Monaco – Bordeaux 2:1 (kon.) | Nancy – Lille 1:2 (kon.) | Montpellier – Nantes 2:3 (kon.)
Rennes – Dijon 1:1 (kon.) | Guingamp – Bastia 5:0 (kon.)
konec
Montpellier HSC
2:3 (1:1)
FC Nantes
Sobota 11.03.2017, 20:00 • Stade de la Mosson (Montpellier) • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 29. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S konstatování, že jsme ledovali fantastickou podívanou se s vámi loučím. Pro tentokrát je to ode mě opravdu vše, a tak vám přeji příjemnou dobrou noc. (22:01:26)
     
    Sledovali jsme strhující utkání, které přineslo hodně vyložených šancí, pět gólů a hlavně nadprůměrný fotbal. Oba celky daly do duelu velké úsilí, a když už to vypadalo, že si bodový příděl rozdělí, tak Nantes udeřilo. Hostující tým po první inkasované brance hru otevřel a stav zápasu obrátil na svou stranu. Ovšem Montpellier po krásném přímém kopu vyrovnalo. Jenže v poslední minutě základní hrací doby udeřil střídají Emiliano Sala, jenž se stav dobře využitým žolíkem svého trenéra a vystřelil hostům tři body.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Domácí utahují šrouby a dostávají soupeře pod obrovský tlak. K vidění byla kombinace na polovině soupeře, ale následný centr z levé strany skončil v moci brankáře. Navíc nastavený čas míří ke svému konci a už se toho moc nestane.
     
    90+1
    K postranní čáře přistupuje čtvrtý rozhodčí, jenž na tabuli ukazuje, že se budou hrát tři minuty nad rámec normální hrací doby. Domácímu celku tak už moc času na další vyrovnání nezbývá.
    90. Emiliano SALA - 2:3
     
    90
    Nantes právě vstřelili branku!
    Tak jsem to asi zakřikl a tři body získají hosté! Střídající EMILIANO SALA dostal křižnou přihrávku, čímž se dostal na hranici vápna. Hostující útočník ve vápně posadil na zadek dva obránce a střelou do vzdálenější poloviny branky nejspíše rozhoduje o vítězi.
     
    89
    V posledních minutách jsou to hostující hráči, kteří tahají za kratší konec provazu. Montpellier si chce ponechat všechny body na svém stadionu a uvidíme, zda se jim to podaří.
     
    87
    Do šestnáctky hostujícího celku zamířil další centr, po kterém se k zakončení dostal Steve Mounié. Autor úvodního gólu utkání předskočil svého strážce, ale jeho pokusu chybělo více přesnosti a razance.
     
    86
    Domácí fanoušci jsou ve varu a hráči zase na koni! Montpellier se rychlo kombinací dostalo do vápna, kde míč na roh ukopl jeden z bránících hráčů.
    84. Ryad BOUDEBOUZ - 2:2
     
    84
    Montpellier právě vstřelil branku!
    Po sérii diskuzí se rozehrál volný kop z luxusní pozice a je opět vyrovnáno! RYAD BOUDEBOUZ z dvaceti metrů trefil přesně vzdálenější horní roh branky, čím vystavil hostujícího brankáře do role diváka. Tribuny jásají a musím říct, že lépe se to snad už trefit ani nedalo.
     
    82
    Steve Mounié byl faulován na hranici pokutového území, když byl zasažen ve vzdušném souboji loktem. Hlavní rozhodčí celou situaci pečlivě sledoval a nařizuje standardní situaci z luxusního místa. To je pro Montpellier jedinečná šance na vyrovnání.
     
    81
    Obránci domácího celku kombinovali mezi sebou, ovšem poslední přihrávka směrem dopředu už byla nepřesná, a tak se Montpellier bude muset bránit. To jsou přesně momenty, které Nantes vyhovují.
     
    80
    Střídání v týmu Montpellier HSC: ze hřiště odchází Nordi Mukiele, přichází Joris Marveaux.
     
    79
    Domácí fanoušci jsou ve varu, jelikož jejich hráči neustále útočí. Montpellier vybojoval rohový kop, ale následný centr od praporku zamířil přesně do míst, kde byl Maxime Dupé.
     
    78
    Střídání v týmu Montpellier HSC: ze hřiště odchází Isaac Mbenza, přichází Souleymane Camara.
     
    76
    HSC se mohlo radovat z vyrovnání, ale chtělo to rychlejší zakončení. Centr do vápna byl odvrácený na hranici vápna, odkud přišla přihrávka hlavou do šestnáctky. V té dostal trochu času Nanitamo Ikoné, jehož pokus šel přes nohu soupeře, čímž byl zbržděný a nakonec skončil v moci brankáře.

    Michal Luxa

    Branky: 12. Mounié (Boudebouz), 84. Boudebouz – 23. Nakoulma, 68. Nakoulma, 90. Sala (Kačaniklić)

    Karty:   11. G. Gillet (NAT), 44. Nakoulma (NAT), 73. Sala (NAT)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 8:7. Střely mimo: 4:6. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 6:17.
    Montpellier HSC: Pionnier – Mukiele (80. J. Marveaux), Hilton, Congré, Roussillon – Skhiri, Sessègnon – Mbenza (78. Camara), Boudebouz, Dolly (62. Ikoné) – Mounié.
    Náhradníci: Ligali – Sylla, J. Marveaux, Ikoné, Pokorný, Camara, Deplagne.

    FC Nantes: Dupé – Dubois, Djidji, Diego Carlos, Lucas Lima – Thomasson, G. Gillet, Rongier – Iloki (70. Kačaniklić), Bammou (59. Sala), Nakoulma (74. A. Touré).
    Náhradníci: Riou – Vizcarrondo, Sala, Kačaniklić, Harit, A. Touré, Pardo.

    Rozhodčí: Karim Abed – Julien Aube, Stephan Luzi
    ocianews.com