Sparta – Kometa Brno 10:2 (kon.) | HC Plzeň – Vítkovice 1:3 (kon.)
konec
HC Plzeň 1929
1:3 (0:0, 0:1, 1:2)
HC Vítkovice Ridera
Pátek 24.03.2017, 17:50 • FORTUNA aréna • Mistrovství ČR - mladší dorost
Partner:
     
    Ode mne je to pro dnešek vše, z Hradce Králové se s vámi loučím a přeji příjemný zbytek pátečního večera, na počtenou. (20:07:07)
     
    Zápas končí a Vítkovice si odnášejí velice cenné vítězství! Svůj výkon dnes postavili především na dobré defenzivě a skvěle chytajícím Malíkovi. V útoku se nejvíce činil tandem Lewandowski – Kylnar, který v podstatě utkání rozhodl. Uvidíme, zda Ridera zvládne na svůj výkon navázat i zítra, kdy hraje s brněnskou Kometou. Západočeši se utkají s pražskou Spartou.
     
    Konec zápasu.
     
    59:45
    Kotouč je v rohu kluziště, zašlápnutý čtveřicí hráčů, sudí je u nich a hlasitě je nabádá, aby pokračovali ve hře.
     
    59:12
    Plzeň je znovu před Malíkem, ale nedaří se jí najít vhodnou střeleckou pozici. Přikryl ranou z pravého kruhu minul asi o deset centimetrů.
     
    58:38
    Vítkovice prošťouchly kotouč do středu kluziště, kde o něj nyní bojuje asi pětice hráčů.
     
    58:15
    Indiáni kombinují podél hrazení a hledají vhodnou palebnou pozici ke střele. Defenziva Ridery důsledně napadá a vykrývá prostor.
     
    57:44
    Petr Vojan si bere oddechový čas a osnuje se svými svěřenci závěrečný nápor svého celku. Pilc zůstává na střídačce, Západočeši to zkusí v šesti!
     
    57:03
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Vítkovice skórují a minimalizují tak šance Plzně na bodový zisk z tohoto duelu! Hráči Ridery pěkně zakombinovali, JAN VOJTOVIČ dostal ideální přihrávku do mezikruží a tvrdou ranou se nemýlil – 1:3! Asistence: Adam Beránek.
     
    56:28
    Šiller vyslal tvrdou ránu od modré z osy hřiště, jeho projektil minul pravou tyč svatyně Ridery jen o pár centimetrů!
     
    55:52
    Smička dostal nabito od modré a okamžitě pálil, trefil však prvního bránícího hráče, kterým byl Kuchárik.
     
    55:07
    Nesmějí ale zapomínat na zadní vrátka, kterých nyní málem využil Kylnar, beci indiánů se k němu stihli vrátit na poslední moment.
     
    54:38
    Plzeňští jsou i nadále aktivnějším celkem a svého protivníka nyní motají v jeho obranném pásmu, kde kombinují u hrazení.
     
    53:29
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Západočeši korigují skóre a ničí naději Malíka na čisté konto! MARTIN LANG se probil po pravé straně a povedenou střelou překonal doposud bezchybného brankáře Ridery! Asistence: Filip Přikryl.
     
    53:03
    Kremláček vyhodil kotouč z třetiny po levém mantinelu, ve středu kluziště se ho však chopili Ostravané a pronikají s ním k svatyni indiánů.
     
    52:39
    Tandem Lewandowski – Kylnar je dnes ve hře hodně aktivní, nyní opět nepříjemně zatápěli před Pilcem, ale defenziva Plzně tuto situaci ustála.
     
    52:15
    Západočeši ještě duel nebalí a znovu se vrhají do třetiny protivníka, kde napadají rozehrávku svého soupeře.
     
    51:26
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Ostravané zdvojnásobují své vedení a rčení nedáš – dostaneš naplňují doslova! JAKUB LEWANDOWSKI předvedl v útočném pásmu parádní stahovačku a střelou z mezikruží do pravého horního rohu nedal Pilcovi nejmenší šanci zasáhnout – 0:2! Asistence: Jakub Kylnar, Vojtěch Plánka.
     
    51:11
    Útočník Plzně se rozjel a svou střelu chtěl procpat mezi betony Malíka, ten je ale stihl sklapnout včas a nadále drží svůj tým!

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 54. Lang (Přikryl) – 32. Kylnar (Lewandowski), 52. Lewandowski (Kylnar, V. Plánka), 58. Vojtovič (Beránek)


    HC Plzeň 1929: Pilc (Maličkay) – Novák, Hamšík, Pánek, Váchal, Šiller, Malák, Staněk, Kremláček, Kovářík – Slanina, Přikryl "C", Rozsahegyi, Princl, De Sousa, Kolář, Rohla, Malát, Lang, Kuchárik, Kvasnička. Trenér: Petr Vojan.
    HC Vítkovice Ridera: Malík (Dolíška) – Cubo, Kočí, Smolka, Zapletal, Raška, F. Plánka, Smička – Vojtovič, Tvrdý, Kylnar "C", Lewandowski, Zajíc, V. Plánka, Pastor, Ivan, Vjačka, Beránek. Trenér: Roman Ryšánek.

    Rozhodčí: Vrba, Ondráček – Vepřovský, Urubčík
    ocianews.com