New Jersey – Philadelphia 6:2 (kon.) | NY Islanders – Winnipeg 2:4 (kon.) | Washington – Nashville 1:2 (po pr.)
Columbus – Florida 2:1 (kon.) | Carolina – Minnesota 3:1 (kon.) | Tampa – Toronto 0:5 (kon.)
Ottawa – Chicago 1:2 (kon.) | Edmonton – Boston 7:4 (kon.) | Arizona – Detroit 4:5 (0:1 po s.n.)
Vancouver – Dallas 2:4 (kon.) | Los Angeles – Buffalo 2:0 (kon.) | San Jose – St. Louis 1:4 (kon.)
konec
HC Olomouc
4:2 (1:0, 1:1, 2:1)
Berani Zlín
Pátek 17.03.2017, 18:00 • Zimní stadion Olomouc (kapacita: 5500 míst) • Play-out extraligy • 4. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Třetí třetina přinesla nakonec ještě tři další branky, když se domácí nejprve dostali do dvoubrankového vedení, o které však ještě čtyři minuty před koncem přišli, když za Zlín snižoval Bukarts. Olomouc si však závěr už zkušeně pohlídala a přidala ještě čtvrtou braku, která tak pojistila navýšení náskoku Hanáků nad Ševci na pět bodů. Ode mě je to z Olomouce pro dnešek vše, přeji hezký zbytek pátečního večera. (20:18:16)
     
    Střely celkem: Olomouc – 44, Zlín – 33
     
    Střely na branku ve 3. třetině: Olomouc – 15, Zlín – 10
     
    Konec zápasu.
     
    59:22
    Zápas se už spíše dohrává, žádný z týmů se už nepouští do žádného rizika. Přesto si ještě jednu střelu nad bránu zapisuje Kotala.
    58:53 Jan EBERLE - 4:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    58:53
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Hosté však dnes zřejmě nebodují. Do prázdné branky, kterou před malou chvílí opustil Huf, se trefil od modré čáry JAN EBERLE. Asistence: Roman Vlach.
     
    58:21
    Kouč Svoboda ještě zkouší svým hráčům naordinovat správnou taktiku pro srovnaní, Zlín si tak bere time-out.
     
    58:21
    Zlín se ještě nevzdává! Jeho tlak začíná vrcholit, Falter je pod velkým vytížením, když na něho létá jedna střela za druhou.
     
    57:48
    Olomouc měla velkou šanci k rozhodnutí! Kotala se dostal do breaku dva na jednoho, jenže se rozhodl ještě nahrávat na Mrázka. Ten však dnes už poněkolikáté ve velké šanci selhal, když netrefil branku.
     
    56:46
    Burian se dostal o odraženému puku a plnou silou vypálil na branku. Huf kotouč podle všeho ještě stačil udržet těsně před brankovou čárou.
     
    56:08
    Horák se dostal do menšího konfliktu s Rašnerem v rohu hřiště, kde byla přerušena hra z důvodu skrumáže, při kterém rozhodčí neviděli puk. Nakonec se však situace obejde bez větších problémů.
    55:04 Roberts BUKARTS - 3:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    55:04
    Zlín právě vstřelil branku!
    Hosté ještě dramatizují koncovku! Po lehkém zaváhání brankáře Faltera se k dorážce dostal ROBERTS BUKARTS, který trefil přesně mezírku v postoji olomouckého brankáře. Ševci tak mají necelou pětiminutovku na srovnání. Asistence: Tomš Žižka, David Ostřížek.
     
    54:23
    Kotala Zlínské vysoko napadal, ale k žádnému užitku jeho snažení nakonec nevedlo. Říčka si svůj prostor k rozehrávce pohlídal.
     
    53:21
    Olomouc znovu tlačí, nejprve se v možnosti na ohrožení branky ocitl Holec, avšak pálil těsně nad. Skladaný následně dorážel mimo branku. Huf si odražený puk našel a raději podržel, aby uklidnil rozhozenou obranu svého týmu.
     
    52:26
    Říčka se díky chybě Vlacha objevil s pukem za olomouckou defenzívou. V rozhodujícím momentu ale nakonec pálil těsně vedle branky, puk se posléze odrazil do výstroje Faltera.
     
    51:35
    Macuh se dostával do šance, jenže nedokázal trefit letící puk. Olomouc se musí honem rychle vracet do své obranné třetiny, neboť Zlín jde do rychlého breaku.
     
    50:39
    Laš nedosáhl na přihrávku Škůrka na osu hřiště, Olomouc si tak zapisuje zakázané uvolnění, což je jasný povel k vhazování buly před Falterem.

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 3. Laš (Rutar, Ondrušek), 31. Ondrušek (Skladaný, Laš), 41. Laš (Holec), 59. Eberle (R. Vlach) – 23. Žižka (P. Holík, Kovařík), 56. Bukarts (Žižka, Ostřížek)


    HC Olomouc: Falter (Pospíšil) – Škůrek, Vyrůbalík (C), Rutar, Ondrušek (A), Rašner, Staněk, Spurný – Eberle, R. Vlach, Burian – Skladaný, Holec, Laš (A) – Fořt, Mrázek, Macuh – Kotala, Marek, Podlaha.
    Berani Zlín: Huf (Kašík) – Ferenc (A), Žižka, Matějíček, Gazda, V. Zadražil, O. Horák – Kovařík, P. Holík, Říčka – Bukarts, Popelka, Honejsek – J. Ondráček, M. Kratochvíl (C), O. Veselý – Ostřížek, Goiš.

    Rozhodčí: Kika, Kubičík – Ganger, Hanzlík

    Diváci: 2147
    thejrc.org