West Brom – Arsenal 3:1 (kon.) | Crystal Palace – Watford 1:0 (kon.) | Everton – Hull City 4:0 (kon.)
Stoke – Chelsea 1:2 (kon.) | Sunderland – Burnley 0:0 (kon.) | West Ham – Leicester 2:3 (kon.)
Bournemouth – Swansea 2:0 (kon.)
konec
West Bromwich Albion
3:1 (1:1)
Arsenal FC
Sobota 18.03.2017, 13:30 • The Hawthorns, West Bromwich • Anglická Premier League • 29. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je hotovo. Krize Arsenalu se prohlubuje, Gunners dnes překvapivě prohráli na hřišti osmého West Bromu! Fanoušci londýnského celku se dožadují vyhazovu Arsènea Wengera, zatímco hostující fotbalisté se svěšenými hlavami opouštějí trávník. O vítězství Baggies rozhodla pasáž v rozmezí 55. a 75. minuty, ve které se domácí dvakrát prosadili a dvougólovou ztrátu už hosté smazat nestihli. (15:27:34)
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Ještě jsme byli svědky jedné nepovedené střely Aarona Ramseyho, velšský reprezentant o dobrých pět metrů přestřelil břevno Fosterovy svatyně.
     
    90+2
    Střídající odchovanec West Bromu Sam Field zavezl míč hluboko na útočnou polovinu, většina diváků už se zvedla ze svých sedaček a podporuje Baggies vestoje.
     
    90
    Druhý poločas bude o tři nastavené minuty delší!
     
    89
    Střídání v týmu West Bromwich Albion: ze hřiště odchází Nacer Chadli, přichází Sam Field.
     
    88
    Někteří fanoušci v kotli Arsenalu vytáhly transparenty žádající si vyhazov trenéra Wengera, ale těžko říct, zdali jsou jeho dny u Gunners sečteny.
     
    87
    Ben Foster včas vyběhl a ukryl nákop Alexe Oxladea-Chamberlaina ve své náruči, hráči v bílomodrých dresech poté dostali míč až na útočnou polovinu.
     
    86
    Darren Fletcher se k McCleanově průnikové přihrávce nedostal, míč totiž skončil přímo u Nacha Monreala.
     
    85
    Tribunami obíhá mexická vlna, osmý tým tabulky je každou minutou blíže a blíže k obrovskému překvapení.
     
    84
    Alex Iwobi uklidnil hru zadovkou na Ospinu, aktivně napadající hráči Baggies ale posléze hostům rozehrávku pořádně znepříjemnili.
     
    82
    McClean poslal z levé strany zajímavý centr do pokutového území, Shkodran Mustafi si však tuto situaci pohlídal a dopravil balon do bezpečí.
     
    81
    Fosterův nákop na útočnou polovinu zamýšleného adresáta Robsona-Kanua nenašel, hosté ale o míč poté velmi rychle přišli.
     
    80
    Hra se uklidnila a momentálně se na trávníku nic zajímavého neděje, což pochopitelně hraje do karet svěřencům Tonyho Pulise.
     
    78
    Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Alexis Sánchez, přichází Alex Iwobi.
     
    77
    Nacho Monreal utekl po pravé straně hřiště a vybojoval rohový kop pro Arsenal, k němu ale dojde až po dalším střídání Gunners.
     
    76
    Dnešní utkání sleduje 24065 diváků.
    75. Craig DAWSON - 3:1
     
    75
    West Brom právě vstřelil branku!
    Panečku. V minulém kole Baggies prohráli 0:3 proti Evertonu a dnes vedou nad Arsenalem už 3:1! Nutno ale dodat, že jim k tomu defenzíva Gunners výrazně pomohla, hosté totiž při bránění rohového kopu zcela zaspali, a CRAIGU DAWSONOVI tak stačilo centr McCleana trefit!
     
    74
    Shkodran Mustafi zblokoval Chadliho nákop na sprintujícího Livermorea jen za cenu dalšího rohového kopu pro partu Tonyho Pulise.
     
    73
    Střídající Giroud se přes svého strážce Garetha McAuleyho k míči nedostal a Baggies teď od střídajícího Yacoba zakládají další protiakci.
     
    72
    Střídání v týmu West Bromwich Albion: ze hřiště odchází Chris Brunt, přichází Claudio Yacob.
     
    71
    Ben Foster vyběhl ze své svatyně a mistrně ukryl centr mířící k Welbeckovi ve své náruči, gólman West Bromu s rozehrávkou pochopitelně nespěchá.
     
    70
    Granit Xhaka se ujal exekuce nařízeného přímého kopu, švýcarský reprezentant ale trefil pouze zeď a domácí poté odkopli míč do bezpečí.
    68. Další obrovská šance Baggies.
     
    68
    Šance střídá šanci. Hal Robson-Kanu utekl do bleskového brejku, vyběhnuvší Ospina jej ale ke střele nepustil. Následnou dorážku Chadliho pak obránci Gunners zblokovali těsně před brankovou čarou!
     
    67
    Livermorea se Alex Oxlade-Chamberlain zbavil, Jonnyho Evanse už ne. Domácí už zakládají další rychlý protiútok.
     
    66
    Gunners mohli ze zmiňovaného rohového kopu srovnat, prudká hlavička Dannyho Welbecka se ovšem zastavila na břevně Fosterovy svatyně!
     
    65
    Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Theo Walcott, přichází Olivier Giroud.
     
    63
    Dosud prakticky neviditelný Theo Walcott vybojoval rohový kop pro Gunners, k tomu ale nejspíš dojde až po prvním střídání Arsenalu.
     
    62
    Střídající Hal Robson-Kanu se pokusil z otočky uvolnit rozběhnutého Chadliho, defenzíva Arsenalu však jeho kolmici zblokovala do autu.
     
    61
    Hodina hry je za námi a James McClean nyní poslal další centr do pokutového území, tam ale nebyl nikdo v bílomodrém dresu.
     
    59
    Nyom vybojoval vhazování na útočné polovině, se kterým pochopitelně vůbec spěchat nebude. Tlak teď leží jen a pouze na hráčích Arsenalu.
     
    58
    Právě německý stoper Mustafi to teď zkusil z velké vzdálenosti, nicméně jeho pokus postrádal přesnost a Foster už si chystá míč k odkopu.
     
    57
    Shkodran Mustafi našel povedenou kolmicí na útočné polovině Ramseyho, Gunners se po inkasovaném gólu rychle usadili na útočné polovině.
    55. Hal ROBSON-KANU - 2:1
     
    55
    West Brom právě vstřelil branku!
    To jsou věci, HAL ROBSON-KANU se prosazuje pouhou minutu po nástupu na trávník! Velšský reprezentant se dostal k míči uvnitř pokutového území a dokonale dokázal využít zmatků v defenzívě Arsenalu. Ležící Ospina předtím vyběhl ze své svatyně a srazil se s vlastním spoluhráčem Bellerínem, a tak neměl nárok.
     
    54
    Střídání v týmu West Bromwich Albion: ze hřiště odchází José Salomón Rondón, přichází Hal Robson-Kanu.
     
    53
    Wengerova parta ale nemůže pokračovat v akci, jelikož jeden z hostujících fotbalistů uvízl v postavení mimo hru.
     
    52
    Gunners se poté opět dostali na útočnou polovinu a podařilo se jim vybojovat další rohový kop, jehož exekuce se ujme Granit Xhaka.
     
    51
    Na konci bleskové protiakce West Bromu stál po Bruntově centru z levé strany José Salomón Rondón, jeho hlavička ale těsně minula levou tyč!
     
    49
    Gunners vybojovali rohový kop. Po něm balon skončil jen u Nyoma, který sice na chviličku zaváhal, nakonec si ale poradil.
     
    48
    Jak rychle ale útok West Bromu začal, tak rychle rovněž skončil. Domácí však budou mít k dispozici alespoň autové vhazování.
     
    47
    Do druhé půle poslali oba trenéři své základní jedenáctky, Jake Livermore už z hloubi vlastní poloviny zakládá další rychlou akci Baggies.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne ve 14:34, tak si to nenechte ujít!
     
    Po první půli se jde do šaten za vyrovnaného stavu 1:1, což tribuny kvitují potleskem. Domácí začali skvěle a už po jedenácti minutách hry se dostali do vedení zásluhou přesné hlavičky Dawsona. Gunners ale bleskově odpověděli parádní trefou Sáncheze. V závěru první půle se zranil brankář Petr Čech, po téměř roce se tak v Premier League dostal do akce jeho náhradník Ospina.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    45+3
    Jonny Evans zavezl míč na útočnou polovinu a poté ho přenechal McCleanovi, jeho nákop ale do pokutového území ani nedoletěl.
     
    45+2
    V nastaveném čase se na hrací ploše zatím nic zajímavého neděje, Baggies teď budou mít k dispozici autové vhazování ze středu hřiště.
     
    45+1
    První půle bude o tři nastavené minuty delší!
     
    45
    Sánchez nedostal prudký Welbeckův pas pod kontrolu, Ben Foster nyní bude mít spoustu času na rozehrávku.
     
    44
    Vypadá to, že Sánchez bude schopen pokračovat ve hře. Trenér Wenger si teď musel pořádně oddechnout, další ztráta už by byla pro Gunners hodně bolestná.
     
    42
    James McClean nehezkým skluzem srovnal se zemí Sáncheze a za svůj zákrok po právu vyfasoval žlutou kartu.
     
    41
    Svěřenci Arsènea Wengera kombinují jen na polovině hřiště, dál je domácí obrana nepouští. Z velké vzdálenosti to teď zkusil albánský Švýcar Xhaka, jeho pokus ale postrádal přesnost i razanci.
     
    40
    Záměr Shkodrana Mustafiho žádný z jeho spoluhráčů nepochopil a míč se dokutálel až do zámezí, Ben Foster už si ho pomalu chystá k rozehrávce.
     
    39
    Alexis Sánchez to zkusil z uctivé vzdálenosti, jeho projektil ovšem defenzíva West Bromu bez potíží zblokovala.
     
    38
    Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Petr Čech, přichází David Ospina.
     
    36
    Český brankář už je v péči lékařů a vypadá to, že nebude schopen pokračovat, na střídačce už se připravuje jeho náhradník Ospina...
     
    35
    Z nařízeného rohového kopu už další nebezpečí pro Gunners nepramenilo, jenže Petr Čech si poté sedl na trávník a moc dobře to s ním nevypadá.
     
    34
    Šance i na druhé straně. Jake Livermore našel parádním lobem v šestnáctce volného Fletchera, jehož následnou dělovku ale Petr Čech skvěle vyrazil!
    33. Parádní zákrok Fostera proti Ramseymu a následný pokus Walcotta o dorážku
     
    33
    Ramseyho ránu z otočky Foster reflexivně vyrazil konečky prstů, k dorážce se však ještě dostal Walcott, který ale nedokázal dorazit míč do sítě!
     
    33
    Ben Foster si včasným vyběhnutím pohlídal náskok Oxladea-Chamberlaina, Baggies poté opět dostali balon do bezpečí.
     
    32
    Belgický legionář zavezl míč na útočnou polovinu a poté ho posunul lépe postavenému Rondónovi, ten ale balon netrefil podle svých představ, a Čech tak mohl zůstat v klidu.
     
    31
    Kanonýři se po nějaké době opět usadili na útočné polovině, nicméně po nepřesné rozehrávce se míče ujal Craig Dawson a na druhou stranu už může zamířit Chadli.
     
    29
    Livermorův centr zamýšleného adresáta McCleana nenašel, kulatý nesmysl skončil v zámezí a Petr Čech už si ho chystá k dalšímu odkopu.
     
    28
    I tentokrát z toho vznikla trma-vrma v pokutovém území Gunners, hráči West Bromu se ale do zakončení nedostali a Rondón poté navíc fauloval Sáncheze.
     
    27
    Laurent Koscielny pro jistotu odhlavičkoval nákop mířící k Chadlimu do zámezí, domácí tak budou zahrávat svůj druhý rohový kop.
     
    26
    Welbeck reklamuje faul na svou osobu, zákrok Michaela Dawsona byl však podle sudího Swarbricka čistý a domácí už mohou založit protiútok.
     
    25
    V úvodu utkání byl k vidění skvělý fotbal v rychlém tempu, zhruba v polovině úvodní půle se ale na hřišti nic zajímavého neděje.
     
    24
    Alex Oxlade-Chamberlain si vyměnil míč s Bellerínem a poté roztáhl hru na Monreala, u něj ale akce Gunners také rychle skončila.
     
    22
    Nepovedená rozehrávka Mustafiho skončila v moci Baggies, svěřenci Tonyho Pulise ale vzápětí zase odevzdali balon soupeři.
     
    21
    Centr Oxladea-Chamberlaina ale do šestnáctky ani nedoletěl. O chvilku později to hosté zkusili znovu, jenže Héctor Bellerín si pomohl zbytečným útočným faulem na Nyoma.
     
    20
    Alexis Sánchez si došel pro faul McAuleyho, svěřenci kouče Wengera tak budou mít k dispozici přímý kop ze vcelku zajímavé pozice.
     
    19
    Hráči v bílomodrých dresech se ale daleko nedostali a nyní sledujeme kombinaci Gunners na polovině hřiště.
     
    18
    Jonny Evans nic nevymýšlel a vrátil balon Fosterovi, od nějž West Brom zakládá další pokus o útočnou akci.
     
    17
    Po dvou slepených gólech se hra uklidnila, na The Hawthorns se momentálně nic zajímavého neděje.
    15. Alexis SÁNCHEZ - 1:1
     
    15
    Arsenal právě vstřelil branku!
    Vedení Baggies mělo jepičího trvání, začínáme znovu od nuly! Hráči Arsenalu se usadili na útočné polovině a po chytrém nákopu Xhaky se k míči dostal uvnitř pokutového území ALEXIS SÁNCHEZ. Chilský reprezentant si navedl balon na osu hřiště a poté zamířil přesně pod břevno!
     
    13
    José Salomón Rondón se natahoval po dalším centru do pokutového území, míč ale těsně minul a na tribunách to jen zahučelo.
    12. Craig DAWSON - 1:0
     
    12
    West Brom právě vstřelil branku!
    Londýnský gigant bude už od začátku dohánět ztrátu! Nacer Chadli našel povedeným centrem od rohového praporku CRAIGA DAWSONA, který přesnou hlavičkou pod břevno nedal Čechovi šanci!
     
    11
    James McClean se po povedené kolmici Rondóna vydal do rychlého protiútoku, jeho střela z hranice pokutového území ale mířila jen do míst, kde stál připravený Čech!
     
    9
    James McClean se po Chadliho centru z pravé strany dostal k hlavičce, se kterou si ovšem Petr Čech bez sebemenších problémů poradil.
     
    8
    Jake Livermore roztáhl hru na Dawsona, ten se ale daleko nedostal. Baggies budou mít k dispozici alespoň autové vhazování.
     
    7
    Ben Foster musel jít na zem, přízemní centr Monreala z levé strany ale bez potíží vyrazil. Hráči londýnského celku ale i nadále pokračují v kombinaci.
     
    6
    Allan Nyom parádně ukradl balon soupeři, načež se vydal na odvážný průnik po levém křídle, jeho následný centr do předbrankového prostoru ale zamýšleného adresáta Rondóna nenašel.
     
    5
    Monrealovi se nepodařilo odhlavičkovat balon do bezpečí, zadáci Arsenalu si ale pod tlakem nakonec poradili a na druhou stranu už míří Danny Welbeck.
     
    4
    José Salomón Rondón si došel pro faul napadajícího hráče Arsenalu, Ben Foster s nařízenou rozehrávkou vůbec nespěchá.
     
    3
    Sánchezovi se z levé strany nepodařilo odcentrovat a kapitán Baggies Darren Fletcher už zakládá protiakci svého týmu.
     
    2
    První akci Arsenalu vedl Danny Welbeck, který to vzal na sebe, daleko se ovšem nedostal a domácí už v poklidu rozehrávají.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    West Bromwich Albion: Foster – C. Dawson, McAuley, J. Evans, Nyom – Livermore, D. Fletcher (C) – Brunt, Chadli, McClean – Rondón.
    Náhradníci: Myhill – J. Olsson, M. Wilson, Robson-Kanu, Leko, Field, Yacob.

    Arsenal FC: Čech – Bellerín, Mustafi, Koscielny (C), Monreal – Xhaka, Ramsey – Walcott, Oxlade-Chamberlain, Alexis Sánchez – Welbeck.
    Náhradníci: Ospina – Mertesacker, Gabriel, Coquelin, Elneny, Iwobi, Giroud.

    Rozhodčí: Swarbrick – Ledger, Hatzidakis.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první červenou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    ARSENAL FC

    Ambice na zisk mistrovského titulu se v průběhu sezóny rychle rozplynuly, Arsenal teď navíc bude mít pořádné starosti s tím, aby se vůbec dostal do Ligy mistrů. Svěřenci kritizovaného kouče Wengera se postupně propadli až na páté místo tabulky, šestý Manchester United na ně navíc ztrácí jediný bod. Kanonýři v minulém kole prohráli 1:3 v Liverpoolu, napraví si dnes pošramocenou pověst?
     
    WEST BROMWICH ALBION

    Celek z Hawthorns letos patří k nejpříjemnějším překvapením Premier League a teoreticky se stále drží ve hře o pohárovou Evropu. Momentálně osmým Baggies se ale v poslední době vůbec nedaří, West Brom v minulých dvou kolech prohrál proti Crystal Palace a Evertonu s celkovým skóre 0:5. Ani dnes to družina Tonyho Pulise samozřejmě nebude mít lehké.
     
    Hezké odpoledne. Premier League dnes pokračuje už svým 29. kolem a my zde budeme svědky atraktivního klání mezi West Bromwichem Albion a Arsenalem FC. Začínáme ve 13:30, tak si to nenechte ujít!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:30.

    Vojtěch Balon

    Branky: 12. C. Dawson (Chadli), 55. Robson-Kanu, 75. C. Dawson (McClean) – 15. Alexis Sánchez (Xhaka)

    Karty:   42. McClean (WBA)


    Držení míče: 23 % : 77 %.
    Střely na branku: 8:2. Střely mimo: 3:4. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 5:6.
    West Bromwich Albion: Foster – C. Dawson, McAuley, J. Evans, Nyom – Livermore, D. Fletcher (C) – Brunt (72. Yacob), Chadli (89. Field), McClean – Rondón (54. Robson-Kanu).
    Náhradníci: Myhill – J. Olsson, M. Wilson, Robson-Kanu, Leko, Field, Yacob.

    Arsenal FC: Čech (38. Ospina) – Bellerín, Mustafi, Koscielny (C), Monreal – Xhaka, Ramsey – Walcott (65. Giroud), Oxlade-Chamberlain, Alexis Sánchez (78. Iwobi) – Welbeck.
    Náhradníci: Ospina – Mertesacker, Gabriel, Coquelin, Elneny, Iwobi, Giroud.

    Rozhodčí: Swarbrick – Ledger, Hatzidakis

    Diváci: 24065
    thejrc.org