Toronto – Chicago 1:2 (po pr.) | Tampa – Washington 3:5 (kon.) | Carolina – Nashville 4:2 (kon.)
Minnesota – NY Rangers 2:3 (kon.) | Ottawa – Montreal 3:4 (0:2 po s.n.) | Arizona – St. Louis 0:3 (kon.)
Edmonton – Vancouver 2:0 (kon.) | San Jose – Anaheim 1:2 (kon.) | Pittsburgh – Florida 4:0 (kon.)
New Jersey – Columbus 1:4 (kon.) | Winnipeg – Minnesota 5:4 (kon.)
konec
Carolina Hurricanes
4:2 (2:0, 1:1, 1:1)
Nashville Predators
Neděle 19.03.2017, 00:00 • PNC Arena, Raleigh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Jeff Skinner (CAR) 2+0
    2. Jaccob Slavin (CAR) 0+2
    3. Jordan Staal (CAR) 1+1 (02:49:31)
     
    Statistiky: Střely na bránu: 37-29; Zablokované střely: 15-20; Vhazování: 55%-45%; Hity: 25-32; Přesilové hry: 0/3-0/2; Trestné minuty: 4-6.
     
    Jeff Skinner odehrál fantastické utkání a dvěma góly přispěl k velkému vítězství Caroliny, která dokázala porazit Nashville i ve druhém letošním vzájemném střetnutí. Avizovaný Jeff Skinner mohl dokonce zkompletovat hattrick, jenže ve třetí části orazítkoval horní tyč. Predators po sérii tří vítězství prohráli a po návratu domů je čeká Arizona. Eddie Läck i Juuse Saros odchytali fantastické utkání a předvedli několik spektakulárních zákroků, někdy i maskou. Několikrát také zvonila tyč. Byla to zkrátka velká paráda! Konečný výsledek: Carolina Hurricanes 4 Nashville Predators 2.
     
    Konec zápasu.
    59:34 Elias LINDHOLM - 4:2
     
    59:34
    Carolina právě vstřelila branku!
    Sebastian Aho před střídačkami zasekl puk a krásnou diagonální přihrávkou našel ELIASE LINDHOLMA, který střelou zápěstím z vrcholu mezikruží poslal puk po ledě do prázdné brány! Gól v oslabení, ale hosté hráli samozřejmě v závěru bez brankáře. Asistence: Sebastian Aho.
     
    59:00
    Do konce utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    58:16
    Juuse Saros je znovu na střídačce! Brána je prázdná. Dokáží hokejisté Nashvillu ještě vyrovnat? Nyní hrají v šesti proti čtyřem.
     
    58:11
    Victor Rask dostal po inkasování branky dvouminutový trest za sekání a Predators ještě mají šanci vyrovnat!
    58:11 Filip FORSBERG - 3:2
     
    58:11
    Nashville právě vstřelil branku!
    Calle Järnkrok z pravého křídla nádhernou diagonální přihrávkou od modré čáry našel v levém kruhu pro vhazování FILIPA FORSBERGA, který bez přípravy napřáhl ke tvrdé střele s příklepem, která nad pravým ramenem Eddieho Läcka zasvištěla do bližšího levého horní rohu brány! Nashville snížil na rozdíl jedné branky a ještě živí naději na vyrovnání! Hosté prohrávají 3:2. Asistence: Calle Järnkrok a Ryan Ellis.
     
    58:03
    Carolina minula prázdnou bránu, když puk zamířil vedle levé tyče na zakázané uvolnění.
     
    57:46
    Colin Wilson v blízkosti pravé tyče krátkou bekhendovou přihrávkou předložil puk Jamesovi Nealovi, od jehož brusle se puk odrážel mezi betony Eddieho Läcka, brankář Caroliny ho ale skvěle vyrazil pravým betonem! Skvělý zásah.
     
    57:40
    Predators se dostali v pravém kruhu pro vhazování ke střele, kterou Eddie Läck podržel v náručí.
     
    57:22
    Juuse Saros vystartoval ze své brány na střídačku a hokejisté Nashvillu to již necelé tři minuty před koncem zkouší bez brankáře!
     
    55:31
    Jordan Staal nemohl pokračovat na pravé straně v akci, protože útok Caroliny přerušilo postavení mimo hru.
     
    55:00
    Matthias Ekholm se dostal mezi kruhy pro vhazování ke střele zápěstím, která byla přizvedna do vzduchu, a Eddie Läck po dopadu puku na led rychle zasáhl lapačkou. Následuje komerční přestávka.
     
    54:46
    Obrovských šancí neustále přibývá, góly ovšem nikoliv. Zatím jsme viděli čtyři. Padnou další?

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 1. J. Staal (Slavin), 9. Skinner (Stempniak), 35. Skinner (Slavin, J. Staal), 60. E. Lindholm (Aho) – 26. Arvidsson (Ellis, Fiala), 59. Forsberg (Järnkrok, Ellis)


    Carolina Hurricanes: Läck (C. Ward) – Slavin, Faulk (A), Hanifin, Pesce, Dahlbeck, R. Murphy – Aho, J. Staal (A), Teräväinen – Skinner, D. Ryan, Stempniak – B. McGinn, V. Rask (A), E. Lindholm – Nordström, P. Brown, Di Giuseppe. Hlavní trenér: Bill Peters.
    Nashville Predators: Saros (Rinne) – Josi (A), Ellis, Ekholm, P. K. Subban, Irwin, Y. Weber – Forsberg, Johansen, Arvidsson – Fiala, Fisher (C), Parenteau – C. Wilson, Järnkrok, Neal (A) – McLeod, Sissons, Watson. Hlavní trenér: Peter Laviolette.

    Rozhodčí: Ian Walsh, Steve Kozari. Čároví: Brian Mach, Pierre Racicot

    Diváci: 10707
    thejrc.org