Toronto – Chicago 1:2 (po pr.) | Tampa – Washington 3:5 (kon.) | Carolina – Nashville 4:2 (kon.)
Minnesota – NY Rangers 2:3 (kon.) | Ottawa – Montreal 3:4 (0:2 po s.n.) | Arizona – St. Louis 0:3 (kon.)
Edmonton – Vancouver 2:0 (kon.) | San Jose – Anaheim 1:2 (kon.) | Pittsburgh – Florida 4:0 (kon.)
New Jersey – Columbus 1:4 (kon.) | Winnipeg – Minnesota 5:4 (kon.)
konec
Edmonton Oilers
2:0 (0:0, 1:0, 1:0)
Vancouver Canucks
Neděle 19.03.2017, 03:00 • Rogers Place, Edmonton • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:38
    Vyloučení v týmu Vancouver Canucks (Christopher Tanev – 2 min., podražení). Tanev zatáhl za záchranou brzdu, když podrazil unikajícího Draisaitla na levém křídle.
     
    58:00
    Canucks posílají na led šestého hráče!
    55:22 Mark LETESTU - 2:0
     
    55:22
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Obrovský tlak domácí nakonec zužitkovali a zásluhou vedou 2:0! Leon Draisaitl z pravého kruhu našel na spodní části levého kruhu připraveného MARKA LETESTU, který střelou bez přípravy trefuje přesně mezírku mezi pravým betonem Bachamana a jeho vyrážečkou. Asistence: Leon Draisaitl a Oscar Klefbom.
     
    54:28
    To, že domácí nikam nepospíchají již neplatí. Po zbytek početní výhody doslova odstřelují Bachmana z každé pozice!
     
    53:36
    Vyloučení v týmu Vancouver Canucks (Alexander Edler – 2 min., podražení).
     
    51:05
    McDavid se dostal do přečíslení dva na jednoho, ale v momentu přihrávku na pravý kruh zasáhl svou holí perfektně se vracející Horvat.
     
    50:03
    Vyloučení v týmu Edmonton Oilers (Jordan Eberle – 2 min., podražení).
     
    49:53
    Neskutečný tlak do branky předvedli Canucks, kteří v během pěti vteřin orazítkovali nejprve levou a posléze pravou tyč! Velmi blízko byl k vyrovnání Boucher, který nedokázal volná kotouč dostat za brankovou čáru.
     
    39:57
    Opět neskutečná šance, kterou mohlo hostující Canucks vyrovnat! Od levé tyče našel Horvat před brankou sjíždějícího Granlunda, který tam byl zcela sám a bekhendovou střelou do pravého růžku trefil pouze perfektně připravenou lapačku Talbota!
    36:42 Connor MCDAVID - 1:0
     
    36:42
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Domácí otevírají stav utkání po nenápadné akci! Leon Draisaitl se chystal na střídačku a tak odevzdal kotouč na střed hřiště Andreji Sekerovi, který okamžitě za modrou čarou přihrál na vrch pravého kruhu CONNORU MCDAVIDOVI, který si na středu pravého kruhu rychle vybruslil mezi kruhy, odkud překonává dosud stoprocentního Richarda Bachmana. Asistence: Andrej Sekera a Leon Draisaitl.
     
    34:15
    Zcela volný Granlund před Talbotem nedotáhl kličku do konce a Talbot díky rychlému semknutí betonů vytěsnil kotouč mimo branku!
     
    31:01
    Vyloučení v týmu Vancouver Canucks (Joseph Cramarossa – 2 min., hákování).
     
    26:12
    Famózní zákrok Richarda Bachmana! Mezi kruhy se dostal ke střele naprosto volný Nurse, jehož střela pohořela na pravém betonu Bachmana.
     
    23:01
    Domácí Oilers si musejí dávat pozor při rozehrávce! Canucks jsou velmi hladový a na vrchu levého kruhu se zmocnil kotouče Horvat, který mezi kruhy našel dočista volného střelce Granlunda, který nejprve trefil přesně prostředek brány, kde byl přichystaný Talbot a z dorážky bekhendem trefil i na podruhé domácího gólmana do výstroje, odkud mu tentokrát kotouč nevypadl.
     
    14:42
    Maroon napálil kotouč v mezikruží vší silou a Bachman jej vyrazil před sebe. Vyražený kotouč byl ale příliš rychlý, že Draisaitl nezvládl zareagovat a dorazit kotouč do odkryté části sítě.
     
    13:00
    Nyní přišla střela pro změnu z levé strany přesně na položenou čepel Suttera před branku, který se pokusil o rychlou stahovačku ale brankář Talbot vytěsnil střelu vedle levé tyče do rohu kluziště.
     
    12:43
    První šance Vancouveru! Z pravého kruhu přišla střela, kterou Talbot vyrazil před sebe, ale ani Sutter a ani Henrik Sedin nedokázal dorazit kotouč.
     
    11:20
    Vyloučení v týmu Edmonton Oilers (Darnell Nurse – 2 min., držení protihráče).
     
    06:04
    Do obrovské šance se dostal Leon Draisaitl, který dostal přihrávku z levého rohu přesně k pravé tyči, odkud z první špatně trefil kotouč a odkrytou část branky tak netrefuje!

    Lukáš Ureš

    Branky a nahrávky: 37. McDavid (Sekera, Draisaitl), 56. Letestu (Draisaitl, Klefbom)


    Edmonton Oilers: Talbot (Brossoit) – A. Larsson, Klefbom, Sekera, Russell, Benning, Nurse – Draisaitl, McDavid (C), Maroon – Eberle, Nugent-Hopkins (A), Lucic (A) – Kassian, Desharnais, B. Pouliot – Slepyšev, Letestu, Caggiula.
    Vancouver Canucks: Bachman (R. Miller) – Stecher, Edler, Trjamkin, Sbisa, Ch. Tanev, B. Hutton – M. Granlund, H. Sedin (C), D. Sedin (A) – Boucher, Horvat (A), Bärtschi – Shore, B. Sutter, LaBate – Megna, Chaput, Cramarossa.
    thejrc.org