Toronto – Boston 4:2 (kon.) | Detroit – Buffalo 1:2 (kon.) | Nashville – Arizona 3:1 (kon.)
Dallas – San Jose 1:0 (kon.) | Edmonton – Los Angeles 2:0 (kon.)
konec
Mountfield HK
7:4 (3:0, 2:2, 2:2) Stav série: 4:1
HC VERVA Litvínov
Úterý 21.03.2017, 17:20 • FORTUNA aréna, Hradec Králové • Generali play off Tipsport extraligy • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dnešní zápas končí a s ním je o konce i tato čtvrtfinálová série! V pátém vzájemném zápase dokázal v klání bohatém na góly zvítězit domácí Mountfield poměrem 7:4, čímž získal rozhodující čtvrtý bod a je v semifinále play off! Po brněnské Kometě se tak Hradec stává druhým týmem, který postoupil do druhého kola vyřazovacích bojů. Pro hradecký tým znamená tento postup první historický postup do semifinále extraligy, naopak pro Litvínov dnes sezóna 2016/17 končí.
     
    59:00
    Do konce základní hrací doby zbývá 60 vteřin a Hradec má k dispozici luxusní náskok tří gólů!
    57:52 Karel KUBÁT - 7:4
    Zdroj: Hokejka TV
     
    57:52
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Necelé dvě minuty zbývají do konce třetí třetiny a Litvínov se prosazuje! Čisté svědomí nebude mít po této brance Patrik Rybár, který špatně utěsnil prostor u své pravé tyče. Mezírku velkou tak akorát na kotouč našel milimetrově přesně KAREL KUBÁT. Asistence: Lukáš Válek.
     
    57:34
    Coby obránce se až před bránu dostal s pukem na holi Martin Štajnoch, svůj bekhend ale zvedl příliš vysoko!
     
    55:04
    František Lukeš napřáhl na modré čáře a po jeho dělovce zazvonila za Rybárem horní tyč!
    52:49 Rastislav DEJ - 7:3
    Zdroj: Hokejka TV
     
    52:49
    Hradec právě vstřelil branku!
    A začít budou muset ze středového kruhu, neboť Východočeši se trefují ve vlastním oslabení! A tuto branku si rozhodně za rámeček nedá Michael Petrásek. Ten totiž chtěl pomoci svým spoluhráčům s rozehrávkou, jenže namazal přesně na hůl RASTISLAVU DEJOVI. Hradecký útočník nabídkou nepohrdl a zamířil do částečně odkryté severočeské klece. Bez asistence.
     
    52:15
    Ne chviličku podržel puk v rukavici Alexandre Picard a rozhodčí mu udělují dvě minuty za sevření puku rukou. Verva bude hrát klasickou přesilovku.
     
    51:38
    Moc nechybělo k tomu, aby Bedřich Köhler svou dlouhou holí dosáhl na puk a ocitl se na pravém kruhu tváří v tvář Petráskovi!
    45:39 František LUKEŠ - 6:3
    Zdroj: Hokejka TV
     
    45:39
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Verva početní výhodu využívá a ve FORTUNA aréně je to opět o tři góly! FRANTIŠEK LUKEŠ nejprve v mezikruží předvedl krátkou stahovačku a poté švihem vystřelil. Mířil přesně nad levé rameno Patrik Rybára. Asistence: Viktor Hübl.
     
    44:50
    Mountfield si nyní nepohlídal střídaní a přichází trest. Dvě minuty za příliš mnoho hráčů na ledě odpyká Jaroslav Bednář a Litvínov jde do početní výhody.
    42:08 Jaroslav BEDNÁŘ - 6:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    42:08
    Hradec právě vstřelil branku!
    Doposud sbíral v play off pouze nahrávky, nyní se však prosadil i gólově! Řeč je o JAROSLAVU BEDNÁŘOVI, jemuž posunul puk před bránu Bedřich Köhler. Hradecký kapitán bez rozmyšlení nastavil hůl a bleskurychle poslal touš do protějšího horního rohu litvínovské brány. Asistence: Bedřich Köhler, Rastislav Dej.
     
    41:24
    Richard Jarůšek obdržel průnikovou nahrávku a cpal se před bránu. Než ale hradecký útočník stihl zakončit, odstavil ho od puku hostující obránce.
     
    39:53
    Oba týmy už byly v plném počtu, ten ale dlouho nevydržel. Severočeský Jakub Černý hrál vysokou holí, za což vyfasoval dvě minuty. Litvínovský hráč navíc obdržel ještě osobní desetiminutový trest za nesportovní chování.
     
    38:44
    Jsou rozdány další tresty a Litvínov bude pokračovat v přesilovce pět na čtyři další dvě minuty. Litvínovský Kubát je potrestán hákováním, hradeckého Pláňka pak rozhodčí potrestali za nafilmovaný pád.
     
    37:29
    A Litvínov bude hrát přesilovku, nejprve čtyři na tři a po vypršen předchozích trestů i pět na čtyři. Bedřich Köhler se totiž provinil podražením.
     
    36:43
    Současně jsou vyloučeni hráči dva hráči, po jednom na každé straně. Zatímco litvínovský Gerhát se provinil sekáním, hradecký Dietz je potrestán za hrubost. Bude se hrát ve čtyřech na obou stranách.
     
    36:13
    Do přečíslení se dostalo duo Džerinš – Jarůšek, první jmenovaný ale tečoval nahrávku od svého spoluhráče místo do odkryté klece jen nad bránu!
     
    34:59
    Bednář s Dejem jeli v přečíslení, Jaroslav Bednář ale svou nahrávkou místo spoluhráče našel jen litvínovského beka obětavě padajícího k ledu.
    33:07 Martin HANZL - 5:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    33:07
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Verva střílí svůj druhý gól a snižuje na rozdíl tří branek! A stalo se tak po zmatcích před hradeckou svatyní. V těch se nejlépe zorientoval MARTIN HANZL, jenž i s trochou štěstí překulil touš přes Rybárovu výstroj za brankovou čáru. Asistence: Jakub Černý, Jiří Gula.
     
    32:08
    Už to mohlo být 6:1! Dva na jednoho jeli Richard Jarůšek a Andris Džerinš, druhý jmenovaný ale přihrávku od svého spoluhráče ztečoval jen nad břevno.
    29:49 Michal TRÁVNÍČEK - 5:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    29:49
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Přesilovou hru využívají i Litvínovští a snižují stav utkání na 5:1! Od zadního mantinelu se kotouč odrazil do předbrankového prostoru, kde číhal MICHAL TRÁVNÍČEK. Litvínovský kapitán dorážel na domácího brankáře tak dlouho, až se mu povedlo poslat puk do vinglu. Bez asistence.
     
    29:06
    Do čtyřech jde teď tým Východočechů, neboť Alexandre Picard je potrestán za vysokou hůl.
    28:55 Tomáš KNOTEK - 5:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    28:55
    Hradec právě vstřelil branku!
    Neuvěřitelné, Hradečtí dnes využívají již čtvrtou přesilovou hru! Tentokrát jim k tomu však pomohla i dávka štěstí. TOMÁŠ KNOTEK totiž z pravého kruhu hledal před bránou postaveného Bedřicha Köhlera, k němuž ale puk nedoputoval. Do vlastní sítě si ho totiž nechtěně srazil jeden Filip Pavlík. Asistence: Jaroslav Bednář, Blaž Gregorc.
     
    27:41
    Jarůšek hledal střílenou nahrávkou u brány volného Picarda, jenž však tečovat puk do sítě tentokrát nedokázal. Vzápětí je z týmu Litvínova potrestán Jiří Doležal za vysokou hůl a Lvi budou hrát přesilovku.
     
    26:17
    Bezprostředně po buly se puk dostal do mezikruží na hůl Bedřicha Köhlera, který pálil z první. Při svém pokusu dokonce pokleknul, aby zamířil co nejpřesněji, kotouč ale stejně dokázal najít a přikrýt Michael Petrásek.
     
    25:06
    Jiří Doležal měl na pravé straně dostatek prostoru ke střele, ještě než ji však stihl vyslat, přesunul se proti němu Rybár!
    21:36 Alexandre PICARD - 4:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    21:36
    Hradec právě vstřelil branku!
    Necelé dvě minuty uběhly z prostředního dějství a Východočeši vedou už o čtyři góly! Hradečtí hokejisté ujížděli na litvínovskou bránu v přečíslení, které vyřešili učebnicově. Richard Jarůšek narýsoval přesnou nahrávku k druhé tyči, kde jen nastavil hůl ALEXANDRE PICARD a po svém druhém zásahu zápasu se odjel radovat ke střídačce. Asistence: Richard Jarůšek, Martin Pláněk.
     
    19:16
    Ze středu modré čáry pálil Jaroslav Bednář, s jehož ranou si Michael Petrásek poradil vyšvihnutím lapačky a poskočením na bruslích.
     
    17:14
    Alexandre Picard ukázal své rychlé nohy i ruce, když se dostal až do střelecké pozice. Jeho bekhend na vzdálenější tyč ale vytěsnil mimo tři tyče Michael Petrásek.
     
    16:12
    František Lukeš putuje k trestoměřičům z důvodu podražení protihráče a Mountfield má k dispozici dnes již čtvrtou přesilovku!
     
    13:08
    Prakticky tři proti jednomu jeli na Michaela Petráska hradečtí útočníci, slibnou příležitost ale prováhali. Když se totiž Jarůšek rozhodl přihrát, ležel už litvínovský bek na ledě a nahrávce zabránil.
     
    10:26
    Jenže přesilovka nemá dlouhého trvání. Jakub Černý nedovoleně zahákoval soupeře a poměr sil na ledě se vyrovnává.
     
    10:13
    René Vydarený narazil svého soupeře na hrazení a odchází na trestnou lavici. Početní výhodu má k dispozici Litvínov.
     
    09:26
    Litvínovský trenér reaguje a odvolává Jaroslava Januse. Na jeho místo přichází poprvé v sérii Michael Petrásek.
    09:26 Alexandre PICARD - 3:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    09:26
    Hradec právě vstřelil branku!
    Dokáže, a dokonce velmi rychle! Ihned po vyhraném buly se Hradečtí dostali do útočného pásma, kde na modré čáře napřáhl a prudce vypálil Jake Newton. Dráhu letu kotouče změnil před brankovištěm stojící ALEXANDRE PICARD a gólman Litvínova už se jen bezmocně ohlédl za svá záda – puk mu prolétl mezi betony. Asistence: Jake Newton, Richard Jarůšek.
     
    09:10
    Zbyněk Sklenička jde pykat za podražení a Hradec bude hrát početní výhodu. Dokáže ji přetavit v gól i potřetí?
     
    07:14
    Dva na jednoho upalovali vpřed Tomáš Knotek s Jiřím Šimánkem. První jmenovaný hledal Šimánka na druhé tyči, i s přispěním Januse ale akce v síti neskončila.
     
    05:44
    Litvínovští trenéři reagují na druhý obdržený gól oddechovým časem.
    05:44 Rastislav DEJ - 2:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    05:44
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradecký přesilovkový tlak nyní vyústil ve druhou branku a Lvi vedou už 2:0! Z pravého rohu narýsoval křižnou přihrávku na levý kruh Jaroslav Bednář. Tam stál připravený Tomáš Knotek, který puk během mžiku posunul na sjíždějícího si RASTISLAVA DEJE. Hradecký forvard jen nastavil hůl a bez větších problémů trefil odkrytou část litvínovské svatyně. Asistence: Tomáš Knotek, Jaroslav Bednář.
     
    04:58
    Jaroslav Janus toho z Gregorcovy pumelice od modré čáry mnoho neviděl, zasahovat ale nakonec nemusel. Puk totiž jen zaduněl o zadní mantinel.
     
    04:32
    Hned od začátku hráči naznačují, že v rukavičkách se hrát nebude. Během necelých pěti minut tu máme již třetí vyloučení – litvínovský Michal Trávníček obdržel dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    02:21
    Přesilovou hru si vzápětí vyzkouší i tým hostí! Jake Newton držel protihráči hůl, za což putuje za katr.
    01:53 Bedřich KÖHLER - 1:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    01:53
    Hradec právě vstřelil branku!
    První početní výhoda zápasu je využita a Mountfield jde do vedení! Nabito mezi kruhy dostal Tomáš Knotek, jehož jedovku vyrazil Janus před sebe. Před brankovištěm byl zaparkovaný BEDŘICH KÖHLER, který se v nastalé situaci zorientoval nejrychleji a zametl puk do litvínovské sítě. Asistence: Tomáš Knotek, Jaroslav Bednář.
     
    01:03
    Karel Kubát se provinil držením protihráče a jde na dvě minuty na trestnou lavici.

    Klára Petrásková

    Branky a nahrávky: 2. Köhler (T. Knotek, Jaroslav Bednář), 6. Dej (T. Knotek, Jaroslav Bednář), 10. Picard (Newton, Jarůšek), 22. Picard (Jarůšek, Pláněk), 29. T. Knotek (Jaroslav Bednář, Gregorc), 43. Jaroslav Bednář (Köhler, Dej), 53. Dej – 30. Trávníček, 34. M. Hanzl (J. Černý, Gula), 46. Lukeš (V. Hübl), 58. Kubát (Válek)


    Mountfield HK: Rybár (Kacetl) – Gregorc, Dietz, Štajnoch, Newton, Pláněk, Vydarený (A), Čáp – Jaroslav Bednář (C), Kukumberg, Dej – Jarůšek, Džerinš, Picard – Köhler, T. Knotek, Šimánek (A) – Nedvídek, Dragoun, R. Pavlík.
    HC VERVA Litvínov: Janus (10. Petrásek) – Sörvik, Frolo, K. Pilař, F. Pavlík, Kubát, Z. Sklenička, Gula – M. Hanzl, R. Hanzl (A), J. Černý – M. Hořava, K. Reichel, Trávníček (C) – Jurčík, Válek, J. Doležal – Gerhát, V. Hübl (A), Lukeš.

    Rozhodčí: Hradil, Pražák – Bláha, Špůr

    Diváci: 6890 (vyprodáno)
    Mountfield HK 4 1 Litvínov
    #1 Pondělí 13.03.2017 • 18:00
    Mountfield HK - Litvínov 2:3
    #2 Úterý 14.03.2017 • 17:20
    Mountfield HK - Litvínov 3:0
    #3 Pátek 17.03.2017 • 17:20
    Litvínov - Mountfield HK 1:4
    #4 Sobota 18.03.2017 • 17:30
    Litvínov - Mountfield HK 1:2
    #5 Úterý 21.03.2017 • 17:20
    Mountfield HK - Litvínov 7:4
    thejrc.org