Buffalo – Toronto 5:2 (kon.) | Montreal – Ottawa 3:1 (kon.) | New Jersey – Carolina 1:3 (kon.)
NY Islanders – Boston 1:2 (kon.) | Washington – Arizona 4:1 (kon.) | St. Louis – Calgary 2:3 (po pr.)
Florida – Chicago 7:0 (kon.) | Nashville – San Jose 7:2 (kon.) | Edmonton – Colorado 4:1 (kon.)
Los Angeles – NY Rangers 0:3 (kon.) | Detroit – Minnesota 3:2 (po pr.) | New Jersey – Dallas 1:2 (po pr.)
konec
Los Angeles Kings
0:3 (0:0, 0:1, 0:2)
New York Rangers
Neděle 26.03.2017, 04:30 • Staples Center, Los Angeles • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání

    Antti Raanta (NYR) (30 zásahů)
    Derek Stepan (NYR) (1 + 0)
    Ryan McDonagh (NYR) (1 + 0) (07:12:17)
     
    Československá stopa v utkání

    Marián Gáborík (LAK) (0 + 0, 1 střela, čas na ledě 13:27)
     
    Střely na branku v zápase

    Los Angeles Kings: 30

    New York Rangers: 20
     
    Nakonec se Rangers dočkali nejen výhry v základní hrací době, ale také čistého konta na svém účtu. Oslavuje jej nejvíce finský brankář Antti Raanta, který se dnes předvedl opravdu v nejlepším možném světle. Přestože Los Angeles soupeře z opačného pobřeží Spojených států přestřílelo, nedokázalo do sítě dostat ani jeden kotouč. Sen Kings o postupu do play-off se tedy ještě více vzdaluje. Naopak Rangers si upevňují postavení v tabulce a mohou být s výkonem i výsledkem spokojeni. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký zbytek víkendu.
     
    Konec zápasu.
    58:52 Rick NASH - 0:3
     
    58:52
    Rangers právě vstřelili branku!
    Je hotovo, známe vítěze dnešního zápasu. Tři branky už Los Angeles Kings dotáhnout nestihnou. Chvíli to vypadalo, že by se Králové mohli usadit v útočné třetině a kombinovat. Ale pak udělali chybu, na puk se dostal hostující útočník RICK NASH, který poslal kotouč do odkrytého zařízení. Dá se čekat, že ve zbytku základní hrací doby už se nikdo nikam nepožene. Asistence: Mika Zibanejad, Dan Girardi.
     
    58:18
    Brown jen nahodil o zadní mantinel a doufal, že se k němu kotouč odrazí zpátky. To se stalo a Kings mohou nadále pokračovat v kombinacích v útočném pásmu.
     
    58:03
    Los Angeles Kings si vybírají oddechový čas. Dobře vědí, že teď už není na co čekat.
     
    57:52
    Opět výborná práce finského snaživce v brankovišti newyorského celku. To už je ale vyloučený Kreider zpátky na ledě. I přesto zůstává Jonathan Quick na střídačce.
     
    57:20
    Hosté vyhazovali přes všechny čáry, ale prázdnou klec soupeře se jim trefit nepodařilo. Králové potom získávají útočné pásmo zpátky.
     
    56:50
    Žádná střela domácích ale nemíří do branky. Kolem Raanty je to teď jako na střelnici, jenže jako by dnes Los Angeles Kings nebylo vůbec přáno oslavit trefu.
     
    56:19
    Jonathan Quick je pryč z branky, Los Angeles to zkouší se šesti muži v poli a riskuje.
     
    55:48
    Pearson jen nahodil puk k zadnímu mantinelu, ale tam byli připraveni obránci hostů. Rangers se navíc zavčas podařilo vyhodit přes všechny čáry.
     
    55:35
    Další trest pro hostujícího hokejistu. Dvě minuty za hákování už zamířil odpykat Chris Kreider. Ten teď bude doufat, že jeho spoluhráči oslabení ubrání.
     
    55:03
    Drew Doughty dostal puk pěkně mezi kruhy, ale prováhal nejlepší moment na zakončení. Když potom přeci jen vypálil, vůbec se mu nepodařilo trefit branku.
     
    54:45
    Ještě pár vteřin hry ve čtyřech, potom budou oba týmy opět v plném počtu.
     
    54:15
    Pokračuje se ve hře, ale kotouč je zatím převážně ve středním pásmu. Kings by rádi zpátky před Raantu, jenže obrana New Yorku to zatím nedovoluje.
     
    54:04
    Na druhé straně Jonathan Quick přerušuje hru a zařizuje nové buly. Ještě jedna komerční pauza v tomto zápase.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 34. Stepan (Br. Smith, Zuccarello), 42. McDonagh (Zuccarello, Zibanejad), 59. Rick Nash (Zibanejad, Girardi)


    Los Angeles Kings: Quick (Bishop) – Forbort, Doughty, Muzzin, LaDue, McNabb, Martinez – Lewis, Kopitar, D. Brown – Pearson, J. Carter, Iginla – Clifford, Kempe, Toffoli – Gáborík, Dowd, Andreoff.
    New York Rangers: Raanta (Lundqvist) – M. Staal, McDonagh, Br. Smith, Holden, Skjei, Girardi – Kreider, Stepan, Zuccarello – J. T. Miller, Zibanejad, Rick Nash – Grabner, K. Hayes, Fast – Vesey, Lindberg, Bučněvič.

    Rozhodčí: Walsh, Kowal – Murchison, Alphonso

    Diváci: 18 230
    thejrc.org