Carolina – NY Rangers 4:3 (kon.) | Toronto – Philadelphia 4:2 (kon.) | Tampa – Minnesota 4:1 (kon.)
Chicago – Anaheim 0:1 (kon.) | Colorado – New Jersey 3:2 (kon.) | Calgary – Montreal 5:0 (kon.)
Arizona – Ottawa 2:3 (po pr.) | Vancouver – NY Islanders 3:4 (po pr.) | Los Angeles – Nashville 3:2 (po pr.)
San Jose – Washington 4:2 (kon.)
konec
Carolina Hurricanes
4:3 (2:1, 0:2, 2:0)
New York Rangers
Pátek 10.03.2017, 01:00 • PNC Arena, Raleigh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Sebastian Aho (CAR) 2+0
    2. Valentin Zykov (CAR) 1+0 – debut v NHL
    3. Jordan Staal (CAR) 0+2 (03:41:44)
     
    Statistiky: Střely na bránu: 30-43; Zablokované střely: 14-12; Vhazování: 57%-43%; Hity: 18-22; Přesilové hry: 2/4-3/6; Trestné minuty: 12-8.
     
    Sebastian Aho ve třetí třetině skóroval během necelých čtyř minut dvakrát v přesilové hře a zařídil skvělý obrat Caroliny. Všechny tři góly Rangers padly v přesilových hrách a poslední dva obstaral Mika Zibanejad, na výhru to ale nestačilo. Konečný výsledek: Carolina Hurricanes 4 New York Rangers 3.
     
    Konec zápasu.
     
    59:58
    Alain Vigneault ztratil oddechový čas po neúspěšné Coach Challenge, a tak si ho vzal domácí trenér Bill Peters.
     
    59:58
    Tanner Glass v levém kruhu pro vhazování napřáhl ke střele, která se od Jaccoba Slavina odrazila do ochranné sítě. Ještě jednou se bude vhazovat.
     
    59:22
    Ryan McDonagh na levém křídle napřáhl od modré čáry ke tvrdé střele s příklepem, která byla zablokována, a Lee Stempniak puk vyhodil o hrazení do neutrální zóny.
     
    59:00
    Do konce utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    58:31
    Antti Raanta vystartoval na střídačku a Rangers to zkouší ve hře bez brankáře!
     
    57:59
    Tanner Glass se snažil v blízkosti pravé tyče nadvakrát propasírovat puk za záda Cama Warda, brankář Caroliny ale skvěle ucpal prostor u své levé tyče brány a po skvělém zákroku přerušil hru!
     
    56:30
    Derek Stepan se ocitl v pravém kruhu pro vhazování ve slibné šanci, jeho střela se ale od přední pravé tyče odrazila zpět do hry! Málem bylo vyrovnáno!
     
    56:18
    Derek Stepan na pravém křídle vypálil z ostrého úhlu a Cam Ward levým betonem jeho pokus vyrazil.
     
    55:07
    Hra byla přerušena a na řadu přichází krátká reklamní přestávka. S největší pravděpodobností poslední.
     
    53:13
    Pavel Bučněvič napřáhl v levém kruhu pro vhazování k prudké střele, která těsně nad ledem mířila k přední tyči, Cam Ward ale skvěle zasáhl pravým betonem a puk vykopl!
    52:28 Sebastian AHO - 4:3
     
    52:28
    Carolina právě vstřelila branku!
    Justin Faulk od modré čáry nahodil puk směrem na bránu, kde ho v blízkosti levé tyče ve vzduchu skvěle tečoval Elias Lindholm a po zákroku Anttiho Raanty vyrážečkou se dostal k odraženému puku Jordan Staal, který rychle přenesl hru krásnou přihrávkou napříč útočným pásmem doprava, a SEBASTIAN AHO v přesilové hře zametl puk z pravého kruhu pro vhazování z úhlu do odkryté brány! Sebastian Aho dvakrát v řadě využil přesilovou hru a skóre se opět otočilo na stranu domácí Caroliny, která vede 4:3! Asistence: Jordan Staal a Elias Lindholm.
     
    51:32
    Mika Zibanejad fauloval Jeffa Skinnera a dostal dvouminutový trest za sekání.
     
    51:31
    Jeff Skinner se ocitl před bránou v obrovské šanci, když nejprve v blízkosti pravé tyče orazítkoval pravý beton Anttiho Raanty a poté u levé mířil zápěstím do zdánlivě odkryté části brány, jenže brankář Rangers předvedl vleže spektakulární zákrok a zřejmě holí nebo vyrážečkou puk vyrazil do ochranné sítě!

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 14. Skinner, 14. Zykov (Aho, J. Staal), 50. Aho (Teräväinen, Faulk), 53. Aho (J. Staal, E. Lindholm) – 8. Kreider (Stepan, McDonagh), 28. Zibanejad (Kreider, Stepan), 37. Zibanejad


    Carolina Hurricanes: C. Ward (Läck) – Slavin, Faulk (A), Hanifin, Pesce, Dahlbeck, R. Murphy – Aho, J. Staal (A), Zykov – Skinner, V. Rask (A), E. Lindholm – Teräväinen, D. Ryan, Stempniak – Nordström, McClement, P. Brown. Hlavní trenér: Bill Peters.
    New York Rangers: Raanta (Halverson) – M. Staal (A), McDonagh (C), Br. Smith, Holden, Skjei, Kampfer – Kreider, Stepan (A), Zuccarello – Bučněvič, Zibanejad, J. T. Miller – Vesey, K. Hayes, Puempel – T. Glass, Lindberg, Pirri. Hlavní trenér: Alain Vigneault.

    Rozhodčí: Francois StLaurent, Gord Dwyer. Čároví: Scott Driscoll, Greg Devorski

    Diváci: 11404
    thejrc.org