Švédsko – Bělorusko 4:0 (kon.) | Andorra – Faerské ostrovy 0:0 (kon.) | Švýcarsko – Lotyšsko 1:0 (kon.)
Kypr – Estonsko 0:0 (kon.) | Bosna – Gibraltar 5:0 (kon.) | Bulharsko – Nizozemsko 2:0 (kon.)
Lucembursko – Francie 1:3 (kon.) | Portugalsko – Maďarsko 3:0 (kon.) | Belgie – Řecko 1:1 (kon.)
konec
Švédsko
4:0 (1:0)
Bělorusko
Sobota 25.03.2017, 18:00 • Friends Arena, Solna (Stockholm) • Kvalifikace MS (Evropa) • Skupina A
Předzápasové kurzy
     
    K tomuto utkání je to vše, ale již od 20:45 se na vás budu těšit u on-line přenosu ze zápasu mezi Belgií a Řeckem. Na shledanou! (19:58:07)
     
    Dnešní zápas je u konce a Švédsko slaví vysokou čtyřgólovou výhru. Jako první se prosadil Emil Forsberg, který v 19. minutě otevřel skóre z pokutového kopu. Poločas sice skončil výsledkem 1:0, ale již ve 49. minutě si Emil Forsberg připsal druhou branku zápasu. O osm minut později se ještě radoval Marcus Berg a skóre zápasu v 78. minutě uzavřel Isaac Kiese Thelin. Švédové tak nadále zůstávají neporaženi, zatímco Bělorusko bude v základní skupině A stále předposlední.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Nepřesně odvrácený centr od rohového praporku se zjevil u nohy jednoho z hostujících hráčů, avšak ten vypálil zhruba do dvacáté řady za Olsenovou bránou.
     
    90+2
    Vysoký odkop Harbunowa se dostal do středového kruh, avšak Bělorusko se velmi rychle vydalo vpřed a Jansson míč musel odehrát na roh.
     
    90+1
    Berg se sice dopustil nedovoleného zákroku, který znamená ztrátu míče, ale v samotné koncovce už to švédského útočníka nebude trápit.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje tři minuty.
     
    89
    Nepříliš povedená akce domácího celku vyústila v nepřesnou kolmici, která se stala kořistí pozorného Harbunowa.
     
    88
    Povedený nákop za obranu Švédska sice doputoval přesně tam, kde původně měl, ale nakonec se míč dostal až za brankovou čáru.
     
    86
    V 86. minutě se Švédové zprava prodrali do pokutového území. Zakončení ale jednomu z domácích vůbec nesedlo a míč vylétl vysoko nad.
     
    85
    Je tady poslední střídání. Samotný závěr zápasu neodehraje vyčerpaný Jimmy Durmaz, který je nahrazen Viktorem Claessonem.
     
    83
    A teď už hrají zase Švédové, kteří využili velmi nepřesné kombinace soupeře. Bělorusové si vůbec nerozuměli na levé straně hřiště.
     
    82
    Bělorusko by jistě rádo aspoň korigovalo tento velmi nepříznivý stav, ale stále se vůbec nedostává k ohrožení Olsenovy brány.
     
    81
    Na konci 81. minuty se ke střele zpoza pokutového území odhodlal aktivní Forsberg. Razantní pokus se ale nevlezl do brány a skončil těsně nad břevnem.
     
    80
    Hosté se sice na chvíli usadili na útočné polovině, ale nyní již znovu musí rychle chvátat zpátky. Švédové se totiž ujali míče a spěchají vpřed.
    78. Isaac KIESE THELIN - 4:0
     
    78
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Tak tohle už je pro hosty debakl. Bělorusové vůbec nezareagovali na bleskovou rozehrávku volného kopu, kterou Hiljemark oslovil rozběhnutého ISAACA KIESEHO THELINA. Střídajícímu hráči už poté stačilo překonat jen vyběhnuvšího Harbunowa, což bez potíží zvládl.
     
    77
    Jenže Bělorusko si nerozumělo a v útočné fázi se dokonce dopustilo zbytečného faulu. Hrát budou opět Švédové.
     
    75
    Až teď se Bělorusko dostalo do kombinace, nicméně zatím se vůbec nemůže usadit na útočné polovině hřiště. Švédové brání naprosto bez problémů.

    Lukáš Podleśny

    Branky: 19. Forsberg (pen.), 49. Forsberg, 57. Berg (Augustinsson), 78. Kiese Thelin (Hiljemark)

    Karty:   25. Martynovič (BLR)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 7:1. Střely mimo: 7:4. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 9:13.
    Švédsko: Olsen – Lustig, P. Jansson, Granqvist (C), Augustinsson – Durmaz (85. Claesson), Hiljemark, Ekdal (69. Johansson), Forsberg – Berg, Toivonen (74. Kiese Thelin).
    Náhradníci: Johnsson, Carlgren – Claesson, Seb. Larsson, Kiese Thelin, Johansson, Helander, Krafth, Hult, Sam Larsson, Nyman.

    Bělorusko: Harbunow – Šitov, Martynovič (C), Palicevič, Filipenko, Bardachow (69. Valadzko) – Rios, Bressan, Majewski (65. Drahun), Gordejčuk – Signěvič (71. Rodionov).
    Náhradníci: Hutar, Černik – Drahun, Paljakow, Skavyš, Savickij, Stasevič, Kendyš, Kisljak, Sivakow, Rodionov, Valadzko.

    Rozhodčí: Harald Lechner – Andreas Heidenreich, Maximilian Kolbitsch (vš. AUT)
    thejrc.org