Chelsea – Watford 4:3 (kon.)
konec
Chelsea FC
4:3 (2:1)
Watford FC
Pondělí 15.05.2017, 21:00 • Stamford Bridge, London • Anglická Premier League • 28. kolo
Předzápasové kurzy
    29 ligových výher v jedné sezóně se Chelsea podařilo letos už potřetí v historii.
     
    Nad stadionem Stamford Bridge již střílí ohňostroje a Chelsea slaví dnešní výhru, ale hlavně titul. V Londýně prší hráčům v modrých dresech štěstí a všichni jsou spokojení. Chelsea gratuluji k titulu, který si zajistila už v minulém soutěžním kole. Vám děkuji za pozornost a přeji dobrou noc. (23:02:17)
     
    Rozhodčí Mason naposledy foukl do píšťalky, a ukončil tak dnešní utkání, ve kterém Chelsea porazila Watford 4:3. K vidění byl velmi pohledný zápas, hlavně pak jeho druhá polovina. Za Chelsea skóroval Terry, Azpilicueta, Batshuayi a Fàbregas. Za Watford se trefil Capoue, Janmaat a Okaka. Watford se dnes hodně snažil, na branku měl sice jen 3 střely, ale všechny je dokázal proměnit, takže si Begović nepřipsal žádný zákrok, ale i přesto jeho tým zvítězil. Chelsea byla střelecky aktivnější a vítězství si zasloužila, a i přesto, že Gomes dnes inkasoval čtyřikrát, tak svůj tým několikrát podržel.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+4
    V samotném závěru vyfasovala žlutou kartu dvojice hráčů Deeney a Okaka.
     
    90+2
    Prödl dnes vyfasoval druhou žlutou kartu v zápase, a musel tak předčasně odejít do sprch. Watford bude dohrávat v deseti hráčích.
     
    90+1
    Střídání v týmu Watford FC: ze hřiště odchází Étienne Capoue, přichází Troy Deeney.
     
    90+1
    Druhý poločas bude nastaven o 5 minut.
    88. Cesc FÀBREGAS - 4:3
     
    88
    Chelsea právě vstřelila branku!
    Willian dostal přihrávku, s míčem došel do pokutového území, ale měl u sebe hned dva bránící protihráče, proti kterým to neměl zrovna jednoduché. Willian zbraně nesložil, pozorně se rozhlédl a poté se prezentoval přesnou, zpětnou přihrávkou. CESC FÀBREGAS na nic nečekal a prudkou střelou zpoza vápna poslal Chelsea znovu do vedení.
     
    87
    V šanci se ocitl také Fàbregas, ale jeho pokus z šesti metrů Gomes dobře pokryl.
     
    86
    Aina byl v šanci, ale jeho pokus gólem neskončil.
     
    85
    Z rohového kopu už domácí tým svého soupeře nijak neohrozil, protože k vidění byla pouze nepřesná hlavička, o kterou se zasloužil Terry.
     
    84
    Gomes si teď připsal parádní zákrok a dál drží Watford ve hře. Chelsea teď měla totiž výhodu standardní situace, kterou si vzal na starost Fàbregas, jenž vsadil na střílený centr a nemyslel to vůbec špatně. Fàbregasův pokus směřoval do pravého horního rohu branky, ale Gomes se parádně natáhl a míč vytěsnil na roh.
     
    84
    Máme tu avizované střídání: odpočinout na lavičku si šel Batshuayi a místo něj naskočil na zelený pažit Pedro.
    Gomes dnes inkasoval 3 branky, ale i přesto chytá skvěle a svůj tým drží důležitými zákroky ve hře.
     
    81
    Chelsea má přichystané poslední střídání.
     
    80
    Štěstí teď zkoušel i Behrami, který si navedl míč na pravačku, ale ze své kopačky vyslal pouze nepřesný pokus, proti kterému nemusel Begović zasahovat.
     
    79
    Šanci dnes zahrát si dostáva Fàbregas, kterému uvolnil místo na trávníku Chalobah.

    Lucie Rapantová

    Branky: 22. Terry (K. Zouma), 36. Azpilicueta, 49. Batshuayi (Aké), 88. Fàbregas (Willian) – 24. Capoue, 51. Janmaat, 74. Okaka

    Karty:   30. Aké (CHE), 58. Chalobah (CHE) – 4. Holebas (WAT), 11. N. Amrabat (WAT), 90+4. Deeney (WAT), 90+4. Okaka (WAT)   90+2. Prödl (WAT)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 9:3. Střely mimo: 7:5. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 7:12.
    Chelsea FC: Begović – K. Zouma, Terry (C), Aké – Azpilicueta, Kanté, Chalobah (79. Fàbregas), Kenedy (75. Aina) – Willian, E. Hazard – Batshuayi (84. Pedro).
    Náhradníci: Eduardo – Alonso, Fàbregas, Pedro, D. Costa, Cahill, Aina.

    Watford FC: Gomes (C) – Mariappa, Prödl, Holebas – N. Amrabat, Cleverley, Behrami, Doucouré, Janmaat – Capoue (90+1. Deeney) – Niang (71. Okaka).
    Náhradníci: Pantilimon – Deeney, Zúñiga, Mason, Okaka, Eleftheriou, Pereira.

    Rozhodčí: Mason – Lennard, Eaton
    thejrc.org