Boston – Tampa 3:6 (kon.) | Washington – Columbus 2:1 (1:0 po s.n.) | Montreal – Carolina 1:4 (kon.)
Florida – Arizona 3:1 (kon.) | Toronto – New Jersey 4:2 (kon.) | Ottawa – Pittsburgh 2:1 (2:0 po s.n.)
St. Louis – Vancouver 4:1 (kon.) | Nashville – Calgary 3:1 (kon.) | Minnesota – Philadelphia 1:3 (kon.)
Chicago – Dallas 3:2 (2:1 po s.n.) | Colorado – Edmonton 4:7 (kon.) | Los Angeles – Winnipeg 5:2 (kon.)
konec
Los Angeles Kings
5:2 (1:2, 1:0, 3:0)
Winnipeg Jets
Pátek 24.03.2017, 03:30 • Staples Center, Los Angeles • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání

    Anže Kopitar (LAK) (1 + 1)
    Jake Muzzin (LAK) (1 + 1)
    Drew Doughty (LAK) (1 + 1) (06:15:31)
     
    Československá stopa v utkání

    Marián Gáborík (LAK) (1 + 0, 2 střely, čas na ledě 11:59)
     
    Střely na branku v zápase

    Los Angeles Kings: 36

    Winnipeg Jets: 21
     
    Dlouho vyrovnaný zápas nakonec dopadl jednoznačným výsledkem. Po většinu utkání měli výsledkově navrch Winnipeg Jets, ale Los Angeles ve třetí třetině zabralo a třemi rychlými góly zvrátilo duel na svou stranu. Není pochyb o tom, co dnešní střetnutí rozhodlo. Jednoznačně přesilovky. Kings slavili dohromady tři trefy z početní výhody, navrch přidali i gól v oslabení a po zásluze berou dva body za výhru v základní hrací době. To Winnipeg musí zpackaná třetí dvacetiminutovka pořádně mrzet. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký pátek.
     
    Konec zápasu.
     
    59:35
    Vypadalo to, že by ještě mohli hosté zkusit jednu akci, ale nakonec ne. Zápas pravděpodobně skončí na polovině Winnipegu, kde domácí podrží kotouč.
     
    59:05
    Běží poslední minuta třetí třetiny a velmi pravděpodobně také celého zápasu. Kings díky povedené třetí třetině vybojují vítězství v základní hrací době.
     
    58:50
    Lowry si hledal prostor mezi kruhy, ale nakonec byl zastaven dvojici bránících hráčů v černých dresech.
     
    58:25
    Kings nahazují do útočného pásma. Jako první byli na puku obránci Winnipegu, ale to teď Králům vůbec vadit nemusí, už budou chtít jen ubránit náskok.
     
    58:00
    Vhazování po levé ruce Bena Bishopa.
     
    57:40
    Puk ve středním pásmu, odtud jej Lowry nahazuje směrem k zadnímu mantinelu. I Jets už vědí, že body dnes zůstanou pod střechou Staples Center.
     
    57:19
    A pro změnu zase od Winnipegu zakázané uvolnění, domácí tak mají možnost zůstat v útočném pásmu a vytvořit případnou kombinaci na šestou branku.
     
    57:04
    Postavení mimo hru v podání Los Angeles Kings.
     
    56:40
    Hned co se vhodil puk na led, unikli domácí hokejisté do šance. Kopitar hledal puk na brankovišti, aby jej mohl zasunout do klece, ale to se mu nakonec nepovedlo.
     
    56:30
    Po dlouhé době přerušená hra, a tak je tu komerční přestávka. Za chvíli budeme pokračovat. vhazováním pře Benem Bishopem.
     
    55:58
    Králové zamkli soupeře z Centrální divize kolem jeho branky a prakticky vůbec jej nepouštějí na kotouč. Navíc během toho všeho ještě stíhají střídat a posílat do hry čerstvé síly.
     
    55:20
    Už se nějakou tu minut nepřerušuje a Winnipeg neprojevuje větší zájem hnát se za snížením.
     
    54:50
    Zdá se, že zápas už se bude spíše dohrávat. Kdo by to čekal ještě před několika minutami, kdy bylo skóre na kostce pod střechou Staples Center vyrovnané.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 15. Kopitar (Doughty), 37. Muzzin (Toffoli, J. Carter), 43. Gáborík (Martinez, Muzzin), 44. Doughty (Kopitar, Toffoli), 50. Pearson – 7. Perreault (Strait, Scheifele), 19. Laine (Byfuglien, Perreault)


    Los Angeles Kings: Bishop (Quick) – Forbort, Doughty, Muzzin, LaDue, McNabb, Martinez – Lewis, Kopitar, D. Brown – Pearson, J. Carter, Iginla – Clifford, Kempe, Toffoli – Gáborík, Dowd, Nolan.
    Winnipeg Jets: Hellebuyck (Hutchinson) – Melchiori, Byfuglien, Morrissey, Strait, Stuart, Nogier – Ehlers, Little, Laine – Perreault, Scheifele, Wheeler – Copp, Lowry, Armia – B. Tanev, Petan, Thorburn.

    Rozhodčí: Charron, Walsh – Alphonso, Daisy

    Diváci: 18 230
    thejrc.org