Wolfsburg – Darmstadt 1:0 (kon.) | Kolín nad Rýnem – Hertha 4:2 (kon.) | Augsburg – Freiburg 1:1 (kon.)
W. Brémy – RB Lipsko 3:0 (kon.) | Hoffenheim – Leverkusen 1:0 (kon.) | Frankfurt – Hamburg 0:0 (kon.)
konec
1. FC Kolín nad Rýnem
4:2 (3:0)
Hertha BSC
Sobota 18.03.2017, 15:30 • RheinEnergieStadion (Köln) • Německá Bundesliga • 25. kolo
Předzápasové kurzy
     
    89
    K rohovému praporku přispěchal Vladimír Darida, který opět našel přesně hlavu Johna Anthonyho Brookse. Pokus hostujícího stopera mířil do spodní části branky, ale Timo Horn předvedl reflexivní zákrok.
     
    82
    Neuvěřitelný zákrok Tima Horna! K centru z levé strany se dostal Mitchell Weiser, jenž našel Vedada Ibiševiće. Hostující kapitán vyslal střelu, která mířila do branky, ale domácí brankář ji vykopl nad svoji bránu. V případě vstřeleného gólu, by to byla zápletka jako hrom.
     
    76
    Střídání v týmu 1. FC Kolín nad Rýnem: ze hřiště odchází Miloš Jojić, přichází Frederik Sørensen.
     
    76
    Žlutou kartu dostává Sami Allagui (Hertha BSC), který na polovině domácích skluzem dohrál soupeře. Hlavní sudí neváhal a trestá také tohoto střídajícího hráče.
     
    72
    Střídání v týmu Hertha BSC: ze hřiště odchází Genki Haraguči, přichází Maximilian Mittelstädt.
    69. John Anthony Brooks - 4:2
     
    69
    Hertha právě vstřelila branku!
    Po rohovém kopu se na první tyči dostal k hlavičce JOHN ANTHONY BROOKS, jehož pokus nedal brankáři nejmenší šanci zasáhnout. Vedení Kolína je dvoubrankové a opět je, o co hrát. Uvidíme, zda BSC domácí ještě zmáčkne a třeba přidá alespoň další branku.
    63. Anthony MODESTE - 4:1
     
    63
    Köln právě vstřelil branku!
    Je troufám si říct hotovo! Marco Höger po zisku míče na nic nečekal a posla do brejku ANTHONYHO MODESTEA, jenž dokázal střelou na první tyč zkompletovat hattrick. To je povedený odpoledne pro francouzského hráče, jenž má dnes stoprocentní bilanci.
     
    62
    Střídání v týmu 1. FC Kolín nad Rýnem: ze hřiště odchází Simon Zoller, přichází Marco Höger.
     
    52
    Žlutou kartu dostává Matthias Lehmann (1. FC Kolín nad Rýnem), jenž dohrál soupeře, čímž přerušil další útok BSC. Hertha stupňuje tlak a je v utkání mnohem lepší.
    50. Vedad IBIŠEVIĆ - 3:1
     
    50
    Hertha právě vstřelila branku!
    K pokutovému kopu se postavil VEDAD IBIŠEVIĆ, jenž potvrdil pevné nervy a střelou doprostřed branky snižuje stav zápasu. Timo Horn si vybral stranu, ale jeho rozhodnutí v tomto okamžiku nebylo správné.
    49. Penaltový zákrok domácího brankáře
     
    49
    Dominic Maroh šel do souboje s brankářem a hlavní rozhodčí po pár vteřinách váhání ukazuje na penaltový puntík!
     
    48
    Žlutou kartu dostává Dominic Maroh (1. FC Kolín nad Rýnem), jenž skluzem dohrál stojnou nohu soupeře a je prvním potrestaným hráče ve druhém poločase.
     
    46
    Střídání v týmu Hertha BSC: ze hřiště odchází Per Ciljan Skjelbred, přichází Sami Allagui.
     
    45+1
    Tak ani tentokrát se hosté z branky radovat nebudou! Na pravé straně vnikl do šestnáctky Mitchell Weiser, jenž prudkou přihrávkou hledal nohu svého kapitána. Vedad Ibišević na míč nedosáhl a následně vynadal spoluhráči, že nepřesnou přihrávku.
     
    42
    Žlutou kartu dostává Sebastian Langkamp (Hertha BSC), jenž zastavil rychle se rozvíjející útok domácích šlapákem. Hlavní rozhodčí neváhal ani vteřinu a trestá také stopera hostů.
    38. Anthony MODESTE - 3:0
     
    38
    Köln právě vstřelil branku!
    Tak to je pro hráče hostujícího celku studená sprcha a jeho hlavní trenér se jen nevěřícně pousmál. Na hranici ofsajdu se pohyboval ANTHONY MODESTE, ale pomezní rozhodčí celou situaci pustil. Francouzský útoční se tak dostal do samostatného úniku a podél brankáře zvyšuje vedení Kolína.
    35. Anthony MODESTE - 2:0
     
    35
    Köln právě vstřelil branku!
    Kolínští dávají soupeři lekci z produktivity a už vedou dvoubrankovým rozdílem. Juja Osako v pokutovém území dostal trochu prostoru a všiml si na hranici vápna spoluhráče. ANTHONY MODESTE dostal přesnou přihrávku a střelou z voleje k pravé tyči nedal brankáři šanci.
     
    32
    Žlutou kartu dostává Genki Haraguči (Hertha BSC), který ve vzdušném souboji zasáhl loktem soupeře do obličeje. Japonský hráč je po zásluze prvním potrestaným hráčem tohoto duelu.
    32. Ibiševićova hlavička zamířila jen do brankáře
     
    32
    Mohlo být vyrovnáno, ale to by hostující kapitán musel ve vyložené šanci lépe zamířit. Nadýchaný centr dopadl na hlavu Vedada Ibiševiće, jenž trefil přesně prostor, v němž stál Timo Horn.
     
    30
    Střídání v týmu Hertha BSC: ze hřiště odchází Salomon Kalou, přichází Mitchell Weiser.
    6. Juja OSAKO - 1:0
     
    6
    Köln právě vstřelil branku!
    Tak to je nástup do utkání jako hrom! Za hranicí pokutového území dostal hodně prostoru JUJA OSAKA, jehož pokus ve vzduchu trochu zaplaval a skončil přesně v horním rohu branky. Rune Almenning Jarstein si sice na zakončení japonského hráče sáhl, ale vytěsnit jej nedokázal.

    Michal Luxa

    Branky: 6. Osako (Lehmann), 35. Modeste (Osako), 38. Modeste (Lehmann), 63. Modeste (Höger) – 50. Ibišević (pen.), 69. Brooks (Darida)

    Karty:   48. Maroh (KLN), 52. Lehmann (KLN) – 32. Haraguči (HER), 42. Langkamp (HER), 76. Allagui (HER)


    Držení míče: 34 % : 66 %.
    Střely na branku: 6:6. Střely mimo: 0:2. Rohy: 2:9. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 12:12.
    1. FC Kolín nad Rýnem: Horn – Olkowski, Maroh, Subotić, Hector – Clemens, Jojić (76. F. Sørensen), Lehmann (C), Zoller (62. Höger) – Osako, Modeste.
    Náhradníci: Müller – F. Sørensen, Höger, Rudņevs, S. Özcan, Klünter, Hartel.

    Hertha BSC: Almenning Jarstein – Pekarík, Langkamp, Brooks, Plattenhardt – Skjelbred (46. Allagui), Stark – Haraguči (72. Mittelstädt), Darida, Kalou (30. Weiser) – Ibišević (C).
    Náhradníci: Kraft – Esswein, Allagui, Stocker, Allan, Weiser, Mittelstädt.

    Rozhodčí: Fritz – Schaal, Pelgrim
    thejrc.org