Heerenveen – Feyenoord 1:2 (kon.) | GA Eagles – Zwolle 1:3 (kon.) | Excelsior – Ajax 1:1 (kon.)
Alkmaar – Den Haag 4:0 (kon.)
konec
SC Heerenveen
1:2 (1:0)
Feyenoord Rotterdam
Neděle 19.03.2017, 12:30 • Abe Lenstra Stadion, Heerenveen • Nizozemská Eredivisie • 27. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný zbytek dne! (14:27:10)
     
    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 7:4. Rohy: 6:10. Ofsajdy: 3:5. Fauly: 12:15.
     
    Feyenoord zvládl další těžké utkání a vítězí na půdě Heerenveenu 2:1! Domácí vlétli do utkání jako velká voda a Reza Ghoochanneijhad otevřel v 19. minutě skóre z pokutového kopu. Domácí si poté vypracovali další možnosti, ale Jones dnes odchytal skvělý duel. Po přestávce nastoupil na trávník úplně jiný Feyenoord. Hosté najednou hýřili pohybem a za odměnu se dočkali vyrovnání. V 57. minutě se trefil Nicolai Jørgensen a dvacet minut před koncem obstaral vítěznou branku Tonny Vilhena !
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Domácí navíc faulovali na polovině Feyenoordu a zřejmě se definitivně připravili o šanci na vyrovnání. Hosté s rozehrávkou nikterak nespěchají.
     
    90+2
    Erwin Mulder poslal dlouhý nákop na polovinu hostujícího celku, ale defenzíva Feyenoordu zase dokázala zasáhnout. Heerenveenu moc času nezbývá.
     
    90+1
    Nastavují se čtyři minuty!
     
    90
    Domácí chtěli zahrávat rohový kop, ale rozhodčí po poradě s asistentem změnil verdikt a odpískal odkop od Jonesovy branky.
     
    89
    Nadějnou akci domácího celku zastavuje ofsajd! Dlouhou přihrávku mezi obránce si zpracoval Larsson, ale právě domácí křídelník si nepohlídal své postavení.
     
    88
    Feyenoord drží míč daleko od své branky a nepouští domácí celek do šancí. Fotbalisté Heerenveenu se ve druhém poločase spíše trápí.
     
    87
    Střídání v týmu Feyenoord Rotterdam: ze hřiště odchází Nicolai Jørgensen, přichází Michiel Kramer.
     
    86
    Jones dlouho otálel s rozehrávkou a málem nabídl domácímu celku šanci. Botteghin však jeho chybu napravil a odkopl míč na tribunu.
     
    85
    Eric Botteghin nakopl míč na polovinu domácího celku a ofenzivní hráči Feyenoordu nasbírali další cenné vteřinky pro hostující celek.
     
    84
    Nicolai Jørgensen upadl po souboji na levé straně hrací plochy, ale hlavní rozhodčí k nevoli hostujících hráčů faul neodpískal.
     
    83
    Nicolai Jørgensen mohl využít chybu domácí defenzívy. Hostující útočník přišel k míči jako slepý k houslím, ale svůj únik zakončil střelou mimo tři tyče!
     
    82
    Střídání v týmu SC Heerenveen: ze hřiště odchází Luciano Slagveer, přichází Arber Zeneli.
     
    81
    Nicolai Jørgensen operoval na pravé straně pokutového území, předal míč svému spoluhráči a Feyenoord našetřil cenné vteřinky.
     
    80
    Mohlo být vyrovnáno! Sam Larsson se hnal za odraženým míčem na hranici pokutového území, opřel se do skákavého balónu, ale Jones vytáhl parádní zákrok!
     
    79
    Také Heerenveen nyní zahrával rohový kop. Centr od rohového praporku přilétl na hranici pokutového území, ale Luciano Slagveer se dopustil zbytečného faulu.
     
    78
    Hosté vysunuli své napadání na polovinu Heerenveenu a zahnali soupeře do úzkých. Erwin Mulder musel ven z branky, aby odkopl míč do bezpečí.
     
    77
    Hosté zahrávali další rohový kop. Centrovaný míč se tentokrát snesl na malé vápno, kde kraloval Joost van Aken, jež poslal míč do bezpečí.
     
    76
    Po dlouhé době se probudili také domácí fanoušci, kteří hlasitě skandují a ženou Heerenveen do útoku. Fotbalisté Feyenoordu jsou na koni.
     
    75
    Střídání v týmu Feyenoord Rotterdam: ze hřiště odchází Dirk Kuijt, přichází Bart Nieuwkoop.
     
    74
    Heerenveen se nyní tlačí na polovinu soupeře, ale obrana Feyenoordu je skvěle postavená. Hosté nepouštějí domácí celek do šestnáctky.
     
    73
    Heerenveen měl k dispozici exekuci přímého kopu. Thorsby vyslal prudkou střelu těsně nad zemí, ale Brad Jones byl připraven a schoval míč do rukavic.
     
    72
    Střídání v týmu SC Heerenveen: ze hřiště odchází Reza Ghoochanneijhad, přichází Henk Veerman.
    71. Tonny VILHENA - 1:2
     
    71
    Feyenoord právě vstřelil branku!
    Hosté otáčejí vývoj dnešního utkání! TONNY VILHENA si zpracoval přihrávku na levou stranu, parádním zpracováním se uvolnil a krásnou střelou na zadní tyč poslal Feyenoord do vedení!
     
    71
    Další akci Feyenoordu zastavuje zdviženým praporkem asistent rozhodčího. Své postavení si totiž nepohlídal Jens Toornstra.
     
    70
    Nicolai Jørgensen se už už hnal sám na brankáře Muldera, ale na poslední chvíli se stačil vrátit Joost van Aken, který mu odkopl míč daleko od nohy.
     
    69
    Jens Toornstra se dožadoval odpískání pokutového kopu po sporném souboji na hranici malého vápna. Hlavní rozhodčí měl souboj přímo před sebou a penaltu neodpískal.
     
    68
    Tonny Vilhena přečetl špatnou přihrávku soupeře na polovině hrací plochy, vlétl s míčem do blízkosti pokutového území, ale jeho ránu zablokoval připravený obránce.
     
    67
    Hosté zahrávali rohový kop. Centrovaný míč se snesl na hlavu Botteghina, ale stoper Feyenoordu mířil jen do rukavic připraveného Muldera.
     
    66
    Nicolai Jørgensen vlétl do vápna za prudkou kolmicí, poslal zpětnou přihrávku na značku pokutového kopu, ale nikdo v červenobílém se ke střele nedostal.
     
    65
    Reza Ghoochanneijhad udržel vysokou přihrávku na pravou stranu na hrací ploše, jenže v tísni zahnal spoluhráče do úzkých a Heerenveen přišel o míč.
     
    64
    Střídání v týmu SC Heerenveen: ze hřiště odchází Juki Kobajaši, přichází Younes Namli.
     
    63
    Centr od rohového praporku se stáčel přímo do branky hostujícího celku, jenže Jan-Arie van der Heijden byl na místě a odhlavičkoval balón z pokutového území.
     
    62
    Stefano Marzo odcentroval z pravé strany na malé vápno, ale Karim El Ahmadi se skvěle vrátil a ve skluzu poslal balón do zámezí na rohový kop.
     
    61
    Feyenoord se nadále tlačí do pokutového území. Do vápna směřoval prudký centr, ale domácí obránci tentokrát stačili zasáhnout.
     
    60
    Jenže hosté ukazují, proč jsou na čele ligové tabulky! Nelom dostal pěknou přihrávku na levou stranu, navedl si míč na hranici pokutového území a Erwin Mulder jeho ránu vyrazil na roh!
     
    59
    Heerenveen se po inkasování vyrovnávací branky tlačí na polovinu Feyenoordu a dává jasně najevo, že se jen tak nevzdá. Domácí jsou odhodlaní bojovat.
    57. Nicolai JØRGENSEN - 1:1
     
    57
    Feyenoord právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! Feyenoord se přeci jen dočkal branky! Už se zdálo, že domácí obrana pošle míč do bezpečí, ale hosté dopravili balón na zadní tyč, kde se snadno prosadil NICOLAI JORGENSEN!
     
    56
    Po následném centr od rohového praporku se Nicolai Jørgensen v pokutovém území dopustil útočného faulu. Heerenveen přečkal nebezpečí.
     
    55
    Feyenoord ve druhém poločase zlepšil svou hru! Dirk Kuijt dostal přihrávku na levou stranu, jenže jeho ránu srazil obránce jen do boční sítě!
    54. Šance Feyenoordu po rohovém kopu
     
    54
    A po rohovém kopu přišla první velká šance hostů! Eric Botteghin se nadvakrát dostal k hlavičce! Jeho první pokus Mulder vyrazil a napodruhé mířil hostující stoper nad břevno!
     
    53
    Hosté zahrávali přímý kop. Jens Toornstra zkusil štěstí střelou z úctyhodné vzdálenosti. Jeho dělovku však čtyřčlenná zeď srazila na roh.
     
    52
    Jeho exekuce se zhostil Kobajaši. Japonský fotbalista poslal centr na malé vápno, kam vyrazil brankář Brad Jones, jež schoval balón v rukavicích.
     
    51
    Reza Ghoochanneijhad si skvěle pokryl míč tělem u pravé postranní čáry a nechal se faulovat. Domácí celek bude mít k dispozici přímý kop.
     
    50
    Domácí se řítili do bleskového protiútoku. Dlouhou přihrávku do pokutového území však přečetl brankář Jones, který odkopl míč do bezpečí.
     
    49
    Morten Thorsby zabránil Kuijtovi v bleskové rozehrávce přímého kopu a rozhodčí jej potrestal žlutou kartou.
     
    48
    Heerenveen kombinuje na polovině soupeře a postupně hledá cestičku do pokutového území Feyenoordu. Domácí celek nechce soupeře pustit do šance.
     
    47
    Feyenoor vstoupil do druhého poločasu aktivně. Nicolai Jørgensen si brousil zuby na centr z levé strany, ale naneštěstí pro hosty byl v ofsajdu.
     
    46
    Heerenveen obstaral výkop do druhého poločasu dnešního utkání. Domácí celek se ihned vydal do útoku, ale Nelom vrátil míč zpět na půlku Heerenveenu.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas je minulostí! Domácí Heerenveen v něm byl překvapivě aktivnějším celkem a zaslouženě vede! Domácí si během úvodní čtvrthodiny vytvořili dvě velké šance, ale Larsson a Reza Ghoochanneijhad neměli seřízená mířidla. V 18. minutě se ale domácí dočkali pokutového kopu, který Reza Ghoochanneijhad s přehledem proměnil! Heerenveen byl nadále aktivnější, ale brankář Jones zlikvidoval další dvě obrovské šance! Feyenoord je dopředu zatím bezzubý. Největší šanci měl na kopačce Kuijt, ale jeho rána prolétla dobré tři metry nad břevnem!
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Dirk Kuijt se ocitl v největší šanci hostujícího celku v prvním poločase. Nizozemský záložník dostal přihrávku do volného prostoru, ale z hranice pokutového území minul branku.
     
    45+1
    Nastavují se dvě minuty!
     
    45
    Kuijt se pokusil zakončit akrobatickým způsobem, jenže jeho pokus z ostrého úhlu zablokoval dobře postavený zadák Heerenveenu. Domácí poté zakopli míč do autu.
     
    44
    Heerenveen rozehrával další rohový kop. Morten Thorsby poslal přetažený centr, na který nedosáhl nikdo z hlavičkářů a míč proskákal do zámezí.
     
    43
    Steven Berghuis zastavil nadějně vypadající akci domácího celku a za svůj taktický faul vidí žlutou kartu.
     
    42
    Kuijt upadl v pokutovém území a jeho spoluhráči se dožadovali odpískání pokutového kopu. Hlavní arbitr měl celou situaci před sebou a nechal pokračovat ve hře.
     
    41
    Feyenoord zahrával rohový kop. Na centrovaný míč si brousil zuby Jan-Arie van der Heijden, ale jeho pokus zablokoval hned první obránce.
     
    40
    Dirk Kuijt si naběhl na vysokou přihrávku na hranici pokutového území, ale Joost van Aken jej rozhodil pohybem a Kuijt už nestačil zakončit.
     
    39
    Hostující zadáci kombinují s míčem na polovině hrací plochy a hledají skulinky v defenzívě Heerenveenu. Domácí obrana se však pohybuje kompaktně.
     
    38
    Sam Larsson spěchal vpřed po levé strany, zahrál svému strážci na housličky, ale další zbytečnou kličkou se nechal vytlačit k postranní čáře.
     
    37
    Reza Ghoochanneijhad se z pravé strany tlačil do pokutového území. Jeho centr na malé vápno však Jan-Arie van der Heijden dostal za hranici pokutového území.
     
    36
    Erwin Mulder vyrazil ven z brankové čáry, aby si došel pro nepovedený centr z levé strany. Domácí brankář uklidňuje hru Heerenveenu.
     
    35
    Stefano Marzo si pečlivě zkontroloval situaci v pokutovém území a s přehledem vytáhl míč na levou stranu. Domácí obránce poté rozjel další akci Heerenveenu.
     
    34
    Nicolai Jørgensen si v souboji na polovině hřiště pomohl loktem a hosté se znovu nedostanou do pokutového území. Heerenveen bude rozehrávat.
     
    33
    Dirk Kuijt se dral do pokutového území. Na hranici šestnáctky se pustil do hlavičkového souboje, ale Joost van Aken dnes zatím hraje skvěle.
     
    32
    Hosté svou akci zastavili zbytečným faulem na hranici pokutového území. Jens Toornstra za svůj faul navíc vidí žlutou kartu!
     
    31
    Dirk Kuijt si přišel pro míč až na vlastní polovinu a rozehrál prudkou přihrávkou na levou stranu. Feyenoord se tlačí do pokutového území, jenže domácí defenzíva je pozorná.
     
    30
    Je za námi půlhodina hry a hostující Feyenoord stále čeká na svou první šanci v dnešním duelu. Naopak hráči Heerenveenu hýří pohybem.
     
    29
    Hra je přerušena! Jeden z domácích fotbalistů totiž zůstává ležet na hrací ploše a musí být ošetřován. Uvidíme, zda bude schopen pokračovat.
     
    28
    A další zakončení Heerenveenu! Domácí hrají opravdu povedené utkání! Reza Ghoochanneijhad si udělal prostor po rohovém kopu a jeho zakončení zády k brance prosvištělo nad břevnem!
     
    27
    Hostující brankář Jones má v prvním poločase velkou porci práce. Tentokrát vyrazil gólman Feyenoordu na hranici šestnáctky a raději zakopl míč na tribunu.
    26. Jonesův důležitý zákrok
     
    26
    Mohlo to být 2:0! Pelle van Amersfoort vlétl do pokutového území, ale Jones se mu na poslední chvíli položil pod nohy a nenechal jej zakončit!
     
    25
    Feyenoordu se zatím nedaří. Nicolai Jørgensen se hnal mezi obránce domácího celku, ale Dirk Kuijt mu adresoval příliš prudkou přihrávku.
     
    24
    Domácí se znovu tlačili do pokutového území. Reza Ghoochanneijhad se však tentokrát provinil útočným faulem a Feyenoord může uklidnit hru.
     
    23
    A domácí z následné standardní situaci ohrozili Jonesovu branku! Na centrovaný míč si naskočil Jerry St. Juste, jehož hlavičku hostující brankář vyrazil mimo tři tyče!
     
    22
    Miguel Nelom se na polovině hřiště dopustil ostrého faulu, skluzem nabral soupeře až za čáru a zaslouženě vidí žlutou kartu.
     
    21
    Domácí celek je zatím jasně aktivnějším týmem na hřišti a Heerenveen se znovu tlačí na polovinu Feyenoordu. Tentokrát však domácí vybojovali jen vhazování.
    19. Reza GHOOCHANNEIJHAD - 1:0
     
    19
    Heerenveen právě vstřelil branku!
    Heerenveen se dostává do vedení! Míč si na značku pokutového kopu postavil sám faulovaný REZA GHOOCHANNEIJHAD, jehož dělovka skončila v síti!
    18. Nedovolený zákrok v pokutovém území

     
    18
    A pozor! Heerenveen bude zahrávat pokutový kop! Luciano Slagveer přiklepl míč do vápna, kde se jeden z hostů dopustil faulu!
     
    17
    Nicolai Jørgensen se tentokrát ocitl v roli přihrávajícího hráče. Hostující útočník přizvedl míč za sebe pro Kuijta, ale záložník vedoucího celku Eredivisie na jeho pobídku nedosáhl.
     
    16
    Morten Thorsby se opřel do odraženého míče. Jeho pohotový pokus sice prolétl kolem obránců, jenže zamířil vysoko na tribunu za brankou.
    15. Další velká šance Heerenveenu
     
    15
    Další nadějná akce Heerenveenu! Juki Kobajaši odcentroval z pravé strany, našel hlavu Ghoochanneijhada, který obloučkem těsně minul branku Feyenoordu!
     
    14
    Rick Karsdorp vyslal dlouhou přihrávku po pravé straně. Za jeho pobídkou se dral Nicolai Jørgensen, ale van Aken byl znovu připraven.
     
    13
    Další akce Feyenoordu skončila nepřesnou přihrávkou na Jorgensena. Hostující útočník se rozběhl opačným směrem a míč skončil u Muldera.
     
    12
    Sam Larsson si zpracoval přihrávku do středu hřiště, bleskově se s míčem otočil, jenže vracející se Dirk Kuijt, jej důrazným způsobem odstavil od balónu.
    11. Larssonova hlavička
     
    11
    První obrovská šance Heerenveenu! Do pokutového území přilétl krásný centr z pravé strany, na který si naskočil Sam Larsson, jenže jeho pokus prolétl nad břevnem!
     
    10
    Centr od rohového praporku přilétl na malé vápno, kde si dělal prostor Nicolai Jørgensen, ale hostující útočník se k hlavičce nedostal.
     
    9
    Feyenoord zahrával přímý kop z levé strany. Exekuce standardní situace se chopil Berghuis, jehož přetažený centr přizvedla obrana na rohový kop.
     
    8
    Hosté zatím aktivně napadají rozehrávku Heerenveenu na jeho polovině. Dirk Kuijt atakoval Bijkera, ale domácí obránce uhrál míč na aut.
     
    7
    Dirk Kuijt se v pokutovém území natahoval po prudké přihrávce. Hostující hvězda na skákavou pobídku nedosáhla a Mulder schoval balón do rukavic.
     
    6
    Steven Berghuis udržel míč na pravé straně hrací plochy, posunul si jej na polovinu soupeře, ale nedokázal obejít prvního obránce.
     
    5
    Sam Larsson sprintoval po levém křídle za prudkou přihrávkou na polovinu soupeře, ale obrana Feyenoordu si dlouhý míč pohlídala. Kuijt rozjíždí další akci.
     
    4
    Feyenoord také zahrával svůj první roh. Na přední tyči se uvolnil Dirk Kuijt, který se však přes urostlé obránce Heerenveenu nedostal k zakončení.
     
    3
    Domácí zahrávali rohový kop. Centr od rohového praporku opustil hrací plochu ještě před pokutovým územím a rozvlnil jen boční síť.
     
    2
    Joost van Aken tentokrát vystoupil na polovinu soupeře proti Berghuisovi. Domácí obránce odehrál míč do bezpečí a Heerenveen může kombinovat.
     
    1
    Hosté obstarali výkop do dnešního utkání. Feyenoord se ihned vydal do útoku, ale vysoký míč na polovinu domácího celku odvrátil Joost van Aken.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Oba týmy už nastupují na hrací plochu. Domácí Heerenveen bude hrát v modrobílém, zatímco Feyenoord přijel v červenobílých dresech.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    SC Heerenveen: Mulder – Marzo, St. Juste, van Aken, Bijker – Kobajaši, Thorsby, van Amersfoort – Slagveer, Ghoochanneijhad, Sam Larsson.
    Náhradníci: van der Steen, Bekkema – Schmidt, Zeneli, Ödegaard, Namli, Veerman, Faes.

    Feyenoord Rotterdam: Jones – Karsdorp, Botteghin, van der Heijden, Nelom – El Ahmadi, Kuijt, Vilhena – S. Berghuis, N. Jørgensen, Toornstra.
    Náhradníci: Vermeer, Bijlow, Hansson – Vejinović, Woudenberg, Tapia, Simon Gustafson, Nieuwkoop, Dammers, Kramer, el Hankouri..
     
    Vzájemné zápasy

    Dnešní soupeři se spolu střetli na konci října a na trávníku Feyenoordu se zrodila remíza 2:2.
     
    SC Heerenveen

    Také Heerenveen letos podává slušné výkony a stále bojuje o postup do pohárové Evropy. Aktuálně má na svém kontě dvacet sedm bodů a drží osmou příčku. Na pozice zaručující účast v pohárově Evropě ztrácí jen jediný bod. V minulém kole však prohrál 4:1 na půdě Excelsioru.
     
    Feyenoord Rotterdam

    Feyenoord zatím zažívá opravdu povedenou sezónu a žene se za ziskem ligového primátu. Dosud vybojoval šedesát šest bodů a na druhý Ajax má čtyři body k dobru. Na hřištích soupeřů zatím ztratil Feyenoord body jen třikrát. V minulém kole vyhrál doma vysoko 5:2 nad Alkmaarem.
     
    Příjemné nedělní odpoledne všem fanynkám a fanouškům nizozemského fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z Eredivisie. Společně se zaměříme na duel mezi Heerenveenem a Feyenoordem. Duel startuje ve 12:30.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:30.

    Tomáš Kubečka

    Branky: 19. Ghoochanneijhad (pen.) – 57. N. Jørgensen, 71. Vilhena

    Karty:   49. Thorsby (HEE) – 22. Nelom (FEY), 32. Toornstra (FEY), 43. S. Berghuis (FEY)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 7:4. Rohy: 6:10. Ofsajdy: 3:5. Fauly: 12:15.
    SC Heerenveen: Mulder – Marzo, St. Juste, van Aken, Bijker – Kobajaši (64. Namli), Thorsby, van Amersfoort – Slagveer (82. Zeneli), Ghoochanneijhad (72. Veerman), Sam Larsson.
    Náhradníci: van der Steen, Bekkema – Schmidt, Zeneli, Ödegaard, Namli, Veerman, Faes.

    Feyenoord Rotterdam: Jones – Karsdorp, Botteghin, van der Heijden, Nelom – El Ahmadi, Kuijt (75. Nieuwkoop), Vilhena – S. Berghuis, N. Jørgensen (87. Kramer), Toornstra.
    Náhradníci: Vermeer, Bijlow, Hansson – Vejinović, Woudenberg, Tapia, Simon Gustafson, Nieuwkoop, Dammers, Kramer, el Hankouri.
    ocianews.com