Winnipeg – Minnesota 5:4 (kon.) | Chicago – Colorado 6:3 (kon.) | Philadelphia – Carolina 4:3 (po pr.)
Montreal – Ottawa 4:1 (kon.) | Calgary – Los Angeles 5:2 (kon.)
konec
Chicago Blackhawks
6:3 (1:2, 0:1, 5:0)
Colorado Avalanche
Pondělí 20.03.2017, 00:10 • United Center, Chicago (kapacita 22428 míst) • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě pro tuto chvíli vše, přeji vám krásný vstup do nového týdne a u dalších online přenosů se s vámi loučím na počtenou! (03:09:34)
     
    Československá stopa v dnešním zápase:

    Richard PÁNIK (CHI) – 1+0, 2 střely, účast na ledě +3, čas na ledě 15:34
    Michal KEMPNÝ (CHI) – 0+0, 1 střela, účast na ledě -1, čas na ledě 10:25
    Tomáš JURČO (CHI) – 0+0, 2 střely, účast na ledě 0, čas na ledě 16:14
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Jonathan TOEWS (CHI) – 2+0, 3 střely, účast na ledě +3, čas na ledě 20:40
    2. Artěmij PANARIN (CHI) – 1+1, 7 střel, účast na ledě +1, čas na ledě 20:07, vítězný gól
    3. Michail GRIGORENKO (COL) – 2+0, 2 střely, účast na ledě +1, čas na ledě 11:47
    "Fantastický návrat," hodnotil po zápase hlavní trenér domácích Joel Quenneville. Nelze nic víc, než souhlasit.

     
    Statistiky dnešního zápasu:

    Střely na branku: 34:25
    Vyhraná vhazování: 29:30
    Hity: 21:30
    Zblokované střely: 16:15
    Trestné minuty: 0:2
    Přesilové hry: 0/1-0/0

    Nejvíce střel: Artěmij Panarin 7 – Tyson Barrie a Mikko Rantanen 4
    Největší čas na ledě: Trevor van Riemsdyk 25:41 – Tyson Barrie 24:11

    Branky a nahrávky: 5. P. Kane (Panarin, Schmaltz), 51. Toews (Hayden, Keith), 51. Pánik (Hayden, Seabrook), 51. Panarin (Schmaltz, P. Kane), 54. Toews (Hjalmarsson, T. van Riemsdyk), 60. Krüger (Kero) – 9. Grigorenko, 16. Grigorenko (Barrie, Ťutin), 37. Andrighetto (Barberio, Rantanen). Diváci: 22070. Rozhodčí: St. Laurent, L'Ecuyer – Grandt, Devorski.
    Chicago vítězí popáté v řadě!

     
    Pro Chicago byla výhra v domácím utkání proti beznadějně poslednímu Coloradu povinnost. Domácí ale dlouho působili nezáživným dojmem a vypadalo to, že se zrodí velké překvapení, Avalanche už už sahali po vítězství, když ve třetí třetině přišel uragán v podobě pěti branek Blackhawks.

    Přitom to od začátku vypadalo s domácími slibně. Skóre utkání otevřel už v 5. minutě po úspěšně provedeném přečíslení Patrick Kane. Ještě do konce úvodní třetiny však dvakrát skóroval hostující Michail Grigorenko, který tak překlopil stav zápasu na stranu Colorada.

    Ve druhé třetině Chicago marně hledalo recept na tuhou defenzivu Avs, domácí si nevytvořili žádnou nebezpečnou situaci a na druhé straně se opět trestalo. V 37. minutě úspěšně tečoval Barberiovu střelu Sven Andrighetto.

    Avalanche tak po druhé třetině vedli 3:1 a měli nakročeno k senzační výhře na ledě lídra Západní konference. Ani během první poloviny třetího dějství se Blackhawks nedařilo. V 51. minutě ovšem přišel jeden z největších obratů této sezony.

    Během pouhých 34 vteřin domácí překlopili skóre ze stavu 1:3 na 4:3. Nejdříve se prosadil kapitán Jonathan Toews, ačkoliv jeho branku museli uznat rozhodčí až po výzvě hostujícího trenéra. Následovaly další trefy v podání Richarda Pánika a Artěmije Panarina.

    O pár minut později pak stvrdil vedení Chicaga druhou trefou v zápase Jonathan Toews. Hosté se ještě v samotném závěru snažili o zázračné vyrovnání, dvě vteřiny před sirénou ale přidal ještě šestou branku domácích Marcus Krüger.

    Chicago tak po drtivé třetí třetině, kterou domácí ovládli 5:0, obrátilo zápas proti Coloradu a po vítězství 6:3 si upevnilo pozici na čele Západní konference.
     
    Konec zápasu.
    59:58 Marcus KRÜGER - 6:3
     
    59:58
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Domácí přidávají ještě jednu branku! Duchene v souboji s Tannerem Kerem přišel o kotouč a MARCUS KRÜGER střelou z vlastního obranného pásma trefil přesně prázdnou branku na druhé straně kluziště! Asistence: Tanner Kero.
     
    59:50
    Scott Darling zastavil i zřejmě poslední snahu hostů o kontaktní branku, Gabriel Landeskog neprotlačil kotouč za jeho beton.
     
    59:32
    Avalanche to ještě zkouší, jejich snaha ale nikam nevede. Scott Darling nyní pomýšlel i na střelu přes celé kluziště, nakonec si zakončení odpustil.
     
    59:00
    Panarin s Kanem mohli přidat gól do prázdné branky, finální přihrávka ale neprošla.
     
    58:37
    Colorado se nemůže dostat do jakéhokoliv tlaku v útočné třetině, domácí nyní poslali puk na zakázané uvolnění.
     
    57:56
    Jeremy Smith zamířil na střídačku, Avalanche zkoušejí štěstí v šesti hráčích v poli. Richard Pánik následně mohl vítězství Chicaga definitivně stvrdit, prázdnou branku ovšem netrefil!
     
    57:27
    Mikko Rantanen ještě předvedl pohlednou individuální akci, kterou zastavil Darlingův beton.
     
    56:55
    Scott Darling si nyní vyjel daleko z branky, aby zachytil letící kotouč. Vhazovat se bude v obranném pásmu Blackhawks.
    Na sociálních sítích se mocně probírá neúspěšná trenérská výzva Jareda Bednara. Rozhodčí totiž neposoudili tuto (na obrázku dobře viditelnou) situaci jako ofsajd.

     
    56:29
    Jeremy Smith v klidu sráží slabé nahození Marcuse Krügera od levého hrazení.

    Adam Lacek

    Branky a nahrávky: 5. P. Kane (Panarin, Schmaltz), 51. Toews (Hayden, Keith), 51. Pánik (Hayden, Seabrook), 51. Panarin (Schmaltz, P. Kane), 54. Toews (Hjalmarsson, T. van Riemsdyk), 60. Krüger (Kero) – 9. Grigorenko, 16. Grigorenko (Barrie, Ťutin), 37. Andrighetto (Barberio, Rantanen)


    Chicago Blackhawks: Darling (Crawford) – Keith (A), Hjalmarsson, Kempný, Seabrook (A), B. Campbell, T. van Riemsdyk – Hayden, Toews (C), Pánik – Panarin, Schmaltz, P. Kane – Hartman, Krüger, Jurčo – Kero, Desjardins, Tootoo.
    Colorado Avalanche: J. Smith (Pickard) – E. Johnson, Barberio, Beauchemin (A), Barrie, A. Lindholm, Ťutin – Landeskog (C), Duchene (A), R. Bourque – Andrighetto, MacKinnon (A), Rantanen – Grigorenko, Söderberg, Comeau – Colborne, Compher, Nieto.

    Rozhodčí: St. Laurent, L'Ecuyer – Grandt, Devorski

    Diváci: 22070
    thejrc.org