Winnipeg – Minnesota 5:4 (kon.) | Chicago – Colorado 6:3 (kon.) | Philadelphia – Carolina 4:3 (po pr.)
Montreal – Ottawa 4:1 (kon.) | Calgary – Los Angeles 5:2 (kon.)
konec
Banes Motor České Budějovice
4:1 (1:0, 1:1, 2:0) Stav série: 4:1
HC Slavia Praha
Pondělí 20.03.2017, 17:30 • Budvar aréna (kapacita: 6 421) • Play-off Chance ligy • Semifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:46
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Martin Mazanec – 2 min., vysoká hůl).
     
    59:46
    Tak tohle byla krásná třešnička za celou sérií! Domácí zřejmě právě kvůli tomuto účelu nominovali dnes do sestavy bitkaře Martina Mazance, jehož v posledních sekundách vyzval k pěstnímu souboji známý provokatér Martin Bača. Oba soupeři si to rozdali pěkně na férovku ve středovém kruhu a sudí je velice sympaticky nechali se mlátit. Nakonec z toho až taková sláva nebyla. Jednalo se spíše o přetahovanou, na jejímž konci Bača spíše tak zalehl Mazance.
     
    58:40
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Motor České Budějovice je v baráži! Slávisté odvolali brankáře a zkoušeli hrát v šesti mužích, jenže jim to moc dlouho nevydrželo Produktivní duo hráčů domácího týmu se dostalo do přečíslení a Chovan s MILOSLAVEM ČERMÁKEM už si mohli jen vybrat, kdo z nich uklidí puk do prázdné klece. Asistence: Michal Chovan a Žiga Pavlin.
     
    54:30
    A Motor mohl skórovat počtvrté. Miloslav Čermák přejel modrou čáru a důrazně z jízdy vypálil. Puk se odrazil od zadního mantinelu znovu před branku a domácí útočník se jej ještě snažil usměrnit do klece. Polívka si ale situaci pohlídal.
     
    47:11
    Potrestaným mužem je zkušený centr Tomáš Vak, jenž oslabí svůj tým dvouminutovým trestem za vysokou hůl.
     
    42:48
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Čtvrtý útok Motoru se dnes hodně vyplácí. Zatímco pozornost soupeře se věnuje především první lajně, českobudějovická "checking line" udeřila už podruhé! Babka dojížděl kotouč na zadním mantinelu a srazil se s obráncem Slavie. Oba hráči spadli a bojovník Babka dokázal v pravou chvíli postrčit puk šikovně na VLADIMÍRA ŠKODU (1), který se ocitl před brankovištěm. Zkušený kanonýr zametl puk do horní poloviny branky a Budvar aréna se otřásá v základech. Asistence: Jakub Babka (1).
     
    33:46
    Čtvrtá formace domácího celku měla velkou šanci! Ondřej Šulek byl za brankou a překvapivou přihrávku adresoval přímo před ni na hůl Vladimíra Škody. Ten okamžitě pálil, ale přímo do betonu Patrika Polívky.
     
    30:52
    Slavia právě vstřelila branku!
    Sešívaní se velice rychle dostávají zpět do utkání! V signalizované výhodě to vypadalo, že Motor trochu přestal hrát. Kotouč doputoval od faulovaného Pohla až do mezikruží, kde jej bleskově za Kváčova záda střelou nad ledem dostal VÁCLAV JANKOVSKÝ (1). Asistence: Jan Pohl (2) a Petr Beránek (1).
     
    30:04
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Z další akce už domácí skórují a mají již pohodlnější dvoubrankový náskok! Obránce Mucha dostal od Škody puk do tandemu, napoprvé ho za sebou pozapomněl, druhá jeho střela na Polívku už ale byla dobrá. Brankář Slavie stihl puk jen vyrazit vedle sebe, a tam už měl číhající JAKUB BABKA (1) snadnou práci s uklizením kotouče do odkryté klece. Asistence: Ján Mucha (2) a Vladimír Škoda (1).
     
    24:00
    Vyloučení na straně hostujícího týmu. Martin Kadlec půjde odpykat menší trest za vysokou hůl.
     
    19:46
    To snad není možné, co teď neproměnil Rok Pajič! Slovinský forvard jel sám na Polívku, kterého si ideálně položil, a když už mu zbývalo jen zvednou puk do odkryté části branky, zkrátka se netrefil mezi tři tyče.
     
    13:58
    Ondřej Šulek oslabí domácí mužstvo. Dostává dvouminutový trest za vražení na hrazení.
     
    09:22
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Bleskově využitá přesilová hra domácího celku! Pajič vyhrál čistě buly za sebe na obránce Fillmana, který si vybruslil na modré čáře na osu a vypálil na Polívku. ROK PAJIČ (3) se mezitím přesunul před branku, sebral si odražený kotouč a uklidil ho do odkryté branky. Asistence: Mitchell Fillman (5).
     
    09:16
    Slávista Martin Šagát dostává dvě minuty za faul kolenem.
     
    07:01
    Další tutovka Českých Budějovic! Filip Novák hezky pálil od modré čáry a jeho polovysokou střelu šikovně tečoval Miloslav Čermák. Polívka neměl šanci na změnu směru puku reagovat, ale kotouč šel na štěstí pro hosty těsně vedle tyče!
     
    05:50
    První přesilovou hru bude mít Motor. Martin Kadlec podrazil protihráče a míří na trestnou lavici.
     
    02:45
    Obrovská šance Motoru! Domácí se dostali do přečíslení a Roka Pajič našel skvělým pasem na pravém kruhu připraveného Michala Chovana. Šikovný hráč Českých Budějovic pohotově vypálil, ale výborně se proti němu přesunul Polívka, který stylem á la Hašek úspěšně zakročil.

    Matěj Mayer

    Branky a nahrávky: 10. Pajič (Fillman), 31. Babka (Mucha, Škoda), 43. Škoda (Babka), 59. Čermák (Chovan, Pavlin) – 31. Jankovský (Pohl, P. Beránek)


    Banes Motor České Budějovice: Kváča (Gába) – Fillman, F. Novák (C), Pavlin, Pýcha, Vráblík, Mucha, Mazanec – Chovan, Pajič, Čermák (A) – Dostálek, Vlček, Heřman – Hřebejk, Vak (A), Rob – Šulek, Škoda, Babka.
    HC Slavia Praha: Polívka (Frodl) – J. Novák (C), Pohl, Knot, Kolařík (A), Růžička, Holý, Bača – Beránek, Šafránek (A), Jankovský – Rys, Šagát, Kadlec – Šmerha, Kubica, Krliš – Půhoný, Andrlík, Müller.

    Rozhodčí: Wagner, Würtherle – Hejl, Podrazil

    Diváci: 6 421 (vyprodáno)
    Motor ČB 4 1 Slavia
    #1 Pondělí 13.03.2017 • 17:30
    Motor ČB - Slavia 3:1
    #2 Úterý 14.03.2017 • 17:30
    Motor ČB - Slavia 2:3
    #3 Pátek 17.03.2017 • 18:00
    Slavia - Motor ČB 1:2
    #4 Sobota 18.03.2017 • 17:30
    Slavia - Motor ČB 0:4
    #5 Pondělí 20.03.2017 • 17:30
    Motor ČB - Slavia 4:1
    thejrc.org