Sassuolo – Lazio 1:2 (kon.) | AS Řím – Empoli 2:0 (kon.)
konec
US Sassuolo Calcio
1:2 (1:1)
S. S. Lazio
Sobota 01.04.2017, 18:00 • Mapei Stadium, Reggio Emilia • Italská Serie A • 30. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Všem fotbalovým fanouškům přeji příjemný nedělní podvečer při sledování textového přenosu ze zápasu italské Serii A. Od osmnácti hodin se zaměříme na utkání mezi týmy US Sassulo Calcio a S. S. Lazio!
     
    US Sassuolo Calcio

    Domácí tým se po veleúspěšné sezóně 2015/16 přestěhoval do spodní části tabulky. S bilancí devíti výher a čtyř remíz z celkových devětadvaceti zápasů sídlí až na patnáctém místě. Se sestupovými starostmi si však Sassuolo příliš lámat nemusí, neboť na osmnácté Palermo má náskok těžko dostižitelných šestnácti bodů. Zraněními decimovaný tým Sassuola čeká na vítězství od 19. února, od té doby získal ve čtyřech zápasech jediný bod za bezbrankovou remízu na hřišti pravděpodobně sestupujícího Crotone.
     
    S. S. Lazio

    Římané zažívají poměrně poklidnou sezónu, se kterou mohou být jejich fanoušci zatím poměrně spokojení. Se ziskem sedmapadesáti bodů Lazio sídlí v tabulce Serie A na čtvrtém místě, když se před něj vešli pouze týmy Juventusu, AS Řím a Neapole. Na tu před čtrnácti dny Římané ztratili dva důležité body, které po bezbrankové remíze nechali na hřišti Cagliari. Svěřenci Simone Inzaghiho se tak musí dívat i za sebe, pátý Inter a šestá Atalanta na ně totiž ztrácí jen dva body.
     
    Vzájemné zápasy

    30.10.2016 Lazio - Sassuolo 2:1
    29.02.2016 Lazio – Sassuolo 0:2
    18.10.2015 Sassuolo - Lazio 2:1
    01.03.2015 Sassuolo – Lazio 0:3
    05.10.2014 Lazio - Sassuolo 3:2.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    US Sassuolo Calcio: Consigli – Lirola, Cannavaro (C), Acerbi, Dell'Orco – Pellegrini, Aquilani, Missiroli – D. Berardi, Defrel, Politano.
    Náhradníci: Pomini, Pegolo – Antei, Iemmello, Matri, Sensi, Peluso, L. Mazzitelli, Duncan, Letschert, Ragusa, Adjapong.

    S. S. Lazio: Strakosha – Patric, de Vrij, Hoedt, Radu – Parolo, Biglia (C), Milinković-Savić – Anderson, Immobile, Lulić.
    Náhradníci: Vargić – Borrelli, Basta, Wallace, Bastos, J. Lukaku, Crecco, Murgia, Alberto, C. Lombardi, Djordjević, Baldé Diao.

    Rozhodčí: Giacomelli – Valeriani, Peretti.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Úvodní výkop zápasu obstarali domácí, kteří nastupují ve svých tradičních zelenočerných barvách, zatímco hráči Lazia budou hrát celí v bílém.
     
    2
    Sassuolo se poměrně rychle dostalo až do pokutového území, kde však po přihrávce do druhé vlny Pellegrini promáchl a gólmana Strakoshu neohrozil.
     
    3
    Stále se hraje na domácí útočné polovině, Lazio je naopak v úvodu utkání zatím spíše zalezlé u vlastní šestnáctky.
     
    4
    Až teď se po pravé straně vydal dopředu Lulić, ovšem Cannavaro na hranici velkého vápna balón nekompromisně odkopl do bezpečí.
     
    5
    Hostující chyby ve středu hřiště se pokusil potrestat Missiroli, jehož úprk směrem k brance skluzem zastavil Senad Lulić. Ten už v páté minutě dostává žlutou kartu a bude si muset dávat na další podobné zákroky pozor.
     
    6
    Ze standardní situace Sassuolo nic nevytěžilo, avšak po krátké chvíli se vrátilo do útoku. Z něj ale žádná šance nevyplynula, centr Politana skončil v rukavicích Strakoshi.
     
    7
    Milinković-Savić si hrudníkem zpracoval dlouhý pas na levou stranu, nicméně Lirola jej okamžitě zakřižoval a balón mu odebral.
     
    8
    Radu měl kolem sebe spoustu volného prostoru, svůj centr ale hodně uspěchal, když jej bez přípravy poslal pouze do Consigliho náruče.
     
    9
    Milinković-Savić svým centrem k vzdálenější tyči nikoho nenašel, Lulić u ní byl pozdě a je z toho odkop od branky Sassuola.
     
    10
    Stefan Radu si po vhazování narazil míč se spoluhráčem, ale poté se trochu zbytečně sám zahnal mimo hřiště.
     
    11
    Sergej Milinković-Savić si zpracoval přihrávku od Luliće a nasměroval si to k ose hřiště, kde jej podrazil Missiroli. Lazio tak dostane šanci zahrozit ze standardní situace.
     
    12
    Rozehrávku si na sebe vzal hostující kapitán Biglia, jehož střela byla lehce tečovaná a prolétla hodně vedle pravé tyče.
    12. Lucas Biglia (LAZ)
     
    13
    Pochopitelně následoval rohový kop, ale z něj Lazio rovněž nezahrozilo. Hra se naopak rychle přesunula do bezpečné vzdálenosti od obou branek.
     
    14
    Po několika chybách na obou stranách se dopředu vydávají hosté, kteří se snaží něco vymyslet na pravé straně.
     
    15
    Byl z toho centr a posléze i rohový kop v podání Andersona, se kterým bránící hráči Sassuola neměli znovu sebemenší problémy.
     
    16
    Zkušený středopolař Alberto Aquilani dostal přihrávku na osu hřiště a mohl postupovat kupředu. Místo toho ale ihned vystřelil, což se neukázalo být jako to nejlepší řešeni. Míč proskákal několik metrů vedle branky.
     
    17
    Berardi vystihl jednu z přihrávek, načež přišel kontakt s Milinkovićem-Savićem. Domácí tak budou rozehrávat zpoza půlící čáry.
     
    19
    Tempo hry v posledních minutách trošku opadlo, ani jeden z týmů nikam nespěchá a často tak sledujeme nic neřešící mezihru.
     
    20
    Berardi rozjel akci na jeden dotek. Souhra mezi Defrelem a Politanem už ale vydařená nebyla a dopředu tak mohou jít hosté.
     
    21
    Stefan Radu se protlačil před Berardiho, který jej poslal k zemi a zavinil standardní situaci ve prospěch Římanů.
     
    22
    Anderson z blízkosti levé čáry centroval, ovšem obrana Sassuola jeho spoluhráče k šanci nepustila.
     
    23
    Senad Lulić nevyužil domácí chyby v rozehrávce, centr k levé tyči prolétl vysoko nad hlavou jednoho z jeho kolegů.
     
    24
    Dell'Orco se vrátil s Andersonem a ukopl mu balón do zámezí. Útočná akce Lazia ale může pokračovat autovým vhazováním.
     
    25
    Politano to vzal na sebe a sám prošel středem hřiště, jenomže několik metrů před pokutovým územím už narazil na neprostupné zadáky Lazia.
     
    26
    Domenico Berardi si sběhl pro nákop z poloviny hřiště, dostal se před Strakoshu a došel si pro pokutový kop!
     
    26
    Žlutou kartu dostává Thomas Strakosha (S. S. Lazio).
     
    26
    Sassuolo právě vstřelilo branku!
    Domácí se v šestadvacáté minutě dostávají do vedení! Míč si na penaltový puntík postavil sám faulovaný DOMENICO BERARDI, který zvolil střelu doprostřed branky a překonal Strakoshu, jenž si vybral levou stranu.
    26. Domenico BERARDI - 1:0
     
    28
    Grégoire Defrel si po další dlouhé přihrávce našel cestičku mezi obránci a z deseti metrů střílel přes gólmana k pravé tyči, kterou míč minul jen o pár centimetrů!
    28. Grégoire Defrel (SAS)
     
    29
    Lazio málem prohrávalo už o dvě branky a nyní navíc musí vyklidit útočnou polovinu, když se útočným faulem provinil zatím neviditelný Ciro Immobile.
     
    30
    A další faul Immobileho, který u středového kruhu tentokrát odnesl obránce Sassuola Francesco Acerbi.
     
    31
    Cannavarův nákop kýžené ovoce nepřinesl, obránci Lazia si ale úplně nevěděli rady ve vlastním vápně a umožnili vypálit Politanovi, kterému naštěstí pro ně zakončení vůbec nesedlo a Strakosha lehce zakročil.
     
    32
    Lorenzo Pellegrini si v jednom ze soubojů počínal proti pravidlům a jako třetí hráč dnes uviděl žlutou kartu.
     
    33
    A zažlutilo se i na druhé straně, napomenut tentokrát byl nizozemský stoper Lazia Wesley Hoedt.
     
    34
    Hosty ve zbývající hodině rozhodně nečeká nic jednoduchého. Doposavad si nevytvořili žádnou šanci a naopak mají plné ruce práce, aby jako favorit zápasu neinkasovali už podruhé.
     
    36
    Pomezní rozhodčí teď trochu uškodil Laziu, když nesprávně odmával ofsajd Cira Immobileho. Ten se včas vrátil z nepovoleného postavení před posledního obránce Sassuola.
     
    37
    Nedovolených zákroků na obou stranách přibývá. Jako poslední se proti Acerbimu provinil Milinković-Savić. V tomto případě to však bude bez žluté karty.
     
    38
    Pol Lirola využil autového vhazování a rychlou kličkou se dostal až do vápna. Z jeho pravého konce vyslal střelu k vzdálenější tyči, ovšem Strakosha si mohl oddechnout. Míč opět letěl vedle.
     
    39
    Lazio stále marně hledá recept na domácí defenzívu a naopak samo spíše brání útočné akce dobře hrajícího Sassuola.
     
    40
    Bligliova přihrávka na pravou stranu neprošla přes prvního bránícího hráče. Domácí zkusili projít dlouhým pasem z vlastní půlky, ale ten pro změnu skončil u Radua.
     
    41
    Missiroli roztáhl hru k levé autové čáře, kde měl Dell´Orco dost času na centr, kterým nabíhajícího Berardiho ale nenašel.
     
    42
    Lazio právě vstřelilo branku!
    Z ojedinělého útoku Lazia resultuje vyrovnání na 1:1! Dobrou práci odvedl Anderson, který si oběhl půlkruh u velkého vápna a předložil kolmou přihrávku na CIRA IMMOBILEHO, jenž se odlepil od obránců a zleva zkušeně obstřelil bezmocného Consigliho.
    42. Ciro IMMOBILE - 1:1
     
    43
    Hosté získali chuť a pustili do další akce, tentokrát po pravé straně. Přízemní centr do vápna si ale sebral Consigli.
     
    44
    Felipe Anderson dostal balónem do citlivých míst, což pár desítek vteřin rozdýchával vleže přímo na trávníku.
     
    45
    Rychlý protiútok a Immobileho tečované zakončení po přihrávce z levé strany musel vyřešit až Cannavaro, jenž v akrobatické pozici odkopl míč až z brankové čáry!
    45. Velká šance Lazia na obrat
     
    45+1
    V jediné nastavené minutě přišel na řadu ještě hostující rohový kop, ovšem zadní řady Sassuola si s ním věděly rady.
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Druhou půli rozehráli hráči Lazia, kteří by v příštích minutách mohli využít lepšího psychického rozpoložení a pokusit se co nejrychleji rozhodnout.
     
    48
    Berardi dostal na pravé straně krátkou přihrávku, po níž pokračovat už ale nemohl kvůli odpískanému ofsajdu.
     
    49
    Senad Lulić si v rychlosti vyměnil přihrávky a rázem už byl v pokutovém území. V něm místo střely ale přihrával pod sebe, kde neměl žádného spoluhráče.
     
    50
    Politano přenesl hru na pravou stranu k Berardimu, kterého tam ale obtěžoval Hoedt a přinutil domácího hráče faulovat.
     
    51
    Missiroli zatáhl za záchranou brzdu, když uprostřed hřiště faulem zastavil rozběhnutého Milinkoviće-Saviće. Pan rozhodčí Giacomelli určitě mohl sáhnout pro kartu, nicméně tak neučinil.
     
    53
    Anderson získal na Dell´Orcovi autové vhazování nedaleko od šestnáctky. Míč zpět do hry vhodil Patric, ovšem jeho kolegové s ním už nic víc nevymysleli.
     
    54
    Jistě hrající Cannavaro odvrátil míč mimo vápno a na jeho hranici pak ještě stihl zablokovat střelu aktivního Sergeje Milinkoviće-Saviće.
     
    55
    Ciro Immobile si navedl míč na střed a pravou nohou vyslal solidní střelu, ke které to Consigli ale neměl daleko a míč zastavil.
    55. Ciro Immobile (LAZ)
     
    56
    Felipe Anderson hledal pasem přes třicet metrů u pravé tyče Luliće, který to však měl k míči přece jenom o kousek dál, než v danou chvíli potřeboval.
     
    57
    Lazio je po změně stran jasně lepším týmem. Začíná to vypadat, že je jen otázka času, kdy obranné řady Sassuola velkému tlaku neodolají.
     
    58
    Střídání v týmu S. S. Lazio: ze hřiště odchází Senad Lulić, přichází Keita Baldé Diao.
     
    58
    Střídání v týmu S. S. Lazio: ze hřiště odchází Wesley Hoedt, přichází Jordan Lukaku.
     
    59
    Keita Baldé Diao se okamžitě zapojil do hry, jenomže si nepohlídal ofsajdovou hranici a akce Lazia kvůli ní musela brzy skončit.
     
    60
    Anderson vytlačil Mattea Politana i s balónem mimo hřiště a umožnil Strakoshovi vykopávat od své svatyně.
     
    61
    Do konce zápasu chybí poslední půlhodina. Nápor Lazia trošku opadl, nicméně se dá očekávat, že po krátké odmlce bude znovu pokračovat.
     
    62
    Domenico Berardi byl v útoku úplně sám, Radu s ním měl přesto poměrně dost problémů a před pádem přes reklamní panely odehrál míč na rohový kop.
     
    63
    Lazio se snadno ubránilo a ve velkém počtu hráčů vyrazilo do protiútoku. Ten byl nakonec trochu zbržděný a zakončený hodně nezdařilou střelou Patrica.
     
    64
    Střídání v týmu US Sassuolo Calcio: ze hřiště odchází Simone Missiroli, přichází Alfred Duncan.
     
    65
    Čerstvý Keita Baldé Diao si nevymodlil rohový kop a pokračovat se tedy bude jen odkopem od Consigliho branky.
     
    65
    Aquilani šel do souboje s protihráčem šlapákem. Následuje rozehrávka proti svatyni Sassuola.
     
    66
    Jordan Lukaku se svým centrem z levého křídla neprorazil, muži v zelenočerných dresech byli před Consiglim pozorní.
     
    68
    Immobile se zatáhl do hloubi pole a navíc pokazil přihrávku na svého spoluhráče před šestnáctkou. Lazio se tak musí bránit protiútoku.
     
    69
    Berardi sklepl balón na Duncana, který s dvěma hráči na zádech neúspěšně zkoušel najít naprosto odříznutého Defrela.
     
    70
    Dobývání hostující obrany ukončil až útočný faul na Patrica, kterého poslal k zemi Cristian Dell´Orco.
     
    71
    Střídání v týmu US Sassuolo Calcio: ze hřiště odchází Grégoire Defrel, přichází Alessandro Matri.
     
    72
    Ciro Immobile si šikovně zpracoval míč a přehodil si ho přes hlavu. Ke střele se ale nedostal, protože se o něj důrazně postaral stoper Acerbi.
     
    73
    Andrea Consigli si připsal rutinní zákrok, když u pravé tyče sebral ze vzduchu centrovaný míč.
     
    74
    Alfred Duncan na levé straně vytkloukl bloky stínujícího obránce a vybojoval pro Sassuolo standardku v podobě rohového kopu.
     
    75
    Nakonec z toho byly hned dva centry Domenica Berardiho, ovšem ani jeden z nich k ostatním domácím fotbalistům neprošel.
     
    76
    Patric se nenápadně prokličkoval až do šestnáctky, kde přihrál Keitovi, který nedostal svou střelu přes dva předním stojící protihráče. Odražený míč znovu skončil u Patrica, jenž napodruhé našel Milinkoviće-Saviće, nicméně ten do střely dal hodně málo razance a Consigli bez problémů zasáhl.
     
    77
    Chytrý nákop z půlky hřiště přistál přesně na kopačce Alessandra Matriho, který pohotovou střelou trefil ze svého pohledu pravou tyč. Toto zakončení se do statistik ale počítat nebude, protože přišlo až po odmávaném ofsajdu.
     
    78
    Stefan de Vrij po standardní situaci pohotově střílel a protáhl Consigiho, který musel letět ke své levé tyči. I této šanci ale předcházel ofsajd.
    78. De Vrijova šance přišla až po odpískání
     
    79
    Střídání v týmu S. S. Lazio: ze hřiště odchází Felipe Anderson, přichází Cristiano Lombardi.
     
    80
    První kontakt s míčem nebyl v podání Lombardiho příliš povedený, jeho centr do ohně odvrátil dobře postavený Pol Lirola.
     
    82
    Milinković-Savić tak dlouho váhal s přihrávkou do pokutového území, až se k Parolovi stihl přisát jeden z obránců a vymodlit si odpískání útočného faulu.
     
    83
    Lazio právě vstřelilo branku!
    Tak tohle je velká škoda pro domácí tým, který pár minut před koncem zápasu inkasuje smolnou branku. Keita Baldé Diao ve vápně přenesl hru doprava k Lombardimu, jehož prudký pas před branku si do vlastní sítě nešťastně srazil LORENZO PELLEGRINI. Consigli na to rychle zareagoval, ale míč již vyrazit nestihl.
    83. Lorenzo PELLEGRINI vl. - 1:2
     
    85
    Střídání v týmu US Sassuolo Calcio: ze hřiště odchází Matteo Politano, přichází Antonino Ragusa.
     
    87
    Lazio si po vstřelené brance počíná zkušeně a na útočné polovině vůbec nepouští domácí hráče k balónu.
     
    89
    Keita Baldé Diao reagoval na Lirolovo očividné držení dresu tak vehementně, až si od hlavního arbitra rovněž vysloužil žlutou kartu.
     
    90
    Málem bylo vyrovnáno! Alfred Duncan poslal do vápna parádní vysokou přihrávku, pro kterou si došel Lorenzo Pellegrini a hlavou trefil tyč!
    90. Pellegriniho hlavičku zastavila branková konstrukce
     
    90+1
    Šance Sassuola ale ještě existují. Nad rámec druhé půle jsou přidány ještě čtyři minuty nastaveného času.
     
    90+3
    Domácí drží balón hodně daleko od Strakoshovy brány, ke které by se měli pokud možno co nejrychleji přiblížit.
     
    90+4
    Před Strakoshu nakonec přilétl ještě jeden centr zpoza šestnáctky. Berardimu klíčové zakončení ale vůbec nesedlo a hostující gólman zasahovat nemusel.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Utkání mezi Sassuolem a Laziem nakonec skončilo podle papírových předpokladů, a to vítězstvím Římanů. Ti se na zisk tří bodů ale pořádně nadřeli, když z pokutového kopu inkasovali jako první. Důležité vyrovnání však přišlo ještě před přestávkou, o což se postaral Ciro Immobile. Druhá půle již byla v režii Lazia, kterému k vítěznému gólu musel nakonec napomoct až domácí obránce Acerbi, jenž si v 84. minutě vstřelil vlastní branku.
     
    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 4:2. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 13:12.
    Lazio vydřelo vítězství a pojistilo si čtvrté místo v Serii A.

     
    Z tohoto zápasu je to vše, přeji Vám příjemný zbytek dne. (20:01:32)

    Michal Břuchanský

    Branky: 26. D. Berardi (pen.) – 42. Immobile (Anderson), 83. Pellegrini (vla.)

    Karty:   32. Pellegrini (SAS), 89. Lirola (SAS) – 5. Lulić (LAZ), 26. Strakosha (LAZ), 33. Hoedt (LAZ), 89. Baldé Diao (LAZ)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 4:2. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 13:12.
    US Sassuolo Calcio: Consigli – Lirola, Cannavaro (C), Acerbi, Dell'Orco – Pellegrini, Aquilani, Missiroli (64. Duncan) – D. Berardi, Defrel (71. Matri), Politano (85. Ragusa).
    Náhradníci: Pomini, Pegolo – Antei, Iemmello, Matri, Sensi, Peluso, L. Mazzitelli, Duncan, Letschert, Ragusa, Adjapong.

    S. S. Lazio: Strakosha – Patric, de Vrij, Hoedt (58. J. Lukaku), Radu – Parolo, Biglia (C), Milinković-Savić – Anderson (79. C. Lombardi), Immobile, Lulić (58. Baldé Diao).
    Náhradníci: Vargić – Borrelli, Basta, Wallace, Bastos, J. Lukaku, Crecco, Murgia, Alberto, C. Lombardi, Djordjević, Baldé Diao.

    Rozhodčí: Giacomelli – Valeriani, Peretti
    thejrc.org