Toronto – Chicago 1:2 (po pr.) | Tampa – Washington 3:5 (kon.) | Carolina – Nashville 4:2 (kon.)
Minnesota – NY Rangers 2:3 (kon.) | Ottawa – Montreal 3:4 (0:2 po s.n.) | Arizona – St. Louis 0:3 (kon.)
Edmonton – Vancouver 2:0 (kon.) | San Jose – Anaheim 1:2 (kon.) | Pittsburgh – Florida 4:0 (kon.)
New Jersey – Columbus 1:4 (kon.) | Winnipeg – Minnesota 5:4 (kon.)
konec
Winnipeg Jets
5:4 (3:0, 1:4, 1:0)
Minnesota Wild
Neděle 19.03.2017, 22:00 • MTS Centre, Winnipeg • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:51
    Granlundova teč proletěla těsně vedle. Po pokračujícím závaru se domácí dokázali osvobodit a zdá se, že je hotovo!
     
    58:21
    Po obrovském závaru před Hutchinsonem měl Coyle na holi vyrovnání, ale jím tečovaný puk proletěl těsně mimo. O chvilku později to ještě zkusil Zach Parise, jehož dělovku z pravého kruhu ovšem domácí gólman lapil.
     
    57:53
    Tak to je hodně zbytečné vyloučení. Byfuglien (WPG) sevřel kotouč rukou, a domácí tak jdou do čtyř!
    52:43 Josh MORRISSEY - 5:4
     
    52:43
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Domácí jsou odměněni a ujímají se vedení! Scheifele u mantinelu zvládl souboj jeden na jednoho s Brodinem a poté našel na modré Briana Straita, jenž nabil na střelu JOSHOVI MORRISEYMU a ten z první propálil vše, co mu stálo v cestě! Asistence: Brian Strait a Mark Scheifele.
     
    51:30
    Domácí si mohli vzít trestuhodně ztracený náskok zpět, proti střele Byfugliena z bezprostřední blízkosti ale Dubnyk famózně zasáhl!
     
    43:22
    Šance i na druhé straně. Steward mohl dokonat hattrick, poněvadž Hutchinson už byl na zemi, na poslední chvíli ale domácího gólmana zastoupil parádním obraným zákrokem Chiarot!
     
    42:41
    Tribunami to jen zahučelo. Ve skvělé pozici se teď ocitl Mark Scheifele, ale zakončit se mu nepodařilo!
     
    40:01
    Michael Hutchinson nahradí ve třetí třetině ve svatyni Jets Connora Hellebuycka!
    39:47 Chris STEWART - 4:4
     
    39:47
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Skutečně se to svěřencům Bruce Boudreaua podařilo, tak to je něco! Z 0:4 hosté vyrovnali na 4:4. Postaral se o to opět CHRIS STEWART a opět díky důrazu v předbrankovém prostoru. Asistence: Erik Haula a Tyler Graovac.
    35:49 Chris STEWART - 4:3
     
    35:49
    Minnesota právě vstřelila branku!
    To jsou věci, rázem je to jen o gól! Statičtí domácí zadáci nezvládli ubránit závěr před Hellebuyckem a důrazný CHRIS STEWART nakonec dotlačil kotouč do sítě. Asistence: Jared Spurgeon.
    35:08 Mikael GRANLUND - 4:2
     
    35:08
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Tak jsem to zakřikl. Wild přidávají druhý gól v rozmezí šesti minut a jsou zpět v zápase! Mikko Koivu našel povedenou střílenou přihrávkou v předbrankovém prostoru nepokrytého MIKAELA GRANLUNDA, jenž protečoval kotouč do sítě! Asistence: Mikko Koivu a Jonas Brodin.
     
    33:41
    Až teď byla hra přerušena, Andrew Copp (WPG) už míří na lavici hříšníků na dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    32:23
    Právě Hellebuyck nyní upadl ve svém brankovišti a ke střele z otočky se dostal Ryan White, který ale těsně minul odkrytou klec Jets!
    29:23 Charlie COYLE - 4:1
     
    29:23
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Connor Hellebuyck s Markem Stuartem si nerozuměli při rozehrávce a hosté to dokázali potrestat. Parise obral Stuarta o kotouč a poté našel v předbrankovém prostoru CHARLIEHO COYLEA, jenž se trefil přesně! Asistence: Zach Parise.
     
    27:18
    Obrovský tlak Jets vyvrcholil v dělovku Patrika Laineho z mezikruží, finský snajpr orazítkoval břevno minnesotské svatyně!
     
    25:49
    Eric Staal (MNS) si půjde odpočinout za katr na dvě minuty za podražení.
    24:38 Dustin BYFUGLIEN - 4:0
     
    24:38
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Osm střel, čtyři góly. To je produktivita! Blake Wheeler se podél levého mantinelu prokousal do útočného pásma a poté našel v mezikruží volného DUSTINA BYFUGLIENA, jehož prudký bekhend se zastavil až v síti! Asistence: Blake Wheeler a Mathieu Perreault.
    16:47 Ben CHIAROT - 3:0
     
    16:47
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    A už je to o tři góly! Parádně to udělal BEN CHIAROT, který se dostal k puku po vyhraném buly, podél levého mantinelu se prokousal kupředu, pak si proklestil cestu až před brankoviště a poslal puk za Dubnykova záda! Asistence: Bryan Little.
     
    16:40
    Blake Wheeler se vydal kupředu ve vlastním oslabení a vykoledoval si faul od Coylea (MNS), poměr sil na ledě se tak vyrovná.
     
    15:49
    Mathieu Perreault (WPG) byl vyloučen na dvě minuty za nedovolené bránění, Minnesota si tak zahraje svou první přesilovku.
     
    05:59
    Martin Hanzal (MNS) půjde za katr na dvě minuty za podražení Lowryho, Winnipeg si tak zahraje další přesilovku.
    05:36 Adam LOWRY - 2:0
     
    05:36
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Minnesota prohrála čtyřikrát v řadě a ani dnes nezačala vůbec dobře. Wheeler zavezl kotouč do útočného pásma, kde ho přenechal Perreaultovi a ten se hezkou kličkou zbavil Scandelly, načež posunul touš na hůl ADAMA LOWRYHO a ten se z první trefil přesně mezi Dubnykovy betony! Asistence: Mathieu Perreault a Blake Wheeler.
     
    05:14
    Daňo to u hrazení schytal od Gustafa Olofssona (MIN), který za svůj zákrok vyfasoval dvouminutový trest.
    03:47 Andrew COPP - 1:0
     
    03:47
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Po pěkné kombinaci se domácí dostávají do vedení! Skvěle to udělal Adam Lowry, který po přihrávce od Armii zvedl hlavu a poslal kotouč přímo na hůl volného ANDREWA COPPA, jenž z bezprostřední blízkosti překonal bezmocného Dubnyka! Asistence: Adam Lowry a Joel Armia.
     
    02:26
    Chris Thorburn (WPG) a Chris Stewart (MNS) shodili rukavice ve středním pásmu a po nerozhodné bitce oba vyfasovali pětiminutové tresty.

    Vojtěch Balon

    Branky a nahrávky: 4. Copp (Lowry, Armia), 6. Lowry (Perreault, Wheeler), 17. Chiarot (Little), 25. Byfuglien (Wheeler, Perreault), 53. Morrissey (Strait, Scheifele) – 30. Coyle (Parise), 36. Mikael Granlund (M. Koivu, Brodin), 36. Stewart (Spurgeon), 40. Stewart (Haula, Graovac)


    Winnipeg Jets: Hellebuyck (41. Hutchinson) – Melchiori, Byfuglien, Morrissey, Strait, Stuart, Chiarot – Ehlers, Little, Laine – Perreault, Scheifele, Wheeler – Copp, Lowry, Armia – Daňo, Petan, Thorburn.
    Minnesota Wild: Dubnyk (Kuemper) – Suter, Spurgeon, Brodin, Dumba, Scandella, Olofsson – Niederreiter, E. Staal, Coyle – Zucker, M. Koivu, Mikael Granlund – Parise, Haula, Graovac – Stewart, Hanzal, White.

    Rozhodčí: Hanson, Koval – Murchison, Gibbons
    thejrc.org