Žilina – Ružomberok 3:1 (kon.) | Prešov – Michalovce 2:2 (kon.) | Slovan Bratislava – Zlaté Moravce 1:1 (kon.)
konec
FC Tatran Prešov
2:2 (1:1)
MFK Zemplín Michalovce
sk Sobota 18.03.2017, 17:00 • Futbalový štadion NTC Poprad • Niké liga • 24. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Vítam všetkých priaznivcov futbalu pri sledovaní tohto on-line textového prenosu! V ňom sa spoločne pozrieme na futbalové stretnutie medzi mužstvami 1. FC Tatran Prešov a MFK Zemplín Michalovce so začiatkom o 17:00!

    Týmto víkendom opäť pokračuje aj najvyššia futbalová súťaž na Slovensku – Fortuna liga! Po odhlásení mužstva Myjavy sa teda hrá už len o majstra tejto súťaže, v tomto ročník tak už žiadne mužstvo o súťaž nižšie nezostúpi.

    V tomto kole sa diváci môžu tešiť na atraktívne derby z Východu, v ktorom proti sebe nastúpi domáci Prešov a hostia z Michaloviec.

    1. FC Tatran Prešov:
    Domáci celok je momentálne najhorším mužstvom. Nachádza sa s 13 bodmi na poslednom mieste a posledná forma Prešova tiež nie je nijak impozantná. Dlhšiu dobu už Prešov nevyhral a zbiera len prehry. Podobne tomu bolo aj v poslednom kole, keď podľahli na pôde Ružomberka vysoko 5:0!

    MFK Zemplín Michalovce:
    Hostia sú na tom o čosi lepšie ako domáci, momentálne majú na svojom konte 22 bodov a nachádzajú sa tak na 8. pozícii. Aj hostia však ťahajú šnúru prehier, v dohrávke ale dokázali zdolať Trenčín 2:0 a momentálne strácajú 2 body na siedmu Dunajskú Stredu!

    Favorit:
    Hovorí sa, že derby nemá favorita, čo dnes zrejme môžu byť aj pravda. Posledná forma oboch mužstiev nie je nijak dobrá, avšak o čosi lepšie sú na tom hostia, ktorých teda môžme označiť za mierneho favorita tohto stretnutia. Diváci sa snáď môžu tešiť na veľmi zaujímavé stretnutie.
     
    Úvodné zostavy:

    1. FC Tatran Prešov: Ferenc – Petko, Katona (C), Leško, Dzurík – Keresteš, Leško, Micherda, Trebuňák – Kubus, Hovančík

    Náhradníci: Talian – Kačala, Straka, Haladej, Mikluš, Štefančík

    MFK Zemplín Michalovce: Macej – Šimčák, Grič, Žofčák (C), Sipľak – Danko, Koscelník, Kavka, Qose – Kushta, Dimitriadis

    Náhradníci: Kira – Kolesár, Leško, Turik, Sedlák, Serečin, Bellas

    Rozhodca: Richard Sedlár – Juraj Lieskovský, Marek Galo – Pavol Šuniar
     
    Prajem príjemný podvečer všetkým, ktorí klikli na tento on-line textový prenos a nasledujúce chvíle strávia aj jeho sledovaním! Do začiatku zápasu už veľa času neostáva, zatiaľ si môžte prezrieť zostavy oboch mužstiev. Zápas z pozície rozhodcov povedú páni Richard Sedlár – Juraj Lieskovský, Marek Galo – Pavol Šuniar.

    Po úvodnom výkope sa Vám opäť prihlásime, prajem príjemný športový zážitok!
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Prvý polčas tohto zápasu sa už naplno rozbehol, v útoku sú už futbalisti Prešova.
     
    2
    Sledovali sme rýchly útok Prešova, ku lopte sa dostal Petko a centroval do pokutového územia Michaloviec, lopta len tesne minula bránu hostí.
     
    3
    Po nedovolenom zákroku získali Michalovce na útočnej polovičke priamy kop. Jeho exekútorom bol napokon Žofčák, jeho pokus však letel len nad bránu Prešova.
     
    4
    Pri lopte sú momentálne futbalisti Prešova, zatiaľ sa im však nedarí v prechode na útočnú polovičku, Michalovce dobre bránia stred poľa.
     
    5
    Prešov dal gól!

    Rýchly gól tohto stretnutia! Prešov získal autové vhadzovanie, po chybe obrancov Michaloviec sa ku lopte dostal LUKÁŠ KUBUS, ktorý sa pekne zbavil obrancu Michaloviec a vydarenou strelou prekonal brankára Maceja – 1:0!
     
    6
    Prešov hrá aj naďalej veľmi aktívne, domáci tak vstupujú do tohto zápasu ako z veľkej knihy. Michalovce zrejme takýto úvod zo strany Prešova nečakali.
     
    7
    Michalovce sa často k lopte nedostávajú, aj naďalej tak hrá Prešov veľmi aktívne a momentálne drží svojho dnešného súpera pod tlakom.
     
    8
    Po dlhšej dobe sa ku lopte dostali aj Michalovce, avšak ich pobyt na útočnej polovičke bol veľmi krátky a do rýchleho brejku už idú futbalisti Prešova.
     
    9
    Sledovali sme podobnú akciu ako pri prvom góle domácich, Leško však nedokázal úspešne napodobniť Kubusa a s jeho strelou brankár Macej problémy nemal.
     
    10
    Michalovce sa zatiaľ len bránia, útočnejším mužstvom je Prešov. Zatiaľ tak sledujeme od úvodu zápasu veľmi sympatický výkop futbalistov Prešova.
     
    11
    Prešov teraz pri prechode do útoku stratil loptu a tak sa môžu po dlhšej dobe smerom dopredu pozrieť aj Michalovce.
     
    12
    Napokon sme sledovali nebezpečný center do pokutového územia Prešova, ku hlavičke sa dostal Danko, avšak netrafil loptu ideálne a následne ju Prešov dostal do bezpečia.
     
    13
    Mierny tlak futbalistov Prešova z úvodu zápasu už zrejme pominul, Michalovce sa už dostávajú častejšie k lopte a začínajú aj hroziť nebezpečnými útokmi. Zatiaľ sme však žiadnu veľkú šancu nevideli, gól však už áno.
     
    14
    Aktérom tohto zápasu by určite pomohol aj väčší impulz od divákov na tribúne. Avšak, hrá sa v Poprade a tribúny sú len z časti zaplnené.
     
    15
    Karta sa teraz otočila, Prešov sa musí brániť a útočnejšie hrajú futbalisti z Michaloviec. Zatiaľ sa však Prešov bráni úspešne a svojho dnešného súpera do zakončenia nepúšťa.
     
    16
    Ďaľšie útočnú akciu Zemplína ťahal Danko, Keresteš sa však stihol vrátiť a futbalistu Michaloviec včas od lopty odstavil a tak sme ani teraz nevideli zakončenie na bránu.
     
    17
    Prešov podnikol rýchly protiútok, Grič si pomohol nedovoleným zákrokom a tak budú Michalovce čeliť nebezpečnému priamemu kopu.
     
    18
    K exekúcii priameho kopu sa postavil Leško, výborne nacentroval do pokutového územia, Sipľak však dokázal loptu odvrátiť na rohový kop!
     
    19
    Aj rohový kop napokon rozohral Leško, futbalisti Prešova si však pri zakončení pomohli nedovoleným zákrokom a tak ide lopta na kopačky Zemplína.
     
    20
    Dnes veľmi aktívny Leško sa teraz krásne zbavil Sipľaka, následne vyslal presnú prihrávku pred bránu Michaloviec, do zakončenia sa hnal Katona, avšak loptu nedokázal presne usmerniť do brány Zemplína!
     
    21
    Zemplín zahrával autové vhazdovanie, po ňom sa v pokutovom území dostal ku strele Koscelník, avšak brankár Ferenc dostal loptu na rohový kop.
     
    22
    Michalovce dali gól!

    Dlho netrvalo a napokon Michalovce vyrovnávajú na 1:1! Zemplín zahrával rohový kop, Žofčák poslal loptu na Šimčáka, ten výborným centrom našiel MARTIN KOSCELNÍK, ktorý dostal loptu do brány Tatrana – 1:1!
     
    23
    Dostali sme sa už za polovičku prvého polčasu, stav je tak vyrovnaný 1:1! Aj priebeh hry je v posledných chvíľach vyrovnaný, úvodný tlak domácich futbalistov tak je definitívne zažehnaný.
     
    24
    Útoky sa striedajú na oboch stranách, oba tímy tvrdo bojujú o každú loptu. Sledujeme tak aj množstvo osobných súbojov, zatiaľ však hlavný rozhodca ku kartovému trestu nesiahol.
     
    25
    Micherda sa krásne zbavil na pravej strane obrancov Zemplína, vyslal presný center pred bránu, tam išiel do zakončenia opäť Katona, ale napokon sa mu skórovať nepodarilo!
     
    26
    Na druhej strane sa do rýchleho útoku dostal Zemplín, po výbornom centri skákal do zakončenia Sipľak, obrana Prešova však loptu odvrátila na rohový kop!
     
    27
    Po rohovom kope opäť hlavičkoval Sipľak, avšak jeho pokus bol nepresný a tak žiadnu zaujímavú situáciu nepriniesol.
     
    28
    Prešov to skúšal rýchlym protiútokom, dlhá lopta novej posily Prešova Hovančíka však skončila len pri brankárovi Macejovi, ktorý ju už stihol rozohrať na svojich spoluhráčov.
     
    29
    Už je pomaličky počuť aj divákov z tribún, určite to hráčom prinesie potrebné oživenie, tempo hry je zatiaľ kolísavé.
     
    30
    Momentálne je pri lopte Prešov, avšak nedarí sa mu prechod na útočnú polovičku, pretože Michalovce vysoko napádajú rozohrávku svojho dnešného súpera.
     
    31
    Po autovom vhadzovaní do zakončenia skákal Katona, ani teraz však kapitán domácich nepochodil a obrana Michaloviec dostala loptu do bezpečia.
     
    32
    Teraz sme videli veľkú chybu obranu Zemplína, Katona zachytil loptu a hnal sa do zakončenia na bránu Michaloviec, obrana hostí ho však následne spomalila, Katona ale stihol dostať loptu na Trebuňáka, k lopte sa potom dostal Hovančík a jeho pokus len tesne minul bránu Michaloviec!
     
    33
    Po útočnej akcie Zemplína zahrávali hostia priamy kop, po ňom sa do zakončenia hlavou dostal Grič, jeho pokus tesne minul ľavú tyčku.
     
    34
    Tempo hry opäť naberá na rýchlosti, opäť máme tak možnosť sledovať útoky na oboch stranách. Skóre je zatiaľ vyrovnané 1:1, sledujeme tak vyrovnané stretnutie.
     
    35
    Po rýchlom útoku Michaloviec sa bude musieť Prešov brániť, pretože Žofčák sa už chystá rozohrať rohový kop.
     
    36
    Rohový kop narobil mierne problémy futbalistom Prešova, do zakončenia sa postupne dostal Koscelník a Qose, napokon však Prešov vyváža loptu do bezpečia.
     
    37
    Koscelník získal pred pokutovým územím Prešova loptu, jeho následná prihrávka však presná nebola a tak to už do útoku skúša Prešov.
     
    38
    Útoky sa však striedajú na oboch stranách, Michalovce po rýchlom brejku získavajú priamy kop. Prešov sa tak bude musieť teraz brániť.
     
    39
    Loptu z priameho kopu centroval Šimčák, na jeho dobrý center však nikto z jeho spoluhráčov nedokázal zareagovať a tak to bude odkop od brány Prešova.
     
    40
    Michalovce po rýchlom útoku vyslali center do pokutového územia Prešova, brankár Ferenc má však loptu už vo svojich rukaviaich. Na trávniku však ostáva ležať Koscelník.
     
    41
    Ten je napokon v poriadku a v hre bude môcť pokračovať. Hra je už opäť v plnom prúde, do útoku sa chystajú futbalisti Prešova.
     
    42
    Aj v závere prvého polčasu máme možnosť sledovať útoky na oboch stranách, obrany oboch mužstiev však zatiaľ pracujú úspešne. Zrejme to vyzerá, že sa skóre do konca prvého polčasu nezmení.
     
    43
    Po rýchlom útoku zo strany hostí sa do zakončenia dostal Kavka, avšak nedokázal svojou strelou trafiť bránu Prešova. Ferenc tak bude odkopávať od svojej brány.
     
    44
    Čakáme už aj na údaj o nastavenom čase, zrejme sa prvý polčas nijak zvláštne predlžovať nebude.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    V prvom polčase sme mali možnosť sledovať vyrovnaný priebeh, čomu napokon nasvedčuje aj skóre 1:1! Prešov išiel už v 5.minúte do vedenia po góle Kubusa, domáci tak zúžitkovali svoju úvodnú aktivitu. Michalovce potom tiež prepli na vyššiu rýchlosť a v 22. minúte dokázal vyrovnať Koscelník. Útoky sa následne striedali na oboch stranách, ďalší gól sme však už nevideli.

    Uvidíme, čo nám napokon prinesie druhý polčas.
     
    Oba tímy sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na hracej ploche, druhý polčas sa tak čoskoro začne!
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Druhý polčas tohto zápasu sa už naplno rozbehol, do útoku už idú hostia. Oba tímy vstupujú do druhého dejstva bez zmien v základnej zostave.
     
    47
    Napokon sa Zemplín dostal aj do zakončenia, strela Dimitriadisa však bola nepresná a brankára Ferenca nezamestnala. Do útoku to tak teraz môže skúsiť Prešov.
     
    48
    Po rýchlom útoku Prešova išiel do zakončenia Leško, ocitol sa však v postavení mimo hry.
     
    49
    Druhý polčas je zatiaľ podobný tomu prvému, útoky sa striedajú na oboch stranách, avšak presné zakončenia nevidíme ani na jednej či druhej strane.
     
    50
    Žltú kartu dostáva Stanislav Danko (MFK Zemplín Michalovce).
     
    51
    Zo svojej polovičky zahrával Prešov priamy kop, lopta sa však napokon dostala len ku futbalistom Zemplína a tak idú hostia do rýchleho brejku.
     
    52
    Zemplínu však nevyšiel rýchly prechod na útočnú polovičku, po nepresnej prihrávke tak Prešov získava autové vhadzovanie na svojej polovičke.
     
    53
    Petko hľadal v pokutovom území Katonu, pred ním však loptu do bezpečia dostala obrana Michaloviec a tak sa Prešov musí rýchlo vrátiť späť na svoju polovičku.
     
    54
    Podobne však na druhej strane pochodil aj Zemplín a tak to bude odkop od brány Ferenca. Zatiaľ čakáme na prvú vážnejšiu príležitosť v druhom polčase.
     
    55
    Z ľavej strany do pokutového územia Tatranu smeroval center, Koscelník ho však nedokázal usmerniť do brány a tak bude loptu opäť vykopávať brankár Ferenc.
     
    56
    Zatiaľ obom tímom v druhom polčase chýba presnosť. Útoky oboch aktérov tohto zápasu nie sú dotiahnuté do úspešného konca a väčšinou končia nepresnou prihrávkou.
     
    57
    Micherda po jednom z osobných súbojov musí odísť za postrannú čiaru kde prebehne jeho ošetrenie. Hra sa tak na chvíľočku musela prerušiť.
     
    58
    Prešov sa snažil rýchlo preniknúť do pokutového územia, lopta však po nepresnej prihrávke končí pri brankárovi Macejovi. Tatran sa tak sťahuje späť na svoju polovičku.
     
    59
    Rýchly útok Michaloviec, Kushta sa snažil vysunúť loptu na Šimčáka, tomu však chýbalo pár krokov, aby loptu zachytil a vymyslel tak následne niečo nebezpečné.
     
    60
    Oba tímy sa zatiaľ v druhom polčase len hľadajú, stále sledujeme plno nepresností na oboch stranách. Brankári sú tak v druhom polčase prakticky bez práce.
     
    61
    Šimčák poslal prízemnú prihrávku pred bránu Prešova, loptu však do bezpečia dostala defenzíva Tatranu.
     
    62
    Opäť aktívny Šimčák sa dostal ku lopte, následne centroval z ľavej strany, lopta však skončila len u futbalistov Prešova. Michalovce sa tak vracajú späť na svoju polovičku.
     
    64
    Žofčák sa dobre uvoľnil na ľavej strane, dostal sa s loptou do pokutového územia, Prešov však odvracia na rohový kop.
     
    65
    Rohový kop dokázal Prešov odvrátiť do bezpečia, Michalovce sú však ešte pri lopte a na útočnej polovičke.
     
    66
    Zakrátko prišiel opäť center od Žofčáka, ten však dokázal Leško odvrátiť do bezpečia a tak ani teraz neprišla žiadna zaujímavá situácia. Dopredu sa teraz môže dostať Tatran.
     
    67
    Michalovce chystali postupný útok, avšak Prešov včas zasiahol a snahu hostí prerušil. Zatiaľ čakáme na nejaký ten impulz, ktorý by priniesol oživenie do druhého polčasu.
     
    68
    Prešov chyboval v prihrávke na vlastnej polovičke a tak sa ku lopte dostávajú Michalovce. Tatran sa bude musieť teraz brániť.
     
    69
    Sipľak posielal center do pokutového územia domácich, avšak obrana Prešova dostala loptu bez problémov do bezpečia.
     
    70
    Trebuňák sa snažil rýchlou prihrávkou presunúť hru na druhú stranu na Petka, ten však nedokázal jeho prihrávku zachytiť a tak loptu dostávajú Michalovce.
     
    71
    Michalovce dali gól!

    Oživenie do hry napokon prináša druhý gól Michaloviec! Dimitriadis krásne zakombinoval s Kushtom, Dimitriadis po prihrávke potiahol loptu do pokutového územia, krásne vysunul pred bránu IGOR ŽOFČÁK a kapitán Michaloviec otáča vývoj stretnutia – 1:2!
     
    72
    Striedanie v tíme 1. FC Tatran Prešov: z ihriska odchádza Juraj Hovančík, prichádza Tomáš Mikluš.
     
    73
    Dnešné stretnutie sleduje 405 divákov.
     
    74
    Michalovce začínali byť mierne aktívnejším celkom a napokon sa aj dočkali vedúceho gólu. Prešov sa však ešte určite nevzdáva, má ešte nejaký ten čas na vyrovnanie.
     
    75
    Hostia zahrávali priamy kop, po nacvičenom signále poslal Danko loptu na Dimitriadisa, tomu však ideálne nesadla jeho strela a tak Prešov odvrátil loptu do bezpečia.
     
    76
    Šimčák odvrátil na druhej strane rýchly útok Prešova a Tatran tak získava rohový kop.
     
    77
    Po rohovom kope sa do zakončenia dostal Petko, tomu však strela vôbec nevyšla a lopta je už na kopačkách futbalistov Zemplína.
     
    78
    Prešov dal gól!

    Prešov vyrovnáva na 2:2! Tatran zahrával ďalší rohový kop, loptu od rohovej zástavky do pokutového územia poslal Leško, MOJMÍR TREBUŇÁK napokon využil svoje výborne postavenie a vydarenou strelou prekonal brankára Maceja!
     
    79
    Žltú kartu dostáva Dávid Leško (1. FC Tatran Prešov).
     
    80
    Stav je približne 10 minút pred koncom zápasu vyrovnaný, určite nás tak ešte čaká zaujímavý zvyšok zápasu, v útočných akciách oba tímy pokračujú.
     
    81
    Do rýchleho brejku sa dostávali futbalisti Prešova, Leško však nedokázal prejsť cez Griča a tak je útok domáceho tímu zastavený.
     
    82
    Michalovce boli usadené na útočnej polovičke, avšak po chybnej prihrávke loptu strácajú a dopredu tak ide Prešov.
     
    83
    Prešov získal po nedovolenom zákroku priamy kop, Leško napokon priamou strelou ohrozil bránu Michaloviec, Macej však vytiahol výborný zákrok a loptu vyrazil na rohový kop!
     
    84
    Michalovce sa ubránili aj následnému rohovému kopu a Prešov sa sťahuje späť na svoju polovičku.
     
    85
    Po rýchlom útoku získal loptu Katona, ktorý z pravej strany posielal prízemnú prihrávku do pokutového územia Michaloviec, obrana hostí si však s touto situáciou poradila.
     
    86
    Aktívnejší začínajú byť domáci, Zemplín však všetko bez problémov zvláda a Prešov do zakončenia nepúšťa.
     
    87
    Žltú kartu dostáva Peter Leško (1. FC Tatran Prešov).
     
    88
    Striedanie v tíme MFK Zemplín Michalovce: z ihriska odchádza Stanislav Danko, prichádza Filip Serečin.
    Striedanie v tíme 1. FC Tatran Prešov: z ihriska odchádza Lukáš Kubus, prichádza Emil Haladej.
     
    89
    Aj v závere zápasu sú oba tímy veľmi aktívne, čakáme aj na údaj o nastavenom čase, stav je stále vyrovnaný 2:2!
     
    90
    Nastavený čas: 2 minúty!
     
    90+1
    Striedanie v tíme MFK Zemplín Michalovce: z ihriska odchádza Martin Koscelník, prichádza Jozef-Šimon Turik.
     
    90+2
    Striedanie v tíme 1. FC Tatran Prešov: z ihriska odchádza Mojmír Trebuňák, prichádza Matúš Štefančík.
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    V druhom polčase sme opäť sledovali vyrovnanú hru, v 71. minúte išli Michalovce do vedenia zásluhou Žofčáka. V 78. minúte sa však po rohovom kope podarilo Trebuňákovi vyrovnať na konečných 2:2!

    Ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný zvyšok večera! (18:47:38)

    Miroslav Revaj

    Branky: 5. Kubus, 78. Trebuňák (Leško) – 22. Koscelník (Šimčák), 71. Žofčák (Dimitriadis)

    Karty:   79. Leško (PRE), 87. Leško (PRE) – 50. Danko (MIC)


    FC Tatran Prešov: Ferenc – Petko, Katona (C), Leško, Dzurík – Keresteš, Leško, Micherda, Trebuňák (90+2. Štefančík) – Kubus (88. Haladej), Hovančík (72. Mikluš).
    Náhradníci: Talian – Kačala, Straka, Haladej, Mikluš, Štefančík.

    MFK Zemplín Michalovce: Macej – Šimčák, Grič, Žofčák (C), Sipľak – Danko (88. Serečin), Koscelník (90+1. Turik), Kavka, Qose – Kushta, Dimitriadis.
    Náhradníci: Kira – Kolesár, Leško, Turik, Sedlák, Serečin, Bellas.

    Rozhodčí: Richard Sedlár – Juraj Lieskovský, Marek Galo – Pavol Šuniar
    thejrc.org