Královské Vinohrady – ELITE PRAHA 8:1 (kon.) | Olomouc – Panthers 3:1 (kon.)
konec
FBS Olomouc
3:1 (0:0, 1:1, 2:0) Stav série: 2:1
Panthers Praha
Sobota 18.03.2017, 17:30 • SH Čajkaréna, Olomouc (kapacita: 276 míst) • Play-down Extraligy žen • 1. kolo
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Hezké sobotní odpoledne, florbalová Extraliga žen tento víkend pokračuje pouze play-down. Jednou z vrcholících sérií je i souboj mezi FBS Olomouc a Panthers Praha. Utkání startuje v 17:30.
     
    FBS Olomouc
    Domácí byli po sobotě pro mnoho jejich fanoušků na odpis, jasná prohra v prvním zápase play-down 1:6 nevěštila pro Olomouc nic dobrého. Nedělní zápas ale přinesl pro svěřenkyně kouče Petra Dadeje novou dávku sebevědomí, když Pantherky zdolaly 5:4. Série se tak do Olomouce přesouvá za stavu 1:1 a na Čajkaréně se oba dva hrací dny očekává velká divácká návštěva, která byla podpořena mohutnou mediální kampaní. Tato série je však velice vyrovnaná, ve všech zápasech budou rozhodovat malinké detaily. Do sobotního zápasu určitě nezasáhne mladá Tereza Stiskálková, návrat po jednozápasové absenci by naopak měla zažít kapitánka Barbora Pařízková. Nejproduktivnější hráčkou Olomouce je v této sérii Jitka Oháňková s bilancí 2+0.
     
    Panthers Praha
    Pantherky šly do tohoto extraligového ročníku jako nováček s velkou neznámou, do play-down spadly z desáté pozice. I přesto, že před sezónou jim boj o záchranu byl často připisován, i proti takové tradiční baště jako je Olomouc se svěřenkyně trenéra Jenšíka dokáží vzepřít a hrát vyrovnané partie. První zápas Pražankám vyšel na výbornou, ve druhém však i podle svých slov soupeře podcenili, z čehož plynula také prohra 4:5. Na olomoucký dvojzápas by k tomu však již nemělo dojít, bitva jak se patří je tak Čajkaréně zárukou. Nejproduktivnější hráčkou hostí v této sérii je aktuálně Anežka Slaná s bilancí 2+2.
     
    Poslední 3 extraligové zápasy obou týmů

    FBS Olomouc
    12.03.2017 Panthers x Olomouc 4:5 (PD)
    11.03.2017 Panthers x Olomouc 6:1 (PD)
    26.02.2017 Ostrava x Olomouc 8:4 (ZČ)

    Panthers Praha
    12.03.2017 Panthers x Olomouc 4:5 (PD)
    11.03.2017 Panthers x Olomouc 6:1 (PD)
    26.02.2017 Panthers x Vítkovice 2:9 (ZČ)
     
    Poslední 3 vzájemné zápasy
    12.03.2017 Panthers x Olomouc 4:5 (PD)
    11.03.2017 Panthers x Olomouc 6:1 (PD)
    03.12.2016 Panthers x Olomouc 5:3 (ZČ)
     
    Kanadské bodování série
    1. Anežka Slaná (PAN) 2+2
    2. Nela Škopánová (PAN) 0+3
    3. Jitka Oháňková (FBS) 2+0
    4. Jana Rosmusová (PAN) 2+0
    5. Eva Krauskopfová (PAN) 2+2
     
    Rozhodčím dnešního zápasu jsou pánové Pavel a Vladimír Hála, kteří mají bohaté zkušenosti jak z Extraligy žen, tak i mužských celostátních soutěží.
     
    Úvodní sestavy:

    TEMPISH FBS Olomouc: Franková (Kluzová, Králová) – Peterková, Václavíková, Sedláková – Reimerová, Zacpalová (C), Pavlíková – Suchánková, Pařízková, Bouchalová – Oháňková, Zamazalová, Mošťková – Sklenářová, Fleischmannová, Kylarová – P. Grufíková.

    Panthers Praha: Topolová (Horňáková) – Kučerová, Kalinová, Klvaňová, Fabiánová, Škopánová, Šusterová, Rosmusová – Lamková, Slaná, Šarochová – Bedleková, Kylarová, Bernardová – Krauskopfová (C), A. Nováková, Hubáčková.

    Rozhodčí: Pavel Hála, Vladimír Hála.
     
    Hráči obou celků už míří z útrob haly na hrací plochu, utkání za malý okamžik začíná.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:18
    Slaná se málem dostávala do první šance, míček ji však na poslední chvíli uskočil. Oba celky zatím hrají velmi namotivovaně.
     
    01:22
    Hubáčková pálila od mantinelu do masky Frankové, zatím se Pantherky ukazují v parádní formě. Olomouc v obraně zatím je dost nejistá.
     
    02:23
    Oháňková s Pavlíkovou se pokoušely napadat až za bránou, tato aktivita však zatím k ničemu nevede. Pantherky se z obklíčení dostávají ve velké pohodě.
     
    03:09
    Peterková vypálila po rychlé souhře se Sklenářovou, Topolová její ránu bez problému kryje. Olomouci se zatím nedaří rozpohybovat obránkyně hostí, což je jediná věc, která domácí zatím shazuje.
     
    04:05
    Šusterová zkusila vypálit ihned po rozehrávce, ovšem jen do připravené Frankové. Následně se olomoucká brankařka zaskvěla parádním zákrokem proti ráně Lamkové, když předvedla učebnicový rozštěp. Pantherky momentálně velmi tlačí.
     
    05:15
    Hubáčková nadvakrát zkoušela pozornost Frankové, ovšem ve všech případech na ni nevyzrála. Domácí brankařka je zatím hlavním rozdílovým hráčem na straně FBS, které jej drží od pohromy.
     
    06:32
    Pařízková se se Sklenářovou nedohodly a málem vytvořily velkou minelu, nakonec však Krauskopfová své výhody nevyužívá a nabízí Olomouci svým lehkým technickým zaváháním standardku.
     
    07:20
    Oháňková byla za bránou až příliš aktivní, její akci vyhodnotili sudí jako sekání. Pantherky se tak na chvíli mohou oprostit od tlaku.
     
    08:40
    Suchánková musela na poslední chvíli odkopávat míček za mantinel, protože Pražanky už znovu hrozily. Olomouc se po chvilce oddechu znovu dostala svými chybami znovu pod tlak.
     
    09:11
    Bedleková nastřelila tyčku! Pantherkám znovu nepřálo štěstí v rozhodujícím okamžiku, Olomouc dnes ho má naopak víc než dost.
     
    10:22
    Bouchalová spálila obrovskou gólovku! Olomoucká útočnice se hnala sama na bránu, jenže nastřelila jen přesunující se Topolovou. Tentokrát obstali hosté v těžké situaci.
     
    11:10
    Reimerová se ukázala v dobré formě, ale její střelu zátahem nakonec Topolová vyškrábla nad horní tyčku. Olomouc bude mít rozehrávku z rohu.
     
    12:29
    Fleischmannová pálí přízemní střelou pouze do Topolové, hosté se tak mohou na chvíli uklidnit a vzít zápas znovu do svých otěží.
     
    13:39
    Lamková se ocitla osamocená před bránou a zkoušela tečovat ne moc povedenou ránu Klvaňové. Franková nakonec nemusela ani zasahovat, ale kouči Dadejovi muselo zešedivět hodně vlasů.
     
    14:45
    Panthers se v této chvíli nedokáží dostat přes polovinu hřiště, Olomouc se zdá být dnes dobře připraveným týmem po taktické stránce, Pražanky si skoro až neví rady.
     
    15:36
    Reimerová se dostala ke střele ze standardky rozehranou Sklenářovou, ovšem na Topolovou nevyzrála. Brankařka hostů byla znovu připravena.
     
    16:47
    Tentokrát se rozehrávat úplně nedaří olomouckým ženám, Pantherky jsou také v dobrém defenzivním rozestavení, které je konsolidováno na maximální možnou míru. Proniknout přes půlku se zdá být pro domácí těžkým úkolem.
     
    17:39
    Olomouc stále tlačí, jenže zatím nic z této aktivity nepřichází. Topolová je teď v bráně prakticky bez práce.
     
    18:39
    Bouchalové se sice dařilo na chvíli Slanou napadat velmi vysoko, jenomže následně se Pražankám podařilo zklidnit svou rozehrávku. Olomouc vyčkává na půlící čáře.
     
    19:47
    Domácí se ještě snaží tlačit, ale Pantherky odolávají. Uvidíme, zda se ještě něco změní ve skóre do konce této třetiny.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Střely na branku v 1. třetině: Olomouc – 6, Panthers – 4
     
    První třetina ukázala, že tohle bude opravdu vypjaté derby. Oba celky předvedly parádní představení, když si v taktické bitvě vytvořily i mnoho velkých šancí. Přesto žádná branka v této periodě nepadla, uvidíme, zda se něco změní v té následující, jež startuje přibližně v 18:08.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:35
    Olomouci se nedaří proniknout do útočné třetiny, Panthers jsou připraveny zatím na svého soupeře velmi dobře.
     
    21:01
    Reimerová nastřelila Topolovou právě ve chvíli, když se přesunovala. Hosté měly velkou kopu štěstí.
     
    22:19
    Pavlíková se zkoušela dostat k dorážce, ale Kalinová ji v tom razantně zabránila. Olomouc v této chvíli nebyla dobře rozestavená.
     
    23:29
    Slaná nebyla daleko od úvodní branky! Její teč proletěla jen milimetry vedle branky, Franková spolu s celým svým týmem si může pořádně oddychnout.
     
    24:33
    Oháňková byla při pokusu o střelu zablokována, Olomouc čeká zajímavá standardka pár metrů od branky.
     
    24:35
    Pařízková však při ní trefuje pouze zeď.
     
    24:40
    Olomouc právě vstřelila branku!
    A máme tady první branku! PETRA GRUFÍKOVÁ napřáhla skoro od půlící čáry a přesnou střelou k tyči otevírá skóre. Topolová byla bez větší šance, v prostoru před brankovištěm bylo hodně namačkáno. Asistence: Monika Zamazalová.
     
    25:11
    Grufíková měla další možnost na střelu z dálky, jenže nakonec ještě zaváhala. To možná pomohlo Topolové k úspěšnému zákroku, protože rána z půlky to byla pořádná.
     
    26:38
    Pavlíková se chytila při pádu na mantinel za kotník, po chvíli se však již zvedá a bude moci podle všeho pokračovat. Nebyl totiž potřeba ani zdravotník.
     
    27:27
    Škopánová vyslala pořádně jedovatou střelu, ale Franková si míček našla a chytá je do rukou. Olomouc bude rozehrávat.
     
    28:00
    Panthers právě vstřelili branku!
    Hosté se dostávají ke srovnání! Tentokrát znovu zaúřadovala střelba NELY ŠKOPÁNOVÉ a Franková byla tentokrát bez šance na zákrok. Její pokus totiž letěl přímo do rohu branky nad nohu olomoucké brankařky. Asistence: Eva Krauskopfová.
     
    29:43
    Franková je znovu ve velké permanenci, Pantherky vstřelená branka viditelně nakopla. Jejich aktivita pořádně vzrostla.
     
    30:20
    Sklenářová měla velkou smůlu! Její střela z dálky totiž letěla do šibenice, jenomže nakonec se odrazila od tyčky mimo ni. Topolová na míček asi ani moc neviděla.
     
    31:14
    Kalinová se rozhodla ke střele zátahem a dobře udělala! její ránu totiž až s obrovským štěstím vyrazila Franková z šibenice. Hosté nadále pokračují v presu na olomouckou obrannou řadu.
     
    32:32
    Kalinová byla znovu u dorážek, ale přes ležící Frankovou míček neprotlačila. Rozhodčí ji za sekání vykazují od brány.
     
    33:01
    Fraková předvádí neskutečný zákrok! Hranou helmy odrazila míček mimo bránu k překvapení asi všech přítomných. Už se budu opakovat, ale Olomoučanky mají dnes neskutečně štěstí.
     
    34:30
    Suchánková se snažila dostat do breaku Fleischmannovou, jenomže její pas byl příliš dlouhý. Topolová sbírá míček v brankovišti.
     
    35:25
    Reimerová se dostávala ke střele, jenže při rychlém breaku její aktivita narazila na pozornou Topolovou. Panthers se mohou vzadu srovnat.
     
    36:32
    Pavlíková zkoušela branku ohrozit zezadu, ale Topolová byla připravena u tyčky. Domácí musí spěchat zpátky dozadu.
     
    37:22
    Obrovskou šanci nejprve spaluje Hubáčková, když přestřeluje osamocena odkrytou branku. Z breaku pak Fleischmannová narazila na odpor výborně chytající Topolové.
     
    37:34
    Olomouc čeká první přesilová hra zápasu, Eva Krauskopfová (PAN) je vyloučena na 2 minuty za bránění ve hře.
     
    38:49
    Topolová má dnes vynikající formu! Reimerová si už myslela, že její střela zapadne do branky, jenomže brankařka Pantherek si připisuje další neskutečný zákrok, když rukou odpálila míček skoro ze šibenice!
     
    39:34
    Krauskopfová je zpět na hřišti, Olomouc svou přesilovku nevyužila.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Střely na branku ve 2. třetině: Olomouc – 9, Panthers – 6
     
    Druhá třetina by se dala nazvat také jako festival spálených šancí, ale viděli jsme také i dvě branky, a to po jedné na každé straně. Třetí třetina tak přinese ještě velmi zajímavou podívanou, která odstartuje přibližně v 18:55.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:38
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Domácí se dostávají bleskově do vedení! Po střele Reimerové se dostala k dorážce MONIKA ZAMAZALOVÁ, která už touto nabídkou nepohrdla. Topolová byla bez větší šance na úspěšný zákrok. Asistence: Tereza Reimerová.
     
    41:29
    Slaná se zkoušela dostat po křídle ke střele, jenže její trajektorii zkřižovala Sklenářová. Pražanky se tak musí vracet na svou polovinu.
     
    42:28
    Reimerová se pokusila rychle rozehrát, jenže byla ještě před tím faulována Krauskopfovou. Olomouc má volný úder na své polovině.
     
    43:38
    Pantherky půjdou znovu do čtyř, Lucie Kalinová (PAN) je vyloučena za zákrok v rohu hřiště.
     
    44:24
    Grufíková pálila po zemi z velké dálky, pro Topolovou to nebyl ale žádný problém. Pantherky se mohou zkonsolidovat.
     
    45:31
    Olomouc právě vstřelila branku!
    A máme tady navýšení skóre! Přesilovku totiž využívá milmetrově přesnou střelou PETRA GRUFÍKOVÁ, která střelou zátahem trefuje šibenici. Asistence: Barbora Suchánková.
     
    46:49
    Olomouc vysoko napadá, což dělá hostům problémy. Sudí však nakonec aktivitu Oháňkové přerušují kvůli faulu.
     
    47:12
    Kalinová se uvolnila a neváhala okamžitě vystřelit, jenže Franková na její ránu reaguje jistým zákrokem. Olomoucká pětice sbírá míček za bránou a vydává se vpřed.
     
    48:42
    Zacpalová se snažila vyvézt míček z obranné poloviny, ale místo toho končí na palubovce. Sudí ji však vybízejí, aby pokračovala ve hře. V tomto případě o faul nešlo.
     
    49:14
    Reimerová se hnala s Oháňkovou na zteč, jenže prve jmenovaná trefila nohu bránící Šusterové. Panthers zabránili velké šanci!
     
    49:58
    Olomouc čeká další přesilovka. Martina Bernardová (PAN) je vyloučena za zákrok na unikající Bouchalovou.
     
    50:17
    Krauskopfová se nedokázala prosadit v tutové šanci, když se sama řítila na branku. Franková se ji vrhla pod nohy a předvádí další ze svých parádních zákroků.
     
    51:58
    Bernardová je zpět na hřišti, Olomouc svou početní výhodu nevyužívá.
     
    52:41
    Olomoučanky se prosazují v této fázi i na útočné polovině, Pantherky jsou viditelně psychicky dole.
     
    53:33
    Krauskopfová se ani v této chvíli neprosazuje! Franková je dnes jasně největším faktorem na straně Olomouce, který rozhoduje o aktuálním stavu na časomíře.
     
    54:37
    Krauskopfová je dnes velkou smolařkou! Její rána teď trefila obě tyčky a míček tím pádem vyletěl z branky ven. Neskutečné, co dnes Pantherky neproměnily.
     
    55:24
    Slaná pálí z úhlu pouze k Frankové, která zapisuje další úspěšný zákrok. Olomouc se na chvíli může oprostit od tlaku.
     
    56:27
    A další zákrok Frankové! Hubáčková se ocitla sama před brankou, jenže pálí pouze do helmy olomoucké golmanky.
     
    56:51
    Domácí kouč Dadej si bere v této chvíli oddechový čas!
     
    57:14
    Sklenářová pálí jemným příklepem pouze do Topolové, hosté se znovu dostávají na útočnou půlku hřiště, kde bude pokračovat jejich tlak.
     
    58:41
    Kalinová se hnala do breaku, jenže pozorná Suchánková ji od míčku čistě odstavuje. Domácí získávají důležité vteřiny navíc.
     
    59:02
    Topolová je z brány, hosté hrají power-play!
     
    Konec zápasu.
     
    Střely na branku ve 3. třetině: Olomouc – 9, Panthers -5
     
    Střely na branku celkem: Olomouc – 24, Panthers – 18
     
    Třetí zápas této série tak přináší druhou výhru Olomouce v řadě. Domácí dnes byli takticky lépe připraveni a dokázali odčinit prohru z prvního zápasu. Zítra se tak rozhodne o tom, zda Olomouc získá match ball, nebo se Pantherky dočkají srovnání Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký zbytek dne. (19:33:54)

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 25. P. Grufíková (Zamazalová), 41. Zamazalová (Reimerová), 46. P. Grufíková (Suchánková) – 28. Škopánová (Krauskopfová)


    FBS Olomouc: Franková (Kluzová, Králová) – Peterková, Václavíková, Sedláková – Reimerová, Zacpalová (C), Pavlíková – Suchánková, Pařízková, Bouchalová – Oháňková, Zamazalová, Mošťková – Sklenářová, Fleischmannová, Kylarová – P. Grufíková.
    Panthers Praha: Topolová (Horňáková) – Kučerová, Kalinová, Klvaňová, Fabiánová, Škopánová, Šusterová, Rosmusová – Lamková, Slaná, Šarochová – Bedleková, Kylarová, Bernardová – Krauskopfová (C), A. Nováková, Hubáčková.

    Rozhodčí: Pavel Hála, Vladimír Hála

    Diváci: 125
    Olomouc 4 2 Panthers
    #1 Sobota 11.03.2017 • 20:30
    Panthers - Olomouc 6:1
    #2 Neděle 12.03.2017 • 15:00
    Panthers - Olomouc 4:5
    #3 Sobota 18.03.2017 • 17:30
    Olomouc - Panthers 3:1
    #4 Neděle 19.03.2017 • 15:00
    Olomouc - Panthers 4:5 po s.n. (1:2)
    #5 Středa 22.03.2017 • 18:15
    Panthers - Olomouc 2:4
    #6 Pátek 24.03.2017 • 19:30
    Olomouc - Panthers 4:2
    thejrc.org