Empoli – Neapol 2:3 (kon.) | Bologna – Chievo 4:1 (kon.) | Crotone – Fiorentina 0:1 (kon.)
Sampdoria – Juventus 0:1 (kon.) | Cagliari – Lazio 0:0 (kon.) | Atalanta BC – Pescara 3:0 (kon.)
Udinese – Palermo 4:1 (kon.) | AS Řím – Sassuolo 3:1 (kon.)
konec
FC Crotone
0:1 (0:0)
ACF Fiorentina
Neděle 19.03.2017, 15:00 • Stadio Ezio Scida • Italská Serie A • 29. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Hezký den všem fanouškům fotbalu, zvláště toho italského. Dnes odpoledne nás čeká jeden za souběžně hraných zápasů 29.kola Serie A mezi FC Crotone a ACF Fiorentina. Utkání začíná v 15:00.
     
    FC Crotone je týmem, který si nemůže vyskakovat. Když si svěřenci trenéra Davideho Nicoly minulý rok zajistili postup do Serie A, předem věděli, že budou asi největším kandidátem na sestup. Přesto se Crotone minimálně na domácím hříšti jeví jako sympatický tým, který se nebojí útočit. Problém má však se střílením branek a není tedy překvapivé, že v zóně sestupu na 19.místě.
    Alespoň se může spolehnout na svého střelce Diega Falcinelliho, který si dokáže vytvořit možnost v každém utkání. V této sezóně vstřelil 8 branek, což není na poměry Crotone špatné.
    Špatná je však domácí bilance druhého týmu minulého ročníku Serie B. Fanoušci na stadionu Ezio Scida se z posledních pěti utkání radovali pouze jednou (Empoli, 4:1) a třikrát se jejich miláčkům nepovedlo skórovat. Lepší to je s obranou, respektive s brankářem. Kapitán Alex Cordaz je opravdovou oporou týmu. Nebýt jeho, tak je Crotone rozhodně poslední i za beznadějnou Pescarou. Čtyřiatřicetiletý odchovanec Interu Milán se zasloužil mimo jiné o to, že domácí na své půdě v posledních pěti utkáních neinkasovali víc než dvě branky.

    ACF Fiorentina má podle předpokladů opačné staroti než domácí. Fialky příliš nezvládli vstup do sezóny a teď shánějí body, kde se dá. Hráči trenéra Paula Sousy jsou momentálně na osmé pozici, přičemž na příčky, které zajišťují evropské poháry, ztrácejí 7 bodů. Psychologicky nepomohl Fiorentině fakt, že ztratila již takřka vyhraný duel prvního kola play-off Evropské ligy proti Borussii Mönchengladbach. Možná to bude však pro hostující tým lepší, neboť se nyní mohou soustředit plně na Serii A.
    Na půdě Crotone by měli jednoznačně zvítězit, pokud si chtějí udržet možnost hrát o Evropskou ligu. Pomoci by měl především Nikola Kalinić. Chorvatský šutér, který přišel před téměř dvěma lety z klubu FC Dnipro, má na svém kontě 13 branek na je nejlepším z celého týmu. Navíc v posledních pěti utkáních skóroval čtyřikrát, takže i momentální forma je velmi dobrá. Těsně v závěsu za Kalinićem je s deseti trefami Federico Bernardeschi.
    Hosté by si však měli dát pozor na obrannou činnost – v tomto ohledu jsou sedmým nejhorším celkem Serie A na hřištích soupeřů, proti Crotone by se však tomuto měli vyvarovat.

    Uspěje Fiorentina a získá povinné tři body do tabuly? Na odpověď si počkejte do dnešního podvečera.
     
    Vzájemné zápasy
    Jelikož se fenomén Crotone v italském fotbale objevil celkem nedávno, není možné mluvit o mnoha vzájemných duelech. Dosud se odehrál pouze jediný, a to v rámci 11.kola tohoto ročníku Serie A. V něm Fiorentina nedokázala na stadionu Artemio Franchi na Crotone vyzrát a pouze remizovala 1:1, když vyrovnávací gól Fiorentiny přišel až pět minut před koncem od Davide Astoriho.
    Za Crotone se tehdy trefil Diego Falcinelli.
     
    Vypadá to, že domácí "Žraloci" budou mít na domácím stadionu nejen podporu diváků, ale také tým bez absencí. Uvidíme, jak si Davide Nicola poradí se sestavou.
     
    Fiorentina se bude dnes muset obejít bez Federica Bernardeschiho. Třiadvacetiletý ofenzivní středopolař má problémy s kotníkem a minimálně v základní sestavě nefiguruje.
    Zraněné koleno má polský brankář Bartolomiej Dragowski. Mládežnický polský reprezentant by se však nejspíš ani tak nedostal do sestavy.
    Poslední absencí bude srbský univerzální bek Nenad Tomović. Ten dostal v minulém kole pátou žlutou kartu, a tak dnes bude jen na tribuně.
    Už za chvíli na Stadio Ezio Scida začínáme

     
    Hlavním arbitrem dnešního zápasu bude Luca Pairetto. Pro dvaatřicetiletého rozhodčího z Turína to bude 11. pískaný zápas v této sezóně Serie A. Dosud udělil 53 žlutých karet, 6 červených a nařídil 6 pokutových kopů. Zdá se tedy, že dnes bude v Kalábrii veselo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    FC Crotone: Cordaz (C) – Rosi, Ceccherini, Ferrari, Mesbah – Rohdén, Barberis, Crisetig, Stoian – Tonev, Falcinelli.
    Náhradníci: Festa, Viscovo – Nalini, Kotnik, Dussenne, Acosty, Capezzi, Trotta, Sampirisi, Suljić, Martella, Tochukwu Nwankwo.
    Trenér: Davide Nicola

    ACF Fiorentina: Tătăruşanu – C. Sánchez, Gonzalo Rodríguez (C), Astori – Tello, Vecino, Badelj, Valero – Iličić, Chiesa – N. Kalinić.
    Náhradníci: Sportiello, Satalino – De Maio, Cristóforo, Maistro, Hagi, Babacar, Milić, Olivera, Salcedo, Saponara.
    Trenér: Paulo Sousa

    Rozhodčí: Pairetto – Costanzo, Mondin.
     
    Zaplněný stadoin Ezia Scidy už čeká na hráče, až se objeví na hřišti. Nutno dodat, že se velký počet tifosi z Florencie vydal na jih Itálie a tito fanoušci budou určitě hodně slyšet.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    O první útočnou akci se pokoušeli domácí vzduchem, ale Diego Falcinelli prohrál souboj s Milanem Badeljem.
     
    1
    První útočný pokus Fiorentiny byl zastaven faulem Andrey Barberise ve středu pole.
     
    2
    Hosté zaútočili středem pole, Josip Iličič poslal nadýchaný oblouček na levou stranu za obranu, ale lob Cristiana Tella se nevešel mezi tři tyče.
     
    3
    Útočný pokus Crotone po pravém křídle skončil neúspěchem – Aleksandar Tonev nedokázal udržet míč na hřišti.
     
    4
    Markus Rohdén se pokusil projít do pokutového území přes Cristiana Tella po pravé straně, ale vycestoval s balónem mimo hřiště.
     
    5
    Gonzalo Rodriguez se pokusil uvolnit na pravém křídle Federica Chiesu, ale syn slavného otce se k míči nedostal. Krajní obránce Djamel Mesbah dobře přečetl úmysl hostujícího kapitána.
     
    5
    Crotone se zásluhou Adriana Stoiana dostávalo dopředu středem hřiště. Přihrávka na Diega Falcinelliho na křídle se však nepovedla, a tak útočná akce domácích končí.
     
    6
    Fiorentina se snaží kombinací ve středu hřiště přelstít obranný blok Crotone, který v tuto chvíli byl hodně vysoko postavený.
     
    7
    Po faulu ve středu pole si užije na chvíli míč domácí Crotone.
     
    8
    Adrian Stoian byl faulovaný na levém křídle a domácí získali přímý kop z nadějné pozice.
     
    8
    Přímý kop Adriana Stoiana mířil na Federica Ceccheriniho na zadní tyči, ale centr na stopera domácích byl přetažený a skončil v kotli fanoušků Crotone.
     
    9
    Matias Vecino se snažil uvolnit přihrávkou středem hřiště Nikolu Kaliniće, ten však nebyl v náběhu, takže akce končí u Alexe Cordaze.
     
    10
    Aleandro Rosi odvrátil dlouhý míč od jednoho z obránců hostujícího týmu. Fiorentina bude mít autové vhazování.
     
    10
    Dlouhý míč Alexe Cordaze měl najít Aleksandara Toneva, ale bulharský záložník se k míči nedostal.
     
    11
    První nadějou útočnou akci zakončoval z pohledu domácích po chybě Carlose Sancheze Diego Falcinelli. Ten se dostal do pokutového území, ale jeho střelu zablokoval Gonzalo Rodriguez. Roh pro Crotone.
     
    11
    Centr od rohového praporku jen tak tak vytáhl Ciprian Tătăruşanu, a tak se nikdo z domácích k míči nedostal.
     
    12
    Obloučkem za obranu se prezentoval Cristian Tello, ale Nikolu Kaliniće v pokutovém území nenašel.
     
    13
    Rozehrávka Fiorentiny je plná nepřesností, to budou muset hosté změnit.
     
    13
    Úmysl Davide Astoriho vystihl Andrea Barberis, a Fiorentina tak opět ztratila míč ve středu pole.
     
    14
    Ani balón Djamela Mesbaha směrem na pravé křídlo nikoho nenašel. Oba týmy se zatím trápí.
     
    15
    Federico Chiesa si chtěl vymodlit přímý kop ze zhruba 30 metrů, ale u rozhodčího Pairetta nepochodil.
     
    15
    K druhé nebezpečné akci se dostali domácí – prudký centr zleva od Aleksandara Toneva raději Davine Astori odvrátil na roh.
     
    16
    Velkou šanci po rohovém kopu neproměnil Diego Falcinelli. Ten si počkal na centr Barberise od rohového praporku na přední tyči, ale svou hlavičku, nedokázal umístit mezi tři tyče a míč skončil nad brankou.
    16.
     
    17
    Po faulu Davide Astoriho na Diega Falcinelliho bude mít domácí tým dobrou příležitost k přímému kopu.
     
    18
    Lorenzo Crisetig napálil z přímého kopu jen zeď, následná dorážka Andrey Barberise snad přeletěla celý stadion.
     
    19
    Domácí začínají vyhrávat většinu osobních soubojů, tentokrát získal míč ve středu pole Lorenzo Crisetig, přihrál Diegu Falcinellimu, ale jeho střílený centr po zemi nenašel Aleksandara Toneva na zadní tyči.
     
    20
    Fiorentina měla šanci na protiútok po dlouhé době – Nikola Kalinić si naběhl na míč Milana Badelje na pravé straně, ale nezvládl svou finální kličku proti Gian Marcu Ferrarimu.
     
    21
    Cristian Tello poslal centr z levé strany do pokutového území, ale Alex Cordaz si pro něj došel bez jakýchkoli problémů.
     
    22
    Fiorentina uklidňuje hru po pasáži, která patřila domácímu Crotone.
     
    23
    Obrovskou šanci si vypracovala Fiorentina. Josip Iličič poslal balón po zemi do pokutového území, kde se do něj opřel Nikola Kalinić. Jeho prudkou ránu zlikvidoval skvělý Alex Cordaz.
    Následný pokus o dorážku Chiesy zastavil rozhodčí, který viděl faul.
    23.
     
    24
    Hosté dál hrozí – Borja Valero středem hřiště uvolnil Josipa Iličiče, ale Slovinec místo toho, aby vystřelil, připravoval si míč do lepší pozice, kterou nakonec stejně nenašel. Jeho střelu zablokoval Federico Ceccherini.
     
    26
    Rozvážná kombinace hostujícího družstva skončila na pravé straně, odkud ocentroval Federico Chiesa. Centr italského mladíka však nebyl přesný a Alex Cordaz si připsal další zákrok po centru.
     
    27
    Fiorentina se po další nepřesnosti v rozehrávce vzdala míče, Crotone bude mít šanci zaútočit.
     
    28
    Crotone se snažilo založit útočnou akci dlouhým míčem, ale Gian Marco Ferrari nenašel nikoho ze spoluhráčů.
     
    29
    Asi třicet metrů od branky Alexe Cordaze fauloval Markus Rohdén Borju Valera. Dobrá šance pro hosty, u míče je Josip Iličič.
     
    29
    Přímý kop Josipa Iličiče přeletěl zeď a mířil dobře na bránu, ale síla míči chyběla, a tak Alex Cordaz neměl problém ho chytit.
     
    30
    Další možnost pro hosty! Po sérii několika krátkých přihrávek se k míči na pravé straně dostal Josip Iličič. Slovinec pronikl do pokutového území a jeho technická střela skončila na tyči Cordazovy brány!
    30.
     
    32
    Fiorentina teď má převahu! Borja Valero uvolnil na pravé straně Federica Chiesu, který poslal centr do šestnáctky. Není jasné, kdo měl na starost Nikolu Kaliniće, každopádně ten zůstal v pokutovém území úplně sám, ale nedokázal usměrnit míč pod břevno.
     
    33
    Po dlouhé době se osmělilo Crotone, ale průnik Aleksandara Toneva neskončil úspěchem. Fiorentina se opět zmocnila míče.
     
    34
    Gian Marco Ferrari zastavil nadějný protiútok Fiorentiny faulem ve středu pole.
     
    35
    Příležitost k přímému kopu budou mít domácí z levé strany.
     
    36
    Centr Aleksandra Toneva se vůbec nepovedl, zablokoval ho těsně za zdí Milan Badelj.
     
    36
    Fiorentina si nevěděla rady, jak kombinačně zakončit akci ve středu pole, proto to na sebe vzal Federico Chiesa a poslal ze 30 metrů pozdrav pro Alexe Cordaze.
     
    37
    Velký závar v pokutovém území přišel po centru Adriana Stoiana. Aleksandar Tonev však špatně zpracoval míč, a tak další snaha o ohrožení branky bylo velmi složité. Celá situace skončila útočným faulem.
     
    38
    Centr Milana Badelje ze středu hřiště nikoho nenašel, Alex Cordaz chytá míč.
     
    39
    Kombinaci na malém prostoru z pohledu Fiorentiny vyřešil Federico Chiesa, který přihrál na hranici pokutového území na Cristiana Tella. Odchovanec Barcelony se opřel do míče, ale potěšil jen hlídače na parkovišti stadionu Ezia Scidy.
     
    40
    Fiorentina měla šanci vstřelit konečně branku! V pokutovém území se dostal k míči po přihrávce Josipa Iličiče Nikola Kalinić, ale ten trefil jen Ferrariho. Nebýt stopera domácích, byla by tu změna skóre.
     
    40
    Alex Cordaz (FC Crotone) dostává žlutou kartu.
    Brankář domácích si neodpustil pár slov směrem k rozhodčímu.
     
    42
    Fiorentina dál tlačí a chce branku už v prvním poločase. Centr Cristiana Tella z levé strany jen tak tak odvrátil hlavou Gian Marco Ferrari. Následná střela Milana Badelje branku vysoko přestřelila.
     
    43
    Na hrací ploše zůstal ležet Gian Marco Ferrari, nakonec si vyžádal ošetření, ale vypadá to, že bude pokračovat ve hře.
     
    44
    Nikola Kalinić se po přihrávce Josipa Iličiče řítil sám na branku Alexe Cordaze, ale zastavil jej praporek asistenta rozhodčího. Ofsajd byl na světě.
     
    45
    Hlavní rozhodčí zápasu nastavuje jednu minutu v prvním poločase.
     
    45+1
    Hra se nám opět uklidnila a vypadá to, že se už nic zajímavého nestane.
     
    45+1
    Fiorentina překonala na levé straně obranu soupeře rychlým ťukesem, ale finální přihrávka na Josipa Iličiče nenašla svůj cíl.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas je u konce. Co k němu říct? V první půlhodině jsme viděli víceméně nudnou partii, která fanoušky na stadionu moc netěšila. Crotone mělo mezi 10. a 20. minutou úsek hry, kdy dominovalo, ale následně rezignovalo na jakoukoli útočnou aktivitu.
    Hosté se po špatné půlhodině chopili iniciativy a vytvořili si několik slušných šancí. Zejména hlavička Nikoly Kaliniće po centru Chiesy určitě měla skončit brankou. Domácí však drží mimo jiné opět skvělý Alex Cordaz.
    Uvidíme, co nám nabídne druhý poločas, který začne zhruba v 16:02.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    První akce Fiorentiny ve druhé půli skončila faulem Lorenza Crisetiga na Matiase Vecina.
     
    46
    Druhý poločas začal ve stejných sestavách jako první skončil.
     
    47
    Markus Rohdén se pokusil z 25 metrů ohrozit branku hostů a svojí prudkou ranou jen těsně minul bránu Cipriana Tătăruşana.
     
    48
    Hosté se pokoušeli vykombinovat soupeře uvnitř šestnáctky, ale přihrávka na Josipa Iličiče na levou stranu mířila do ofsajdu.
     
    49
    Obrovskou chybu třicet metrů před vlastní brankou udělal Andrea Barberis, jeho omyl se pokusil využít Cristian Tello, ale jeho střelu zablokoval včas Gian Marco Ferrari.
     
    50
    Po hrubce Davide Astoriho se řítil na branku Fiorentiny z pravé strany Diego Falcinelli, ale už poněkolikáté pálil nad.
     
    50
    Fiorentina se pokusila ohrozit branku Cordaze centrem z pravé strany. Federico Chiesa však nikoho v pokutovém území nenašel.
     
    51
    Tým FC Crotone bude střídat.
    Ze hřiště odejde Aleksandar Tonev. Na jeho místo přijde Marcello Trotta.
     
    52
    Crotone se pouštělo do útoku pravou stranou, ale Andrea Barberis při cestě do útoku přišlápl nohu Matiasi Vecinovi.
     
    53
    Hra je v prvních minutách druhého dějství neurovnaná, oba týmy často chybují v rozehrávce.
     
    54
    Matias Vecino měl po přihrávce Borjy Valera prostor a čas na to vystřelit, ale předkopl si míč, a tak obránce Federico Ceccherini měl dostatek času na to zablokovat uruguayského soupeře.
     
    55
    Fiorentina se dostávala zásluhou Nikoly Kaliniće do šance. Chorvat pronikl do šestnáctky, zasekl míč a nabídl jej Cristianu Tellovi na hranici pokutového území. Pětadvacetiletý borec však neumístil svoji střelu mezi tři tyče.
     
    56
    Diego Falcinelli se dostával do dobré šance po přihrávce Lorenza Crisetiga, ale pískal se ofsajd, a tak se Falcinelli bude muset vracet.
     
    57
    Další nepřesnost v rozehrávce, tentokrát se Davide Astori snažil najít na levé straně Cristiana Tella, ale jeho centr byl přetažený a skončil v autu.
     
    58
    Ojedinělý centr do pokutového území z pohledu Crotone poslal Djamel Mesbah. Jeho míč sice nikoho nenašel, ale následně se mohl z druhé vlny opřít do míče Marcello Trotta. Jeho střela však minula cíl o několik metrů.
     
    59
    Tým FC Crotone bude střídat.
    Ze hřiště odejde Federico Ceccherini. Na jeho místo přijde Noe Dussenne.
     
    60
    Crotone se dostávalo do protiútoku 4 proti 3, ale špatně ho vyřešil Diego Falcinelli, jenž potáhl míč sám místo toho, aby přihrál.
     
    61
    Gonzalo Rodriguez (ACF Fiorentina) dostává žlutou kartu.
    Kapitán hostů přerušil nadějný protiútok Diega Falcinelliho.
     
    62
    Velkou šanci neproměnil Diego Falcinelli! K němu se dostal míč po centru Adriana Stoiana, Falcinelli si dobře zpracoval míč, ale halfvolejem trefil tyč! Následně se k míči dostal Marcello Trotta, ale ten stál v ofsajdu.
     
    63
    Ciprian Tătăruşanu teď zastavil další protiútok domácích, do kterého se řítil opět Diego Falcinelli. Domácí chtěli pokutový kop, ale rozhodčí Pairetto zůstal v klidu.
     
    64
    Do nebezpečné situace se dostávala Fiorentina na levé straně – Cristian Tello poslal po zemi nebezpečný centr do pokutového území, ale obránci Crotone byli připraveni a nepustili míč na Josipa Iličiče.
     
    65
    Cristian Tello táhl levou stranou protiútok Fiorentiny, zbavil se obránce Aleandra Rosiho a postupoval sám na branku, ale jeho technickou střelu na zadní tyč přečetl brankář Alex Cordaz a připsal si další velmi důležitý zákrok.
     
    66
    Hosté zásluhou velmi aktivního Tella získali rohový kop.
     
    66
    Tým ACF Fiorentina bude střídat.
    Ze hřiště odejde Federico Chiesa. Na jeho místo přijde Riccardo Saponara.
     
    67
    Centr od rohového praporku posílal Borja Valero, ale jeho centr odhlavičkoval Gian Marco Ferrari.
     
    68
    Pokus fotbalistů Crotone končí kolem půlící čáry. Domácí opět nehýří aktivitou. Takovýto přístup by se nemusel vyplatit.
     
    69
    Územní tlak Fiorentiny skončil přihrávkou Cristiana Tella na Riccarda Saponaru. Nový hráč na hřišti se volejem opřel do míče, jež přeletěl všechno, co mu stálo v cestě.
     
    70
    Crotone zaútočilo levou stranou, kde zakombinovali Djamel Mesbah a Adrian Stoian. Celý akce však skončila útočným faulem domácího obránce.
     
    71
    Tým ACF Fiorentina bude střídat.
    Ze hřiště odejde Milan Badelj. Na jeho místo přijde Maximiliano Olivera.
     
    71
    Tým ACF Fiorentina bude střídat.
    Ze hřiště odejde Josip Iličič. Na jeho místo přijde Khouma Babacar.
     
    72
    Velká šance pro Crotone! Gólman Tătăruşanu vyrazil centr Aleandra Rosiho pouze k nohám Marcella Trotty, který z voleje napálil už bezmocně ležícího brankáře hostů.
    72.
     
    73
    Fiorentina se opět připomněla! Z levé strany nacetroval Riccardo Saponara a po voleji Nikoly Kaliniće předvedl zákrok zápasu Alex Cordaz! Neskutečný zákrok!
    73.
     
    74
    Hostující tým opět zaútočil po levé straně, když Riccardo Saponara uvolnil Davide Astoriho. Centr italského obránce však odvrátil Noe Dussenne.
     
    75
    Hranicí pokutového území se probíjel Milan Badelj, ale o míč přišel. Postaral se o to opět Belgičan Dussenne.
     
    76
    Do třetice neúspěšný centr do velkého vápna z levé strany. Tento tlak Fiorentiny je poněkud monotónní.
     
    76
    Riccardo Saponara se z hranice šestnáctky dostal k tvrdé střele, avšak tu zablokoval jeden z obránců domácího týmu.
     
    77
    Další centr Fiorentiny – tentokrát se o něj postaral Carlos Sanchez. Míč kolumbijského univerzála však lapil do košíku Alex Cordaz.
     
    78
    Riccardo Saponara pronikal středem hřiště do pokutového území, ale na Gian Marca Ferrariho si nepřišel.
     
    79
    Obrovskou chybu udělal Adrian Stoian. Rumunský záložník ztratil míč v souboji s Cristianem Tellem. Ten následně nabídl míč na pravé straně Khoumovi Babacarovi, ale jeho centr byl hodně nepřesný a byl odvrácen domácí obranou.
     
    80
    Fiorentina měla další příležitost! Khouma Babacar šikovně obloučkem přihrál do vápna na Nikolu Kaliniće, jenž poslal na párek Gian Marca Ferrariho, ale sám nedokázal umístit střelu levačkou mezi tři tyče.
     
    82
    Crotone bude mít po faulu na levé straně šanci k zahrávání přímého kopu.
     
    82
    Tým FC Crotone bude střídat.
    Ze hřiště odejde Andrea Barberis. Na jeho místo přijde Leonardo Capezzi.
     
    82
    Centr Adriana Stoiana příliš problémů hostující obraně neudělal.
     
    83
    Fioretina se opět pouštěla do tlaku na půli soupeře, ale ten byl ukončen šlapákem, kterým se provinil Davide Astori.
     
    85
    Všichni hráči Crotone už stojí pevně na vlastní polovině. Předposlední tým Serie A bude dnes rád za remízu.
     
    85
    Matias Vecino využil chvilky, kdy nebyl obsazený a poslal míč do pokutového území. Tam ho rybičkou hlavičkoval Nikola Kalinić, ale jeho pokus byl slabý a brankář Alex Cordaz ho chytil.
     
    86
    Centr z levé strany od Riccarda Saponary nevyužil Khouma Babacar. Jeho pokus mířil hodně vysoko nad branku.
     
    87
    Riccardo Saponara se dostal k míči ve středu hřiště po přihrávce Cristiana Tella a chtěl přihrávkou najít Khoumu Babacara v pokutovém území. Tato přihrávka však připomínala spíš střelu, a tak míč končí za brankovou čarou.
     
    89
    Markus Rohdén zastavil na levé útočné straně Fiorentiny Maximiliana Oliveru a ten bude jen vhazovat ze strany.
     
    90
    Fiorentina právě vstřelila branku!

    Skvělou kombinaci začal ve středu hřiště Cristian Tello, ten našel Riccarda Saponaru. Hráč, který přišel v průběhu zápasu našel nadýchaným míčem za obranu NIKOLU KALINIĆE a ten přehodil bezmocného Alexe Cordaze.
    90. Nikola KALINIĆ - 0:1
     
    90+1
    Rozhodčí ve druhé půli nastavuje čtyři minuty.
     
    90+2
    Riccardo Saponara je opravdu namlsaný, před chvíli prošel polovinu hřiště a pokusil se sám ohrozit Alexe Cordaze. Jeho šajtle však postrádala přesnost.
     
    90+3
    Fiorentina kontroluje i závěr zápasu, žádný tlak Crotone se nekoná.
     
    90+4
    Djamel Mesbah se pokusil ocentrovat dopředu na Diega Falcinelliho, ten však podle rozhodčího stál v ofsajdu.
     
    90+4
    Konec zápasu.
    Hostující Fiorentina nakonec zvládla zápas o povinné tři body

     
    Je tu konec utkání, které přineslo hodně šancí, ale jen jednu se povedlo proměnit. Ve druhém poločase opět začalo lépe Crotone, které si vytvořilo především zásluhou Diega Falcinelliho několik dobrých možností.
    Od šedesáté minuty však byl na hřišti pouze jeden tým, a to hostující Fiorentina. Fialky spálily několik vyložených příležitostí, aby rozhodly zápas v samotném závěru zásluhou geniality dvou hráčů – potvrdilo se, že angažování Riccarda Saponary byl pro svěřence Paula Sousy dobrý krok. Bývalý hráč Empoli dodal hře Fiorentiny rychlost i nápad. Nikola Kalinić zase potvrdil, že je střelcem zabijákem v hodině dvanácté. Bylo to podruhé za sebou, kdy rozhodl zápas v samotném závěru utkání. I v utkání s Cagliari totiž vstřelil gól na poslední chvíli (92.minuta).
    Za domácí si největší pochvalu zaslouží zcela bez diskuzí Alex Cordaz. Bez něj by Crotone dostalo minimálně tři branky, i proto byl veterán v domácí brance nejzklamanějším mužem celého zápasu.

    Fiorentina si tedy připsala tři body do tabulky, ale pomalá hra a málo nápadů v útoku přidělaly Paulu Sousovi vrásky na čele. Teď bude mít portugalský trenér k dispozici reprezentační přestávku, během které bude mít čas na to, aby jeho tým změnil projev své hry, protože takto se o evropské poháry nehraje.

    To je pro dnešek vše, užijte si poslední hodiny víkendu a třeba ten příští se budu opět těšit na viděnou! (16:58:50)

    Stanislav Mohorita

    Branky: 90. N. Kalinić (Saponara)

    Karty:   40. Cordaz (COE) – 61. Gonzalo Rodríguez (FIO)


    Držení míče: 34 % : 66 %.
    Střely na branku: 2:11. Střely mimo: 7:10. Rohy: 2:1. Ofsajdy: 7:4. Fauly: 10:19.
    FC Crotone: Cordaz (C) – Rosi, Ceccherini (59. Dussenne), Ferrari, Mesbah – Rohdén, Barberis (82. Capezzi), Crisetig, Stoian – Tonev (51. Trotta), Falcinelli.
    Náhradníci: Festa, Viscovo – Nalini, Kotnik, Dussenne, Acosty, Capezzi, Trotta, Sampirisi, Suljić, Martella, Tochukwu Nwankwo.

    ACF Fiorentina: Tătăruşanu – C. Sánchez, Gonzalo Rodríguez (C), Astori – Tello, Vecino, Badelj (71. Olivera), Valero – Iličić (71. Babacar), Chiesa (66. Saponara) – N. Kalinić.
    Náhradníci: Sportiello, Satalino – De Maio, Cristóforo, Maistro, Hagi, Babacar, Milić, Olivera, Salcedo, Saponara.

    Rozhodčí: Pairetto – Costanzo, Mondin
    thejrc.org