Winnipeg – Minnesota 5:4 (kon.) | Chicago – Colorado 6:3 (kon.) | Philadelphia – Carolina 4:3 (po pr.)
Montreal – Ottawa 4:1 (kon.) | Calgary – Los Angeles 5:2 (kon.)
konec
Chicago Blackhawks
6:3 (1:2, 0:1, 5:0)
Colorado Avalanche
Pondělí 20.03.2017, 00:10 • United Center, Chicago (kapacita 22428 míst) • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:58 Marcus KRÜGER - 6:3
     
    59:58
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Domácí přidávají ještě jednu branku! Duchene v souboji s Tannerem Kerem přišel o kotouč a MARCUS KRÜGER střelou z vlastního obranného pásma trefil přesně prázdnou branku na druhé straně kluziště! Asistence: Tanner Kero.
     
    57:56
    Jeremy Smith zamířil na střídačku, Avalanche zkoušejí štěstí v šesti hráčích v poli. Richard Pánik následně mohl vítězství Chicaga definitivně stvrdit, prázdnou branku ovšem netrefil!
    53:19 Jonathan TOEWS - 5:3
     
    53:19
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Hosté absolutně odpadli, naopak Blackhawks přidávají další branku! Z ničeho nic domácí chodí do jednoho brejku za druhým. Niklas Hjalmarsson nyní poslal své spoluhráče do přečíslení dvou na jednoho, které zakončil JONATHAN TOEWS přesnou střelou k přední tyči! Asistence: Niklas Hjalmarsson a Trevor van Riemsdyk.
     
    51:14
    Další velká šance Panarina! Ruský šikula se nyní uvolnil až před branku, tváří v tvář Smithovi už tentokrát neuspěl!
    50:51 Artěmij PANARIN - 4:3
     
    50:51
    Chicago právě vstřelilo branku!
    A dílo je dokonáno! Přesně 34 vteřin stačilo Blackhawks na obrat z 1:3 na 4:3! Do vedení posílá domácí hráče ARTĚMIJ PANARIN, který přečíslení tří na dva vzal na sebe a parádní střelou pod horní tyč poslal svůj tým do vedení! Asistence: Nick Schmaltz a Patrick Kane.
    50:34 Richard PÁNIK - 3:3
     
    50:34
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Je to tady, Blackhawks vyrovnání netrvalo příliš dlouho, konkrétně jen 17 vteřin! Po vyhraném vhazování vystřelil z pravého kruhu Brent Seabrook a odražený puk poslal za Smithova záda RICHARD PÁNIK! Asistence: John Hayden a Brent Seabrook.
     
    50:17
    Branka po přezkoumání platí, ačkoliv se kouč hostů hodně zlobí.
     
    50:17
    Hostující trenér Jared Bednar si ještě bere trenérskou výzvu kvůli domnělému ofsajdovému postavení domácích hráčů.
    50:17 Jonathan TOEWS - 2:3
     
    50:17
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Konečně se domácí dočkali snížení! Po dalším velkém tlaku nahodil puk před branku, kde pobývalo hned několik hráčů, Duncan Keith a JONATHAN TOEWS úspěšně tečoval! Asistence: John Hayden a Duncan Keith.
     
    49:48
    Toews poslal do samostatného úniku Richarda Pánika, který proti Smithovi neuspěl!
     
    46:26
    Se štěstím se nyní Mikko Rantanen dostal do samostatného úniku, který zakončil blafákem do bekhendu, střela se však nevešla mezi tři tyče!
     
    38:25
    Po chybě v hostující obraně se do přečíslení dvou na jednoho dostal Toews s Panarinem, druhému jmenovanému ale v rozhodující fázi přeskočil puk hokejku.
    36:24 Sven ANDRIGHETTO - 1:3
     
    36:24
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Obrovské překvapení pokračuje! Erik Johnson předvedl výbornou práci v útočné fázi, Rantanen následně nabil Marku Barberiovi, jehož střílenou přihrávku úspěšně tečoval SVEN ANDRIGHETTO! Asistence: Mark Barberio a Mikko Rantanen.
     
    34:57
    Další velká příležitost Colorada! Michal Kempný v rohu kluziště zlomil hokejku a nabídl tak obrovskou šanci Joeu Colbornovi, který však poslal kotouč jen do lapačky Scotta Darlinga!
     
    33:31
    Blackhawks se dostali k vážnějšímu ohrožení branky. Patrick Kane dostal přihrávku před branku, trefil ovšem jen boční síť Smithovy branky!
     
    32:50
    Obrovská šance hostů! Po pěkné kombinaci se k blafáku dostal Mikko Rantanen, natažený Darlingův beton ale nedokázal překonat! Fantastický zákrok domácího brankáře, který nyní podržel své spoluhráče.
    15:36 Michail GRIGORENKO - 1:2
     
    15:36
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Hosté jdou překvapivě do vedení! MICHAIL GRIGORENKO si ve středním pásmu zpracoval kotouč po dlouhém obloučku od Tysona Barrieho, lehce obešel obránce Seabrooka a svižnou střelou podruhé v utkání prostřelil Darlinga! Asistence: Tyson Barrie a Fjodor Ťutin.
     
    10:55
    Patrick Kane fantastickou přihrávkou našel v ideální pozici Artěmije Panarina, který však neodkázal Smithe prostřelit!
     
    10:34
    Chicago si jako první v dnešním zápase zahraje přesilovou hru. Za držení protihráče je vyloučen Joe Colborne.
    08:14 Michail GRIGORENKO - 1:1
     
    08:14
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Avalanche srovnávají krok! Scott Darling si neporadil ideálně se střelou Carla Söderberga od levého mantinelu a u dorážky byl nejpohotovější MICHAIL GRIGORENKO, který bekhendem poslal puk přímo k tyči! Bez asistence.
    04:33 Patrick KANE - 1:0
     
    04:33
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Domácí se ujímají vedení! Nick Schmaltz v obranném pásmu přehrál hned tři protihráče a rychlou přihrávkou vyslal do přečíslení dvou na jednoho Artěmij Panarin – Patrick Kane. Úderná dvojka si s brejkem bez problémů poradila a PATRICK KANE otevírá skóre utkání! Asistence: Artěmij Panarin a Nick Schmaltz.
     
    02:08
    Ryan Hartman se dostal s pukem více na střed a z prostoru mezi kruhy vyslal projektil, který zastavila tyč Smithovy branky!

    Adam Lacek

    Branky a nahrávky: 5. P. Kane (Panarin, Schmaltz), 51. Toews (Hayden, Keith), 51. Pánik (Hayden, Seabrook), 51. Panarin (Schmaltz, P. Kane), 54. Toews (Hjalmarsson, T. van Riemsdyk), 60. Krüger (Kero) – 9. Grigorenko, 16. Grigorenko (Barrie, Ťutin), 37. Andrighetto (Barberio, Rantanen)


    Chicago Blackhawks: Darling (Crawford) – Keith (A), Hjalmarsson, Kempný, Seabrook (A), B. Campbell, T. van Riemsdyk – Hayden, Toews (C), Pánik – Panarin, Schmaltz, P. Kane – Hartman, Krüger, Jurčo – Kero, Desjardins, Tootoo.
    Colorado Avalanche: J. Smith (Pickard) – E. Johnson, Barberio, Beauchemin (A), Barrie, A. Lindholm, Ťutin – Landeskog (C), Duchene (A), R. Bourque – Andrighetto, MacKinnon (A), Rantanen – Grigorenko, Söderberg, Comeau – Colborne, Compher, Nieto.

    Rozhodčí: St. Laurent, L'Ecuyer – Grandt, Devorski

    Diváci: 22070
    thejrc.org