Philadelphia – NY Islanders 6:3 (kon.) | Carolina – Columbus 2:1 (po pr.) | Montreal – Florida 6:2 (kon.)
Tampa – Detroit 5:3 (kon.) | Boston – Dallas 2:0 (kon.) | Nashville – Toronto 1:3 (kon.)
Winnipeg – Anaheim 4:3 (po pr.) | Minnesota – Ottawa 5:1 (kon.) | Edmonton – San Jose 3:2 (kon.)
konec
Banes Motor České Budějovice
3:4 (1:2, 2:1, 0:1)
HC Energie Karlovy Vary
Pátek 31.03.2017, 17:30 • Budvar aréna (kapacita: 6 421) • Baráž o extraligu • 2. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:42
    Puk byl před bránou a po Fillmanově kopnutí jej málem dopravil do odkryté brány Michal Chovan!
     
    59:20
    Podle očekávání si domácí mužstvo bere oddechový čas. Času na vyrovnání už moc nezbývá, ale domácí umí zabojovat.
     
    58:49
    Motor hraje se šesti hráči v poli, jeho branka je prázdná!
    51:09 Henri TUOMINEN - 3:4
    Zdroj: Hokejka TV
     
    51:09
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Energie se znovu dostává do vedení a Motor bude muset opět dotahovat! Stloukal se rozjel na pravém křídle a posunul puk pod sebe na Tomečka, jenž okamžitě pálil. Petr Kváča vyrazil jeho pokus pravým betonem jen vedle sebe a obránci Motoru nebyli včas u HENRIHO TUOMINENA, který pohodlně dopravil kotouč od odkryté klece. Asistence: Vojtěch Tomeček a Petr Stloukal.
     
    49:06
    Velká šance Karlových Varů po pěkné střele Vladimíra Sičáka od modré čáry! Kváča ji viděl na poslední chvíli, ale vyrážečkou dokázal puk nasměrovat mimo tři tyče.
     
    48:12
    Vlastimil Dostálek fauloval a odchází pykat na dvě minuty za držení protihráče.
     
    41:44
    Vyloučení na straně Karlových Varů. Obránce s reprezentačními zkušenostmi Tomáš Dvořák odchází na trestnou lavici za nedovolené bránění.
    35:53 Mitchell FILLMAN - 3:3
    Zdroj: Hokejka TV
     
    35:53
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Budvar aréna se otřásá v základech, je vyrovnáno! Motor pokračoval ve svém tlaku v další početní výhodě a Závorka byl v ohni střel. Pajič přihrál na modrou čáru puk MITCHELLU FILLMANOVI, který přesnou ranou ze stejného místa překonává brankáře Energie během necelé minuty podruhé! Asistence: Rok Pajič a Michal Chovan.
     
    35:20
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary (Marek Baránek – 2 min., sekání).
    34:43 Mitchell FILLMAN - 2:3
    Zdroj: Hokejka TV
     
    34:43
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    A znovu je zaděláno na drama! V početní výhodě domácí udrželi útočné pásmo, což se ukázalo být klíčové pro vstřelení kontaktní branky. Novák a Chovan dobře zapracovali u mantinelu a posunuli puk na Pajiče. Slovinský šikula okamžitě nasměroval puk mezi kruhy, kde si jej vzal kanadský bek MITCHELL FILLMAN, a umístěnou střelou nad lapačku překonal Závorku. Na využití přesilových her je tedy vyrovnáno – 2:2. Asistence: Rok Pajič a Michal Chovan.
     
    33:54
    Za hákování putuje na trestnou lavici hráč Karlových Varů. Milan Mikulík na dvě minuty oslabí svůj mančaft.
    31:26 Dávid GRÍGER - 1:3
    Zdroj: Hokejka TV
     
    31:26
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Energie nakonec využívá početní výhodu a vede znovu o dva góly! Domácí obraně se nepodařilo vyhodit puk a důrazně napadající Kindl s DÁVIDEM GRÍGEREM jej vybojovali. Druhý jmenovaný měl puk v mezikruží a hezkou bekhendovou střelou na lapačku prostřelil brankáře Českých Budějovic. Asistence: Denis Kindl.
     
    31:14
    Střelu Vladimíra Sičáka od modré čáry efektním semaforem zastavil Petr Kváča!
     
    30:30
    Pěkně teď Energie rozebrala Motor. Při dvojnásobné přesilovce to ani neměla moc těžké. Obránce Martin Rýgl našel diagonální přihrávkou u pravé tyče osamoceného Antonína Duška, proti kterému se ale Kváča v poslední chvíli stihl přemístit!
     
    29:40
    A pozor, domácí budou hrát 1:16 ve třech, protože špatně střídali!
     
    28:56
    Třetí centr Motoru Tomáš Vak podrazil protihráče a půjde pykat na dvě minuty.
     
    25:58
    Vyražený kotouč do útočného pásma Motoru mohl dobruslit Miloslav Čermák, který by se tak dostal do samostatného úniku. Celou akci mu však překazil vynikajícím obranným zákrokem Martin Rohan, kterému se rybičkou podařilo vypíchnout čistě kotouč.
     
    22:53
    Domácí mají poměrně dost smůly. Toto byla už několikátá vyložená příležitost, která zůstala neproměněna. Obránce Motoru vypálil na bránu a puk vyražený Závorkou před odkrytou klecí minul Ondřej Šulek!
     
    22:02
    Velice pěkná šance Motoru poté, co Tomáš Vak vystihl rozehrávku Karlových Varů. Zkušený centr domácího týmu neměl rychlost, a tak zvolil tvrdou ránu z vrcholu kruhů, která Závorkovi vypadla z výstroje! Bohužel pro Motor ale puk mířil těsně vedle branky.
     
    19:57
    Krátce před sirénou ještě další vyložená šance Roka Pajiče, který byl s Čermákem osamocený před brankou. České Budějovice ale opět šanci nevyužily a tohle by je mohlo mrzet.
     
    19:20
    Skutečně neuvěřitelný tlak má Motor v posledních minutách první třetiny! Tomáš Vak nahazoval puk před bránu a Závorka jej nezvládl přikrýt. Kotouč se potuloval po brankovišti, ale nikdo z domácích se v situaci nedokázal dobře zorientovat a dopravit ho za brankovou čáru. Stejná situace se opakovala i pár chvil později...
     
    18:57
    Stoprocentní šance Romana Vráblíka neskončila gólem, i když domácí už zvedali ruce nad hlavu! Obránce Motoru vypálil od modré čáry a puk se zřejmě zastavil o tyč. Následně se dostal k další střele z dobré palebné pozice a tvrdý projektil jen těsně minul klec hostů.
     
    17:20
    Jasný faul Václava Skuhravého nezůstal bez povšimnutí sudích. Kapitán Karlových Varů dostává dvě minuty za držení protihráče.
    11:09 Jiří FRONK - 1:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    11:09
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Českobudějovičtí zamkli při přesilové Energii v její třetině a po vybojování kotouče na zadním mantinelu přihrál Fronk na modrou čáru Pavlinovi. Slovinský zadák si zkušeně počkal na pohyb clonícího hráče a poslal šikovně kotouč na Závorku. Brankář Karlových Varů zvládl puk jen vyrazit vedle sebe, kde k dorážce přispěchal JIŘÍ FRONK. Motor se vrací do zápasu! Asistence: Žiga Pavlin.
     
    10:08
    Bývalý obránce Českých Budějovic Tomáš Harant se provinil držením protihráče a umožní tak domácím zahrát si poprvé v početní výhodě.
     
    07:09
    A další vyloučení na straně domácího celku. Kapitán Filip Novák obdržel menší trest za sekání.
    04:40 Milan MIKULÍK - 0:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    04:40
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Tak to je hodně studená sprcha pro Motor hned v samém úvodu zápasu. Energetici sehráli přesilovou hru velmi dobře a Mikulíkovu střelu, kterou Kváča nepodržel, využil v brankovišti k dorážce důrazný MILAN MIKULÍK. Karlovy Vary se dostává do dvoubrankového vedení! Asistence: Jakub Flek a Tomáš Rachůnek.
     
    03:28
    První přesilovou hru si zahrají Karlovy Vary. Žiga Pavlin dostává menší trest za nedovolené bránění.
    03:07 Marek BARÁNEK - 0:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    03:07
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    V prvním barážovém utkání skvěle chytající Petr Kváča si tento gól určitě za rámeček nedá. Obránce MAREK BARÁNEK vzal puk z vlastního pásma a od červené čáry jen tak nahodil na bránu Motoru. Lehké nahození však skončilo přesně v růžku branky, a to k překvapení samotného střelce. Asistence: Antonín Dušek.

    Matěj Mayer

    Branky a nahrávky: 12. Fronk (Pavlin), 35. Fillman (Pajič, Chovan), 36. Fillman (Pajič, Chovan) – 4. Baránek (Dušek), 5. Mikulík (Flek, T. Rachůnek), 32. Gríger (Kindl), 52. Tuominen (V. Tomeček, Stloukal)


    Banes Motor České Budějovice: Kváča (Gába) – Fillman, F. Novák (C), Pavlin, Pýcha, Vráblík, Mucha, Žovinec – Chovan, Pajič, Čermák (A) – Dostálek, Rob, Fronk – Hřebejk, Vak (A), Vlček – Šulek, Škoda, Babka – Guman.
    HC Energie Karlovy Vary: Závorka (Honzík) – M. Rohan, Sičák (A), Harant, Baránek, Tomáš Dvořák, Rýgl, Weinhold – T. Rachůnek, Dušek, Mikulík – Vachovec (A), Skuhravý (C), Kindl – Stloukal, Tuominen, V. Tomeček – O. Beránek, Gríger, Flek – Davídek.

    Rozhodčí: Lacina, Hribik – Barvíř, Blümel

    Diváci: 6 421 (vyprodáno)
    ocianews.com