Columbus – Buffalo 4:3 (kon.) | Detroit – Chicago 4:2 (kon.) | Florida – Minnesota 4:7 (kon.)
St. Louis – Anaheim 4:3 (kon.) | Edmonton – Pittsburgh 2:3 (1:2 po s.n.) | Boston – Philadelphia 2:1 (kon.)
San Jose – Nashville 1:3 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
1:0 (1:0, 0:0, 0:0) Stav série: 2:1
HC Energie Karlovy Vary
Sobota 11.03.2017, 14:15 • Horácký zimní stadion, Jihlava • Play-off extraligy st. dorostu • Čtvrtfinále
Partner:
     
    59:40
    František Klejna pálil od modré po přihrávce Bernátha. Šťastný si proti jeho střele povyskočil a má jí ve výstroji. A že před ním bylo několik hráčů, moc toho neviděl.
     
    59:10
    Jakub Kašpar jde znovu ven z branky.
     
    58:59
    Karlovy Vary si vyžádaly oddechový čas.
     
    58:49
    To už hrají hosté bez gólmana.
     
    57:39
    Tlačil z vrcholu pravého kruhu vystřelil a Halberštát jemnou tečí usměrnil kotouč kam? Těsně vedle pravé tyče.
     
    54:57
    Dlouho se v pěti nehrálo. Kapitán Dukly Slavomír Kadleček zastavil ve středním pásmu před modrou nedovoleně soupeře a dostává dvě minuty za napadení. Že by jedna z posledních šancí pro Energii?

    Na vyloučení: 4-3.
    Vyšší tresty: 2-0.
     
    54:35
    Tomáš Vala dostal přihrávku před branku, ovšem zblízka nedokázal Kašpara propálit.
     
    52:41
    Filip Bernáth u mnatinelu v útočném pásmu podrazil soupeře a síly na ledě se na dvacet vteřin vyrovnají.

    Na vyloučení: 3-3.
    Vyšší tresty: 2-0.
     
    51:04
    Jihlavská defenzíva si nyní nepočínala proti rychlému útoku Energie dobře. Na levém kruhu přebral kotouč Hotěk a ze strany mířil na branku, takže Jiřímu Markovi nezbylo nic jiného, než jej podržet.

    Na vyloučení: 3-2.
    Vyšší tresty: 2-0.
     
    47:28
    Pokud nepočítám kratičkou dohrávanou početní výhodu, trvající 12 vteřin, ve druhé třetině, má nyní Dukla první přesilovou hru. Jakub Habr jde ven za hákování, kterého se dopustil za brankou Šťastného.

    Na vyloučení: 2-2.
    Vyšší tresty: 2-0.
     
    42:27
    Tomáš Vala mohl využít chyby v rozehrávce hostí, když šel zcela sám na brankou Jakuba Kašpara, který jeho zakončení nad levý beton vytěsnil.
     
    37:57
    Že by se lámal chleba? Lukáš Jindra dostává pět minut a do konce zápasu za zákrok do oblasti hlavy nebo krku. Energie, která se ve druhé třetině žene za srovnáním, má tak další munici.

    Na vyloučení: 2-1.
    Vyšší tresty: 2-0.
     
    35:24
    Větší příležitost tak měli Varští, nicméně Otakar Šik z kruhů v dobré pozici přestřelil branku – mířil nad horní tyčku.
     
    31:41
    Jiří Halberštát se už už jal dorážet kotouč u levé tyčky, kam dal Šťastný hodně nekompromisně svůj beton.
     
    25:23
    Tomáš Vala si našel odražený kotouč, vyvezl jej za útočnou modrou a tam jej poslal k ledu Michal Hotěk – dvě minuty, nedovolené bránění.

    Na vyloučení: 2-1.
     
    25:01
    Jiří Slabý dostává dvě minuty za krosček a Energie tak bude mít další prostor na to, aby řádně zamíchala kartami před brankou Dukly.

    Na vyloučení: 2-0.
     
    23:56
    Daniel Zavřel nahodil touš před branku, kde byl tedy pořádný závar. Šťastný neměl šanci na puk zrovna dvakrát vidět. Nastavil proto svůj levý beton, kam kotouč také šel, a dorážející Martin Slabý sice zakončil, nicméně nepohlídal si postavení a byl v brankovišti, což je také pískáno.
     
    22:25
    Domácí si opět počínali poměrně lehkomyslně v rozehrávce, čemuž přispěli i napadající hráči soupeře. Martin Slabý byl před brankou Šťastného zcela sám. Mířil po ledě pod jeho betony, které kotouč vyrazily.
     
    17:09
    Chybička se může stát, ale v play-off může mrzet dvojnásob. Jiří Marek nerozehrál zcela přesně, proto se puku chopil Radek Prošek. Ten si to namířil středem hřiště blíže k pravé straně branky a Šťastný dokázal jeho nebezpečnou střelu zblízka nadvakrát lapit.
     
    15:02
    Střídačka hostí se již radovala ze srovnání, když na modré ukázal svůj projektil znovu František Klejna. Kotouč ale skončil na tyči a od ní se odrazil ven.
     
    14:24
    Přichází první vyloučení zápasu, které je na straně Jihlavy, Za brankou se totiž provinil Josef Vrátný, který sekl soupeře.

    Na vyloučení: 1-0.
     
    11:52
    Daňhel mohl poslat domácí celek do dvoubrankového vedení. Znovu byl sám před brankou, znovu zakončil, nicméně betony Kašpara nyní byly rychlejší a gólman hostí nadvakrát pokryl kotouč.
     
    10:29
    Hosté se hned po buly dostali na druhou stranu. Ačkoliv v rohu za brankou dostal Tlačil co proto, stihl ještě dát puk na spoluhráče a poté měl na modré ideální palebnou pozici David Cankov. Pro Šťastného to nebylo zcela lehké, neboť při střele beka Energie projeli před jeho brankou dva hráči, ale jeho lapačka byla přesná.
     
    09:48
    Lukáš Jindra na levém kruhu oklamal obránce a měl přes sebou už pouze Jakuba Kašpara, jeho střela byla ovšem přesně mířenou desítkou. Přímo do hrudi gólmana.
     
    08:35
    První obrovská šance na straně Energie. Kapitán Jan Bečka aktivním napadáním získal puk, byl mezi kruhy sám a ještě si popojel o něco blíže k brance. Nicméně Šťastný dokázal jeho projektil, mířící pod horní tyčku, přizvednout nad branku.
     
    08:11
    No, Energetici jsou asi ještě v autobuse. Jak jinak si nyní vysvětlit, že po průniku Filipa puk doskákal brankovištěm na zcela volného Hrbatého, který zakončoval, ale právě skakající puk si s ním zle nedobře pohrál a přeskočil mu hůl.
     
    06:13
    A další šance domácích. Rána Jindry od modré se zpoza zadního mantinelu odrazila k levé tyči karlovarské branky, kde kotouč dorážel Jiří Slabý, ovšem Kašpar tento prostor ucpala a následně domácí forvard nedokázal sklepnout skákavý puk ze vzduchu k tyčce.
     
    05:12
    Jihlavští málem využili nedorozumění Kašpara s obránci a hosté mohli být rádi, že Hrbatý s Filipem nedokázali kotouč rychle ji dostat před zcela volnou klec. Gólman Energie si totiž vyjel za branku, kde Karlovarští o kotouč přišli.
     
    03:54
    No tohle ale byla kombinace. Jiří Slabý přistrčil puk na pravém kruhu pro Strnada, který využil volného prostoru a pálil na vzdálenější tyčku. Pavouci se hodně obávali, ale nakonec zůstali netknutí, protože puk těsně minul šibenici.
     
    00:36
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jihlavští se dostávají do vedení. Po levé straně si Jindra najel do pásma jako Vettel do zatáčky a přihrál před branku na MATĚJE DAŇHELA, jenž poslal Kašparovi první navštívenku. Asistence: Lukáš Jindra.

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 1. Daňhel (Jindra)


    HC Dukla Jihlava: Šťastný (Juřička) – Trávník, Mareš, Havelka, Vála, Marek, Veleba, Vrátný – Jindra, Kadleček, Daňhel – Strnad, J. Slabý, Vala – Musil, Filip, Hrbatý – Úlovec, Kardoš. Trenér: Štěpán Moravec
    HC Energie Karlovy Vary: Kašpar (Beran) – Klejna, Brabec, Přibyl, Zavřel, Štaif, Bernáth, Cankov, Kořán – Prošek, Bečka, Hotěk – Habr, Šik, M. Slabý – Tlačil, Halberštát, Holub – Maydl, Ptáček, Petrov. Trenér: Václav Eismann

    Rozhodčí: Dědek – Měkýš, Otáhal
    Jihlava 2 1 K. Vary
    #1 Úterý 07.03.2017 • 18:00
    Jihlava - K. Vary 3:1
    #2 Čtvrtek 09.03.2017 • 18:00
    K. Vary - Jihlava 5:1
    #3 Sobota 11.03.2017 • 14:15
    Jihlava - K. Vary 1:0
    thejrc.org