Columbus – Buffalo 4:3 (kon.) | Detroit – Chicago 4:2 (kon.) | Florida – Minnesota 4:7 (kon.)
St. Louis – Anaheim 4:3 (kon.) | Edmonton – Pittsburgh 2:3 (1:2 po s.n.) | Boston – Philadelphia 2:1 (kon.)
San Jose – Nashville 1:3 (kon.)
konec
Columbus Blue Jackets
4:3 (2:1, 1:1, 1:1)
Buffalo Sabres
Sobota 11.03.2017, 01:00 • Nationwide Arena, Columbus • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Boone Jenner (CBJ) 1+0
    2. Sam Gagner (CBJ) 1+0
    3. David Savard (CBJ) 1+0 (03:45:58)
     
    Statistiky: Střely na bránu: 39-32; Zablokované střely: 11-17; Vhazování: 50%-50%; Hity: 14-17; Přesilové hry: 2/3-0/1; Trestné minuty: 2-6.
    VIDEO: Sergej Bobrovskij počtvrté v řadě nulu neudržel, Columbus ale doma počtvrté v řadě dokázal zvítězit. Forma!

     
    Sabres se sice ujali v úvodu utkání vedení a po skvělém obratu Blue Jackets ještě před přestávkou dokázali v průběhu zápasu na jednobrankové vedení domácího celku dvakrát odpovědět, jenže ve třetím případě už nikoliv, když se krátce před koncem prosadil Boone Jenner a vstřelil pěkný vítězný gól. Konečný výsledek: Columbus Blue Jackets 4 Buffalo Sabres 3.
     
    Konec zápasu.
     
    59:37
    Jack Eichel předvedl na levém křídle pěkný zpětný oblouk a z vnitřního oblouku levého kruhu pro vhazování napřáhl ke střele zápěstím, která skončila v ochranné síti.
     
    59:25
    Jack Eichel se dokázal prosadit na pravém křídle a v rychlosti napřáhl v pravém kruhu pro vhazování ke střele zápěstím, kterou Sergej Bobrovskij sevřel v náručí.
     
    59:00
    Do konce utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    58:38
    Brána Sabres je prázdná a hokejisté hostujícího celku rozjíždějí další akci z vlastního obranného pásma.
     
    58:28
    Alexander Wennberg na levé straně obranného pásma tak dlouho usilovně bojoval o puk, až se od jeho výstroje odrazil mimo ledovou plochu. Robin Lehner na střídačce!
     
    56:47
    Puk byl ve středním pásmu sražen na jednu ze střídaček a hra byla přerušena. Vhazování v blízkosti pásma Sabres.
     
    56:33
    Seth Jones na levém křídle nebezpečně vypálil od mantinelu a Robin Lehner si v rychlém sledu připsal dva skvělé zákroky, když si poradil i s nádhernou dorážkou Jackets!
     
    55:37
    Cam Atkinson dokázal vyhodit puk z obranného pásma tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění. Dobrá práce.
    54:53 Boone JENNER - 4:3
     
    54:53
    Columbus právě vstřelil branku!
    Blue Jackets sice prohráli vhazování na levé straně útočného pásma, jenže Cam Atkinson neumožnil Sabres vyhodit v blízkosti levé tyče a po krásném potáhnutí kotouče doprava u vzdálenější pravé tyče zasunul puk bekhendem po ledě do odkryté brány BOONE JENNER! Columbus vede těsně před koncem 4:3! Dokáží Sabres odpovědět? Asistence: Cam Atkinson.
     
    54:45
    Zach Werenski během pár sekund dvakrát vypálil na levém křídle, přičemž jeho první střela z úhlu byla zablokována, zatímco druhá skončila v náručí Robina Lehnera. Následuje krátká reklamní přestávka.
     
    52:46
    Rasmus Rastolainen se vrátil zpět na led a Buffalo v závěru utkání přečkalo důležité oslabení.
    VIDEO: Seth Jones dnes nastoupil k jubilejnímu 300. utkání!

     
    52:45
    Nick Foligno napřáhl na vrcholu pravého kruhu pro vhazování ke tvrdé střele s příklepem, která mířila přesně do bližšího horního rohu brány, Robin Lehner ale puk lapačkou v závěru přesilové hry Columbusu fantasticky vyrazil! Početní výhoda končí.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 7. D. Savard (Dubinsky), 18. N. Foligno (Wennberg, Werenski), 39. Gagner (S. Jones, J. Johnson), 55. Jenner (Atkinson) – 3. Rodrigues (Deslauriers), 25. Gorges (Moulson, Reinhart), 46. Ristolainen (McCabe, M. Foligno)


    Columbus Blue Jackets: Bobrovskij (Korpisalo) – Werenski, S. Jones, J. Johnson, D. Savard, Quincey, Nutivaara – N. Foligno (C), Wennberg, Saad – Jenner (A), Dubinsky (A), Atkinson – Hartnell, Gagner, Bjorkstrand – Korpikoski, W. Karlsson, Tynan. Hlavní trenér: John Tortorella.
    Buffalo Sabres: Lehner (A. Nilsson) – McCabe, Ristolainen, Falk, Bogosian, Gorges (A), Franson – E. Kane, R. O'Reilly (A), Ju. Bailey – Moulson, Eichel, Reinhart – M. Foligno, Girgensons, B. Gionta (C) – Deslauriers, Rodrigues, Ennis. Hlavní trenér: Dan Bylsma.

    Rozhodčí: Chris Lee, Kelly Sutherland. Čároví: Derek Amell, Tony Sericolo

    Diváci: 17530
    ocianews.com