Boston – Ottawa 2:3 (kon.) | Buffalo – Pittsburgh 1:3 (kon.) | New Jersey – NY Rangers 3:2 (po pr.)
Washington – Calgary 4:2 (kon.) | Montreal – Detroit 1:2 (po pr.) | Tampa – Arizona 3:5 (kon.)
Florida – Carolina 3:4 (kon.) | Winnipeg – Philadelphia 3:2 (kon.) | Minnesota – San Jose 3:2 (kon.)
Chicago – Vancouver 4:5 (po pr.) | Colorado – St. Louis 2:4 (kon.)
po prodl.
Chicago Blackhawks
4:5 (0:1, 1:2, 3:1 - 0:1)
Vancouver Canucks
Středa 22.03.2017, 01:30 • United Center, Chicago • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    62:12 Daniel SEDIN - 4:5
     
    62:12
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Odpověď je na světě. DANIEL SEDIN tak dlouho kroužil s pukem, až si vyjel na vrchol kruhů a využil skvělé clony svého dvojčete. Darling neměl nárok, i když ještě reklamoval nedovolené bránění. Video mu ale za pravdu nedalo. Vancouver tak přeci jen v tomto zápase vítězí. Asistence: Troy Stecher, Henrik Sedin.
     
    61:32
    Sotva se vrátil Henrik Sedin z trestné, dostávají šanci rozhodnout hosté. Jonathan Toews (CHI) šel ostře do branky a ačkoli byl mírně přistrčen Edlerem, sudí vylučují kapitána Blackhawks na dvě minuty.
     
    59:29
    O, ou. Henrik Sedin (VAN) nešťastně vyhodil kotouč z obranného pásma do hlediště a to nemůže znamenat nic jiného než přesilovku domácích.
    58:57 Ryan HARTMAN - 4:4
     
    58:57
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Teď už není pochyb o regulérnosti branky. Za nahozeným kotoučem skvěle dojel Kane, po krátké kličce posunul bekhendem puk před branku na RYANA HARTMANA a ten Millerovi nedal sebemenší šanci. Asistence: Patrick Kane, Duncan Keith.
     
    58:00
    Darling je venku z brány, Chicago to zkouší v šesti.
     
    56:18
    Josh Hayden předvedl skvělý obranný zákrok proti Horvatovi, kterému vzal možná gól z hokejky. Na druhé straně mu pak Pánik předal kotouč a mladý útočník domácích se trefil náramně nad lapačku. Jenže hosté si vyžádali přezkoumání záznamu, který odhalil milimetrový Pánikův ofsajd.
     
    55:55
    Další obrovská příležitost. Miller neudržel střelu od Hjalmarssona a Jurčo se zblízka dostal k dorážce, kterou ale nasměroval do lapačky Američana.
     
    52:17
    Hossa se náhle zjevil za obranou Vancouveru a pelášil na Millera. Jeho svižná rána skončila na horní tyčce.
    48:10 Richard PÁNIK - 3:4
     
    48:10
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Na drama je zaděláno. Toews vyhrál vhazování v útočném pásmu. RICHARD PÁNIK si poté vytvořil dost prostoru, kam mu van Riemsdyk mohl naservírovat kotouč a slovenský útočník střelou na lapačku Millera zaznamenal svou dvacátou trefu sezony. Asistence: Trevor van Riemsdyk, Jonathan Toews.
    45:48 Marián HOSSA - 2:4
     
    45:48
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Jedině přesilové hry dnes dostávají domácí celek do hry. Seabrook od modré posunul puk na kruh MARIÁNU HOSSOVI a ten rychlou střelu namířil přesně nad levé Millerovo rameno. Asistence: Brent Seabrook, Brian Campbell.
     
    44:47
    Joseph Cramarossa (VAN) se sice snažil naznačit, že nefauluje. Rozhodčí ale jeho hákování postřehli.
     
    42:15
    Na Coreyho Crawforda už je toho moc a do branky jde Scott Darling. Crawford dostal 4 góly z deseti střel, ale těžko mu spoluhráči mohou nějaký vyčítat. Zkrátka den blbec.
    42:15 Brandon SUTTER - 1:4
     
    42:15
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Domácí dost riskovali. Propadli v útočném pásmu a Canucks situaci dva na jednoho vyřešili parádně. Skille zpoza nohou Campbella nahrál BRANDONU SUTTEROVI před prázdnou branku, hostující forvard nemohl minout. Asistence: Jack Skille, Alexander Edler.
     
    37:09
    Další tutovka domácích, kterou měl Hayden. Po otočce ale zamířil vedle branky. Miller už byl přitom vleže na zemi.
     
    36:36
    Sbisa přejel jako poslední kotouč a Toews tak byl rázem sám před Millerem. V gólové šanci ale zamířil nad branku.
     
    28:49
    Teď měli Canucks trošku pech. Biega střídal, ale zrovna ve chvíli, kde jeho směrem rozehrával puk van Riemsdyk. Na trestnou lavici odejde trest za příliš mnoho hráčů odsedět Drew Shore (VAN).
    27:45 Reid BOUCHER - 1:3
     
    27:45
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Hosté dají gól snad z každé akce. Znovu to ale byla parádní souhra. Tanev přebral za modrou kotouč od Bärtschiho a přesným pasem našel nastavenou hokejku REIDA BOUCHERA, která puk dopravila do branky. Crawford byl znovu bez šance. Asistence: Christopher Tanev, Sven Bärtschi.
     
    25:12
    Teď už byli domácí velmi blízko. Pánik byl sám před Millerem a po nahrávce z rohu už téměř zvedal ruce nad hlavu. Hosty zachránila pravá tyč.
     
    24:25
    Domácí navíc dostanou k dispozici další početní výhodu. Alex Biega (VAN) dostává dvě minuty za podražení.
    23:15 Ryan HARTMAN - 1:2
     
    23:15
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Blackhawks jsou zpátky v kontaktu. Vancouver hodně špatně bránil na modré čáře a přes Schmaltze a Hossu se puk rychle dostal na hokejku RYANA HARTMANA, který po bekhendovém blafáku překonal Millera. Asistence: Marián Hossa, Nick Schmaltz.
     
    21:49
    Bo Horvat (VAN) zatáhl za záchrannou brzdu a v přečíslení Chicaga zahákoval protihráče. Přesilovka pro domácí.
    21:33 Brandon SUTTER - 0:2
     
    21:33
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Moc pěkná akce. Megnu sice Schmaltz obral o kotouč, jenže hostující útočník se nedal, rychle jej vybojoval zpět a předložil před branku BRANDONU SUTTEROVI. Ten měl na zakončení doslova moře času a po šikovném blafáku zsouval puk prakticky do prázdné branky. Asistence: Jayson Megna.
    19:01 Henrik SEDIN - 0:1
     
    19:01
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Švédská dvojčata zase ukázala, jak spolu umí na ledě komunikovat. Daniel Sedin nastřelil puk přesně na hokejku HENRIKA SEDINA, který usměrnil kotouč za bezmocného Crawforda. Asistence: Daniel Sedin, Michael Chaput.
     
    16:30
    Uvidíme také první přesilovku hostů. Jonathan Toews (CHI) dostává dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    09:43
    Pánik vystřelil přes obránce a jeho pokus musel Miller vyrazil. K dorážce se dostával Kero, kterého zasáhl vysokou holí Ben Hutton (VAN), za což dostává dvě minuty.
     
    02:43
    Jurčo měl první velkou šanci. Po odraženém kotouči byl z úhlu sám před Millerem, jenže zkušený Američan se v brankovišti přesunul rychle a prostor u bližší tyče uzavřel.

    Michal Sobotka

    Branky a nahrávky: 24. Hartman (Hossa, Schmaltz), 46. Hossa (Seabrook, B. Campbell), 49. Pánik (T. van Riemsdyk, Toews), 59. Hartman (P. Kane, Keith) – 20. H. Sedin (D. Sedin, Chaput), 22. B. Sutter (Megna), 28. Boucher (Ch. Tanev, Bärtschi), 43. B. Sutter (Skille, Edler), 63. D. Sedin (Stecher, H. Sedin)


    Chicago Blackhawks: Crawford (43. Darling) – Keith, Hjalmarsson, Oduya, Seabrook, B. Campbell, T. van Riemsdyk – Hayden, Toews, Pánik – Panarin, Schmaltz, P. Kane – Hartman, Krüger, Hossa – Rasmussen, Kero, Jurčo.
    Vancouver Canucks: R. Miller (Bachman) – Edler, Stecher, Sbisa, Ch. Tanev, B. Hutton, Trjamkin, Biega – Bärtschi, Horvat, Boucher – D. Sedin, H. Sedin, Chaput – Cramarossa, B. Sutter, Megna – Shore, Skille.

    Rozhodčí: Peel, Pollock – Shewchyk, Novak
    thejrc.org