:04
    Hodně obětavý zákrok předvedl Miloš Roman, který ihned po inkasované ráně padl na led. Vzápětí je za pomocí spoluhráčů odnášen na svou střídačku.
     
    42:27
    Půža si kousek za kruhy našel odražený kotouč a ihned jej nasměroval na branku, kde jej Šimboch srazil za svojí klec.
     
    42:36
    Ani Michal Důras se zatím neraduje z hattricku. Hned po buly na levé straně pálil ostře z kruhů, tentokrát však jeho střela prošla vedle levé tyčky.
     
    42:42
    Akci hostí v podání Michala Kovařčíka zastavuje ofsajd, modrou přejel o něco dříve jeho bratr Ondřej.
     
    43:01
    Domácí kotouč v útočném pásmu neudrželi, ale Vlastimil Bilčík jej zachytil ve středním pásmu a znovu tak mohou jihlavští hokejisté pomýšlet na útok.
     
    43:27
    Z hlediska domácích bude nyní důležité, aby se v rozhodnutém zápasu nikdo nezranil. Letos již přišli o Jiřího Dobrovolného a Anatolije Protasenju, kteří do rozhodující části sezony nezasáhnou. Stav beka Petra Šidlíka je nejistý.
     
    43:53
    Od skupinky hostujících fanoušků je sympatické, že i za jasného stavu pro Duklu podporují svůj tým, který jim letos dělal velkou radost.
     
    44:22
    Jiří Říha si to namířil na modré přes dva obránce a byl faulován. Další početní výhoda pro Jihlavu.
     
    44:39
    Rekordmana WSM Ligy v počtu gólů a bodů obráncem za sezonu fauloval na modré Vít Christov, jenž Jiřího Ŕíhu jasně sekl.

    Na vyloučení: 4-6.
     
    44:45
    Další hezká akce domácích. Jiří Říha našel od modré křížem na pravém kruhu Důrase, který z první poslal kotouč před Šimbocha, kde Skořepovi chyběl kousek k usměrnění puku po ledě k pravé tyči.
     
    45:13
    Z kruhů to zkoušel také Tomáš Jiránek, nicméně jeho pokus se do levé šibenice nevešel.
     
    45:38
    Říha to zkusil nápřahem od modré. Jeho pokus s námahou vyrazil Šimboch a Skořepa před brankou nadvakrát nenabral na dorážku skákavý puk.
     
    46:25
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jihlava zcela jasně potvrzuje svojí přesilovkou úspěšnost a vysoké číslo využití přes třicet procent nyní ještě zvýší – čtvrtá využitá přesilovka ze šesti. Hosté sice vyvezli puk z pásma, ale poté zcela propadli. Kaláb dal kotouč dopředu na Čachotského a Dukla tak měla možnost brejku tři na jednoho. V něm našel jihlavský kapitán před brankou ADAMA ZEMANA a ten nekompromisně zavěsil do horní části branky, čímž zkompletoval svůj hattrick. Asistence: Tomáš Čachotský, Tomáš Kaláb.
     
    46:41
    Vyloučení tentokrát na jihlavské straně. Aleš Jergl je potrestán dvěma minutami za držení hole.

    Na vyloučení: 5-6.
     
    46:47
    Kaniovu střelu od modré dokázal Svoboda srazit betonem.
     
    47:08
    Neskutečná bojovnost Radka Hubáčka. Jihlavský obránce nejprve schytal dělovku Adámka od modré. Už to vypadalo, že bude hra přerušena, a k tomu směřoval i Adámek, jenž lehce přestal hrát, ale Hubáček se zvedl a pokračoval dál. A vzápětí se chystal padnout do další rány Adámka od modré.
     
    47:27
    Frýdek-Místek právě vstřelil branku!
    Slezané dávají druhý gól dnešního utkání a druhý v přesilovce. Chmielewski vypálil od modré a Hubáček opět ukazoval náznaky, že padne do střely. Puk přes něj ale prošel a před brankou do kotouče nastavil hokejku DAVID KLIMŠA, který jej procpal mezi betony Svobody. Asistence: Aron Chmielewski, Jakub Kania.
     
    47:37
    Je pochopitelné, že domácí fanoušci nyní vyvolávají jméno Radka Hubáčka, který i za rozhodnutého stavu nastavoval své tělo ránám od modré.
     
    48:02
    Útok Dukly končí ofsajdem.
     
    49:00
    V rovnovážném počtu hráčů se dlouho nehrálo, jelikož Vít Christov dnes dohrál, neboť dostává dvě minuty za nedovolené bránění, k tomu 10 minut za nesportovní chování a další desítku za stejný počin obdržel hned vzápětí, proto se druhý vyšší trest mění na trest do konce zápasu.

    Na vyloučení: 5-7.
    Vyšší tresty: 0-2.
     
    49:13
    Přesilovka domácích neměla dlouhého trvání, Tomáš Kaláb totiž na obranné modré fauloval kolenem a jde také ven.

    Na vyloučení: 6-7.
    Vyšší tresty: 0-2.
     
    50:00
    Při hře čtyři na čtyři vidíme hokej nahoru dolů, ale zatím bez vážnějších šancí.
     
    50:05
    U levé tyče Šimbocha zakončoval Tomáš Jiránek, avšak gólman Frýdku-Místku se proti jeho střele roztáhl jako pavouk a vleže chytá puk.
     
    50:15
    Bilčíkův nápřah od modré neprošel mezi tři tyče, ba naopak prolétl vedle pravé strany branky Šimbocha.
     
    50:29
    Hosté to zkusili rychlým protiútokem, ovšem Jašek s Ondřejem Kovařčíkem si nepohlídali ofsajd.
     
    51:00
    Hosté hrají v plném počtu.
     
    51:13
    Stejně tak je v pěti i Jihlava. Farma Třince se v krátké přesilovce dostala ke Svobodovi, ale domácí rychle odpálili puk daleko od své klece.
     
    51:31
    Máme tu další vyloučení zápasu. Radek Hubáček jde ven za podražení, kterého se dle rozhodčích dopustil před svojí brankou.

    Na vyloučení: 7-7.
    Vyšší tresty: 0-2.
     
    51:41
    Václav Půža na prknech zachytil kotouč a vyhazuje ho přes všechny čáry.
     
    52:01
    Stejně tak jako nyní, kdy domácí dovezli puk ze středního pásma a drželi jej v moci.
     
    52:15
    Vyhození zkusil také gólman Miroslav Svoboda, ale jeho poslání puku po mantinelu stačili hosté zachytit. Ovšem hned poté již domácí vyhazují kotouč.
     
    52:38
    Hosté si zahrají 53 vteřin dlouhou přesilovku pět na tři po tom, co Filip Dundáček zahrál vysokou holí. Že by možnost na jemnou korekci skóre v podání Slezanů a možnost dalšího využití přesilovky? Využití je dnes již 4:2 – pro Duklu.

    Na vyloučení: 8-7.
    Vyšší tresty: 0-2.
     
    52:50
    Střela Jaška od modré šla mimo i díky dobrému zákroku Svobody.
     
    53:09
    Lukáš Jašek se neprosadil ani nyní, ze stejné pozice pálil vedle levé tyčky.
     
    53:20
    Jakub Kania to zkusil střelou z mezikruží, ale ani on se neprosadil. Vzápětí drží domácí kotouč ve středním pásmu poblíž lavice trestoměřičů.
     
    53:40
    Tak se nám konec zápasu trošku protahuje, zejména kvůli častému vylučování. Tomáš Čachotský držel kotouč u mantinelu ve středním pásmu a při souboji o puk viděli hlavní rozhodčí jeho vysokou hůl. Stejně tak faul Michala Kovařčíka, který se provinil držením hole. Ale útočník hostí zřejmě sudí něčím počastoval, dostává totiž deset minut za nesportovní chování a k tomu ještě jeden stejný trest za stejné provinění, který se – stejně jako u Víta Christova – mění na trest do konce utkání. Jeho klasický dvouminutový trest si odsedí David Samiec.

    Na vyloučení: 9-8.
    Vyšší tresty: 0-4.
     
    54:54
    A nakonec tu vidíme i bitku, ve které Filip Dundáček skolil na zem Lukáše Jaška a tuto menší boxerskou vložku tak vyhrává. Rozdělení trestů je následující: Filip Dundáček a Lukáš Jašek dostávají 2+10 minut za hrubost, útočník hostí Lukáš Jašek navíc vyfasoval ještě dvouminutový trest navrch.

    Na vyloučení: 10-10.
    Vyšší tresty: 1-5.
     
    Dnešnímu utkání přihlíží 2056 diváků.
     
    55:44
    Dukla právě vstřelila branku!
    Pátá využitá přesilovka Dukly znamená osmý gól v síti hostí a druhý inkasovaný gól Juraje Šimbocha. Obránce Kajínek po přihrávce Bilčíka pálil od modré a šikovnou teč nyní ukázal DAVID BŘEZINA, po jehož zásahu projel puk za čáru. Asistence: David Kajínek, Vlastimil Bilčík.
    55:44 David BŘEZINA - 8:2
     
    56:17
    Jihlavští fanoušci skandují deset, deset. Deset gólů samozřejmě již dnes padlo, ale domácí příznivci by chtěli deset gólů v síti hostí.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:28
    Zakázané uvolnění hostí stěhuje puk před Šimbocha.
     
    59:37
    Utkání se jasně a v klidu dohrává, Dukla se může chystat na semifinálovou bitvu s Kladnem, naopak pro Frýdek-Místek jeho první sezona ve WSM Lize končí ve čtvrtfinále.
     
    59:41
    Ještě jeden trest, hostující David Samiec zcela zbytečně u své střídačky fauloval kolenem a dostává dvě minuty.

    Na vyloučení: 10-11.
    Vyšší tresty: 1-5.
     
    59:55
    Dvanáctý trest hostí, Juraj Šimboch, který po šestém gólu vystřídal Lukáše Danečka, jde ven na dvě minuty za hrubost.

    Na vyloučení: Na vyloučení: 10-12.
    Vyšší tresty: 1-5.
     
    Konec zápasu.
     
    Také poslední třetina dopadla pro Duklu lépe. A opět v ní přidala góly v přesilových hrách, nakonec Jihlava vstřelila hned pět branek v početních výhodách. Nejprve ve 47. minutě zkompletoval hattrick Adam Zeman. Hned poté využil přesilovku i Frýdek-Místek zásluhou gólu Davida Klimši, který zaznamenal poslední trefu Slezanů v této sezoně. Čtyři minuty před koncem upravil znovu v přesilovce David Březina na konečných 8:2.
     
    Končí tak i poslední čtvrtfinálová série. Jihlavští hokejisté si na domácím ledě v pátém utkání proti Frýdku-Místku s chutí zastříleli, když zvítězili 8:2. Hned osm branek z devíti padlo při nerovnovážném počtu hráčů. Dukla využila pět přesilovek a jednou se trefila v oslabení, hosté své dvě trefy také vsítili při přesilovkách. Zatímco pro nováčka z Frýdku-Místku končí první sezona WSM Ligy ve čtvrtfinále, což je jistě úspěch, Jihlava se může těšit na semifinálovou bitvu s Kladnem, jejíž vítěz půjde do baráže.
     
    S konstatováním, že HC Dukla Jihlava doma porazila Frýdek-Místek 8:2 a celou sérii vyhrála 4:1 na zápasy, se s Vámi loučí a hezký večer přeje Tomáš Lysý. (21:18:57)

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 4. Zeman (J. Galvas, F. Seman), 4. Jergl (Hubáček), 7. F. Seman (Hubáček, Kajínek), 23. Důras (Jiránek, J. Skořepa), 35. Zeman (Čachotský), 40. Důras (J. Skořepa, Jiránek), 47. Zeman (Čachotský, Kaláb), 56. Březina (Kajínek, Bilčík) – 34. Jašek (O. Kovařčík, Štebih), 48. Klimša (Chmielewski, Kania)


    HC Dukla Jihlava: M. Svoboda (Škarek) – Kajínek, J. Říha, Dundáček, Bilčík, J. Galvas, Kaláb, Půža – Diviš, J. Skořepa, Jiránek – Jergl, Hubáček, Důras (A) – Zeman, F. Seman (A), Čachotský (C) – Danišovský, Anděl, Březina.
    HC Frýdek-Místek: L. Daneček (41. Šimboch) – Adámek, Kania (A), Michal Roman, Štebih (A), Bartko, D. Stránský – Miloš Roman, Pechanec, Chmielewski – O. Kovařčík, Jašek, M. Kovařčík – Klimša (C), Jaroš, Christov – Franek, Samiec, Sonnek.

    Rozhodčí: Doležal, Sýkora – Beneš, Štofa
    Jihlava 4 1 Frýdek-M.
    #1 Neděle 26.02.2017 • 17:30
    Jihlava - Frýdek-M. 4:3 po prodl.
    #2 Pondělí 27.02.2017 • 17:30
    Jihlava - Frýdek-M. 2:0
    #3 Čtvrtek 02.03.2017 • 18:00
    Frýdek-M. - Jihlava 1:6
    #4 Pátek 03.03.2017 • 18:00
    Frýdek-M. - Jihlava 3:2
    #5 Pondělí 06.03.2017 • 17:30
    Jihlava - Frýdek-M. 8:2
    thejrc.org