Česko - Německo 5:3 (kon.) | Česko - Skotsko 6:7 (kon.)
konec
Česko - Německo

5:3

(0:0; 1:0; 1:0; 0:1; 0:0; 0:0; 3:0; 0:1; 0:1; X:X)

Čtvrtek 23.03.2017, 07:05Curling - MS žen
     
    Ode mě je to k tomuto utkání vše. U dalších on-line přenosů na shledanou. (09:47:52)
     
    První dnešní zápas českých hráček v rámci posledního dne základní skupiny na ženském MS v curlingu je u konce. Češky si dnes odpustily jakékoliv velké nepřesnosti a dá se říct, že od začátku měly zápas pod kontrolou. Rozhodující pak byl sedmý gem, ve kterém naše hráčky zazářily třemi body! Aktuálně se tedy Česko posouvá na dělenou pátou pozici a o postup do play-off bude od 12:00 bojovat se Skotskem. Německo je naopak ze hry, neboť po jedenácti utkáních mají záporné skóre 5/6.
     
    10.end
    Němky ještě před posledními kameny vzdaly dnešní utkání a česká reprezentace si tedy připisuje velmi důležité vítězství!
     
    10.end
    Dva německé kameny byly postaveny na okraji modrého kruhu, ale Alžběty Baudyšová je oba vyřadila povedeným take-outem.
     
    10.end
    Prakticky každým kamenem Češky volí clearing. Němky se pokoušejí o lepší postavení svých kamenů, ale naše reprezentantky se zatím dobře brání bodovému zisku soupeřek.
     
    10.end
    Skvělý clearing v podání Terezy Plíškové. Zdá se, že veškeré pokusy německých reprezentantek budou zhaceny defenzivním pojetím české hry.
     
    10.end
    Němky před kruhy postavily dva fronty, zatímco české hráčky úvodními kameny pouze prohodily.
     
    Začal 10. end zápasu.
     
    9. end
    Double take-out se povedl, ale nejlépe postavený je o pár centimetrů jeden německý kámen. Němky tedy snižují, ale výhodu posledního kamene v desátém gemu budou mít naše hráčky.
     
    9. end
    No tak posledním kamenem Češky potřebují double take-out. V jiném případě by německé hráčky mohly slavit až dvoubodový zisk.
     
    9. end
    Pokus o double take-out českého týmu nebyl úspěšný. Nejblíže ke středu je tedy německý kámen a reprezentantky našich západních sousedů mohou útočit na body.
     
    9. end
    Předposlední end zápasu zatím nepřináší nic moc zajímavého. Němky před kruhy postavily dva fronty, ale na kruzích není žádný pořádně postavený kámen.
     
    Začal 9. end zápasu.
     
    8. end
    Daniela Jentschová se pokusila o dvoubodový zisk, ale nakonec pro Němky vybojovala pouhou jedničku. Sníženo na rozdíl tří bodů.
     
    8. end
    Před posledním kamenem je nejblíže ke středu český kámen. V jeho blízkosti je ale jeden německý, jenž je pro změnu cloněn posledním drawem Anny Kubeškové.
     
    8. end
    Velmi dobrý hit and roll Anny Kubeškové. Vyražen byl německý kámen, od kterého se předposlední český kámen tohoto gemu odrazil do středu.
     
    8. end
    V osám gemu zatím nesledujeme zrovna strhující podívanou. Nejblíže ke středu je český kámen, nicméně ten není prakticky vůbec zacloněn. Němky mají jeden kámen na samotném okraji kruhů.
     
    Začal 8. end zápasu.
     
    7. end
    Tak to byla fantazie! Anna Kubešková zahrála spektakulární draw, kterým poslední kámen dostala na bodovanou pozici. Češky tedy získávají hned tři body!

    Lukáš Podleśny

    ČESKO
    Skip: Anna Kubešková
    Viceskip: Alžběta Baudyšová
    2: Tereza Plíšková
    Lead: Klára Svatoňová
    Náhradnice: Ežen Kolčevská

    Trenér: Karel Kubeška
    NĚMECKO
    Skip: Daniela Jentschová
    Viceskip: Pia-Lisa Schöllová
    2: Josephine Obermannová
    Lead: Analena Jentschová

    Trenér: Thomas Lips
    thejrc.org