Washington – Minnesota 4:2 (kon.) | Carolina – NY Islanders 2:3 (po pr.) | Montreal – Chicago 2:4 (kon.)
Ottawa – Tampa 1:2 (po pr.) | Florida – Toronto 7:2 (kon.) | Edmonton – Dallas 7:1 (kon.)
Los Angeles – Arizona 2:3 (1:2 po s.n.) | San Jose – Buffalo 4:1 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
0:2 (0:1, 0:1, 0:0) Stav série: 0:1
Piráti Chomutov
Středa 15.03.2017, 17:00 • WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 200 míst) • Generali play off Tipsport extraligy • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Krásné středeční odpoledne z Třince přeji všem hokejovým příznivkyním a příznivcům! Vítejte při sledování textového online přenosu z prvního utkání čtvrtfinále play off mezi týmy HC Oceláři Třinec a Piráti Chomutov. První dvě čtvrtfinálové série play off odstartovaly již v pondělí, ve středu půjdou ve vyřazovacích bojích poprvé do akce dva nejlepší týmy základní části, k nimž se přidají mužstva z předkola. Po základní části druzí Slezané se s Piráty v play off potkávají vůbec poprvé.

    Třinečtí hokejisté neprožili od přelomu roku zrovna dobré období, přesto se jim podařilo udržet druhou příčku a výhodu domácího prostředí až do případného semifinále před nepříjemnými pronásledovateli. Prezidentský pohár přenechali Oceláři Liberci, teď si však dělali zálusk na cennější titul. Ve čtvrtfinále se utkají s Chomutovem, jenž v souboji předkola s Mladou Boleslaví doslova vstal z mrtvých. Úvodní zápas začíná v 17:00 v třinecké WERK ARENĚ. Přenosem vás provede Ondřej Zoubek. Hezkou zábavu!
     


    HC OCELÁŘI TŘINEC
    2. místo, 98 bodů, skóre 158:125


    Celkově mohou být Oceláři se základní částí navýsost spokojeni. Pod novým trenérem Vladimírem Kýhosem skončili na druhém místě a dlouho znepříjemňovali Liberci cestu za obhajobou Prezidentského poháru. V prosinci odešel za zvláštních okolností útočník Polanský, po Vánocích prošlo třinecké mužstvo herní krizí, ale zdá se, že na konci základní části se znovu úspěšně rehabilitovalo. Před dvěma lety prohrál Třinec až ve finále s Litvínovem, vloni musel skousnout už v předkole vyřazení od Zlína. Slezané vyhráli čtyři z pěti posledních zápasů základní části, před dvanáctidenní pauzou naposled porazili Vítkovice.

    Poslední utkání Třince:

    52. kolo ZČ, pátek 3. března, 18:20, Třinec:
    HC Oceláři Třinec – HC Vítkovice Ridera 3:2 pp (0:2, 2:0, 0:0 – 1:0)
    Branky a asistence: 24. Petružálek (Redenbach), 30. Netík (Krajíček, Kane), 65. Martin Růžička – 2. Květoň (Krenželok, Kolouch), 8. Kurovský (Hudeček).
    Diváci: 5 200 (vyprodáno).

    Sestava Třince: Hamerlík (Hrubec) – Linhart, Roth, L. Doudera, Krajíček, M. Doudera, Nosek, Jank, Hrabal – Jašek, Redenbach, Petružálek (A) – Adamský (A), Kane, Irgl (C) – Netík, Marosz, Martin Růžička – Cienciala, Marek Růžička, Hrňa. Trenér: Kýhos.

    Nejproduktivnější hráči Třince v ZČ:
    Jakub Petružálek (16+20)
    Tyler Redenbach (13+23)
    Rostislav Marosz (15+16)
    Zbyněk Irgl (12+16)
    Vladimír Dravecký (11+16)

    Brankáři Třince v ZČ:
    Šimon Hrubec (41 utkání, 1,97, 93,09 %, 7 SO)
    Peter Hamerlík (13 utkání, 3,12, 88,98 %, 0 SO)
    Obránce Mladé Boleslavi David Štich neunesl vyřazení v předkole. Za své běsnění si vysloužil stopku a pokutu.

     


    PIRÁTI CHOMUTOV
    7. místo, 80 bodů, skóre 149:154


    Chomutov si před rokem poprvé zahrál play off nejvyšší soutěže. V předkole zdolal brněnskou Kometu, ale ve čtvrtfinále pak neuhrál proti pozdějším mistrům z Liberce ani zápas. Letos museli svěřenci ostříleného kouče Vladimíra Růžičky znovu bojovat v předkola, tentokrát šli z výhodné sedmé pozice na Mladou Boleslav. Po hrůzných domácích porážkách 1:7 a 1:6 se zdálo být po šanci na postup, jenže v Mladé Boleslavi vyhráli Piráti 5:1, 2:1 a vrátili sérii domů. Z rozhodujícího utkání udělali naprostou exhibici, zvítězili 6:1 a dokonali obrat divoké série. A to přesto, že vstřelili celkově o gól méně než soupeř. Chomutov přežil klinickou smrt a ve čtvrtfinále proti Třinci může rozhodně překvapit.

    Poslední utkání Chomutova:

    5. utkání předkola, neděle 12. března, 15:30, Chomutov:
    Piráti Chomutov – BK Mladá Boleslav 6:1 (2:0, 4:0, 0:1)
    Branky a asistence: 2. Huml (Poletín, Rutta), 9. Huml (Chalupa, Skokan), 24. Flemming (Růžička, Kämpf), 28. Růžička, 33. Kämpf (Skokan, Růžička), 37. Kaše (Růžička, Kämpf) – 52. Žejdl (Klepiš). Diváci: 5 250 (vyprodáno).

    Sestava Chomutova: Laco (Král) – Rutta, Chalupa, Flemming, Skinner, Valach, Mrázek, Tejnor – Skokan, Huml (A), Tomica (A) – Vondrka (C), Růžička, Sklenář – Kaše, Kämpf, Koblasa – Raška, Šťovíček, Poletín – Lauko. Trenér: Růžička.

    Nejproduktivnější hráči Chomutova v předkole:
    Ivan Huml (3+3)
    Michal Vondrka (3+2)
    Vladimír Růžička (1+3)
    Jan Rutta (0+4)
    David Kämpf a Dávid Skokan (oba 1+2)

    Brankáři Chomutova v předkole:
    Ján Laco (5 utkání, 2,58, 89,83 %, 0 SO)
    Tomáš Král (1 utkání, 10,91, 50 %, 0 SO)
     
    VZÁJEMNÁ UTKÁNÍ 2015/16+2016/17

    Základní část 2015/16:
    Třinec – Chomutov 3:0
    Chomutov – Třinec 4:5 pp
    Třinec – Chomutov 4:3 sn
    Chomutov – Třinec 4:2

    Základní část 2016/17:
    Třinec – Chomutov 5:1
    Chomutov – Třinec 5:4 sn
    Třinec – Chomutov 3:1
    Chomutov – Třinec 2:1 sn

    ABSENCE

    Ocelářům chybělo v posledním utkání základní části proti Vítkovicím rovnou pět hráčů základní sestavy, ale trenér Kýhos je mohl v tomto případě už se zajištěným druhým místem šetřit na play off. Nehráli obránce Lukáš Galvas ani útočníci Vladimír Dravecký, Kamil Kreps, Daniel Rákos a Tomáš Klimenta.

    Chomutov nenasadil do posledního utkání série s Mladou Boleslaví zadáka Tomáše Kudělku ani útočníky Marka Račuka a Bohumila Slavíčka. Podle informací z klubového webu je ale na marodce pouze obránce Ondřej Dlapa. Dá se říci, že všechny opory Pirátů jsou na čtvrtfinále zdravotně fit.

    TÝMOVÉ STATISTIKY

    Oceláři měli v základní části nejlepší oslabení celé extraligy, neboť ubránili 89,19 % přesilovek soupeře. Co se týče vhazování, tak v této statistice skončil Třinec s úspěšností 53 % druhý za Libercem.

    Druhé příčka za Vítkovicemi patřila Slezanům ještě v týmovém Radegast indexu, kde získali 1 831 bodů. Zároveň byli Oceláři po Zlínu druhým nejméně trestaným mužstvem, obdrželi celkem 564 trestných minut.

    Chomutov vynikal v základní části přesilovkami, lepší hru v početní výhodě měla jen Sparta. Piráti zužitkovali 19,47 % příležitostí. Po předkole mají Severočeši ve vyřazovacích bojích zatím ještě lepší úspěšnost 22,58 %.
    Vůle vítězit. S tímto heslem vstupuje Třinec do play off. V motivačních klipech si Kamil Kreps zahrál boxera Rockyho.

     
    Pokud máte nějaké dotazy či připomínky k prvnímu čtvrtfinále mezi Třincem a Chomutovem, směřujte je na Twitter. Svůj příspěvek pak označte takto: @VondraZoubek. Já se budu snažit na vaše dotazy odpovídat. Zároveň můžete připojit hashtagy #telh a #TRIvCHM.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Linhart, Roth, M. Doudera, Krajíček, Galvas, Nosek, Adámek – Rákos, Kreps, Kane – Netík, Martin Růžička, Irgl (C) – Adamský (A), Redenbach, Petružálek (A) – Dravecký, Marosz, Marek Růžička – Jašek.
    Trenér: Vladimír Kýhos.

    Piráti Chomutov: Laco (Král) – Chalupa, Rutta, Skinner, Flemming, Mrázek, Valach, Dlapa – Tomica (A), Huml (A), Skokan – Sklenář, V. Růžička, Vondrka (C) – Koblasa, Kämpf, Kaše – Poletín, Šťovíček, Raška – Lauko. Trenér: Vladimír Růžička.

    Rozhodčí: René Hradil, Daniel Pražák – Miroslav Lhotský, Jiří Svoboda.
     
    Třinec udělal oproti poslednímu utkání základní části proti Vítkovicím mnoho změn v sestavě. Předně nastupuje v brance znovu Šimon Hrubec a nahrazuje Slováka Petera Hamerlíka. Druhou obrannou řadu dnes nově vytvoří Krajíček s M. Douderou, Noska doplní ve třetí dvojici navrátilec Lukáš Galvas. Trenér Kýhos ze soupisky vyřadil beky Josefa Hrabala s Bohumilem Jankem, na svou šanci bude na pozici sedmého obránce čekat mladý Marian Adámek z Frýdku-Místku.

    Do hry se na čtvrtfinále vracejí útočníci Daniel Rákos a Kamil Kreps, přičemž oba vytvoří elitní útočnou formaci spolu s Američanem Kanem. Martin Růžička nastoupí v druhém útoku s Netíkem a Irglem na křídlech. Redenbach s Petružálkem se posunuli do třetí lajny, kde budou hrát spolu s Adamským. Další navrátilec Vladimír Dravecký si zahraje s Maroszem a Markem Růžičkou. Na Jaška, jenž hrál minule v prvním útoku, zbyla pozice třináctého útočníka. Nadále chybí Tomáš Klimenta, ze soupisky vypadli také David Cienciala a Erik Hrňa.
    Třinecká hala je nachystaná na play off.

     
    Naproti svému trenérskému protějšku udělal kouč Růžička ve své sestavě vzhledem k pátému utkání předkola jedinou změnu. V brance bude opět slovenský gólman Ján Laco, jehož náhradníkem je Tomáš Král. Zmiňovaná změna se týká pozice sedmého obránce, na kterou se z marodky vrací Ondřej Dlapa. První utkání v Třinci mine Dominika Tejnora.

    Všechny čtyři útočné formace ponechali Piráti pospolu, aby také ne, když před třemi dny proti Mladé Boleslavi tak zářily. Nadále platí, že mimo hru zůstávají obránce Tomáš Kudělka nebo útočníci Marek Račuk s Bohumilem Slavíčkem.
     
    Obě mužstva jsou již na rozbruslení. Třinec bude hrát v bílých dresech, Chomutov v modrém. Hlediště se začíná pozvolna obsazovat.
    Rozbruslení Třince

     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Šest minut před začátkem utkání je čas na video-mapping. Hlediště je už skoro zaplněné.
     
    Vše se chystá k zahájení prvního čtvrtfinále. Za bouřlivého aplausu nastupují domácí Oceláři. Spolu s nimi i Chomutov.
     
    Ještě před začátkem zazní česká státní hymna.
     
    Hymnu zahrál v rockovém podání na elektrickou kytaru Izzi Izaiáš, frontman třinecké rockové kapely Doga. Zajímavý zážitek.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:05
    Čtvrtfinále Třince proti Chomutovu odstartovalo, Roth však napálil puk hned ze startu mimo kluziště. Třinečtí fanoušci ukazují choreo s biatlonovou tematikou a terči.
     
    00:36
    Oceláři začali zostra a usadili se před brankou Laca. Po obkroužení brány střílel z úhlu Kreps, slovenský brankář si ale první tyčku pohlídal.
     
    01:24
    Netík zabojoval o kotouč na útočné modré čáře, ale nakonec jej nezískal. Po vyhození Chomutova rozehrává v poklidu M. Doudera.
     
    01:45
    Galvas si sjel na pravé křídlo pro přihrávku zpoza branky a prozkoušel Lacovu pozornost. Brankář Pirátů zasáhl lapačkou.
     
    02:10
    Nosek střílel okamžitě po vhazování těsně vedle branky. Na opačné straně zůstal na chvilku u mantinelu ležet Skokan. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    02:39
    Do Rothovy přihrávky sáhl Kämpf a Krepsovi nezbývalo než jen nahodit po mantinelu. Třinec tlačí na chomutovskou rozehrávku.
     
    03:24
    Rákos dlouho držel puk u zadního mantinelu a bojoval proti Mrázkovi. Načež zasáhl Kaše a Piráti se dostali do středního pásma.
     
    03:57
    Severočeši působí v prvních minutách trochu zaskočeně a přejí si přečkat nápor domácích. Ruttova rozehrávka končí zakázaným uvolněním.
     
    04:09
    Poletín dohrál Marka Růžičku za Lacovou brankou v souladu s pravidly. Humla musí na vhazování před bránou vystřídat Tomica.
     
    04:21
    Adamský a Redenbach natlačili kotouč do brankoviště a Laco chvíli neměl pořádný přehled. Nicméně nakonec puk lapačkou zakryl.
     
    05:08
    Petružálkova přihrávka vyhnala Linharta z útočného pásma a po puku šel chomutovský Vondrka. Oceláři si ve vlastní třetině poradili.
     
    05:55
    Flemming si u mantinelu nadvakrát poradil s Martinem Růžičkou, potom ale posunul puk jen k M. Douderovi.
     
    06:25
    Rákos sebral ve velké rychlosti kotouč, objel branku a z otočky střílel. Laco zasahovat nemusel, rána šla mimo.
     
    06:42
    Hrubec musel na opačné straně přerušit hru před dotírajícím Poletínem. Pokračovat se bude po komerční přestávce.
     
    07:14
    Tomica tečoval Valachovu střelu mimo, o něco později byl v mnohem větší šanci Huml. Znovu po Valachově nahození zakončoval ze vzduchu vedle.
     
    07:22
    Oceláři si zahrají první přesilovku v zápase. Vladimír Růžička (CHM) v útočném pásmu fauloval M. Douderu a odsedí si dvě minuty za hákování.
     
    07:47
    Krepsova nepřesná střela vyhnala Oceláře z útočné třetiny. Na druhé straně zasahoval Hrubec proti nahození od Poletína.
     
    08:13
    Třinečtí dostali kotouč do brankoviště, kde se s hostujícími beky přetlačoval Rákos. Slovenský brankář našel puk jako první.
     
    08:35
    Třinec sehrál pohlednou kombinaci a po přihrávkách Krajíčka a Draveckého zakončoval Martin Růžička. Bránu netrefil, navíc došlo k jejímu posunutí.
     
    08:45
    Martin Růžička si připsal další střelu na branku, poté co sebral odražený puk na levém kruhu. Laco tentokrát jistě zasáhl.
     
    09:10
    Laco vyrazil střelu od modré čáry před sebe a Kane se snažil dorážet. Na poslední chvíli byl však zablokován bránícím Tomicou.
     
    09:30
    Severočeši ujeli po návratu V. Růžičky do přečíslení a právě vyloučený hráč střelou zprava pořádně protáhl Hrubce. Kämpfovi se nepovedlo dostrkat odražený puk do sítě.
     
    10:32
    Na zajímavé situace bohatou pasáž hry přerušuje úmyslný ofsajd Třince. Ještě předtím zakončoval Irgl po najetí z pravého křídla vedle.
     
    10:49
    Adamský se protáhl po pravé straně a přihrával do druhé vlny Linhartovi. Ne úplně povedenou přihrávku ale vystihl Koblasa.
     
    11:32
    Laco vyjel do rohu kluziště za nahozením od Krepse, ale nakonec jen tak natáhl hůl. Nechtěl riskovat střet s rozjetým Kanem.
     
    12:12
    Dravecký byl v útočném pásmu dříve než Marosz s kotoučem, a tak nemohl třinecký útočník pokračovat v akci proti Flemmingovi. Ofsajd, komerční pauza.
     
    12:53
    Marek Růžička vybojoval puk pro Irgla a pelášil před branku. Marně pak ale natahoval hůl po nahození třineckého kapitána.
     
    13:25
    Chomutov vyhodil jen za cenu zakázaného uvolnění, a tak byl Vondrka o něco později spokojen s nahozením a rychlým vystřídáním.
     
    13:54
    Nosek si píchl puk po mantinelu okolo Poletína, pak ovšem jeho pokus zablokoval Chalupa. Třinecký tlak s přibývajícími minutami ustal.
     
    14:30
    Početní výhodu si zahraje také Chomutov, jenž byl v této disciplíně v základní části druhý nejlepší. Daniel Rákos (TRI) je potrestán dvěma minutami za vysokou hůl.
     
    14:45
    Třinec začal oslabení úspěšně. Irgl zablokoval Ruttův pokus od modré čáry a Adamský následně vyvezl puk až do útočného pásma.
     
    15:03
    Piráti právě vstřelili branku!
    Piráti trochu kuriózním způsobem využívají přesilovku a navzdory drtivé převaze Ocelářů ve střelbě jdou do vedení. Ruttův oblouček zasáhl Linhart rukavicí a odražený puk vyskočil před osamoceným MICHALEM VONDRKOU. Zkušený reprezentant před Hrubcem nezaváhal a poslal puk do horního růžku – 0:1! Asistence: Jan Rutta., Ivan Huml.
    15:03 Michal VONDRKA - 0:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    15:26
    Marosz objel branku a posunul puk Martinu Růžičkovi, kterého vychytal skvělý Laco! Hned po vhazování mířil třinecký útočník v další obrovské příležitosti vedle.
     
    16:12
    Chomutov bude svůj náskok bránit v oslabení. David Kaše (CHM) se u mantinelu provinil nedovoleným bráněním Noska a obdržel dvě minuty.
     
    16:39
    Rákosovi se na začátku přesilovky nepodařilo usměrnit Rothovo nahození na branku. Flemming si pak odstavil Krepse a lehce vyhodil.
     
    17:14
    Petružálek nabil na modrou čáru Krajíčkovi, který po krátkém přemýšlení vypálil. Laco na střelu dobře viděl a kotouč ukryl ve výstroji.
     
    17:45
    Tato přesilovka Ocelářům nevychází, nedokáží se udržet v útočné třetině. Martina Růžičku obral Skinner a vystřelil puk z pásma.
     
    18:15
    Hosté jsou v plném počtu, oslabení zvládli velmi dobře. Koblasa na konci zablokoval Kaneovu střelu z levého kruhu.
     
    18:55
    Koblasa přitlačil u mantinelu v souboji s Irglem, ale u rozhodčích mu to prošlo. Nakonec získal kotouč Marek Růžička.
     
    19:24
    Netík přivezl puk zpoza brány a lehkou žabičkou připravil gólovou možnost Noskovi. Zkušený zadák ranou z první minul vzdálenější tyčku.
     
    19:50
    Laco pokryl v první třetině už šestnáct střelecký pokusů Třince. Naposled mu zůstal kotouč zaklíněn pod betony po nahození Adamského.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Další třetina začne přibližně v 17:56.
     
    Máme za sebou prvních dvacet minut úvodního čtvrtfinále mezi Třincem a Chomutovem. Oceláři svého soupeře od začátku přehrávali a první větší šanci si vytvořili v přesilové hře. Po přihrávce od Draveckého střílel těsně vedle Martin Růžička. V. Růžička ujel po návratu z trestné lavice do přečíslení a nechal vyniknout Hrubce. S dorážkou neuspěl ani Kämpf. To Piráti svou první přesilovku využili, leč docela kuriózně. Ruttův oblouček srazil Linhart rukavicí k Vondrkovi, a ten se ve vyložené příležitosti nemýlil.

    Třinečtí hokejisté po inkasované brance ještě více přidali a Martin Růžička měl během půl minuty dvě gólové možnosti. Po přihrávce Marosze se proti třineckému útočníkovi skvěle přesunul brankář Laco, po následném vhazování netrefil Martin Růžička zblízka odkrytou branku. Poté Chomutov bez problémů ustál oslabení při vyloučení Kašeho, v poslední minutě první třetiny střílel v dobré šanci vedle také Nosek. Piráti vedou především díky skvělému Lacovi, střelecká převaha Třince je obrovská.
    Poutavé choreo třineckých fanoušků s biatlonovou tematikou

     
    Statistiky po první třetině:

    Střely: 17 – 3
    Střely mimo: 9 – 1
    Hity: 8 – 1
    Vhazování: 21/30 – 9/30
    Úspěšnost na vhazování: 70 % – 30 %
    Trestné minuty: 2 – 4
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:34
    Ruttovo nahození tečoval do branky Huml, ale rozhodčí ještě prozkoumávají videozáznam hry. Nejsou si jistí, zda Huml nezasáhl puk vysokou holí.
     
    20:34
    Daniel Pražák debatuje s videorozhodčím Lubošem Chytilem poměrně dlouho. Někteří hokejisté se projíždějí po ledové ploše.
     
    20:34
    Rozhodčí Pražák nejdříve oznámil verdikt svým kolegům na ledě, až potom rozpažil. Gól neplatí.
     
    20:45
    Netík se prokličkoval mezi dvěma chomutovskými hráči až před Laca, ale z úhlu slovenského brankáře nepřekvapil.
     
    21:32
    Netík pokračoval v kudrlinkách v útočné třetině a zpoza brány přihrával Marku Růžičkovi. Puk ale prošel až k modré čáře.
     
    22:12
    Kämpf obral o puk rozehrávajícího Petružálka a protlačil se až před Hrubcem. Třinecký gólman vyrazil puk za branku.
     
    22:47
    Roth nahodil puk zpoza červené čáry, a tak se hra vrací před Hrubce. Na vhazování změří síly Redenbach s Humlem.
     
    23:27
    Tomica se po vhazování dral do šance, na Hrubce si však nepřišel. Na druhé straně nepřihrál Krajíček Draveckému přesně.
     
    23:57
    Kane sklepl dlouhou přihrávku od M. Doudery na Krepse, který by s trochou štěstí mohl postupovat sám na bránu. Ale nezpracoval si puk dobře.
     
    24:23
    Daniel Rákos (TRI) dohrál Mrázka po odehrání puku rukavicí do obličeje a odsedí si dvě minuty za hrubost.
    SJEDNEJTE SI POJIŠTĚNÍ PRO PŘÍPAD SRÁŽKY SE ZVĚŘÍ U GENERALI

     
    24:27
    Piráti právě vstřelili branku!
    Piráti zužitkovali přesilovou hru už po čtyřech sekundách a navyšují vedení! Huml vyhrál vhazování na Ruttu, jehož pokus od modré čáry přizvedl šikovnou tečí za Hrubcova záda MICHAL POLETÍN. Chomutov potrestal zbytečný Rákosův faul – 0:2! Asistence: Jan Rutta, Ivan Huml.
    24:27 Michal POLETÍN - 0:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    25:16
    Oceláři se ve druhé třetině do hry zatím příliš nedostali, po další inkasované brance to chtějí změnit. Laco chytil Galvasův pokus.
     
    25:28
    Petružálek si před brankou udržel Skinnera na zádech, otočil se a dokázal zakončit. Jenomže Laco je dnes bezchybný.
     
    26:23
    Autor druhé branky Michal Poletín (CHM) je vyloučen na dvě minuty za držení Martina Růžičky. Přesilovka Ocelářů začne po komerční přestávce.
     
    26:57
    Chomutov se zatím brání naprosto bez problémů. Třinec se nemůže napevno usadit v útočném pásmu.
     
    27:31
    Krajíček si nabruslil na pravé křídlo a naznačoval přihrávku. Nakonec se rozhodl vystřelit a Laco čapl letící kotouč do lapačky.
     
    27:53
    Marosz střílel z mezikruží jen do Lacova betonu, pak hráli Oceláři několik sekund v ponechané výhodě. Juraj Valach (CHM) je potrestán dvěma minutami za vysokou hůl. Slezané hrají krátkou dvojnásobnou přesilovku.
     
    28:31
    Chomutov zpočátku dvojnásobného oslabení vyhodil a teď už je ve čtyřech. Rothovi nesedla střela z levého křídla.
     
    29:34
    Dlapu pořádně štípla Kaneova střela, ale dokázal puk srazit k mantinelu. Třinci nevychází ani klasická přesilovka.
     
    29:56
    Piráti jsou v plném počtu a v polovině zápasu drží velmi nadějný výsledek. Galvasovo nahození sebral některý z obránců.
     
    30:20
    Nahození V. Růžičky od modré čáry bylo tečováno do ochranné sítě. Vhazuje se po pravici Hrubce.
     
    30:42
    Sklenář takovým nenápadným způsobem došťouchal puk až před bránu a Hrubec musel vystrčit beton proti bekhendovému zakončení Vondrky.
     
    31:32
    Flemming nabil Koblasovi mezi kruhy a chomutovský útočník střílel z otočky těsně vedle. Piráti se zabydlují v útočné třetině.
     
    32:18
    Huml se vymanil ze sevření dvou hráčů, ale vzápětí upadl na led. O faul se nejednalo, odražený kotouč získal Redenbach.
     
    32:26
    Jeden z Pirátů zahrál vysokou holí a po komerční přestávce se bude vhazovat před Lacem. Chomutov doposud nasbíral jen šest na branku.
     
    33:16
    Rutta okradl o puk Draveckého a prošel do útočného pásma. Po jeho přihrávce potom střílel V. Růžička těsně vedle.
     
    33:47
    Projev Ocelářů teď není nikterak agresivní a útočným. Naopak mají problémy s bráněním pohyblivých Pirátů.
     
    34:20
    Sklenář sáhl do přihrávky od Marka Růžičky a Irgl už zakončoval vysokou holí. Laco i tak puk vyrazil, a tak se pokračovalo ve hře. Linhart zablokoval ránu Kašeho.
     
    34:56
    Skinner pronikl na levé křídlo a donutil Hrubce k nelehkému zákroku. Třinecký gólman se natáhl a vytěsnil prudkou ránu.
     
    35:42
    Raškova přihrávka z pravé strany prošla na Šťovíčka, který si ale vylámal zuby na bránícím M. Douderovi. Třinec je v útlumu.
     
    36:24
    Maroszovi nevyšla klička ve středním pásmu, ale puk se odrazil ke Galvasovi. Ten pouze nahodil a odjel vystřídat.
     
    36:50
    Linhart měl po svém nahození problémy s chomutovskými hráči, nyní se ještě pošťuchují Huml s Draveckým. Zatím se hrálo na poměry play off docela v rukavičkách.
     
    37:23
    Brett Skinner (CHM) oslabí své mužstvo na dvě minuty, a to kvůli faulu proti Netíkovi. Kanaďan si pomohl nedovoleným bráněním.
     
    37:41
    Redenbachovo nahození trefilo Valacha, o chvilku později už se Pirátům podařilo vyhodit. Roth jede dozadu pro kotouč.
     
    38:38
    Krajíček nezachytil těžký puk na modré čáře a Piráti se opět osvobodili. Třinci dnes přesilovky nejdou.
     
    38:57
    Krajíček střílel od modré čáry nad branku, Flemming dostal puk do středního pásma. To už pomalu začíná poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:36
    Hosté jsou v plném počtu, Irgl se ještě pokusil ohrozit Laca. Netíkovi se však nabídku od třineckého kapitána nepodařilo tečovat.
     
    39:56
    Laco vyrazil ránu Netíka z levého křídla a Valach protlačil puk do středního pásma. V prostřední periodě už se nic nestane.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Další třetina začne přibližně v 18:53.
     
    Oceláři nenastoupili do druhé třetiny vůbec dobře. Ruttovo nahození od modré čáry tečoval za Laca Huml, rozhodčí však po debatě s kolegou u videa rozpažil kvůli vysoké holi. O dvě minuty později obral Kämpf o puk váhavého Petružálka a Hrubec musel zasahovat. Piráti korunovali povedený začátek prostředního dějství druhou brankou. Zbytečné vyloučení Rákose potrestal už po čtyřech sekundách Poletín, který usměrnil za Hrubcova záda střelu Rutty.

    V dalších minutách druhé třetiny tempo hry trochu opadlo. Slezané svého soupeře nepřehrávali takovým způsobem jako v první třetině, naopak Chomutovští hrozili svými výpady čím dál tím více. Třinečtí se protrápili třemi přesilovkami, nevyužili ani dvojnásobnou početní výhodu o délce půl minuty. Irglovi znemožnil šanci Sklenář, Kašeho ránu zablokoval Linhart. Severočeši drží před třetí částí velmi nadějný náskok.
     
    Statistiky po druhé třetině:

    Střely: 27 (17, 10) – 7 (3, 4)
    Střely mimo: 11 (9, 2) – 4 (1, 3)
    Hity: 11 (8, 3) – 4 (1, 3)
    Vhazování: 31/48 (21, 10) – 17/48 (9, 8)
    Úspěšnost na vhazování: 65 % – 35 %
    Trestné minuty: 4 (2, 2) – 10 (4, 6)
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:23
    Rákosovi se ve středním pásmu do nahození připletl čárový rozhodčí. Podruhé už se to povedlo a třinecký útočník poslal puk po mantinelu.
     
    40:56
    Irgl nabil v útočném pásmu mezi kruhy Markovi Růžičkovi. Jeho ránu zablokoval jmenovec v dresu Pirátů, V. Růžička.
     
    41:23
    Netík se na levé straně natlačil k odraženému puku a zvenku nastřelil brankovou konstrukcí. Puk se k němu vrátil, ale útočník Ocelářů bekhendem nevyzrál na Laca.
     
    41:49
    Redenbach na buly prohrál, ale Chomutov vyhodil jen na zakázané uvolnění. Linhart neudržel útočné pásmo ani po dalším vhazování.
     
    42:11
    Tomáš Linhart (TRI) a Michal Poletín (CHM) se chytili u mantinelu a uštědřili jeden druhému pár ran. Nic velkého se nesemlelo, ale oba kohouti jsou potrestáni dvěma minutami za hrubost.
     
    42:35
    Krajíček si vyjel s pukem k modré čáře, ale tam mu vůbec nevyšel pokus o střelu. Třineckým se povedlo včas zastavit hrozící protiútok.
     
    43:39
    Dravecký přihrál na modrou čáru Krajíčkovi, jehož střelu vyrazil Laco. O něco později pokryl slovenský brankář bekhendový pokus Kanea.
     
    43:45
    M. Doudera získal po buly odražený puk, hodil si jej do strany a mířil pod horní tyčku. Laco máchl po kotouči lapačkou a znovu uspěl.
     
    44:12
    Oba týmy jsou již v pěti, V. Růžička vyprášil Hrubcovi pravý beton. Poté byla hra přerušena v důsledku chomutovské přihrávky rukou.
     
    44:43
    Flemming si počkal na Netíka a důrazně ho poslal k ledu. Vše proběhlo v souladu s pravidly, Třinec musí pro puk do středního pásma.
     
    45:21
    Petružálek nemohl pokračovat ve hře, neboť klečící Adamský mezitím přejel za modrou čáru. Postavení mimo hru.
     
    45:56
    Slezané si nemohou vypracovat žádný tlak, ačkoliv kontaktní gól nutně potřebují. Martin Růžička si nezpracoval přihrávku Galvase.
     
    46:11
    Hrubec se rozhodl přikrýt odražený puk a nerozehrávat. Po skončení komerční přestávky se bude vhazovat před brankou Třince.
    SJEDNEJTE SI ASISTENČNÍ SLUŽBY U GENERALI

     
    46:24
    Laco vyrazil Kaneovo nahození před sebe, nicméně Třinečtí se nedokázali včas dostat k dorážce. Chomutovská branka je pro Oceláře zakletá.
     
    47:10
    Huml využil chyby M. Doudery při rozehrávce a nebezpečně vystřelil. Po Hrubcově zákroku se kotouč kutálel kousek před čárou, ale mimo dosah Skokana.
     
    47:56
    Chomutovští dobrým napadáním třinecké rozehrávky účinně brzdí Oceláře. V. Růžička přinutil k obratu navíc Noska.
     
    48:22
    Redenbach přihrál mezi kruhy najíždějícímu Galvasovi, proti kterému zasáhl vyrážečkou vynikající Laco. To byla velká šance!
     
    48:57
    Že by přeci jen dostávali Oceláři Piráty pod tlak? Severočeši rozehráli pouze na zakázané uvolnění.
     
    49:39
    Marek Tomica (CHM) nejprve čistě připravil o puk M. Douderu, ale záhy fauloval Draveckého. Dvě minuty za sekání, zajímavá šance pro Oceláře.
     
    49:55
    Slezanům dnes přesilové hry vůbec nevycházely, nyní se dokázali po buly zachytit v útočné třetině. Zatím ale honí puk po mantinelu.
     
    50:13
    Danielu Rákosovi (TRI) dnešní utkání nevychází. Třinecký útočník se znovu provinil zbytečným útočným faulem a odsedí si dvě minuty za podražení. Je po třinecké přesilovce, Rákosovo jméno posměšně vyvolávají fanoušci Chomutova.
     
    51:14
    Oceláři se ve čtyřech snažili protlačit před Laca. Martina Růžičku ale zabrzdili obránci, Maroszovi podjely brusle a skončil na ledě.
     
    51:35
    Lukáš Galvas (TRI) je potrestán dvěma minutami za hákování. Chomutovu začne za čtyři sekundy dvojnásobná početní výhoda.
     
    52:15
    V. Růžička střílel v nebezpečné pozici jen do Hrubcovy výstroje, pak dokázali Oceláři zaútočit ve třech. Laco vyrazil Netíkův pokus.
     
    52:42
    Chomutov rozehrál na zakázané uvolnění a Třinečtí už jsou ve čtyřech. Piráti se vybírají oddechový čas.
     
    Dnešní utkání sleduje 4 978 diváků.
     
    52:52
    Rákos se po vhazování dostal do velké šance, ale střílel jen do boční síťky. O chvilku později vykopl Laco střelu Galvase od modré čáry.
     
    53:36
    Třinec je v plném počtu, ale pouze odevzdal puk Chomutovu. Do konce třetí třetiny zbývá jen něco málo přes šest minut.
     
    54:27
    Netík se ani nadvakrát nedokázal na vlastní pěst probít do útočné třetiny. A tak to Třinec musí zkoušet znovu a znovu.
     
    54:56
    Kreps vytáhl puk středem kluziště až do útočného pásma a žabičkou oslovil Adamského. Ten z úhlu minul branku.
     
    55:20
    Brett Flemming (CHM) je vyloučen na dvě minuty za podražení. Třinec si zahraje přesilovku, během komerční přestávky mají obě mužstva šanci na poradu.
     
    55:47
    Kreps pronikl po levé straně až do brankoviště a předkládal puk Maroszovi. Ten po kontaktu se slovenským brankářem spadl a Laco kotouč zakryl.
     
    56:25
    Pirátům se podařilo vyhodit, nyní se Třinec vrací do útočného pásma. Roth nahazuje od modré čáry mimo branku.
     
    56:58
    Petružálek se dostal napravo k odraženému puku, ale střílel vedle. Puk se od mantinelu odrazil do středního pásma.
     
    57:27
    Laco vytěsnil střelu Petružálka, nahození M. Doudery od modré čáry ho nezaměstnalo. Chomutov už je v plném počtu.
     
    58:12
    Krajíček se Skokanem si vyříkávali osobní střet při odjezdu na střídačku. Hrubec je odvolán, Třinec hraje se šesti bruslaři.
     
    58:39
    Hrubec zůstává na střídačce, bude se vhazovat před brankou Laca. Puk skončil mimo kluziště, Oceláři si berou oddechový čas.
     
    58:49
    Kreps dostal přihrávkou na modrou čáru Krajíčka pod tlak a Piráti se dostali do středního pásma. Roth tam zahrál vysokou holí.
     
    59:22
    Chomutov se osvobodil za cenu zakázaného uvolnění, ale do konce třetí třetiny už zbývá jen osmatřicet sekund. Piráti jsou blizoučko prvnímu vítězství ve čtvrtfinále.
     
    59:40
    Draveckého ostrá střela šla mimo branku, další pokus slovenského útočníka byl tečován vedle. Běží poslední sekundy.
     
    Konec zápasu.
     
    Nejlepší hráči utkání:

    Lukáš Krajíček – TRI (0+0)
    Ján Laco – CHM (38 úspěšných zákroků)
     
    Třinec nedokázal v prvním čtvrtfinále zvítězit, přesto celkově vyslal před sedmdesát střel. Laco byl dnes nepřekonatelný. Ve třetí části si poradil s velkými šancemi Netíka nebo Galvase. Piráti překvapivě ukořistili první bod, druhé utkání se v Třinci hraje zítra v 17:20.
     
    Ode mě je to pro dnešek všechno. Děkuji za pozornost a doufám, že jste byli s přenosem spokojeni. Příště se těším, na počtenou. (20:40:27)

    Ondřej Zoubek

    Branky a nahrávky: 16. Vondrka (Rutta, Huml), 25. Poletín (Rutta, Huml)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Linhart, Roth, M. Doudera, Krajíček, Galvas, Nosek, Adámek – Rákos, Kreps, Kane – Netík, Martin Růžička, Irgl (C) – Adamský (A), Redenbach, Petružálek (A) – Dravecký, Marosz, Marek Růžička – Jašek. Trenér: Vladimír Kýhos.
    Piráti Chomutov: Laco (Král) – Chalupa, Rutta, Skinner, Flemming, Mrázek, Valach, Dlapa – Tomica (A), Huml (A), Skokan – Sklenář, V. Růžička, Vondrka (C) – Koblasa, Kämpf, Kaše – Poletín, Šťovíček, Raška – Lauko.
    Trenér: Vladimír Růžička.

    Rozhodčí: René Hradil, Daniel Pražák – Miroslav Lhotský, Jiří Svoboda

    Diváci: 4 978 (96 % celkové kapacity)
    Třinec 2 4 Chomutov
    #1 Středa 15.03.2017 • 17:00
    Třinec - Chomutov 0:2
    #2 Čtvrtek 16.03.2017 • 17:20
    Třinec - Chomutov 3:4 po prodl.
    #3 Neděle 19.03.2017 • 16:50
    Chomutov - Třinec 2:3 po prodl.
    #4 Pondělí 20.03.2017 • 17:30
    Chomutov - Třinec 2:1 po prodl.
    #5 Středa 22.03.2017 • 17:20
    Třinec - Chomutov 3:2 po prodl.
    #6 Pátek 24.03.2017 • 17:30
    Chomutov - Třinec 5:3
    thejrc.org