Přerov – Sparta 2:5 (kon.) | Vítkovice – Mountfield HK 5:4 (2:1 po s.n.) | Chomutov – HC Plzeň 1:10 (kon.)
konec
Piráti Chomutov
1:10 (1:5, 0:3, 0:2)
HC Plzeň 1929
Středa 22.03.2017, 18:00Mistrovství ČR - 8. třída
Partner:
     
    58:25
    Ještě jedno vyloučení na plzeňské straně. Nicolas Schindler (PLM) inkasuje dvě minuty za podražení. Vydrží na trestné?
     
    56:43
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Jo, stihnou! Adam Páník dojel nahozený kotouč a z rohu brány ho poslal DOMINIKU SOUKUPOVI, který se z první nemýlil, svým čtvrtým gólem tak završil plzeňskou desítku – 1:10! Z reproduktorů do toho zní Deset malých černoušků... Asistence: Adam Páník, Petr Hauser.
     
    55:18
    Další desítky sekund už byly lepší. Byl to nejspíš Ondřej Pešek, kdo operoval před Strážovským, ale ani ze dvou možností ho nepřekonal.
     
    51:46
    Ondřej Čech (CHM) je vyloučen na 5 minut a do konce utkání za napadení, Milan Steinbrüker (PLZ) na dvě minuty za krosček.
     
    49:00
    Přesně ve chvíli, kdy opustil Marcel trestnou lavici, si přesilovku zahraje zase jeho Plzeň. Jakub Kovár (CHM) si odpočine za hrubost.
     
    46:59
    Tak i Plzeňští jdou do čtyř. Marcel Marcel (PLM) pyká za faul kolenem.
     
    45:30
    Indiáni dostávají možnost zakulatit skóre. Ondřej Príhoda (CHM) je vyoučen za podražení.
     
    44:10
    Mezi chomutovskými beky se protlačil střemhlav David Jiříček, který po gólu v půlce zápasu nabral sebevědomí. Nyní ale ztroskotal na Strážovském.
     
    43:14
    Ondřej Čech se hned vzápětí vydal do dalšího sóla, byl znovu faulován a znovu jel trestné střílení. Mezi betony Horáčka ale mezeru nenašel! O titulu smolaře utkání je už dávno rozhodnuto.
     
    43:06
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Už jen poslední trefa chybí indiánům do desítky, prosazují se i ve hře čtyři na čtyři! Špačkovu vyraženou střelu nejdřív dorážel Borák, ale prosadil se až z dalšího pokusu MILAN STEINBRÜKER – 1:9! Asistence: Matyáš Borák, David Špaček.
     
    42:18
    Podruhé v zápase vylučuje sudí na obou stranách za hrubost, takže nás znovu čeká hra čtyř proti čtyřem. Potrestání jsou Lukáš Koblížek a Dominik Soukup.
     
    39:47
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Piráti už hráli pár sekund v plném počtu, jenže si nepohlídali zadní vrátka, přes něž jim ujel do nájezdu DOMINIK SOUKUP. Ač byl na pravé straně, zvolil bekhendový blafák, který zakončil krásně do víka. Parádní technika, Soukup završil hattrick a je to 1:8! Asistence: Adam Dolhý.
     
    39:08
    Dvě podobné pozice pro Dominika Soukupa po krásných přihrávkách spoluhráčů. První ranou orazítkoval břevno, druhou zastavil chomutovský bek.
     
    37:38
    Pokračující plzeňský nápor vedl k chomutovským nervům a vyloučení. Tadeáš Svoboda (CHM) – 2 minuty za napadení.
     
    36:41
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Tohle už vypadá pro Chomutov velmi špatně, indiáni jsou už zase při chuti a vedou o šest branek. Adam Páník v přečíslení poslal kotouč z levé strany před branku, kde se nakonec nejlépe zorientoval MATYÁŠ BORÁK a prosadil se přízemní střelou – 1:7! Asistence: Kevin Kristl, Adam Páník.
     
    35:11
    Jako bych to neříkal! Naprosto libovou přihrávkou poslal Dominik Soukup do úniku Petra Hausra, jeho bekhendové zakončení gólman likviduje!
     
    31:34
    Okna v obranách jsou otevřena dokořán! Dominik Soukup útočil na hattrick, jenže před gólmanem mu puk ujel. Na druhou stranu vzápětí spěchal znovu Ondřej Čech, tentokrát chomutovskou klec přestřelil!
     
    30:33
    Po souboji v rohu plzeňské třetiny vylučuje sudí rozumně oba kohouty za hrubost. Jde se hrát čtyři na čtyři.
     
    30:03
    Plzeň právě vstřelila branku!
    To je velmi krutý trest pro Chomutov za jeho neproměněné šance při výrazně zlepšeném výkonu! Indiáni po dlouhé době ujeli do dalšího přečíslení, které DAVID JIŘÍČEK řešil tentokrát střelou. Strážovský po ní stačil sáhnout lapačkou, ale puk nezastavil, nýbrž jen zpomalil. Černá guma se mu převalila do branky – 1:6! Asistence: Dominik Soukup.
     
    28:27
    Ondřej Čech potřetí, zase si to hnal na Horáčka sám a tentokrát ho Piráti už ani nestihli faulovat. Čech však bekhendem kotouč minul.
     
    26:52
    Patrik Horáček zatím neměl moc práce, ale proti Lukáši Koblížkovi teď parádně vykopl levý beton a puk zastavil!
     
    26:16
    Ondřej Čech provedl Horáčkovi dobrý bekhendový blafák, ale ten pak zakončil místo do brány jen do boční konstrukce!
     
    26:16
    Do sóla ujel chomutovský Ondřej Čech, byl faulován. Hlavní sudí po chvíli váhaní a radě od čárového rozhodčího nařizuje trestné střílení!
     
    19:40
    Plzeň jde do čtyř, takže Chomutov vyhlašuje stav nejvyšší pohotovosti. Aleš Matoušek (PLM) je vyloučen za držení.
     
    19:34
    Další gólová šance Plzně gólem nekončí, sjel si na ni jeden z obránců.
     
    18:24
    Závar indiánů pokračuje i ve hře pět na pět, velkou šanci měl Jan Hodinář, pak ještě jeho spoluhráč. Strážovský Piráty ještě drží.
     
    17:18
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Stejné chyby, stejné známky. Přesilovka je využita a v Hradci zní z reproduktorů Pátá! Já opravdu nechci být v kategorii osmých tříd přehnaně kritický, jenže Chomutov skutečně obranu vůbec, ale vůbec nezvládá. Před brankou nechal dva úplně volné soupeře, takže když Soukup našel Steinbrükera a ten PETRA HAUSRA, skončilo to zase v prázdné bráně – 1:5. Asistence: Milan Steinbrüker, Dominik Soukup.
     
    15:52
    Plzeň už dala dva góly z oslabení, tak uvidíme, jak jí vyjde první přesilovka. Jiří Kulich (CHM) pyká za hákování.
     
    14:57
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Už jsem chtěl říct, že z tlaku se Plzeň neprosazuje a Chomutov tyto situace dobře hlídá. Jenže indiáni mě vytrhli z omylu. Adam Páník střílel od modré čáry a kotouč zastavil mezi kruhy MARCEL MARCEL, jenž ho z otočky poslal za záda nicnetušícího Strážovského a dorovnal dvoubrankové konto Soukupa – 1:4! Asistence: Adam Páník.
     
    13:17
    Indiáni mohli z přečíslení dva na jednoho přidat čtvrtý gól, ale proti Petru Hausrovi se Strážovský přesunul a puk vyrazil.
     
    11:44
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Neuvěřitelné! Chomutov je zralý na ručník, protože v jedné přesilovce inkasuje už podruhé! Nevím, kde nechali Piráti obranu, ale do Hradce zatím asi nepřijela. Steinbrüker nabídl kotouč před prázdnou klec DOMINIKU SOUKUPOVI, a to nemohlo skončit jinak než jeho druhým gólem na 1:3! Asistence: Milan Steinbrüker.
     
    10:32
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Tak chomutovská přesilovka je ještě horší než ta předchozí, protože Piráti v ní dokonce inkasují! Stejně jako při prvním gólu si vůbec nepohlídali zadní vrátka a co se musí nechat, že Marcel s Dolhým vykombinovali přečíslení opravdu na jedničku s hvězdičkou. MARCEL MARCEL pak už jen zasouval puk do prázdné brány – 1:2! Asistence: Adam Dolhý.
     
    10:15
    Zákrok Petra Hausra (PLM) posoudil rozhodčí jako krosček, a tak si Piráti zahrají druhou přesilovku. Uvidíme, zda se jim povede líp než ta první.
     
    09:00
    Piráti právě vstřelili branku!
    Chomutov se až dosud trápil, ale i tak přesně po devíti minutách hry vyrovnává! Piráti se dostali do útoku díky vystihnuté rozehrávce soupeře. JIŘÍ KULICH nahodil puk dopředu, o chvíli později se k němu dostal ve výtečné pozici a propálil gólmana Horáčka – 1:1! Bez asistence.
     
    05:54
    Dominik Soukup se ve vlastním oslabení blýskl nádhernou akcí, kterou v samostatném nájezdu zakončoval mezi betony gólmana Strážovského. Ten ale kotouč v poslední chvíli zastavil patou!
     
    05:37
    Indiáni se budou bránit v prvním oslabení zápasu. Kevin Kristl (PLM) je vyloučen za hákování.
     
    04:02
    Plzeňský Milan Steinbrücker se po pravé straně proháčkoval až před branku, ale tu pak o velký kus minul!
     
    00:52
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Mladí Piráti po vhazování v útočném pásmu propadli a Plzeň je hned v 52. sekundě trestá otevírací brankou! Západočeši ujeli ve dvou na nikoho a po přihrávce Altrichtra zamířil DOMINIK SOUKUP přesně do růžku – 0:1! Asistence: Jakub Altrichter.

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 9. Kulich – 1. Soukup (Altrichter), 11. Marcel (Dolhý), 12. Soukup (Steinbrüker), 15. Marcel (Páník), 18. Hauser (Steinbrüker, Soukup), 31. Jiříček (Soukup), 37. Borák (Kristl, Páník), 40. Soukup (Dolhý), 44. Steinbrüker (Borák, Špaček), 57. Soukup (Páník, Hauser)


    Piráti Chomutov: A. Strážovský – Němec, J. Strážovský, Žďárský, Jenček, Petretič, Pöschl, Kovár, Černý – Šilar, Čech, Spudich, Príhoda (C), Kulich, Svoboda, Iljuk, Kosnad, Jakab, Koblížek, Döring. Trenér: Petr Jíra.
    HC Plzeň 1929: Horáček (Bočan) – Hodinář, Kanta, Štrunc, Jiříček, Plecitý, Dolhý, Špaček, Páník (C) – Pešek, Altrichter, Hauser, Borák, Soukup, Korčák, Kristl, Marcel, Steinbrüker, Matoušek, Chasák, Schindler. Trenér: Petr Kořínek.

    Rozhodčí: Micka – Pechánek, Vepřovský.
    ocianews.com