Švédsko – Bělorusko 4:0 (kon.) | Andorra – Faerské ostrovy 0:0 (kon.) | Švýcarsko – Lotyšsko 1:0 (kon.)
Kypr – Estonsko 0:0 (kon.) | Bosna – Gibraltar 5:0 (kon.) | Bulharsko – Nizozemsko 2:0 (kon.)
Lucembursko – Francie 1:3 (kon.) | Portugalsko – Maďarsko 3:0 (kon.) | Belgie – Řecko 1:1 (kon.)
konec
Bosna a Hercegovina
5:0 (2:0)
Gibraltar
Sobota 25.03.2017, 18:00 • Stadion Bilino polje, Zenica (BIH) • Kvalifikace MS (Evropa)
Předzápasové kurzy
     
    Fotbalisté Bosny a Hercegoviny si v kvalifikaci na mistrovství světa zastříleli proti Gibraltaru, do jehož sítě se během prvního poločasu dvakrát prosadil Vedad Ibišević a po přestávce postupně Avdija Vršajević, Edin Višća a těsně před koncem Ermin Bičakčić. Konečný výsledek: Bosna a Hercegovina 5 Gibraltar 0. (19:54:58)
     
    90+4
    Konec zápasu.
    90+4. Ermin BIČAKČIĆ - 5:0
     
    90+4
    Bosna právě vstřelila branku!
    Vedad Ibišević se dostal na pravé straně šestnáctky ke zpětnému centru, který hosté nedokázali odvrátit, a ERMIN BIČAKČIĆ zamířil přízemní střelou přesně ke vzdálenější levé tyči!
     
    90+3
    V sestavě Gibraltaru se dnes představili dva bratři a obránci, konkrétně Joseph Chipolina a Roy Chipolina.
     
    90+2
    Edin Višća se ještě pokusil skórovat, jeho táhlá střela ze střední vzdálenější ale byla na hranici šestnáctky zablokována.
     
    90+1
    Gibraltar se snaží vyplňovat volné prostory, zatímco fotbalisté Bosny a Hercegoviny v klidu kombinují ve střed hřiště.
     
    90
    Nad rámec zápasu byly nastaveny 3 minuty.
     
    89
    Běží poslední dvě minuty utkání a fanoušci Bosny jsou nadšení. Svlékli trika a dres a šálami točí nad hlavou.
     
    88
    Gibraltar se málem dostal na levé straně šestnáctky z ostrého úhlu do zakončení, Asmir Begović se ale skvěle vydal proti kolmému pasu a míč rychle lapil.
     
    87
    Střídání v týmu Gibraltar: ze hřiště odchází Kyle Casciaro, přichází John-Paul Duarte.
     
    86
    Střídající Anthony Bardon na opačné straně hřiště napřáhl zpoza šestnáctky ke krásné táhlé přízemní střele pravačkou, která mířila přesně ke vzdálenější pravé tyči, domácí brankář Asmir Begović ji ale fantastickým zákrokem vyrazil!
     
    85
    Gojko Cimirot připravil přihrávkou z pravého rohu šestnáctky šanci pro Maria Vrančiće, který z hranice šestnáctky vystřelil levačkou, jeho přízemní pokus ze stoje byl ale hodně laxní a navíc zablokován.
     
    84
    Bosna a Hercegovina má dnes obrovské držení míče, které je dokonce větší než jsme zvyklí vídat třeba v zápasech Barcelony. Držení míče: 81%-19%.
     
    83
    Gibraltar se během dnešního utkání dostal pouze ke dvěma střelám, z nichž jedna byla zablokována a druhá zamířila mimo, abych ale řekl pravdu, tak si ji vůbec nevybavuji.
     
    82
    Bosna a Hercegovina podnikla po pravé straně rychlý protiútok, následný zpětný centr by ale na vzdálenější tyči odvrácen.
     
    81
    Edin Višća po další krásné narážečce Bosny napřáhl v levém rohu šestnáctky blíže ke středovému kruhu k pohotové střele pravačkou, která zamířila přibližně o metr nad břevno!
     
    80
    Mario Vrančić byl hráčem, který před pár okamžiky centroval z pravé strany hřiště, jenže jeho centr byl uprostřed šestnáctky hráči Gibraltaru odhlavičkován do bezpečí.
     
    79
    Armin Hodžić se na pravé straně šestnáctky dostal v obležení čtyř protihráčů ke střele, která se od hrudi jednoho z nich odrazila na rohový kop, jenž nic nepřinesl.

    Tomáš Reiner

    Branky: 4. Ibišević (Pjanić), 43. Ibišević (Višća), 52. Vršajević (Pavlović), 56. Višća (Vršajević), 90+4. Bičakčić

    Karty:   18. Kolašinac (BSN)


    Držení míče: 73 % : 27 %.
    Střely na branku: 8:1. Střely mimo: 13:0. Rohy: 8:0. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 9:6.
    Bosna a Hercegovina: Begović (C) – Bičakčić, Cocalić, E. Zukanović, Kolašinac (46. Pavlović) – Pjanić (56. M. Vrančić), Cimirot – Vršajević (75. Bajić), Višća – Hodžić, Ibišević.
    Náhradníci: Šehić, Burić – Dumić, Bajić, Miroslav Stevanović, Gojak, T. Šunjić, Pavlović, Kodro, Prcić, M. Vrančić, Krunić.

    Gibraltar: Ibrahim – K. Chipolina (53. Pusey), Payas, R. Chipolina (C), J. Chipolina – Ant. Hernandez, J.-C. Garcia, Guilling (75. Bardon) – K. Casciaro (87. J.-P. Duarte), Walker, L. Casciaro.
    Náhradníci: Robba, Goldwin – Pusey, Yome, Bosio, J.-P. Duarte, Bardon, Coombes, And. Hernandez.

    Rozhodčí: Svein-Erik Edvartsen. Asistenti: Jan Erik Engan, Jon-Michael Knutsen. Čtvrtý rozhodčí: Espen Eskås (všichni NOR)
    thejrc.org