Winnipeg – Minnesota 5:4 (kon.) | Chicago – Colorado 6:3 (kon.) | Philadelphia – Carolina 4:3 (po pr.)
Montreal – Ottawa 4:1 (kon.) | Calgary – Los Angeles 5:2 (kon.)
po prodl.
Philadelphia Flyers
4:3 (1:0, 1:2, 1:1 - 1:0)
Carolina Hurricanes
Pondělí 20.03.2017, 00:30 • Wells Fargo Center, Philadelphia • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    60:38 Brayden SCHENN - 4:3
     
    60:38
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Je rozhodnuto! Sean Couturier sjel před branku z pravého křídla a Ward jeho pokus vyrazil před sebe, kam si z druhé vlny sjel rozhodující střelec BRAYDEN SCHENN, jenž trefil přesně místo u pravé tyče. Asistence: Sean Couturier a Ivan Provorov.
    59:18 Travis KONECNY - 3:3
     
    59:18
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Domácí vyrovnávají a drama nekončí! Velmi smolný gól zaznamenali hráči Hurricanes. Ivan Provorov vyslal od modré čáry dělovku, která skončila za brankou Caroliny. Právě zde byl TRAVIS KONECNY, který chtěl vrátit puk před branku, ale trefil pouze brusli Pesceho, od kterého se kotouč odrazil do brusle Warda do branky. Asistence: Ivan Provorov.
     
    57:15
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes (Sebastian Aho – 2 min.).
     
    57:15
    Gostisbehere doslova proletěl střední třetinou a v mezikruží našel čepel Girouxe na pravém kruhu. Ten mířil do levého růžku a Ward si připisuje důležitý zákrok ramenem.
     
    55:40
    Mason vší silou udržel naděje domácích. Mezi kruhy dostal přihrávku docela volný Dahlbeck, ale jeho střelu zachytil Mason horní částí lapačky!
    51:49 Jordan STAAL - 2:3
     
    51:49
    Carolina právě vstřelila branku!
    Už to vypadalo, že se přesilovková formace nedostane ke střele. To ale změnil Sebastian Aho svou dělovkou od modré čáry, kterou Mason vyrazil pouze před sebe. Ve zmatcích se dostal ke kotouči Elias Lindholm, jenž posunul puk mezi kruhy na JORDANA STAALA. Ten trefuje místo u vzdálenější tyče a Philadelphia Flyers tak z dvoubrankového náskoku prohrává o jeden gól. Asistence: Elias Lindholm a Sebastian Aho.
     
    50:27
    Vyloučení v týmu Philadelphia Flyers (Sean Couturier – 2 min., sekání).
     
    46:22
    Del Zotto se pokusil navrátit vedení po střele z vrchu levého kruhu. Jeho střelu vyrazil Ward před sebe a před brankou se snažil z bezprostřední blízkosti dorážet Weise.
     
    42:30
    Trojice domácích hráčů nedokázala dorazit kotouč, který Ward vyrazil před sebe. Hosté vyhazují.
     
    42:20
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes (Sebastian Aho – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    40:58
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes (Phillip Di Giuseppe – 2 min., držení protihráče).
    38:56 Elias LINDHOLM - 2:2
     
    38:56
    Carolina právě vstřelila branku!
    Je vyrovnáno! V pravém rohu se dostal pod tlak střelec první branky zápasu Provorov a Phil Di Giuseppe za pomoci Victora Raska přihrál mezi kruhy na ELIASE LINDHOLMA. Ten měl trošku prostoru a střelou z první prostřeluje domácího Masona. Asistence: Phil Di Giuseppe a Victor Rask.
    32:37 Jeff SKINNER - 2:1
     
    32:37
    Carolina právě vstřelila branku!
    Hurricanes vstřelují kontaktní branku! Tohle vždycky vyjde. Noah Hanifin se na levé straně modré čáry napřáhl ke tvrdé dělovce a pravděpodobně cíleně mířil vedle levé tyče. Za brankou se kotouč odrazil přesně k pravé tyči na volného JEFFA SKINNERA, který měl před sebou pravou část odkryté branky. Mason se snažil ještě na střelu dosáhnout, ale přece jen byl dorážku krátký. Asistence: Noah Hanifin a Teuvo Teräväinen.
    31:03 Dale WEISE - 2:0
     
    31:03
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Domácí zužitkovali tlak do branky! Travis Konecny předvedl perfektní krytí kotouče svým tělem a ze středu útočného pásma si sjel až na spodní část pravého kruhu, odkud se pokoušel nahodit puk do branky. Ten zastavil Ward pravým betonem a vyrazil jej pouze dva metry před sebe, kde se snažil dorážet sražený Valtteri Filppula, skrz kterého se dostal kotouč za něj, kde byl připravený DALE WEISE, který navyšuje stav utkání! Ward naprosto nevěděl kde je kotouč a koukal naprosto jinam. Asistence: Valtteri Filppula a Travis Konecny.
     
    27:11
    Vyloučení v týmu Philadelphia Flyers (Matt Read – 2 min., nedovolené bránění). Read může být rád, že nedostal naloženo potom, co loktem do masky položil Warda v brankovišti.
    19:03 Ivan PROVOROV - 1:0
     
    19:03
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Tak přece jen jsme se dočkali úvodní branky v první třetině! Sean Couturier z pravé strany přihrál na modrou Andrewu MacDonaldovi, který na vrchu levého kruhu našel IVANA PROVOROVA. Ten udělal pár kroků do středu levého kruhu a tvrdou střelou překonává Warda střelou pod horní tyč k levému růžku. Asistence: Andrew MacDonald a Sean Couturier
     
    00:27
    Staal našel před brankou naprosto osamoceného Aha, který bekhendem trefuje pouze levý beton Masona!
     
    00:10
    Po chybě v komunikací Hurricanes v obranném pásmu se dostal sám před branku Couturier, který na dvakrát nedokázal prostřelit Warda!

    Lukáš Ureš

    Branky a nahrávky: 20. Provorov (MacDonald, Couturier), 32. Weise (Filppula, Konecny), 60. Konecny (Provorov), 61. B. Schenn (Couturier, Provorov) – 33. Skinner (Hanifin, Teräväinen), 39. E. Lindholm (Di Giuseppe, V. Rask), 52. J. Staal (E. Lindholm, Aho)


    Philadelphia Flyers: S. Mason (Neuvirth) – MacDonald, Provorov, Gostisbehere, N. Schultz, Gudas, Del Zotto – Simmonds, Giroux, Weal – Voráček, Filppula, Konecny – Weise, Couturier, B. Schenn – Read, Bellemare, VandeVelde.
    Carolina Hurricanes: C. Ward (Läck) – Faulk, Slavin, Pesce, Hanifin, R. Murphy, Dahlbeck – Teräväinen, J. Staal, Aho – E. Lindholm, V. Rask, B. McGinn – Stempniak, D. Ryan, Skinner – Di Giuseppe, P. Brown, Nordström.
    thejrc.org