Jižní Korea - Česko 10:3 (kon.) | Česko - Kanada 3:9 (kon.)
konec
Jižní Korea - Česko

10:3

(0:1; 2:0; 0:2; 3:0; 3:0; 1:0; 1:0)

Středa 22.03.2017, 02:10Curling - MS žen
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to k tomuto utkání vše, ale od 12:00 se na vás budu těšit u souboje Česka a favorizované Kanady. (04:04:43)
     
    Tak první český zápas dnešního programu je u konce a Jižní Korea si připisuje čtvrté vítězství. Na začátku to sice nevypadalo špatně, ale ve čtvrtém i pátém endu Asiatky zahrály tři body, což Češkám sebralo veškeré šance. Nutno říci, že zápas se moc nepovedl skipce Anně Kubeškové, která v pátém endu vůbec nezvládla poslední kámen.
     
    Zápas je ukončen.
     
    7. end
    Třetí end v řadě končí bodovým ziskem Jižní Koreje! Tentokrát tým kolem skipky Eun-čung Kim získává jeden bod, čímž se dostáváme na stav 10:3 a předčasné ukončení zápasu!
     
    7. end
    Opět to z české strany nevypadá na zrovna nejpovedenější end. Ještě ale zbývá rovná polovina kamenů, takže se nechejme překvapit.
     
    Začal 7. end zápasu.
     
    6. end
    Ani tentokrát s české skipce nezadařilo podle představ a výsledkem je jeden další bod na konto Jižní Koreje. Troufnu si říct, že zápas je prakticky rozhodnut.
     
    6. end
    Korejské reprezentantky jsou nyní k nezastavení. Znovu mají na kruzích dva nejlepší kameny a ty jsou navíc velmi solidně zacloněny.
     
    Začal 6. end zápasu
     
    5. end
    Obrovská chyba Anny Kubeškové! Česká skipka měla zahrát zdánlivě jednoduchý draw do nejlepší pozice, ale kámen vůbec nedojel do kruhů a Korejky při české výhodě získávají tři body. Tak tohle se krutě nepovedlo.
     
    5. end
    Korejky jsou při chuti a zajímavě to mají rozehráno i v tomto endu. Před kruhy postavily hned tři kameny a jeden mají na středu v nejlepší pozici.
     
    Začal 5. end zápasu.
     
    4. end
    Pokus o double take-out nevyšel podle představ. Korejky si připisují tři body!
     
    4. end
    Vinou předchozího nepovedeného take-outu se Anna Kubešková sama dostala do obtížné pozice. Na kruzích jsou nyní tři nejlepší kameny od soupeřek.
     
    4. end
    Situace před kruhy byla hodně nepřehledná. Korejky tedy musely sáhnout ke clearingu, nicméně i po něm jsou před kruhy hned tři kameny.
     
    Začal 4. end zápasu.
     
    3. end
    Jenže Kubešková posledním kamenem vyrazila nejlepší korejský a nakonec se kruhů dotýká i další český kámen, jenž je zcela na okraji. Češky tedy zaznamenávají dvojku.
     
    3. end
    Skvěle hrající Eun-čung Kim teď vyrazila oba lépe postavené české kameny. Korejky by aktuálně braly dva body a dostávají Annu Kubeškovou do těžké pozice.
     
    3. end
    Po polovině endu je jeden korejský kámen postaven před kruhy, zatímco dva české jsou v solidní pozici blíže ke středu. Výborně nyní zahrála Plíšková, která vyrazila korejský kámen a svůj naopak posunula do stínu dalšího.

    Lukáš Podleśny

    Česko
    Skip: Anna Kubešková
    Viceskip: Alžběta Baudyšová
    2: Tereza Plíšková
    Lead: Klára Svatoňová
    Náhradnice: Ežen Kolčevská

    Trenér: Karel Kubeška
    Jižní Korea
    Skip: Eun-čung Kim
    Viceskip: Kjong-ä Kim
    2: Son-jong Kim
    Lead: Jong-mi Kim

    Trenér: Min-Jung Kim
    thejrc.org