Žilina – Ružomberok 3:1 (kon.) | Prešov – Michalovce 2:2 (kon.) | Slovan Bratislava – Zlaté Moravce 1:1 (kon.)
konec
ŠK Slovan Bratislava
1:1 (0:1)
FC ViOn Zlaté Moravce
sk Sobota 18.03.2017, 17:00 • Štadión na Pasienkoch, Bratislava • Niké liga • 24. kolo
Předzápasové kurzy
     
    88
    Martin Boszorád bol v ofsajde a následne dostáva zbytočnú žltú kartu za nešportové správanie. Napriek tomu hostia držia stále nerozhodný stav.
     
    87
    Boris Sekulić teraz zachránil svoj tím od totálnej pohromy. Belasí podcenili center z pravej strany a len dobrý obranný zákrok kapitána Slovana zabránil Martinovi Válovčanovi v skórovaní.
     
    77
    Brankár hostí mal teraz veľké šťastie. Domáci zahrali priamy kop nakrátko, k strele spoza šestnástky sa dostal Aleksandar Čavrić, no jeho zblokovaný pokus skončil na brvne.
     
    76
    Domáci futbalisti budú mať výhodu priameho kopu po faule na Františka Kubíka. Navyše, žltú kartu dostáva aj Miroslav Pastva.
     
    75
    Domáci fanúšikovia si pýtali pokutový kop a ten podľa môjho názoru mal byť odpísakaný. Aleksandar Čavrić vnikol do šestnástky, dráhu jeho pohybu prekrížil Michal Pintér a kontakt tam určite bol.
     
    68
    Hlavý arbiter dnešného zápasu opäť udeľuje žltú kartu hráčovi na strane hostí. Je ním Samir Nurkovič, ktorý potiahol za dres Tomáša Kóňu.
     
    65
    Vzápätí tu máme aj posledné striedanie Zlatých Moraviec. Na hraciu plochu prichádza Samir Nurkovič, ktorý nahradil Privata Yaa.
     
    64
    Po prerušení hry je tu priestor na prvé striedanie bratislavského Slovana. Na trávnik prichádza spomínaný Róbert Vittek, ktorý nahradzuje Filipa Oršulu.
     
    59
    Tamás Priskin je smoliarom dnešného zápasu! Filip Oršula ho peknou prihrávkou dostal do gólovej šance, no maďarský futbalista z tesnej blízkosti opäť trafil len ľavú žrď brány.
     
    51
    Hostia sa teraz dostali do gólovej šance! Martin Boszorád predviedol parádnu individuálnu akciu po pravej strane, s loptou prešiel až do šestnástky súpera, ale napokon ju poslal len do bočnej siete.
     
    47
    Slovan dal gól!
    Exekútorom pokutového kopu bol SEYDOUBA SOUMAH a poradil si na jednotku. Loptu poslal k ľavej žrdi a chladnokrvne prekonal Pavla Kováča. Stav zápasu je tak vyrovnaný 1:1.
     
    47
    Slovan bude kopať pokutový kop. Filip Oršula centroval z pravej strany a podľa hlavného rozhodcu v šestnástke hostí fauloval Františka Kubíka striedajúci Martin Válovčan.
     
    46
    Hostia nastupujú do druhého polčasu s dvoma čerstvými hráčmi. Na ihrisko prichádza Martin Válovčan, ktorý vymenil Ondřeja Machuču. Takisto končí aj Erik Ujlaky, ktorého nahradil Miroslav Pastva.
     
    41
    Obrovská šanca v podaní futbalistov Slovana Bratislava. Po akcii Seydoubu Soumaha sa lopta odrazila na nohu Tamása Priskina, ten sa dobre vyhol ofsajdu, ale trafil len ľavú žrď.
     
    36
    Belasí mali dve obrovské šance na skórovanie. František Kubík prízemným centrom z ľavej strany našiel v šestnástke Tamása Priskina, ale ten z jasnej pozície napáli loptu do Pavla Kováča. Ten následne kryje aj nebezpečnú strelu Vukana Savičeviča.
     
    25
    Na Pasienkoch sa opäť nehrá, pretože nevyberaným spôsobom bol atakovaný Vukan Savičevič. Druhým potrestaným hráčom dnešného duelu tak je Tihomir Kostadinov.
     
    19
    Hlavný rozhodca zápasu Pavol Chmura prvýkrát siaha do svojho vrecka. Autorom žltej karty je kapitán Zlatých Moraviec Peter Orávik.
     
    18
    Zlaté Moravce dali gól!
    Tak toto je absolútny šok pre domácich futbalistov. Hostia sa vôbec prvýkrát dostali na dostrel brány a okamžite sa im podarilo skórovať. Po centri z pravej strany od Martina Boszoráda sa dostal k hlavičke DAMIÁN BARIŠ. Najskôr opečiatkoval len pravú žrď, no následne prekonal Jána Muchu.
     
    16
    Aleksandar Čavrić mal veľkú šancu otvoriť skóre dnešného zápasu. Pekne sa zbavil obrancu, technickou strelou prekonal aj súperovho brankára, ale loptu z bránkovej čiary pohotovo vykopol Michal Pintér.

    Miroslav Kováčik

    Branky: 47. Soumah (pen.) – 18. Bariš (Boszorád)

    Karty:   19. Orávik (ZMO), 25. Kostadinov (ZMO), 68. Nurkovič (ZMO), 76. Pastva (ZMO), 88. Boszorád (ZMO)


    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 5:3. Rohy: 10:4. Ofsajdy: 3:3.
    ŠK Slovan Bratislava: Mucha – Savičevič, Sekulić (C), Kubík, Kóňa – Soumah, Oršula (64. Vittek), Morlacchi, Saláta – Priskin, Čavrić.
    Náhradníci: Greif – M. Rigo, Ligeon, Nascimento, Šefčík, Vittek, de Sa.

    FC ViOn Zlaté Moravce: Kováč – Boszorád, Ujlaky (46. Pastva), Machuča (46. Válovčan), Chren – Karlík, Bariš, Orávik (C), Kostadinov – Yao (65. Nurkovič), Pintér.
    Náhradníci: Holec – Gešnábel, Nurkovič, Kapor, Válovčan, Pastva, Guilavogui.

    Rozhodčí: Pavol Chmura – Branislav Hancko, Rastislav Žákech
    thejrc.org