Přerov – Sparta 2:5 (kon.) | Vítkovice – Mountfield HK 5:4 (2:1 po s.n.) | Chomutov – HC Plzeň 1:10 (kon.)
po s.n. (2:1)
HC Vítkovice Ridera
5:4 (1:2, 2:1, 1:1 - 0:0)
Mountfield HK
Středa 22.03.2017, 15:00Mistrovství ČR - 8. třída
Partner:
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým HC Vítkovice Ridera.
    Rozhodující pokus proměnil ve druhé sérii JOSEF KREJSA!
     
    46:29
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Krásná akce Josefa Krejsy vyrovnává skóre, Vítkovice už potřetí mažou náskok soupeře! Krejsa se vydal s kotoučem za branku a pak ho kolem druhé tyčky křížem vrátil zpátky do brankoviště. Nádherná přihrávka našla hůl volného PAVLA MAKOVCE, jenž se před odkrytou svatyní nemohl mýlit – 4:4! Asistence: Josef Krejsa.
     
    40:58
    Hradec právě vstřelil branku!
    Mountfield vlétl do třetí části o kus lépe než soupeř a potřetí v zápase se ujímá vedení! LUKÁŠ PAJER, autor hattricku z finále soutěže akademií, si křikl Petru Moravcovi o přihrávku. Tu taky hned dostal a sám před Slížem zavěsil do jeho bližšího růžku – 3:4! Asistence: Petr Moravec.
     
    34:45
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Další přesilovka Hradce má přesně opačný účinek, Vítkovice tentokrát v oslabení skórují a znovu vyrovnávají skóre! Ridera se dostala do krátkého tlaku a Cubova střela se odrazila od tyčky před odkrytou klec na hokejku JANA MOŠKOŘE, jenž nezaváhal – 3:3! Asistence: Ondřej Cubo.
     
    32:52
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hostitelský tým využívá i druhou početní výhodu v zápase a bere si zpátky vedení! Byla to opravdu nádherná kombinace, Budina našel Marhu, a ten křížem vyzval rozjetého MARKA PELDU, jenž důrazně poslal kotouč do úplně prázdné branky – 2:3! Asistence: Šimon Marha, Matyáš Budina.
     
    30:23
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Čtvrtou přesilovku už Vítkovice využívají a naprosto po zásluze vyrovnávají skóre! Od modré střílel René Smolka a Tichý vyrazil puk před sebe. Jeden z mladíků Ridery ještě dorážel marně, ale pak se do situace přimotal JAN MOŠKOŘ a byl nekompromisní – 2:2! Asistence: René Smolka.
     
    19:05
    Hradec právě vstřelil branku!
    Po hodně nepovedeném začátku přesilovky ji Hradec přece jenom využívá! Lukáš Pajer předvedl na levém hrazení výborné oko, viděl před brankou úplně volného MATYÁŠE BUDINU. Tomu stačilo správně nastavit hokejku a pak už se mohl jet radovat z obratu – 1:2! Asistence: Lukáš Pajer, Adam Jirků.
     
    16:11
    Hradec právě vstřelil branku!
    Jenom jsem to dopsal, máme vyrovnáno! Vítkovice se totiž dopustily obrovské chyby v rozehrávce, dnes ne první. Jeden z hráčů namazal puk na hokejku silnému ŠIMONU MARHOVI, který se okamžitě vydal před branku a bekhendem do růžku nedal Slížovi nárok – 1:1! Bez asistence.
     
    05:38
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Ridera na půl minuty sevřela Mountfield do kleští a záhy slaví svou první branku na turnaji! V závaru ještě Krejsa dorážel těsně vedle, po chvíli střílel od modré čáry a puk vyrazil Tichý před sebe. Tam byl jako první připraven TOMÁŠ ELBL, obkroužil brankáře a dorazil puk za jeho záda – 1:0! Asistence: Josef Krejsa.

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 6. Elbl (Krejsa), 31. Moškoř (Smolka), 35. Moškoř (Cubo), 47. Makovec (Krejsa), rozh. náj. Krejsa – 17. Marha, 20. Budina (Pajer, Jirků), 33. Pelda (Marha, Budina), 41. Pajer (Moravec)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Pajer (HKM)
    1:0   Smolka (VIT)
    2. série:
    1:1   Budina (HKM)
    2:1   Krejsa (VIT)
    3. série:
    2:1   Marha (HKM)


    HC Vítkovice Ridera: Slíž – Vřeský, Bystroň, Smolka, Dobeš, Javora, Cubo, Bialy, Elbl – Holanik (C), Tošenovjan, Macho, Makovec, D. Petr, Brada, Moškoř, Kubík, Krejsa, Šedivý. Trenér: Luděk Krayzel.
    Mountfield HK: Tichý (Pavlíček) – Němec, Králík, Táborský, Sodomka, Pelda, Hočevar – Moravec, Beneš, Budina, Jirků, Marha, Pajer, Beneš, Souček (C), Kleštinec, Hrčka, Křeček, M. Petr. Trenér: Jiří Janoušek.

    Rozhodčí: Šindel – Řezníček, Vepřovský.
    thejrc.org