Toronto – Boston 4:2 (kon.) | Detroit – Buffalo 1:2 (kon.) | Nashville – Arizona 3:1 (kon.)
Dallas – San Jose 1:0 (kon.) | Edmonton – Los Angeles 2:0 (kon.)
konec
Edmonton Oilers
2:0 (2:0, 0:0, 0:0)
Los Angeles Kings
Úterý 21.03.2017, 02:00 • Rogers Place, Edmonton • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    57:37
    Jonathan Quick odjel na střídačku a pustil do hry šestého útočícího hráče v dresu Los Angeles!
     
    57:06
    Vyloučení v týmu Edmonton Oilers (Zack Kassian – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    44:41
    Nurse zablokoval Martinezovu střelu od modré, což odstartovalo rychlý brejk Oilers. Maroon měl po své levé ruce Draisaitla, místo přihrávky přes obráncovu hokejku ale raději sám střílel, s čímž Quick počítal.
     
    41:19
    Vyloučení v týmu Los Angeles Kings (Paul LaDue – 2 min., hákování).
     
    37:23
    Eric Gryba u vlastní branky nešikovně namazal přímo na hůl Adriana Kempeho, kterému zabránil vystřelit jen za pomoci evidentního držení. Kings si zahrají první přesilovku!
     
    28:23
    Vyloučení v týmu Los Angeles Kings (Brayden McNabb – 2 min., krosček).
     
    27:51
    Brown zastavil svůj pohyb v rohu útočné třetiny a nabil pod sebe Muzzinovi, jehož nebezpečnou střelu Talbot vyrazil do nikým nekrytého prostoru u levé tyče. U ní se k dorážce do prázdné brány tlačil Kopitar, ale toho nenápadným postrčením ubránil navrátivší se Lucic.
     
    20:54
    A máme tady druhé kolo! Jarome Iginla s Patrickem Maroonem tentokrát shodili rukavice a pustili se do regulérní šarvátky! Ta trvala několik desítek vteřin a nakonec skončila remízou. Oba muži se tedy velmi rychle vrací na trestnou lavici, kde stráví dalších pět minut.
     
    18:44
    Po odpískání ještě vznikla menší potyčka, při které byli v hlavní roli Iginla a Maroon. Oba hráči dostávají menší trest za hrubost a pokračovat se bude ve čtyřech na obou stranách.
     
    18:44
    A další vzrušení před Quickem! Až do jeho brankoviště se parádně prokličkoval Leon Draisaitl, jenž se dostal před Doughtyho, ale forhendovým blafákem neprotlačil puk přes skálopevný pravý beton ležícího gólmana!
    12:47 Milan LUCIC - 2:0
     
    12:47
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Oilers rychle využívají přesilovou hru a kazí hostujícím fanouškům sen o účasti v play-off! Forbert zablokoval střelu McDavida, ovšem vyhodit nedokázal. McDavid se po přihrávce od Draisaitla znovu dostal k puku a z pravého kruhu jej nahodil do brankoviště, kde se ujal důraz MILANA LUCICE, jenž protlačil kotouč až do sítě. Asistence: Connor McDavid, Leon Draisaitl.
     
    12:30
    Vyloučení v týmu Los Angeles Kings (Jake Muzzin – 2 min., nedovolené bránění).
    01:04 Patrick MAROON - 1:0
     
    01:04
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Tak to je vskutku vyvedený start utkání v podání Oilers! Carter ztratil puk ve středním pásmu, z čehož okamžitě resultoval útok Draisaitla a střela McDavida, kterou Quick vyrazil do velké výšky k přijíždějícímu PATRICKU MAROONOVI a ten baseballovým způsobem dorazil kotouč do sítě. Asistence: Connor McDavid, Leon Draisaitl.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 2. Maroon (McDavid, Draisaitl), 13. Lucic (McDavid, Draisaitl)


    Edmonton Oilers: Talbot (Brossoit) – A. Larsson, Klefbom, Russell, Sekera, Gryba, Nurse – Draisaitl, McDavid (C), Maroon – Eberle, Nugent-Hopkins (A), Lucic (A) – Kassian, Desharnais, B. Pouliot – Caggiula, Letestu, Hendricks.
    Los Angeles Kings: Quick (Bishop) – Doughty (A), Forbort, LaDue, Muzzin, Martinez, McNabb – Iginla, Kopitar (C), D. Brown – Toffoli, J. Carter (A), Pearson – Gáborík, Lewis, Kempe – Nolan, Dowd, Clifford.

    Rozhodčí: Lee, McCauley – Murchison, Rody

    Diváci: 18 347
    thejrc.org