Philadelphia – Pittsburgh 4:0 (kon.) | Calgary – Boston 2:5 (kon.) | Colorado – Detroit 3:1 (kon.)
Anaheim – St. Louis 2:1 (kon.)
po prodl.
HC Oceláři Třinec
3:4 (0:1, 3:2, 0:0 - 0:1) Stav série: 0:2
Piráti Chomutov
Čtvrtek 16.03.2017, 17:20 • WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 200 míst) • Generali play off Tipsport extraligy • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro tuto chvíli všechno. Děkuji za pozornost a doufám, že jste byli s přenosem spokojeni. Přeji hezký zbytek večera a příště se těším, na počtenou! (22:12:08)
     
    Třetí zápas se bude hrát v neděli 8. března v 16:50 v Chomutově. Další utkání je na plánu hned v pondělí. Pokud Oceláři alespoň jednou uspějí, vrátí se série ve středu zpět do Slezska.
     
    V. Růžička je chomutovským hrdinou, neboť Piráty výrazně přiblížil senzačnímu postupu do semifinále. V prodloužení pronikl po pravé straně, nabruslil si před Hrubce a propálil třineckého gólmana. Třinec měl velkou šanci na začátku prodloužení, ale neproměnil. Potom Oceláři nevyužili ani přesilovku. Na druhé straně Krajíček zastavoval těsně před čárou puk, který po Raškově střele mířil do branky. To ještě Třinečtí zvládli, ale v oslabení potřetí v zápase inkasovali. Přesilovky zatím v této sérii jednoznačně rozhodují.
     
    Nejlepší hráči utkání:

    Lukáš Krajíček – TRI (0+2)
    Dávid Skokan – CHM (1+1)
     
    Konec zápasu.
    76:12 Vladimír RŮŽIČKA - 3:4
    Zdroj: Hokejka TV
     
    76:12
    Piráti právě vstřelili branku!
    Je hotovo, Piráti využili další přesilovou hru a povezou si domů nečekaný náskok! VLADIMÍR RŮŽIČKA se protáhl po pravém křídle, nechal za sebou dva Oceláře, nabruslil si před branku a trefil se přesně k levé tyči. Chomutov oslavuje fantastický vstup do čtvrtfinálové série, jinak ale aréna ztichla – 3:4 pp! Bez asistence.
     
    75:52
    Teď si přesilovku zahrají zase Piráti. Tomáš Netík (TRI) je potrestán dvěma minutami za podražení. Horké chvilky čekají na většinu osazenstva ve WERK ARENĚ.
     
    75:10
    Flemmingovi se povedlo dvakrát vyhodit a podruhé to stihl i na střídačku. Z třinecké přesilovky už nezbývá ani minuta.
     
    74:40
    Po střele Martina Růžičky z mezikruží zasáhl Laco a Kane se snažil dorážet. Rozhodčí ale ztratili puk z dohledu a přerušili hru.
     
    74:23
    Marosz si nezpracoval skákavou přihrávku od Krajíčka, ale Kane vybojoval kotouč u zadního mantinelu. Třinec pokračuje v tlaku.
     
    73:50
    Krajíček okamžitě po vyhraném vhazování Kanea pálil od modré čáry a jen o kousek minul pravou tyč. Valach pak v pádu vyhodil.
     
    73:41
    Juniorský reprezentant David Kaše (CHM) posléze fauloval a odsedí si dvě minuty za podražení. Třinečtí se berou oddechový čas. První přesilovka prodloužení.
     
    73:36
    Chomutov postupoval do přečíslení ve třech proti dvěma. Kaše napřáhl ke střele, která však nepřešla přes Galvase.
     
    72:56
    M. Doudera neučinil zrovna nejlepší rozhodnutí a při vyvážení puku o něj přišel. Koblasova tečovaná střela skončila mimo branku.
     
    72:35
    Hrubec chytil Ruttovo nahození od modré čáry a přerušil hru. Po komerční přestávce se bude dohrávat vyrovnané prodloužení.
     
    71:57
    Rákos s Krepsem bojují o kotouč s chomutovskými obránci v rohu kluziště. Hra se teď u mantinelu trochu zasekla.
     
    71:07
    Marosze s Martinem Růžičkou zastavil při přechodu modré čáry ofsajd. Třinečtí fanoušci ale ještě rozdýchávají předchozí tutovku Rašky.
     
    70:51
    Raška se jako blesk z čistého nebe protáhl po pravé straně, nabruslil si před Hrubce a octl se v obrovské šanci. Krajíček zastavil puk, který propadl třineckému brankáři a kutálel se za čáru!
     
    70:41
    V prodloužení zatím hrají obě mužstva také bez faulů. Po nepřesné rozehrávce od Flemminga se vhazuje před Lacem.
     
    70:18
    Adamský nedosáhl na prudkou přihrávku od Linharta a píská se zakázané uvolnění. V polovině prodloužení čekáme na gólovou šanci.
     
    69:25
    Kreps předjel Skokana a přihrál mezi kruhy Galvasovi. Tomu ale puk utekl. Skokan pak zablokoval ránu Noska, zlomil hůl a rukavicí odehrál puk do středního pásma.
     
    68:56
    Marosz získal puk ve středním pásmu, ale do toho útočného už se s ním nepodíval. Naopak, na druhou stranu může Chomutov.
     
    68:11
    Adamský upadl v rohu po souboji s Kašem a chomutovský mladík se u pravé tyčky tlačil do zakončení. Hrubec schoval skákavý puk do lapačky.
     
    67:30
    Sklenář schytal v prodloužení už druhou střelu, tentokrát mu kotouč na tělo orazítkoval Galvas. Vzápětí zasahoval Laco proti Irglovi.
     
    67:19
    Rákos si z rohu kluziště vybruslil na pravý kruh a otestoval Lacovu pozornost. Slovenský brankář oplývá jistotou a puk skončil v jeho lapačce.
     
    66:48
    Marosz se v útočné třetině zbavil Flemminga a přihrál okolo Kašeho, jenže žádného ze spoluhráčů nenašel. Ani útok Chomutova neměl dlouhého trvání.
     
    66:17
    Útočný výpad po pravé straně teď podnikl Koblasa a Linhart srazil jeho střelu do ochranné sítě. Po komerční pauze se bude vhazovat před Hrubcem.
     
    65:52
    Chomutovu znovu ve většině případů stačí posunout puk do středního pásma. Je otázka, jak dlouho to takhle Piráti vydrží.
     
    65:31
    Redenbach se pokoušel o zakončení, na dorážku přijel Netík. Ale puk třineckému útočníkovi odskočil od brusle mimo bránu.
     
    64:46
    Přihrávka Marka Růžičky prošla až do středního pásma a Piráti mohli do protiútoku. Kaše si na druhé straně nezpracoval přihrávku od Kämpfa.
     
    64:21
    Rákos tečoval nabídku od Linharta do boční sítě, Kreps u modré čáry bolestivě nastřelil do nohy Sklenáře. Chomutovský útočník spěchá na střídačku.
     
    63:33
    Noskova tečovaná střela od modré čáry potrápila Laca, Galvas mířil o něco později velmi nepřesně. Puk se odrazil ven z útočné třetiny.
     
    63:25
    Rutta nedokázal od modré čáry vystřelit, Krajíček nahodil puk obloučkem na Laca. Slovenský brankář musel přerušil hru před Rákosem.
     
    63:16
    A pozor, Slezané znovu nepřesně rozehráli a bude se vhazovat před Hrubcem. Piráti střídají, Třinec takovou možnost nemá.
     
    62:55
    Hra se přesouvá před Hrubcovu branku po zakázaném uvolnění Třince. Spolu s Erikem Hrňou sleduje dnešní utkání přímo v hledišti také bývalý třinecký útočník Jakub Orsava.
     
    62:30
    M. Doudera našel v útočném pásmu rozjetého Draveckého, který si ale nedokázal zpracovat puk do jízdy, a tak raději ještě rozehrál.
     
    61:54
    Redenbach donutil svým napadáním Dlapu k chybě a odražený puk získal Petružálek. Z pravého kruhu ale těsně minul Lacovu klec.
     
    61:41
    Severočeši nahodili puk po mantinelu a odjeli střídat. Netíka zastavil na levé straně při průniku do útočné třetiny ofsajd.
     
    60:30
    Oceláři vlétli na Chomutov v prodloužení ve velkém stylu. Laco ale vychytal také Kanea a teď už hrají s pukem Piráti.
     
    60:17
    Roth nahodil puk před branku od modré čáry a Rákos se natahoval po dorážce. Marně, ale Třinec zůstává v pásmu.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Dnešní utkání sleduje 4 782 diváků.
     
    Statistiky po třetí třetině:

    Střely: 39 (11, 14, 14) – 25 (8, 13, 4)
    Střely mimo: 25 (4, 10, 11) – 6 (2, 3, 1)
    Hity: 15 (7, 4, 4) – 5 (2, 0, 3)
    Vhazování: 35/67 (10, 15, 10) – 32/67 (11, 11, 10)
    Úspěšnost na vhazování: 52 % – 48 %
    Trestné minuty: 14 (2, 10, 2) – 16 (2, 8, 6)
     
    Po dlouhé přestávce uvidíme první prodloužení ve čtvrtfinálové sérii mezi Třincem a Chomutovem. Ve třetí třetině Piráti znovu pečivě bránili a nepouštěli Oceláře do tolika vyložených šancí. Po pěti minutách hosté ustáli dvě rány Linharta a dorážku Netíka. V padesáté minutě musel Hrubec předvést dva těžké zákroky proti Dlapovi a Tomicovi.

    Ve druhé polovině třetí periody nevyužili domácí hokejisté dvě přesilovky, Chomutov zase nepotrestal vyloučení Krepse. Drama tedy vyvrcholí v prodloužení, které se bude hrát na dvacet minut s pěti hráči v poli na každé straně. Znovu platí to, co před zápasem. Piráti rozhodně nejsou pod takovým psychickým tlakem jako Oceláři.
     
    Další třetina začne přibližně ve 20:10.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:45
    Skokan se zapojil do napadání Martina Růžičky, ale byl v ofsajdu. Patnáct sekund před koncem třetí třetiny se zdá, že utkání půjde do prodloužení.
     
    59:09
    Chytrá Noskova přihrávka hledala mezi beky Chomutova Netíka. Ten si ale nezpracoval kotouč dobře a nemohl ujíždět proti Lacovi.
     
    58:48
    Marek Růžička shodil v souboji u mantinelu rukavice a chtěl si vykoledovat odpískání faulu. Rozhodčí ale lehkou sekyru jednomu z Pirátů odpustili.
     
    58:18
    Právě Skokan se vydává napadat rozehrávku Draveckého. Do konce třetí třetiny zbývají už jen necelé dvě minuty.
     
    57:49
    Vondrka odpálil kotouč až k Hrubcovi, Třinečtí zřejmě nevyužijí ani tuto přesilovku. Skokan si může zhluboka oddechnout.
     
    57:16
    Další zákrok slovenského brankáře. Laco dokázal zareagovat na Petružálkovu teč. Chomutovu se pak povedlo vyhodit.
     
    56:56
    Petružálek zaváhal na modré čáře, ale pak mu prošel zákrok tělem proti Humlovi. Laco vyrazil Redenbachovu střelu.
     
    56:20
    Redenbachovo nahození našlo před bránou Petružálka, který však kotouč přizvedl až do ochranné sítě. Oceláři jsou vykázáni z útočného pásma.
     
    55:59
    Tohle může být důležitý okamžik. Dávid Skokan (CHM) je vyloučen na dvě minuty za vysokou hůl v obličeji Noska. Slovenský útočník je dnes už potřetí na trestné lavici.
     
    55:51
    Laco si poradil se střelou Redenbacha od modré čáry, později zpacifikovali dorážejícího Kanaďana obránci. Piráti si následně vzali oddechový čas.
     
    55:25
    Tato přesilovka severočeskému týmu nevyšla, Kreps je zpět na ledě. Chomutov během hry v početní výhodě ani jednou nevystřelil.
     
    54:32
    Huml trefil Galvase a zkušenému třineckému obránci se povedlo vyhodit kotouč. Chomutov si zatím nemůže vytvořit tlak.
     
    54:03
    Rutta zaváhal při rozehrávce a Irgl se skoro dostal ke střeleckému pokusu. Laco zasahovat nemusel, Piráti v klidu rozehrávají.
     
    53:42
    Skinner pustil Krajíčkovo vyhození do středního pásma, o něco později skončil puk mimo hrací plochu. Vhazuje se v neutrální zóně.
     
    53:19
    Hodně zbytečný faul by mohl Kamila Krepse (TRI) mrzet. Třinecký útočník vysekl Kašemu hůl a odsedí si dvě minuty za sekání. Chomutov má zajímavou šanci v podobě přesilovky.
     
    52:54
    Humla zastavil při přechodu modré čáry Petružálek, po Ruttově střele ze středního pásma byl odpískán úmyslný ofsajd Chomutova. Vhazuje se před Lacem.
     
    52:29
    Chalupa ztratil puk při zakládání akce a po pravé straně útočil Petružálek. Rutta mu znepříjemnil střeleckou pozici a Laco nadvakrát zkrotil kotouč. Zápas bude pokračovat po komerční pauze.
     
    51:54
    Závěr oslabení zvládli Piráti výborně a odehráli jej vpředu. Nyní už jsou v pěti, Vondrkovu střelu Hrubec v poklidu vyrazil.
     
    51:01
    Skinner srazil střelu Martina Růžičky do ochranní sítě a následně bezpečně vyhodil. Chomutovská čtyřka může vystřídat.
     
    50:26
    Předchozí situaci Třinečtí možná trochu překombinovali, teď zase střílel z levého křídla pohotově Kreps. Na Lacovu lapačku nevyzrál.
     
    50:03
    Rutta nedokázal vyhodit puk, Oceláři ale jeho zaváhání nepotrestali. Po Rothově sražené přihrávce střílel Petružálek nad branku.
     
    49:44
    Dávid Skokan (CHM) je potrestán dvěma minutami za vysokou hůl. Třinec si zahraje druhou přesilovku v krátké době.
     
    49:30
    Tomica střílel z podobné pozice jako Dlapa, ale měl více prostoru. Obrovská šance Pirátů nekončí gólem díky skvělému zákroku Hrubce!
     
    49:03
    Dlapa se hned po návratu z trestné lavice vrátil do hry a vystrašil třinecké příznivce. Hrubec jeho tvrdou ránu vyrazil k hrazení.
     
    48:54
    Další střela někdejšího kanonýra Martina Růžičky těsně minula branku. Útočník, který se vrátil po otřesu mozku, nemá střelecké štěstí.
     
    48:25
    Marosz se prokličkoval až před bránu, ale pak byl zastaven Skinnerem. Laco o něco později vytěsnil ránu Martina Růžičky.
     
    47:40
    Chomutov mohl při troše štěstí postupovat do přečíslení, jenže Sklenářovi utekl puk od hole. Poté už hrál domácí bek Roth.
     
    47:14
    Kreps si připravil střeleckou pozici na pravém křídle, ale ostrou ranou minul Lacovu bránu. Rychlý puk pak proskákal až do středního pásma.
     
    46:57
    Ondřej Dlapa (CHM) to v souboji s Adamským přehnal s agresivitou a obdržel dvě minuty za hrubost. Piráty možná čekají po komerční přestávce krušné chvilky.
     
    46:24
    Kaše se musel spokojit jen s posunutím do středního pásma. Laco zastavil následné nahození Rákose a Flemming má více času na rozehrávku.
     
    45:49
    Martin Růžička vložil před bránou hůl do Maroszova nahození, ale nepovedlo se mu usměrnit puk za Lacova záda.
     
    45:17
    Skokan prodloužil nahození od Valacha do útočného pásma a celá pětice Pirátů tak mohla vystřídat. Krajíček rozehrává od Hrubcovy branky.
     
    44:28
    Koblasa vyváže puk z obranného pásma, ale okradl ho o něj Redenbach. Chomutov pak přečkal dvě zablokované střely Linharta a dorážku od Netíka.
     
    43:54
    Marek Růžička sklepl Galvasovo nahození, Noskovu střelu přizvedl na zadní mantinel Irgl. Adamského střelu pak V. Růžička srazil do ochranné sítě a přerušil hru.
     
    43:15
    Piráti už mohou za vyrovnaného stavu znovu hrát svou hru. Tedy poctivě bránit a vyčkávat na případnou chybu Třince.
     
    42:46
    Po zakázaném uvolnění Chomutova sice Kreps uspěl na vhazování, avšak Krajíček nedokázal kotouč zachytit na modré čáře.
     
    42:26
    Martin Růžička nejspíš lehce tečoval Draveckého nahození, ale letící kotouč Laca neohrozil. Odrazil se od zadního mantinelu.
     
    41:59
    Redenbach uklidnil hru za Hrubcovou brankou a odjel střídat. Rozehrávky se místo něho chopí Galvas.
     
    41:23
    Vondrka chtěl z pravého křídla vypálit přes Galvase, ale zapomněl puk za sebou. Na druhé straně prošla bez povšimnutí Petružálkova přihrávka.
     
    40:48
    Po nahození od Irgla se snažili dorážet Marek Růžička s Adamským. Laco ale v nepřehledné situaci obstál na výbornou.
     
    40:13
    Třetí třetina odstartovala, Linhartovo nahození tečoval do ochranní sítě Kane. Vhazuje se ve středním pásmu.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Statistiky po druhé třetině:

    Střely: 25 (11, 14) – 21 (8, 13)
    Střely mimo: 14 (4, 10) – 5 (2, 3)
    Hity: 11 (7, 4) – 2 (2, 0)
    Vhazování: 25/47 (10, 15) – 22/47 (11, 11)
    Úspěšnost na vhazování: 53 % – 47 %
    Trestné minuty: 12 (2, 10) – 10 (2, 8)
     
    V mimořádně zajímavé druhé třetině zvítězili Oceláři, ale rozhodně nebudou spokojeni. Vedli totiž už o dvě branky, ale Piráti dokázali v přesilovkách srovnat. V první minutě srovnal úspěšnou tečí Netík, o šest minut doklepl Krajíčkovu ránu v přesilovce Kane a Třinec poprvé ve čtvrtfinále vedl. Za dvě minuty bylo na třineckém stadionu ještě veseleji, Oceláři znovu zužitkovali hru v početní výhodě. Rothova bomba od modré čáry divže nepřetrhla síť za Lacem.

    Chomutov se ale ve druhé polovině prostředního dějství probral a využil třinecké nedisciplinovanosti. Při hře pěti proti třem skončila pohledná chomutovská kombinace u Skokana, jenž mířil z mezikruží přesně. Po faulu Adamského na brankáře Laca pak minutu před sirénou srovnal Huml. Jako první našel pod bruslemi Skokana odražený puk a dorazil jej za Hrubce. Třetí část bude nesmírně zajímavá, jak se s aktuální situací psychicky vypořádají Oceláři?
     
    Další třetina začne přibližně v 19:16.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:56
    Skokan v souboji o odražený kotouč předjel Krajíčka a prudce vystřelil. Hrubec udržel puk ve výstroji a nejspíš naposled před přestávkou přerušil hru.
     
    39:32
    Hrubec musel o chvilku po třetím gólu Chomutova zasahovat proti další nebezpečné střele Pirátů. Na druhé straně střílel z úhlu vedle Linhart.
    38:45 Ivan HUML - 3:3
    Zdroj: Hokejka TV
     
    38:45
    Piráti právě vstřelili branku!
    Je vyrovnáno, toto utkání bude ještě hodně dramatické! Valachovu střelu vyrazil Hrubec před sebe a kotouč se motal pod bruslemi Skokana. Nejrychleji jej našel IVAN HUML a šikovně bekhendem přehodil beton třineckého brankáře – 3:3! Asistence: Dávid Skokan.
     
    38:15
    Piráti přečkali třineckou šanci a už se stěhují do útočného pásma. Ruttova dělovka od modré čáry jen těsně minula cíl.
     
    37:54
    Kreps se se štěstím prodral přes střední pásmo a postupoval do přečíslení. Laco vyrazil střelu před sebe, Rákos nebyl schopen v té rychlosti dorážet.
     
    37:26
    Martin Adamský (TRI) je vyloučen na dvě minuty za nedovolené bránění. Když projížděl hranicí brankoviště, zavadil o brankáře Laca. Docela přísné rozhodnutí sudího, které by asi ale zřejmě obhájil.
     
    36:58
    Valach pronikl středem kluziště až do mezikruží, pak jeho ránu zablokoval Irgl. Piráti cítí, že vyrovnání nebylo daleko.
     
    36:30
    Marosz srazil Valachovu střelu od modré čáry na zadní mantinel. Třinec je v plném počtu, nicméně Chomutov pokračuje v útočné třetině.
     
    35:57
    Oceláři zvládají oslabení tří proti pěti velmi dobře a hraje se ve středním pásmu. Marosz se za chvilku vrátí na led.
     
    35:32
    Vondrka trefil jen Rákose a puk se odrazil ke Krajíčkovi. Ten ale vyhodit nedokázal, V. Růžička zastavil puk na modré čáře.
     
    34:50
    Vondrka přihrál na pravé křídlo V. Růžičkovi, který měl spoustu místa, aby zamířil ke vzdálenější tyči. Hrubec dokázal puk vyrazit.
     
    34:28
    Teď už je situace pro Třinec vážná. Jakub Petružálek (TRI) podrazil v útočné třetině Flemminga a Chomutov bude hrát ve čtyřech proti třem. Později se výhoda Pirátů ještě zdvojnásobí.
     
    34:02
    Oceláři si však přesilové hry neužijí. Rostislav Marosz (TRI) je potrestán dvěma minutami za nedovolené bránění. Nejdříve se bude hrát ve čtyřech, pak začne zkrácená přesilovka Pirátů. Komerční pauza.
     
    33:37
    Dávid Skokan (CHM) zabrzdil přes Hrubcem a vmetl mu kousky snížku pod masku. Je z toho vyloučení na dvě minuty za zabrzdění do gólmana. Chomutovský útočník okamžitě dostal co proto od domácích hokejistů.
     
    33:24
    Chomutov ještě dohrává klasickou přesilovku. Domácí si poradili s nahozením Poletína, Laco vyrazil střelu Irgla.
    32:19 Dávid SKOKAN - 3:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    32:19
    Piráti právě vstřelili branku!
    Chomutov bleskově využívá dvojnásobnou početní výhodu a vrací se zpět do zápasu. Kämpf přihrál na levý kruh Flemmingovi, jehož střelu vyrazil Hrubec před sebe. DÁVID SKOKAN pak propálil zblízka vše, co mu stálo v cestě – 3:2! Asistence: Brett Flemming, David Kämpf.
     
    32:02
    Cory Kane (TRI) to při napadání přehnal s agresivitou a je vyloučen na dvě minuty za podražení Kämpfa. Piráti budou hrát tři čtvrtě minuty v pěti proti třem.
     
    31:24
    Oceláři na začátku oslabení podrželi hru daleko od Hrubcovy branky. Další vyhození přes všechny čáry přidal M. Doudera.
     
    30:47
    Chomutov si také zahraje v početní výhodě. Na trestnou lavici odjel na dvě minuty za vysokou hůl domácí kapitán Zbyněk Irgl (TRI).
     
    30:24
    Po delší době se připomněli také Severočeši. Koblasa přihrál před bránu bekhendem Kämpfovi, kterému ale střela nesedla. Hrubec zasáhl betonem.
    29:50 Vladimír ROTH - 3:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    29:50
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři využívají druhou přesilovou hru v řadě a navyšují svůj náskok! Kotouč se dostal na modrou čáru k VLADIMÍRU ROTHOVI, před nímž padli hned dva chomutovští hráči. Třinecký obránce přesto dokázal vypálit a prudká rána se zastavila až v horním růžku. Nechytatelné – 3:1! Asistence: Kamil Kreps, Jakub Petružálek.
     
    29:03
    Dravecký přihrával mezi kruhy Maroszovi, ale přihrávku přečetl V. Růžička a vyhodil z pásma. Chomutov může vystřídat.
     
    28:45
    Kane byl znovu zaparkovaný před Lacem, ale tečoval střelu Martina Růžičky mimo. Chomutovský gólman pak vyrazil ránu Draveckého.
     
    28:11
    Piráti nestíhají a musejí sahat pro nedovolené zákroky. Jaroslav Mrázek (CHM) se u mantinelu provinil podražením. Další dvouminutová přesilovka pro Třinec.
    SJEDNEJTE SI POJIŠTĚNÍ ČELNÍHO SKLA U GENERALI

     
    27:59
    Irgl zavezl puk do útočného pásma po levém křídle a předkládal jej Marku Růžičkovi. Toho však stejně jako Rotha zablokovali chomutovští obránci.
    27:25 Cory KANE - 2:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    27:25
    Třinec právě vstřelil branku!
    Slezané využívají přesilovou hru a poprvé ve čtvrtfinále jdou do vedení! Krajíčkovu ránu od modré čáry tečoval Dravecký jen na pravou tyčku a volný kotouč pak dlouho poskakoval před prázdnou bránou. Do sítě jej doklepl až CORY KANE – 2:1! Asistence: Lukáš Krajíček, Martin Růžička.
     
    26:49
    Kane vyhrál vhazování přesně mezi beky a Oceláři se museli vracet do útočné třetiny. Poté byla Krajíčkova odpískána přihrávka rukou na Marosze.
     
    26:24
    Další velkou šanci měl po nahození Noska Netík, o něco později byl před brankou faulován Marek Růžička. Piráti jsou nyní jako na kolotoči, Juraj Valach (CHM) je potrestán dvěma minutami za krosček. Komerční přestávka.
     
    25:40
    Rákos nejprve tečoval Petružálkovu střelu, poté při dorážce nedokázal přehodit Lacův beton. Nápor Ocelářů sílí.
     
    25:03
    Redenbach se po střele Petružálka marně pokoušel o dorážku, Kreps na modré čáře promáchl. Piráti znovu posunuli puk do středního pásma.
     
    24:22
    Laco si poradil se zbrzděnou střelou Marosze, o chvilku později střílel třinecký útočník z mezikruží těsně vedle. Piráti pak dokázali vyhodit.
     
    24:00
    Jaroslav Mrázek (CHM) musí na dvě minuty na trestnou lavici za držení Rákose. Oceláři si zahrají druhou přesilovku v zápase.
     
    23:54
    Kreps přihrával zpoza brány do vyložené šance Kaneovi, ale Laco skvěle přečetl tento úmysl a vypíchl puk svou širokou holí.
     
    23:21
    Nadšení třineckých fanoušků chtějí Piráti zmírnit. Hrubec ovšem proti Flemmingově střela zprava dokázal zasáhnout a přerušil hru.
     
    22:57
    Marosz přišel o puk ještě před střelou, na druhé straně odpálil Linhart před Humlem jen k Vondrkovi. Chomutovský kapitán přestřelil.
     
    22:23
    A Oceláři jsou pochopitelně povzbuzeni. Momentálně pokračují v útočném pásmu, Linhartova střela od mantinelu zamířila vedle.
     
    21:26
    V hledišti vytryskla samozřejmě obrovská radost, na gól čekali Třinečtí dlouho. O chvilku později už se do zakončení marně tlačil Kaše.
    21:00 Tomáš NETÍK - 1:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    21:00
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři vyrovnávají stav zápasu, Laco poprvé ve čtvrtfinálové sérii kapituluje! Právě slovenský brankář vyhodil puk po mantinelu jen ke Krajíčkovi, který jej nahodil po ledě směrem na bránu. Mezi kruhy zasáhl kotouč TOMÁŠ NETÍK a Laco nedokázal zareagovat – 1:1! Asistence: Lukáš Krajíček.
     
    20:25
    Kreps se v útočné třetině natlačil k puku, efektně si obhodil Tomicu a vypálil. Tvrdou střelu bolestivě schytal Chalupa.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Statistiky po první třetině:

    Střely: 11 – 8
    Střely mimo: 4 – 2
    Hity: 7 – 2
    Vhazování: 8/19 – 11/19
    Úspěšnost na vhazování: 42 % – 58 %
    Trestné minuty: 2 – 2
    Stejně jako včera, tak také dnes vítal Oceláře na ledě bouřlivý potlesk. Blíže druhému bodu jsou však po první třetině Piráti.

     
    První třetina druhého čtvrtfinále mezi Třincem a Chomutovem je u konce, Piráti stejně jako včera vedou u jednu branku. Slezané znovu nastoupili do zápasu aktivně, ale ani dnes nedokázali překonat výborného Laca. Slovenský brankář předvedl první skvělý zákrok v páté minutě proti Redenbachovi. Ještě předtím ubránil Chomutov oslabení. Hrubec si připsal také pár těžších zásahů, třeba proti střelám Dlapy nebo Humla.

    V šestnácté minutě vyrazil Hrubec další nebezpečnou ránu Mrázka, ale za další tři minuty těsně po ubráněné chomutovské přesilovce poprvé kapituloval. Raška přihrál v přečíslení Koblasovi, jenž si bleskově srovnal kotouč a zavěsil přesně pod břevno. Zlobu třineckých fanoušků rozvířil spekulativní zákrok na Adamského, který mohl v oslabení postupovat sám na Laca, ale po střetu s jedním z Pirátů skončil na ledě. Severočeši hrají znovu velmi účelně a jsou na tom po první třetině lépe.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:14.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:44
    Marosz se pro Draveckého přihrávku stihl vrátit, jenže v ofsajdu zůstal Kreps. Poté přesunul Třinec hru před bránu slovenského gólmana.
     
    19:03
    Petružálek dojel na zadním mantinelu odražený puk a přihrával před branku Redenbachovi. S jeho pokusem si nejspíš poradil Laco.
     
    18:38
    Chomutovu se znovu vydařil vstup do zápasu. Piráti ubránili úvodní nápor Ocelářů a těsně po dohrání přesilovky gólově udeřili. Nyní se po zakázaném uvolnění vhazuje před Lacem.
    18:07 Petr KOBLASA - 0:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    18:07
    Piráti právě vstřelili branku!
    Oceláři už byli v plném počtu, ale po přečíslení chomutovského mužstva inkasovali úvodní gól druhého čtvrtfinále. Kaše na pravé straně uvolnil Rašku, který přihrál pod bránícím Rothem PETRU KOBLASOVI. Útočník Pirátů si kotouč zpracoval a trefil milimetrově přesně pod horní tyčku. Nádherné zakončení – 0:1! Asistence: Adam Raška, David Kaše.
     
    17:48
    Kämpf vložil hůl do Flemmingovy střely a Hrubec musel reagovat na teč. Další ránu kanadského obránce zablokoval Kreps.
     
    17:14
    Chomutov se zatím nemůže usadit v útočné třetině. M. Doudera si našel odražený puk a po mantinelu jej vyhodil až k Lacovi.
     
    16:43
    Adamský mohl v oslabení postupovat sám na branku, ale po střetu s chomutovským obráncem upadl. Rozhodčí k rozčilení takřka celého stadionu rozpažil, o faul se podle něho nejednalo.
     
    16:02
    Lukáš Krajíček (TRI) je vyloučen na dvě minuty za hákování, kterým si pomohl proti Kašemu. Včera Chomutov první dvě přesilovky využil.
     
    15:39
    Mrázek získal odražený puk na pravém křídle a spolu s Kašem postupoval do přečíslení. Obránce Pirátů se pokusil o střelu, Hrubec se znovu vyznamenal.
     
    15:16
    M. Doudera přihrál na pravé straně Marku Růžičkovi, který vypálil přes bránícího Chalupu. Laco vytěsnil střelu na zadní mantinel.
     
    14:27
    Flemming rozehrál po mantinelu přes všechny čáry, Nosek byl rychlejší než Tomica, a tak jde hra před Laca. Na buly změří síly Marosz s Humlem.
     
    14:18
    Marosz tečoval prudkou Galvasovu přihrávku na chomutovskou střídačku. Hra je přerušena, vhazování ve středním pásmu.
     
    13:47
    Raška se neprotlačil mezi třemi Oceláři ke střele. Na druhé straně předjel Adamský všechny obránce, a tak se po nahození M. Doudery nepíská zakázané uvolnění.
     
    13:21
    Po komerční přestávce se bude vhazovat ve středním pásmu. Třinec po třinácti minutách vede na střely v poměru 8:4, na první čtvrtfinálový gól však stále čeká.
     
    12:53
    Piráti postupovali do zajímavého brejku, ale Vondrku tvrdě srazil k ledu Netík. O faul se nejednalo, lehce otřesený Vondrka jede na střídačku.
     
    12:27
    Slezané se usazují v útočné třetině, ale nemůžou se dostat do střelecké pozice. Irgl manévruje s pukem u mantinelu.
     
    11:58
    Martin Růžička se dostal k odraženému puku, ale obránci Pirátů jeho pokus zablokovali. Chomutov brání opravdu skvěle.
     
    11:24
    Chomutovští hokejisté se s rozehrávkou nepářou a odpalují puky do středního pásma. Valach tak přihrál na hůl Draveckému.
     
    10:36
    Adamský dostal nabito na modré čáře, ale buď trefil spoluhráče Redenbacha, nebo některého z obránců. Každopádně kotouč zamířil vedle.
     
    09:53
    Vondrka v hraniční situaci přešel do útočného pásma a o ofsajd se nejednalo. Jenže za chvilku už puk odevzdal M. Douderovi.
     
    09:23
    Netík přihrával do jízdy Irglovi, který měl však na zádech Skokana. Chomutovský útočník třineckému kapitánovi znemožnil dobré zpracování a střelu.
     
    08:39
    Severočeši vyhodili puk po mantinelu, ale Galvas mohl hrát, a tak se zakázané uvolnění nepíská. S pukem hrají především domácí.
     
    08:19
    Koblasa tečoval Noskovu střelu vysoko na tribunu mezi diváky. Nikdo ke zranění nepřišel, s novým pukem se vhazuje před brankou Laca.
     
    07:48
    Oceláři ztratili kotouč v útoční třetině a Piráti okamžitě vyráželi do protiútoku. V. Růžička byl ale sám proti velké třinecké přesile.
     
    07:02
    Hrubec si připsal další zákrok proti ostré ráně Humla z levého křídla. Dorážející Skokan si se složitým skákavým pukem neporadil.
    SJEDNEJTE SI ASISTENČNÍ SLUŽBY U GENERALI

     
    06:36
    Hrubec přikryl odražený puk a raději přerušil hru. První třetina bude pokračovat po komerční pauze, skóre je bezbrankové.
     
    06:17
    Hrubec musel poprvé výrazněji zasahovat proti střele Rašky z pravé strany. Nepříjemná byla pro třineckého brankáře také dorážka Dlapy.
     
    05:51
    M. Doudera měl vzadu při rozehrávce problémy se skákavým pukem, a tak zvolil ještě jeden obrat. Oceláři tak rozehrávají s rozvahou.
     
    05:09
    O chvilku později musel slovenský gólman zasahovat proti bekhendu Draveckého, jenž zakončoval po objetí branky.
     
    04:52
    Roth nastartoval na pravé straně Adamského, který kotouč přenechal do druhé vlny Redenbachovi. Střelu kanadského útočníka z nebezpečné pozice výtečně vyrazil Laco!
     
    04:27
    Sledujeme podobný začátek zápasu jako včera, Oceláři jsou znovu mnohem aktivnější. Po nepovedené rozehrávce Hrubce se teď ale bude vhazovat před jejich brankou.
     
    03:45
    Marek Růžička se natáhl po odraženému puku a z úhlu jej nahodil před bránu. Piráti si poradili, Kaše pak při mantinelu připravil o kotouč Netíka.
     
    03:14
    Laco pokryl nahození Ocelářů z dálky a přerušil hru. Chomutov zvládl první oslabení a je v plném počtu. Na buly jdou Marek Růžička a Kämpf.
     
    02:45
    Ani tečovaná Krajíčkova střela v brance neskončila. Zkušený třinecký obránce pak po doteku V. Růžičky nedokázal uhájit útočnou třetinu.
     
    02:28
    Petružálek tečoval Redenbachovo nahození od modré čáry, Laco byl ale připraven. Rákos přijel před branku pozdě a nemohl dorážet.
     
    01:54
    Pirátům se povedlo vyhodit, Slezané se však rychle vracejí do útočného pásma. Roth zachytil na modré čáře Rákosovu přihrávku.
     
    01:24
    Oceláři hrají v přesilovce výhradě na Martina Růžičku. Ten nejprve střílel zleva do chumlu hráčů, poté byl jeho další pokus od modré čáry sražen vedle.
     
    00:55
    Brett Flemming (CHM) si možná svou frustraci vybil na Marku Růžičkovi, kterého fauloval. Kanaďan si odsedí dvě minuty za hákování.
     
    00:42
    Kane se proháčkoval na levé křídlo a donutil Laca k prvnímu zákroku. Poté srazil k ledu v souladu s pravidly beka Flemminga.
     
    00:23
    Chomutov uspěl na úvodním vhazování, ale Ruttovo nahození se odrazilo k Rákosovi. Kreps ve středním pásmu s rozehrávkou nepochodil.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Česká hymna znovu zazní v rockovém podání Izziho Izaiáše, frontmana třinecké skupiny Doga.
     
    Diváci si prohlédnou video-mapping na ledové ploše. Poté už budou nastupovat hokejisté.
    Obrázky z rozbruslení

     
    Utkání začne zhruba za patnáct minut. Dravecký prohrál střižbu a musí odvézt kýbl s puky.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Půl hodiny před začátkem zápasu je rozbruslení v plném proudu. Domácí tým nastoupí stejně jako včera v bílých dresech a Piráti v modrém. Včera ve WERK ARENĚ vyprodáno nebylo. Uvidíme, kolik diváků přijde na druhé čtvrtfinále.
    Nahlédněte do chomutovské šatny.

     
    Obě mužstva nastupují v naprosto totožných sestavách jako včera. Oceláři budou proto znovu hrát bez obránců Bohumila Janka a Josefa Hrabala. Trenér Kýhos nepočítá ani s útočníky Erikem Hrňou, Tomášem Klimentou a Davidem Ciencialou.

    Vše zůstává při starém také na straně Chomutova. Piráti opět nastoupí bez beků Tomáše Kudělky s Dominikem Tejnorem. Hrát nebudou ani Marek Račuk nebo Bohumil Slavíček. V brance bude po včerejším skvělém výkonu pochopitelně znovu Laco.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Linhart, Roth, M. Doudera, Krajíček, Galvas, Nosek, Adámek – Rákos, Kreps, Kane – Netík, Marek Růžička, Irgl (C) – Adamský (A), Redenbach, Petružálek (A) – Dravecký, Marosz, Martin Růžička – Jašek.
    Trenér: Vladimír Kýhos.

    Piráti Chomutov: Laco (Král) – Chalupa, Rutta, Skinner, Flemming, Mrázek, Valach, Dlapa – Tomica (A), Huml (A), Skokan – Sklenář, V. Růžička, Vondrka (C) – Koblasa, Kämpf, Kaše – Poletín, Šťovíček, Raška – Lauko. Trenér: Vladimír Růžička.

    Rozhodčí: Robin Šír, Oldřich Hejduk – Jakub Frodl, Kamil Zavřel.
     
    Pokud máte nějaké dotazy či připomínky ke druhému čtvrtfinále mezi Třincem a Chomutovem, směřujte je na Twitter. Svůj příspěvek pak označte takto: @VondraZoubek. Já se budu snažit na vaše dotazy odpovídat. Zároveň můžete připojit hashtagy #telh a #TRIvCHM.
     
    PRVNÍ UTKÁNÍ SÉRIE

    1. ČF play off, středa 14. března, 17:00, Třinec:
    HC Oceláři Třinec – Piráti Chomutov 0:2 (0:1, 0:1, 0:0)
    Branky a asistence: 16. Vondrka (Rutta, Huml), 25. Poletín (Rutta, Huml).
    Diváci: 4 978 (96 % celkové kapacity).

    Sestava Třince: Hrubec (Hamerlík) – Linhart, Roth, M. Doudera, Krajíček, Galvas, Nosek, Adámek – Rákos, Kreps, Kane – Netík, Martin Růžička, Irgl (C) – Adamský (A), Redenbach, Petružálek (A) – Dravecký, Marosz, Marek Růžička – Jašek. Trenér: Kýhos.

    Sestava Chomutova: Laco (Král) – Chalupa, Rutta, Skinner, Flemming, Mrázek, Valach, Dlapa – Tomica (A), Huml (A), Skokan – Sklenář, V. Růžička, Vondrka (C) – Koblasa, Kämpf, Kaše – Poletín, Šťovíček, Raška – Lauko. Trenér: Růžička.

    ABSENCE

    Třinec nenasadil do prvního čtvrtfinále obránce Bohumila Janka s Josefem Hrabalem. Nehráli ani útočníci Tomáš Klimenta, Erik Hrňa a David Cienciala. Chomutovu se vrátil do sestavy uzdravený Dlapa, nenastoupili obránci Dominik Tejnor s Tomášem Kudělkou nebo útočníci Marek Račuk a Bohumil Slavíček.

    VZÁJEMNÁ UTKÁNÍ 2015/16+2016/17

    Základní část 2015/16:
    Třinec – Chomutov 3:0
    Chomutov – Třinec 4:5 pp
    Třinec – Chomutov 4:3 sn
    Chomutov – Třinec 4:2

    Základní část 2016/17:
    Třinec – Chomutov 5:1
    Chomutov – Třinec 5:4 sn
    Třinec – Chomutov 3:1
    Chomutov – Třinec 2:1 sn

    Čtvrtfinále play off 2017:
    Třinec – Chomutov 0:2
    Piráti se plaví na vítězné vlně.

     


    PIRÁTI CHOMUTOV
    7. místo, 80 bodů, skóre 149:154


    Chomutov si před rokem poprvé zahrál play off nejvyšší soutěže. V předkole zdolal brněnskou Kometu, ale ve čtvrtfinále pak neuhrál proti pozdějším mistrům z Liberce ani zápas. Letos museli svěřenci ostříleného kouče Vladimíra Růžičky znovu bojovat v předkola, tentokrát šli z výhodné sedmé pozice na Mladou Boleslav. Po hrůzných domácích porážkách 1:7 a 1:6 se zdálo být po šanci na postup, jenže v Mladé Boleslavi vyhráli Piráti 5:1, 2:1 a vrátili sérii domů. Z rozhodujícího utkání udělali naprostou exhibici, zvítězili 6:1 a dokonali obrat divoké série. A to přesto, že vstřelili celkově o gól méně než soupeř. Chomutov přežil klinickou smrt a v Třinci udělal první krok k dalšímu postupu. Ten by byl velmi překvapivý, ale stát se může všechno.

    Nejproduktivnější hráči Chomutova v play off:
    Ivan Huml (3+3)
    Michal Vondrka (3+2)
    Jan Rutta (0+6)
    Vladimír Růžička (1+3)
    Michal Poletín (2+1)

    Brankáři Chomutova v play off:
    Ján Laco (6 utkání, 2,12, 92,31 %, 1 SO)
    Tomáš Král (1 utkání, 10,91, 50 %, 0 SO)
    Biatlonové choreo Třince z prvního utkání

     


    HC OCELÁŘI TŘINEC
    2. místo, 98 bodů, skóre 158:125


    Celkově mohli být Oceláři se základní částí navýsost spokojeni. Pod novým trenérem Vladimírem Kýhosem skončili na druhém místě a dlouho znepříjemňovali Liberci cestu za obhajobou Prezidentského poháru. V prosinci odešel za zvláštních okolností útočník Polanský, po Vánocích prošlo třinecké mužstvo herní krizí, ale zdá se, že na konci základní části se znovu úspěšně rehabilitovalo. Před dvěma lety prohrál Třinec až ve finále s Litvínovem, vloni musel skousnout už v předkole vyřazení od Zlína. Slezané vyhráli čtyři z pěti posledních zápasů základní části.

    Nejproduktivnější hráči Třince v ZČ:
    Jakub Petružálek (16+20)
    Tyler Redenbach (13+23)
    Rostislav Marosz (15+16)
    Zbyněk Irgl (12+16)
    Vladimír Dravecký (11+16)

    Brankáři Třince v ZČ:
    Šimon Hrubec (41 utkání, 1,97, 93,09 %, 7 SO)
    Peter Hamerlík (13 utkání, 3,12, 88,98 %, 0 SO)
     
    Krásné čtvrteční odpoledne z Třince přeji všem hokejovým příznivkyním a příznivcům! Vítejte při sledování textového online přenosu z druhého utkání čtvrtfinále play off mezi týmy HC Oceláři Třinec a Piráti Chomutov. První dvě čtvrtfinálové série play off odstartovaly již v pondělí, ve středu šly ve vyřazovacích bojích poprvé do akce dva nejlepší týmy základní části, k nimž se přidala mužstva z předkola. Po základní části druzí Slezané se s Piráty v play off potkávají vůbec poprvé.

    Třinečtí hokejisté neprožili od přelomu roku zrovna dobré období, přesto se jim podařilo udržet druhou příčku. Prezidentský pohár přenechali Oceláři Liberci, teď si však dělali zálusk na cennější titul. Ve čtvrtfinále hrají s Chomutovem, jenž v souboji předkola s Mladou Boleslaví doslova vstal z mrtvých. Úvodní zápas získali díky skvělému defenzivnímu výkonu Piráti a do druhého utkání ve Slezsku mohou jít s čistou hlavou. Zápas startuje v 17:20 ve WERK ARENĚ. Přenosem vás provede Ondřej Zoubek. Hezkou zábavu!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:20.

    Ondřej Zoubek

    Branky a nahrávky: 21. Netík (Krajíček), 28. Kane (Krajíček, Martin Růžička), 30. Roth (Kreps, Petružálek) – 19. Koblasa (Raška, Kaše), 33. Skokan (Flemming, Kämpf), 39. Huml (Skokan), 77. V. Růžička


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Linhart, Roth, M. Doudera, Krajíček, Galvas, Nosek, Adámek – Rákos, Kreps, Kane – Netík, Marek Růžička, Irgl (C) – Adamský (A), Redenbach, Petružálek (A) – Dravecký, Marosz, Martin Růžička – Jašek. Trenér: Vladimír Kýhos.
    Piráti Chomutov: Laco (Král) – Chalupa, Rutta, Skinner, Flemming, Mrázek, Valach, Dlapa – Tomica (A), Huml (A), Skokan – Sklenář, V. Růžička, Vondrka (C) – Koblasa, Kämpf, Kaše – Poletín, Šťovíček, Raška – Lauko.
    Trenér: Vladimír Růžička.

    Rozhodčí: Robin Šír, Oldřich Hejduk – Jakub Frodl, Kamil Zavřel

    Diváci: 4 782 (92 % celkové kapacity)
    Třinec 2 4 Chomutov
    #1 Středa 15.03.2017 • 17:00
    Třinec - Chomutov 0:2
    #2 Čtvrtek 16.03.2017 • 17:20
    Třinec - Chomutov 3:4 po prodl.
    #3 Neděle 19.03.2017 • 16:50
    Chomutov - Třinec 2:3 po prodl.
    #4 Pondělí 20.03.2017 • 17:30
    Chomutov - Třinec 2:1 po prodl.
    #5 Středa 22.03.2017 • 17:20
    Třinec - Chomutov 3:2 po prodl.
    #6 Pátek 24.03.2017 • 17:30
    Chomutov - Třinec 5:3
    thejrc.org