Samara – Rostov 0:0 (kon.) | Groznyj – CSKA Moskva 0:1 (kon.) | FK Krasnodar – Ufa 0:0 (kon.)
Zenit – Arsenal Tula 2:0 (kon.)
konec
FK Krasnodar
0:0 (0:0)
FC Ufa
Neděle 19.03.2017, 14:30 • Stadion Krasnodar, Krasnodar. Kapacita: 33 550 diváků. • Ruská Premier Liga • 20. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:30.
     
    Všem fotbalovým fanouškům přeji příjemné nedělní odpoledne při sledování textového přenosu ze zápasu ruské Premier ligy. Od čtrnácti hodin a třiceti minut se můžeme těšit na utkání mezi týmy FK Krasnodar a FC Ufa!
     
    V dnešním druhém utkání nejvyšší ruské soutěže se proti sobě postaví dva sousedé z tabulky. V lehce výhodnější výchozí pozici jsou domácí býci, kteří s dvaatřiceti body okupují v rozehraném dvacátém kole čtvrtou příčku, jež zaručuje účast v předkolech v příštím ročníku Evropské ligy.

    Ufa na tom ale není také vůbec zle, momentálně drží sérii tří výher v řadě, díky kterým se překvapivě vyšvihla na výtečné páté místo. Z něj hosté ztrácí na svého dnešního soupeře jediný bod, ovšem dívat se musí také pod sebe, protože náskok Ufy na desátý Lokomotiv Moskva činí pouze čtyři body.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Krasnodar: Sinicyn – V. Kalešin, Martynovič, Granqvist (C), Petrov – Šiškin, Kaboré, Žigulev – Pereyra, Wánderson, Claesson.
    Náhradníci: Kricjuk, Latyšonok – Naldo, Torbinskij, Mamajev, Gazinskij, Podběrezkin, Bystrov, Komličenko, Laborde, Joãozinho.

    FC Ufa: Bělenov – Suchov, Živogljadov, Pucko, Alikin (C), Stockij – Zasejev, Carp, Paurević – Fatai, Sysujev.
    Náhradníci: Borodko, Šelija – Filin, A. Nikitin, Jokić, Vaněk, Patraško, Krotov, Zubarev, Safronidi, Bezdenežnych, Obljakov.

    Rozhodčí: Levnikov – Bolchovitin, Šalamberidze.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Úvodní výkop zápasu obstarali hosté, kteří nastupují v kompletně bílých dresech, zatímco hráči Krasnodaru budou hrát v klasické černozelené kombinaci.
     
    2
    Hned ve druhé minutě byl k vidění první rohový kop. Pereyra ho rozehrál nakrátko, ale poté sám odcentroval na hlavy pozorných obránců Ufy.
     
    3
    Rychlý protiútok hostujícího celku zpomalil Zasejev a poté skončil už jenom autovým vhazováním, po němž přišel útočný faul.
     
    4
    Tři napadající hráči donutili zadáky Krasnodaru vrátit balón až na svého gólmana Andreje Sinicyna.
     
    5
    Ilja Žigulev dostal dobrý míč do vápna, v něm ale ukličkoval sám sebe a vyběhl až do míst zhruba třicet metrů od branky.
     
    6
    O pár sekund později předvedl sérii pěkných kliček Wánderson, avšak ani on se nedostal do situace, ze které by mohl vystřelit.
     
    7
    Hosté se neprokombinovali ani přes polovinu hřiště, z čehož resultoval protiútok Claessona. Ten přenechal míč Pereyrovi, ale jeho střela z deseti metrů proléta asi metr nad horní tyčí!
    7.
     
    8
    Krasnodar je v těchto chvílích mnohem aktivnější a zadní řady Ufy mají co dělat při průnicích mrštných útočníků domácího celku.
     
    9
    Suchov udeřil do oblasti obličeje Kaborého a velmi rychle tím ukončil útočné snahy Ufy. Následuje rozehrávka zadáků Krasnodaru.
     
    10
    Vitalij Kalešin byl u spoluhráčovy přihrávky pozdě, což odnesl o něco rychlejší Stockij. Po faulu na něj rozehrává Bělenov.
     
    11
    První roh na straně Ufy nic nebezpečného nepřinesl, celá situace se po zákroku Granqvista ale bude ještě jednou opakovat.
     
    12
    Stockij tentokrát zvolil centr až do pokutového území, ale tam znovu zaúřadovali pouze stopeři Krasnodaru. Domácí se poté rychle vydali kupředu, ovšem Claessonova pomalá střela ze střední vzdálenosti nemohla Bělenova ohrozit.
     
    13
    Pavel Alikin nestihl odražený míč zastavit ještě na hrací ploše, následuje vhazování Petrova poblíž vápna.
     
    14
    Kaborého nákop ze čtyřiceti metrů nabral příliš velkou výšku a Bělenov si jej pohodlně stáhl ze vzduchu do svých rukavic.
     
    15
    Domácí přerušili kombinaci kvůli ležícímu Ivanu Paurevićovi. Ten zřejmě dostal úder do těch nejcitlivějších míst na mužském těle.
     
    16
    Tentokrát už se píská faul, a to poté, co Carp ucítil ve svém obličejí ruku běžícího Pereyry.
     
    17
    Puckova standardní situace byla hodně nepovedená, míč skončil v autu a rozehrávat může Andrej Sinicyn.
     
    18
    Přímočará akce Krasnodaru přinesla druhou vážnější šanci! Viktor Claesson se se štěstím prodral přes několik obránců a v pádu tlačil míč k vzdálenější tyči, kterou minul jen o malý kousek!
     
    19
    Kehinde Fatai vybíhal za obranu příliš brzy a pomezní sudí správně viděl jeho ofsajd.
     
    21
    Po hodně krkolomné kombinaci na vlastní polovině přišla z hostující strany přihrávka do běhu a možnost pro Suchova, jenž dostal míč do druhé vlny, ale z prostředku pokutového území zakončil jen do míst, kde byl připraven Sinicyn.
     
    23
    Claesson svou kolmicí trochu zahnal Kalešina, jehož centr z plného běhu nezachytil žádný z domácích fotbalistů, kteří se vrátili až k půlící čáře.
     
    24
    Jeden z domácích hráčů si špatně zpracoval míč a z frustrace zezadu zajel do Ivana Paureviće. Ten se hodně ztěžka zvedá z hrací plochy.
     
    25
    Alexandr Pucko znovu hodně přetáhl svůj nákop a míč doputoval až za brankovou čáru bez toho, aby měli hosté šanci něco vymyslet.
     
    26
    Ilja Žigulev zasáhl míč rukou, nicméně hosté vzápětí balón rychle ztratili. Po chvíli se k němu ale vrátili, protože Claessonova přihrávka rovněž neměla moc dobré parametry.
     
    28
    Šiškin nepříjemně zajel do Fataie, ovšem hlavní sudí místo nedovoleného zákroku zahlásil pouze vhazování pro Ufu, která z něj nic dalšího nevytěžila.
     
    30
    Tempo hry nám trochu upadlo, hraje se převážně okolo půlící čáry, odkud brankářům nehrozí sebemenší nebezpečí.
     
    31
    Dmitrij Sysujev to přehnal s napadáním po rozehrávce Sinicyna a u soupeřova vápna sestřelil Petrova. Vše se ale odehrálo bez udělení žluté karty.
     
    32
    Francisco Wánderson už pomalu upaloval na Bělenova, jenomže jeho postup zastavil zvednutý praporek signalizující předchozí ofsajd.
     
    33
    Fatai se na hranici pokutového území dostal do obklíčení několika hráčů a před nimi si sám ukopl míč až do autu.
     
    34
    Pereyra vymyslel fantastickou přihrávku na Wándersona, který se ale znovu nedostal do zakončení, protože mu jeden z obránců rychle ukopl balón do bezpečí.
     
    35
    Claesson na malém prostoru vrátil míč k aktivnímu Pereyrovi, ovšem jeho pas na dalšího z domácích hráčů už neprošel. Ufa se tak opět ubránila a odehrála balón do středu hřiště.
     
    36
    Alexandr Pucko zatím nehraje nejlepší zápas, nyní podcenil souboj s Wándersonem, kterého musel jednoznačně přidržet, aby se domácí útočník nedostal do úniku.
     
    37
    Právě Pucko odvrátil následnou rozehrávku Pereyry na rohový kop. Všichni vysocí hráči se tak stěhují před branku Alexandra Bělenova.
     
    38
    Pereyra nacentroval na nikým nehlídaného Romana Šiškina. Ten ale byl poměrně daleko od brankové čáry a slabou hlavičkou Bělenova nevystrašil.
     
    39
    Znovu v akci Mauricio Pereyra, který se tentokrát poctivě vrátil a čistým zákrokem zastavil pronikajícího Dmitrije Stockého.
     
    40
    Hra je poměrně dost rozkouskovaná, v tomto případě se přerušuje kvůli faulu ve vzdušném souboji, o který se postaral Ilja Žigulev.
     
    41
    Andreas Granqvist se nenechal přesprintovat Fataiem a díky dobrému postavení zablokoval jeho centr z pravé strany.
     
    42
    Dmitrij Stockij sáhl k faulu při rodícím se přečíslení Krasnodaru a jako druhý hostující hráč si vysloužil žlutou kartu.
     
    44
    Vitalij Kalešin měl na pravé straně dostatek času a prostoru pro centr, který ale poslal do prostoru nikoho. Míč si lehce sebral Bělenov.
     
    45
    Paurević odcentroval přes Šiškina, jenže u penaltového puntíku našel pouze hlavu domácího kapitána Granqvista.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Hlavní arbitr nenastavil ani vteřinu a ukončil úvodní pětačtyřicetiminutovku za bezbrankového stavu 0:0. O něco blíže ke vstřelení gólu byli v první půli domácí, kteří si vypracovali dvě slušné příležitosti, jenže při nich branku Bělenova o kousíček minuli. Ufa se po vlažném úvodu pomalu dostávala více do hry, nicméně přes pozornou obranu Krasnodaru se zatím k žádnému náznaku šance nedostala.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FK Krasnodar: ze hřiště odchází Ilja Žigulev, přichází Pavel Mamajev.
     
    47
    Druhá půle začala brzkou standardní situací Krasnodaru. Pereyra rychlým centrem posadil míč na hlavu Martynoviče, ale ten minul prostor mezi třemi tyčemi.
     
    49
    Několik pokusů a průnik k pokutovému území Ufě nevyšlo, pokračuje se rozehrávkou z domácí obrany.
     
    50
    Suchov potáhl míč až před šestnáctku, kde ho posunul na svého kolegu, ale ten už narazil na vracejícího se Kaborého.
     
    51
    Roh pro Krasnodar...
     
    52
    Tenhle signál domácím ale vůbec nevyšel, Mamajev rozehrál nakrátko hráči, který bez přípravy přesměroval balón do autu.
     
    53
    Alikinův nákop z půlky hřiště proletěl nad všemi hráči a doskákal až do náruče domácího strážce branky.
     
    54
    Wánderson už poněkolikáté nesladil náběh s Pereyrovou přihrávkou a vystavil se do odmávaného ofsajdu.
     
    56
    Petrov byl u centru od Pereyra později než hostující gólman Bělenov. Právě od něj začíná nový útok Ufy.
     
    57
    Domácí přenesli hru doleva a potom zase doprava. Přes deset zatažených soupeřů se ale k vápnu ne a ne přiblížit.
     
    58
    Obránce Granqvist to vzal na sebe a došel si pro faul v podání Suchova. Bude z toho standardka pro Krasnodar.
     
    58
    Střídání v týmu FK Krasnodar: ze hřiště odchází Roman Šiškin, přichází Jurij Gazinskij.
     
    59
    Pereyra dalším nákopem hledal svého kapitána Granqvista, ovšem ten byl důrazně pokrytý a míč mu prolétl pár centimetrů nad hlavou.
     
    60
    Ufa se dostává pod opravdu velký tlak, nicméně i po hodině hry drží remízový výsledek. Na nějakou výraznější šanci Krasnodaru čekáme už poměrně dlouho.
     
    61
    Střídání v týmu FC Ufa: ze hřiště odchází Cătălin Carp, přichází Ondřej Vaněk.
     
    62
    Martynovič se k centrovanému míči neprodral, ve vápně byl sražen k zemi, avšak o penaltový zákrok se podle všeho nejednalo.
     
    63
    Andrej Sinicyn vyběhl z malého vápna a nad hlavou Sysujeva vybojoval míč na rohový kop.
     
    64
    Z něj hosté nic nevytěžili, Stockého centr na přední tyč narazil na dobře postavené zadáky Krasnodaru.
     
    66
    Obrovská hrubice Ondeje Vaňka! Ten přihrávkou směrem k vlastní brance namazal Mamajevovi, který zničeho nic běžel na Bělenova, ale ten parádním zákrokem pravou nohou vyrazil míč na rohový kop.
    66.
     
    67
    Střídání v týmu FC Ufa: ze hřiště odchází Dmitrij Sysujev, přichází Bojan Jokić.
     
    68
    Vzrušující vteřiny jsou na chvíli ta tam. Pereyra po rohovém kopu nacentroval přesně do rukou Alexandra Bělenova.
     
    69
    Brazilský útočník Wánderson převzal vysoký pas od Pereyry, jenže přes prvního bránícího hráče se už nedostal. Krasnodar ale bude mít k dispozici další roh.
     
    70
    Ani z tého standardní situace nic nebude, celá akce končí signalizovaným ofsajdem, ve kterém byli hned čtyři domácí fotbalisté zároveň.
     
    71
    Ojedinělou akci Ufy přerušil Petrov, jenž zamezil rohovému kopu a odkopl balón na aut.
     
    72
    Snad poprvé v zápase se trochu protáhl i Sinicyn, který musel skákat k pravé tyči a zastavit Jokićův skákavý pokus z dvaceti metrů.
     
    73
    Pereyra chytře prodloužil Gazinského přihrávku na Wándersona, jenž se rychle otočil a zpoza šestnáctky těsně minul ze svého pohledu pravou tyč!
     
    75
    Do konce zápasu zbývá posledních patnáct minut, ve kterých se dá očekávat pokračující převaha Krasnodaru.
     
    76
    Kaboré z osy hřiště přenesl těžiště hry na levou stranu. Tam si Petrov navedl míč na pravačku, ale tou z delší vzdálenosti Bělenova neohrozil.
     
    77
    Na druhé straně skončil útok Ufy v samotném zárodku, po ofsajdu se opět většina hráčů stěhuje na útočnou polovinu Krasnodaru.
     
    78
    Několik přihrávek z prvního doteku rozebralo defenzívu Ufy, která se ale opět mohla spolehnout na Bělenova, jenž vychytal zakončujícího Mamajeva. Tomu naštěstí pro hosty střela z dobré pozice úplně nesedla.
     
    79
    Gazinskij pěkně prostrčil míč do šestnáctky na Wándersona, jehož křižná střela prolétla asi metr vedle vzdálenější tyče!
     
    79
    Střídání v týmu FK Krasnodar: ze hřiště odchází Viktor Claesson, přichází Ricardo Laborde.
     
    79
    Žlutou kartu dostává Pavel Alikin (FC Ufa).
     
    80
    Střídání v týmu FC Ufa: ze hřiště odchází Dmitrij Stockij, přichází Vjačeslav Krotov.
     
    81
    Bělenov si musí připadat jako na střelnici, nyní vychytal Labordeho, jehož dorážku zablokoval Jokić a vše zakončil Pereyra, který zpoza vápna vypálil nad branku.
     
    83
    Fatai na chvíli osvobodil Ufu, která díky autovému vhazování může pošetřit pár cenných sekund na útočné polovině.
     
    84
    Kalešin na brankové čáře ukradl balón a namířil si to do vápna, kde byl jasně přidržený Paurevićem, ovšem sudí penaltu ani v tomto případě nenařídil.
     
    85
    Hosté si mohou znovu oddechnout, Pereyra dostal přihrávku od Mamajeva, ale ze sedmnácti metrů z krkolomné pozice branku přestřelil.
     
    86
    Po několikátém ofsajdu Fataie okamžitě následuje odkop od branky Andreje Sinicyna.
     
    87
    Jokić trochu zbytečně vrazil do Kalešina a vrátil míč do držení Krasnodaru, jenž má k dispozici rozehrávku z půlící čáry.
     
    88
    Domácí se posunuli o dalších pár metrů a nyní se chystají k rozehrávce standardní situace z pravé strany.
     
    89
    Ani teď se býkům nepovedlo prorazit obranný val Ufy, jež odvrátila centry Pereyry i Pavla Mamajeva.
     
    90
    Jurij Gazinskij už se na to nemohl dívat a zvolil střelu z pětadvaceti metrů. Bělenov na ní ale dobře viděl a neúplně prudkou ránu zastavil.
     
    90+1
    Druhý poločas je prodloužen o tři minuty nastaveného času.
     
    90+2
    Alexandr Bělenov nikam nespěchá při svém výkopu a výrazně si koleduje o udělení žluté karty.
     
    90+2
    Vjačeslav Krotov si pokryl balón před Granqvistem, který se vzápětí dopustil faulu. Ufa se tak může pokusit o překvapivý úder v samotném závěru zápasu.
     
    90+3
    Nebylo to úplně přesvědčivě, nicméně obrana Krasnodaru si věděla rady a rychle přesunula balón do blízkosti branky Ufy.
     
    90+3
    Laborde byl Jokićem faulován asi metr vedle pokutového území. Bude z toho ještě poslední standardní situace ve prospěch domácího týmu!
     
    90+4
    Míč si tradičně postavil Marucio Pereyra, jehož centr ale Bělenov zkušeně vyboxoval a přinutil rozhodčího ukončit dnešní drama!
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Krasnodarští měli o první do poslední minuty velkou převahu, ze které ale nedokázali vytěžit jediný gól a ze zápasu s Ufou si tak odnášejí do tabulky jediný bod. S ním určitě budou spokojenější hosté, kteří byli několikrát blízko od inkasované branky a musí děkovat hlavě brankáři Bělenovovi, který předvedl vynikající výkon a vyšachoval všechny střelce Krasnodaru.
     
    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 7:0. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 3:5. Fauly: 13:20.
     
    Z tohoto zápasu je to vše, přeji Vám příjemný zbytek víkendu. (16:29:48)

    Michal Břuchanský

    Branky:

    Karty:   36. Pucko (UFA), 42. Stockij (UFA), 79. Alikin (UFA)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 7:0. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 3:5. Fauly: 13:20.
    FK Krasnodar: Sinicyn – V. Kalešin, Martynovič, Granqvist (C), Petrov – Šiškin (58. Gazinskij), Kaboré, Žigulev (46. Mamajev) – Pereyra, Wánderson, Claesson (79. Laborde).
    Náhradníci: Kricjuk, Latyšonok – Naldo, Torbinskij, Mamajev, Gazinskij, Podběrezkin, Bystrov, Komličenko, Laborde, Joãozinho.

    FC Ufa: Bělenov – Suchov, Živogljadov, Pucko, Alikin (C), Stockij (80. Krotov) – Zasejev, Carp (61. Vaněk), Paurević – Fatai, Sysujev (67. Jokić).
    Náhradníci: Borodko, Šelija – Filin, A. Nikitin, Jokić, Vaněk, Patraško, Krotov, Zubarev, Safronidi, Bezdenežnych, Obljakov.

    Rozhodčí: Levnikov – Bolchovitin, Šalamberidze
    thejrc.org