Toronto – Chicago 1:2 (po pr.) | Tampa – Washington 3:5 (kon.) | Carolina – Nashville 4:2 (kon.)
Minnesota – NY Rangers 2:3 (kon.) | Ottawa – Montreal 3:4 (0:2 po s.n.) | Arizona – St. Louis 0:3 (kon.)
Edmonton – Vancouver 2:0 (kon.) | San Jose – Anaheim 1:2 (kon.) | Pittsburgh – Florida 4:0 (kon.)
New Jersey – Columbus 1:4 (kon.) | Winnipeg – Minnesota 5:4 (kon.)
konec
Edmonton Oilers
2:0 (0:0, 1:0, 1:0)
Vancouver Canucks
Neděle 19.03.2017, 03:00 • Rogers Place, Edmonton • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:

     
    Hvězdy utkání

    1. Cam Talbot (EDM), 100% (33/33), 60:00
    2. Leon Draisaitl (EDM), 0+2, 1 střela, 18:37
    3. Markus Granlund (VAN), 0+0, 7 střel, 21:21

    Česká a Slovenský stopa utkání

    1. Andrej Sekera (EDM), 0+1, 0 střel, 19:09 (05:44:20)
     
    V dnešním zápase vítězí 2:0

    Souhrn utkání

    1. třetina – V úvodním dějství jsme branku neviděli, za to bylo k vidění mnoho šancí, které zaváněli brankou. V 7' úvodní brance doslova klepal na dvěře Leon Draisaitl, kterému nevyšla trefa do prazdné branky z pravé tyče. O pár minut později ve 13' přišla tvrdá střela z pravého křídla, kterou Talbot vyrazil pouze před sebe, ale Sutter ani Henrik Sedin nedokázali kotouč procedit za perfektně chytajícího Talbota. Tato situace pokračovala i nadále a tentokrát se v ní ocitl o 13 vteřin později Brandon Sutter, který zachytil střelu z levého kruhu a stahovačkou se snažil najít mezeru v Talbotově výstroji. V 15' napálil kotouč mezi kruhy Patrick Maroon, který Bachman vyrazil a Leon Draisaitl nestihl zareagovat k dorážce.

    2. třetina – Prostřední část nám přinesla první branku, ale nejprve byl blízko ve 24' Markus Granlund, který z mezikruží nadvakrát nepřekonal Talbota. ve 27' se blýskl famózním zákrokem Bachman, když vyrazil pravým betonem tvrdou střelu Darnella Nurse z mezikruží. Dále se do velké šance ve 35' dostal opět Markus Granlund, ale ani jeho stahovačka a střela mezi betony nevyšla. Hra se dostala do 37', kdy se trefil přesnou trefou do pravého růžku Connor McDavid. V závěru druhé třetiny mohl vyrovnat smolař Markus Granlund, který bekhendem z bezprostřední blízkosti trefil pouze lapačku Talbota.

    3. třetina – Možná rozhodující moment utkání zaznamenala 50', kdy hokejisté Canucks nastřelili dvě tyče během pěti sekund a zmařená dorážka Bo Horvata. V 56' zúročil obrovský tlak v přesilové hře přesnou trefou nad pravý beton Mark Letestu, který zpečetil dnešní utkání.
     
    Konec zápasu.
     
    59:38
    Vyloučení v týmu Vancouver Canucks (Christopher Tanev – 2 min., podražení). Tanev zatáhl za záchranou brzdu, když podrazil unikajícího Draisaitla na levém křídle.
     
    59:00
    Do konce třetí třetiny zbývá jedna minuta.
     
    58:52
    Daniel Sedin to zkusil z vrchu levého kruhu ke vzdálenější tyči, ale střela byla sražena těsně vedle.
     
    58:21
    Granlund se branky v dnešním zápase asi nedočká. Z pravého kruhu dostal přesnou přihrávku na čepel, ale se střelou si počkal a Talbot se stihl přemístit a připravit.
     
    58:00
    Canucks posílají na led šestého hráče!
     
    56:38
    Domácí pokračují v tlaku a nebyli daleko od přidání třetí branky. Desharnais tečoval střelu u levé tyče, ale Bachman jej vytěsnil za branku.
    55:22 Mark LETESTU - 2:0
     
    55:22
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Obrovský tlak domácí nakonec zužitkovali a zásluhou vedou 2:0! Leon Draisaitl z pravého kruhu našel na spodní části levého kruhu připraveného MARKA LETESTU, který střelou bez přípravy trefuje přesně mezírku mezi pravým betonem Bachamana a jeho vyrážečkou. Asistence: Leon Draisaitl a Oscar Klefbom.
     
    55:18
    Na hosty letí jedna střela za druhou a obranná čtyřka je už hodně vyčerpaná.
     
    54:28
    To, že domácí nikam nepospíchají již neplatí. Po zbytek početní výhody doslova odstřelují Bachmana z každé pozice!
     
    54:09
    Oilers zatím nikam nepospíchají.
     
    53:36
    Vyloučení v týmu Vancouver Canucks (Alexander Edler – 2 min., podražení).
     
    52:58
    Vancouver otevřel hru a Oilers se tak snadněji dostávají do slibných zakončení. Momentálně ohrozil Bachmana střelou z pravého kruhu Lucic.
     
    52:03
    Domácí v plném počtu.
     
    51:05
    McDavid se dostal do přečíslení dva na jednoho, ale v momentu přihrávku na pravý kruh zasáhl svou holí perfektně se vracející Horvat.

    Lukáš Ureš

    Branky a nahrávky: 37. McDavid (Sekera, Draisaitl), 56. Letestu (Draisaitl, Klefbom)


    Edmonton Oilers: Talbot (Brossoit) – A. Larsson, Klefbom, Sekera, Russell, Benning, Nurse – Draisaitl, McDavid (C), Maroon – Eberle, Nugent-Hopkins (A), Lucic (A) – Kassian, Desharnais, B. Pouliot – Slepyšev, Letestu, Caggiula.
    Vancouver Canucks: Bachman (R. Miller) – Stecher, Edler, Trjamkin, Sbisa, Ch. Tanev, B. Hutton – M. Granlund, H. Sedin (C), D. Sedin (A) – Boucher, Horvat (A), Bärtschi – Shore, B. Sutter, LaBate – Megna, Chaput, Cramarossa.
    bahis siteleri