Ázerbájdžán – Německo 1:4 (kon.) | San Marino – Česko 0:6 (kon.) | Arménie – Kazachstán 2:0 (kon.)
Anglie – Litva 2:0 (kon.) | Sev. Irsko – Norsko 2:0 (kon.) | Černá Hora – Polsko 1:2 (kon.)
Rumunsko – Dánsko 0:0 (kon.) | Malta – Slovensko 1:3 (kon.) | Skotsko – Slovinsko 1:0 (kon.)
konec
San Marino
0:6 (0:5)
Česko
Neděle 26.03.2017, 18:00 • San Marino Stadium, Serravalle (SMR) • Kvalifikace MS (Evropa)
Předzápasové kurzy
    FOTO: Pohled na neúplnou tabulku kvalifikační skupiny C.
     
    Česko se v tabulce kvalifikační skupiny C na mistrovství světa posunulo na druhé místo, Severní Irsko nás ale může v případě vítězství nad Norskem přeskočit. (20:22:13)
    FOTO: Antonín Barák vstřelil dva góly a měl důvod k úsměvu!

     
    „Jsme spokojeni, protože tady byla povinnost vyhrát. Nechtěli jsme utkání podcenit a připravili jsme se na něj. Během prvního poločasu jsme hráli dobrý fotbal. Jsem tedy poprvé a Karel Jarolím mě dal hned do sestavy, čehož si moc vážím. Škoda, že jsem nedal gól, protože jsem měl velkou chuť,“ taková byla po utkání slova Jakuba Jankta, talentovaného hráče české reprezentace a Udinese, který přihrál na dva góly.
    NÁZOR: Výkon Antonína Baráka vyzdvihl i jeden z kolegů.

     
    Fotbalisté české reprezentace splnili povinný úkol, když výhru nad Norskem dokázali potvrdit na hřišti San Marina, kde odehráli skvělý první poločas a nakonec zvítězili rozdílem šesti branek. Jihoevropský tým opět proti Česku nedokázal skórovat, ačkoliv od gólu nebyl daleko krátce po přestávce Tommaso Zafferani. V dresu českého národního týmu odehráli skvělý zápas Antonín Barák a Vladimír Darida, kteří oba vstřelili dva góly. Prosadili se také Theodor Gebre Selassie a Michael Krmenčík, které přesnými přihrávkami našel Jakub Jankto. Michael Krmenčík skóroval po Norsku ve druhém kvalifikačním zápase v řadě a Vladimír Darida byl již během prvního poločasu blízko hattricku, když dvakrát orazítkoval tyč. Nejprve z přímého kopu a poté ze hry. Konečný výsledek: San Marino 0 Česko 6.
    FOTO: Pohled do tváří klíčových hráčů, kteří dnes rozhodovali.

    #ceskarepre ???????? vede po půlhodině hry 4:0! Trefili se tito borci ????

    Příspěvek sdílený Česká fotbalová reprezentace (@ceskarepre),


     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Michael Battistini vyhrál u pravé postranní čáry osobní souboj, po kterém prchal za míčem Tommaso Zafferani, v souboji s Vladimírem Daridou si ale pomohl rukama. Jasný faul.
     
    90+1
    Střídání v týmu San Marino: ze hřiště odchází Michele Cervellini, přichází Michael Battistini.
     
    90+1
    Nad rámec zápasu byly nastaveny 3 minuty.
     
    90
    Ladislav Krejčí přeskočil míč a do šestnáctky nakonec poslala centr Bořek Dočkal. San Marino ovšem míč odvrátilo.
     
    89
    Pier Filippo Mazza se před pár okamžiky prezentoval pěkným pokusem, vzápětí si ale reputaci pošramotil, když zezadu ostrým skluzem poslal k zemi unikajícího Bořka Dočkala.
     
    88
    Střídající Pier Filippo Mazza zkusil sympaticky vypálit ze středového kruhu a jeho střela mířila na bránu, jenže pouze do jejího středu a rukavic připraveného Tomáše Vaclíka.
     
    88
    Antonín Barák byl střídán a na hattrick dnes nedosáhne, vstřelit ho ovšem ještě může Vladimír Darida, který je stále na hřišti a prosadil se v obou poločasech.
     
    87
    Ještě ale není konec a Češi klidně mohou vyrovnat nevyjšší skóre ze dvou domácích zápasů proti San Marinu, když ho v našich lukách a hájích porazili dvakrát vysoko 7:0!
     
    86
    Česko se před dnešním zápasem představilo v San Marinu celkem dvakrát a vždy zvítězilo 3:0, takže dnes svou bilanci vylepšilo, když vstřelilo dvojnásobek gólů.
     
    85
    Matteo Vitaioli rozehrál na pravé straně hřiště standardní situaci, jenže jeho centr byl krátký a na hranici šestnáctky odvrácen. Češi úspěšně a bezchybně brání.

    Tomáš Reiner

    Branky: 17. Barák (Gebre Selassie), 19. Darida (Barák), 24. Barák (Krejčí), 26. Gebre Selassie (Jankto), 43. Krmenčík (Jankto), 77. Darida (pen.)

    Karty:   45. M. Vitaioli (SMA), 71. Palazzi (SMA), 76. D. Simoncini (SMA)


    Držení míče: 25 % : 75 %.
    Střely na branku: 2:10. Střely mimo: 1:6. Rohy: 1:11. Ofsajdy: 1:6. Fauly: 9:6.
    San Marino: A. Simoncini – Palazzi, Cesarini, D. Simoncini, F. Vitaioli, Rinaldi (62. Tomassini) – Zafferani, Cervellini (90+1. Mi. Battistini), Domeniconi, M. Vitaioli (C) – Stefanelli (84. Mazza).
    Náhradníci: Muraccini, Benedettini – Brolli, Bonini, Tomassini, Mi. Battistini, C. Valentini, A. Hirsch, A. Golinucci, Tosi, Ales. Della Valle, Mazza.

    Česko: Vaclík – Gebre Selassie, Sivok (C), Brabec, Novák – Dočkal, Darida – Krejčí, Barák (76. Hořava), Jankto (68. Zmrhal) – Krmenčík (68. Milan Škoda).
    Náhradníci: Koubek, Drobný – Hloušek, Kalas, Zmrhal, Mareš, Hořava, Hušbauer, Přikryl, Suchý, Čelůstka, Milan Škoda.

    Rozhodčí: Kristo Tohver. Asistenti: Hannes Reinvald, Sten Klaasen. Čtvrtý rozhodčí: Juri Frischer (všichni EST)
    thejrc.org