Swansea – Middlesbrough 0:0 (kon.) | Arsenal – Manchester City 2:2 (kon.)
konec
Swansea City
0:0 (0:0)
Middlesbrough FC
Neděle 02.04.2017, 14:30 • Liberty Stadium, Swansea • Anglická Premier League • 30. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy na shledanou. (16:32:17)
     
    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 6:4. Rohy: 11:3. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 9:16.
     
    Důležitá bitva o záchranu nakonec dopadla nerozhodně. Ačkoli Swansea byla lepším týmem a tlačila se daleko více dopředu, branku zaznamenat nedokázala. Middlesbrough se sice po přestávce zlepšilo, celou dobu ovšem tahalo za kratší konec, a hosté si tedy už v žádném případě nezasloužili vyhrát.
     
    90+4
    Konec zápasu.
    90+2. hlavička Gestedeho
     
    90+2
    A málem mohlo udeřit na druhé straně z ničeho nic. Výtečný centr vyprodukoval nalevo Álvaro Negredo, který našel vzadu nabíhajícího si Gestedeho, jeho hlavička skončila jen těsně vedle branky Fabiaňského.
     
    90
    Madley nastaví pouze tři minutky ke druhému poločasu.
     
    89
    Swansea mělo k dispozici rohový kop, Sigurdsson tlačil balón na zadní tyčku, tam si však nedovoleně vůči Valdésovi počínal Fer, takže z celé akce nezbylo vlastně vůbec nic.
     
    88
    Často nyní musí znít píšťalka sudího Madleyho. Na hřišti to zase hodně vře. Především hostující celek vypadá v posledních minutách hodně podrážděně.
    86. přímák Sigurdssona
     
    86
    Jenom to na tribunách zahučelo! Sigurdsson kroutil míč přes zeď, nakonec se však střela odrazila od jednoho z hráčů, a bylo to snad Forshawa, který možní i zahrál lehce rukou, těsně vedle branky. Velká škoda pro The Swans.
     
    84
    Pozor! Ayew byl faulovaný těsně před pokutovým územím a Swansea bude mít k dispozici standardku z vyložené pozice. Už si tam míč staví Sigurdsson, výtečný plejer pro tyto situace.
     
    83
    Hráči Middlesbrough se zlobí oprávněně. Ayew totiž vůbec nepřišel do kontaktu s Downingem, přesto se pískal faul. Následné standardce se hosté dokázali ubránit.
     
    82
    Forshaw si nyní vyšlápl na Narsingha, sudí Madley rozhodl správně ve prospěch domácího celku. Swansea je i nadále směrem dopředu lepším týmem.
     
    81
    Carrollův centr z levé strany mířící do šestnáctky byl nebezpečný, ne že ne. Nakonec si ale obrana Boro, včetně Valdése, nakonec poradila. Čas se krátí a krátí.
     
    79
    Dalším potrestaným hráče Boro je Gestede (MDD), jehož skluz vůči Carrollovi byl hodně nevybíravý. Utkání začíná být malinko nervóznější. Přece jenom se blíží konec tohoto střetnutí o záchranu.
     
    78
    Malinko to vřelo v šestnáctce Middlesbrough, ovšem situaci hosté celkem v pohodě přežili. Kop od branky tak provede Valdés.
     
    77
    Ayew nyní reklamoval u rozhodčích nařízení pokutového kopu. Ale tohle uhádat jednoduše nemohl. Trefil rameno Gibsona, asistent na pomezí vše viděl jasně a zřetelně.
     
    75
    Velice dobře si nyní počínal jeden z domácích obránců. Byl to snad Mawson. Álvaro Negredo se už už chystal vystřelit z velmi dobré pozice, než ho včasným skluzem odzbrojil právě jeden z vracejících se protivníků.
    74. hlavička Mawsona
     
    74
    Narsingh si na pravé straně počkal na vhodnou chvíli, nacentroval do šestnáctky, odkud hlavičkoval Mawson, ovšem tohle zakončení bylo hodně nepřesné. Valdés vlastně mohl situaci kontrolovat jen pohledem.
     
    73
    Domácí měli k dispozici další rohový kop, Sigurdsson vyslal další ze svých nebezpečných centrů na zadní tyčku, ovšem tenhle prostor si Boro pohlídalo.
     
    71
    Dnes nepříliš viditelný Cork unikl po pravé straně, snažil se odcentrovat, jeden z obránců mu ale podnikání zastavil. Swansea vybojovala alespoň rohový kop, ten ale neznamenal vůbec nic.
     
    70
    Ještě nějakých dvacet pět minut zbývá do konce tohoto střetnutí, pokud-li počítáme i očekávané nastavení. To je rozhodně spousta času. Ještě se toho na hrací ploše může stát hodně.
     
    69
    Álvaro Negredo (MDD) i přes vlastní nevoli inkasoval v pořadí čtvrtou žlutou kartu tohoto střetnutí.
     
    67
    Tohle nebylo úplně sportovní. Sudí Madley provedl míč rozhodčího, Barragán ihned přebral míč, a místo, aby situaci uklidnil, pelášil s ním po pravé straně. Pak byl faulován. Hráčům Swansea se jeho chování pochopitelně nelíbilo.
     
    66
    Druhé dějství je přece jenom o něco zajímavější než to první. Alespoň jsme viděli daleko více gólových možností, a to na obou stranách. Pořád jsme se však žádné branky nedočkali.
     
    65
    Střídání v týmu Middlesbrough FC: ze hřiště odchází Fábio, přichází Adam Forshaw.
    64. dělovka Sigurdssona
     
    64
    Valdés předvedl další výtečný zákrok! Na tribunách to jenom zahučelo. Carroll prostrčil míč na Sigurdssona, který ze střední vzdálenosti ostře vypálil. Výtečně se ale mezi třemi tyčemi předvedl zkušený Španěl.
     
    61
    Nakonec to vypadá, že Fábio bude muset ze hr kvůli nějakým zdravotním problémům. Jako by byl Brazilec nějak zadýchaný. Že by mu dělala problémy kondice?
     
    60
    Na zemi nyní leží Fábio, který se nechal ošetřit přímo na hřišti. Utkání je tak pozastavené. Je jinak vidět, že hostující kouč Agnew má připravené střídání.
     
    58
    Dodatečně za svůj předchozí faul na Adamu Traorého inkasoval žlutou kartu Mawson (SWN).
    58. šance Álvara Negreda
     
    58
    Middlesbrough mělo opravdu hodně dobrou příležitost. Adama Traoré unikl i přesto, že byl faulovaný Mawsonem, a dokázal odcentrovat. Ve vápně se míč po sklpenutí dostal k volnému Álvarovi Negredovi, tam ho ale vychytal z blízkosti Fabiaňski.
     
    57
    Sigurdssonova standardka nebyla tolika úspěšná. Zahrával míč na zadní tyčku, jenže nenašel nikoho ze svých spoluhráčů. Pořád se Boro drží vzadu velmi dobře.
    56. nebezpečná přihrávka Swansea
     
    56
    Tahle přihrávka z levé strany od Olssona byla hodně nebezpečná. A jen tak proletěla šestnáctkou. Nikdo z hráčů Swansea se k míči nepropracoval. Docela velká škoda pro domácí.
     
    55
    Gibson nyní zabojoval, doběhl míč, který směřoval do zámezí, a odkop ho ještě do autu. Alespoň nebudou mít domácí standardku, takhle to hostující bek celé zamýšlel.
     
    54
    Na druhé straně se pokoušel o střelecký pokus Sigurdsson, ovšem míč byl zablokován. Swansea se pořád snaží častěji přecházet do útoku, produktivita je ovšem její největší problém.
    53. nepřesná střela Adamy Traorého
     
    53
    Tohle byla pěkná kombinace hostujícího celku. Nakonec si po přihrávce Gestedeho vyběhl do střelecké pozice Adama Traoré a pravačkou zakončoval. Jeho přízemní pokus skončil ovšem vedle těsně brány.
     
    52
    ...Fabiaňski, který si na míč v průběhu druhé půle opravdu moc nesáhl, vyrazil centr z rohového čtvrtkruhu do bezpečí. Ani z téhle možnosti Boro nezahrozilo.
     
    51
    Barragán dostal poměrně slušný pas na pravé straně. Přes Olssona se mu sice nepodařilo odcentrovat, alespoň však vybojoval pro hosty rohový kop...
     
    50
    Ayew se snažil centrovat přes Gibsona, míč se zřejmě odrazil od jeho nohy a do zámezí, rozhodčí to ale nepostřehli. A nakonec tedy nařídili kop od branky ve prospěch Middlesbrough.
     
    49
    Fer to myslel opravdu hodně hezky, na pravé straně se mu totiž zjevil Naughton. Jenže přihrávka nakonec byla až příliš prudká. I když se krajní bek Swansea snažil míč zachytit, nestihl to.
    48. slaboučký pokus Sigurdssona
     
    48
    Sigurdsson si seběhl z pravé strany někam za šestnáctku a odtud zkusil překvapit Valdése. Svým zakončením ho ale opravdu moc nevystrašil. Španělský gólman opravdu hodně snadno zakročil.
     
    47
    Middlesbrough v úvodních minutách druhé půle mají trošičku více ze hry, nebo to alespoň na první pohled takhle vypadá. The Swans se nedokážou propracovat k míči.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Swansea je na hřišti rozhodně aktivnějším celkem, celkově je ale vlastně vše vyrovnané. Middlesbrough je mizerné především ve hře dopředu. Jakýchsi pološancí měli jen několik, v podstatě se výhradně soustředí na brejky, které jsou v jejich podání opravdu beznadějně neúspěšné. Domácí měli rozhodně více příležitostí, branky se však ještě nedočkali.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+5
    První poločas skončil.
     
    45+4
    Ayew si sbíhal na dlouhý pas, obrana hostujícího celku ale byla pozorná. Za chvilku asi zazní závěrečný hvizd rozhodčího Madleyho.
     
    45+3
    Boro si už přeje konec prvního poločasu. Musí prostě na hřišti něco změnit, jinak z toho bude jen bezbranková remíza. Hostům přitom teče do bot a potřebovali by nutně tři.
     
    45+1
    Olsson má opravdu hodně rychlé nohy. Hodně snadno proletěl na levé straně, snažil se odcentrovat do šestnáctky, tam ale trefil pouze bránícího Barragána.
     
    45
    Sudí Madley nastaví čtyři minuty k prvnímu poločasu.
     
    44
    Naughton to nemyslel vůbec zle. Zakličkoval u pravé lajny a odcentroval. Jenže míč nakonec přešel pouze brankovou čáru a přes ní opustil hrací plochu. Odkopávat od brány tak bude Valdés.
     
    43
    Barragán hledal svým centrem z pravé strany snad nabíhajícího si Álvara Negreda. Vysoký oblouček vša skončil pohodlně v náruči pozorného Fabiaňského. Snadná práce pro domácího gólmana.
     
    42
    Statistika držení míče v posledních deseti minutách je hodně vypovídající. Swansea drželo míč v osmdesáti procentech případů! To je opravdu vysoké číslo. Každopádně i tak se zatím Middlesbrough brání velmi slušně.
     
    41
    Th Swans nyní obléhají pokutové území svého soupeře jako v házené. Chybí tomu nějaká střela v tuhle chvíli. I nadále je Middlesbrough hodně zatažené.
     
    40
    Jaj, tohle se Ferovi vůbec nepovedlo. Míč mu sjel z kopačky, takže jeho zakončení šajtlí připomínalo spíše střelu hráčů pralesních lig. Ano, opravdu tak nepovedená byla.
     
    39
    Střídání v týmu Middlesbrough FC: ze hřiště odchází Gastón Ramírez, přichází Rudy Gestede.
     
    37
    Zase je na zemi Ramírez, se kterým to opravdu vůbec nevypadá dobře. Vypadá to, že hostující stratég Agnew bude muset sáhnout ke střídání.
     
    35
    Swansea se i nadále tlačí dopředu, daleko více drží míč na svých kopačkách. Middlesbrough v posledních minutách spoléhá vlastně jen na brejky.
    34. zakončení Carrolla
     
    34
    To ale byla povedená pumelice! Fer z pravé strany poslal centr na druhou stranu, kde se do míče nečekaně opřel Carroll. A jeho rána pořádně protáhla Valdése, který sice zasahovat nemusel, každopádně nepříjemně plachtící míč nakonec skončil jen těsně vedle jeho tyčky.
     
    32
    Ramírez se dostal do šprajcu s Narsinghem a zřejmě si něco udělal s kotníkem. Chce ošetřit přímé na hrací ploše. Hra je tak v tuhle chvíli přerušená.
     
    31
    Tohle byla moc hezká rychlá akce hostů. Álvaro Negredo sklepl skvěle míč pro svého spoluhráče, nakonec de Roon zleva přihrál na Ramíreze, jenž se snažil znovu uvolnit Álvara Negreda, výtečně si však počínala domácí defenzíva.
     
    30
    První půlhodinka je za námi. Swansea je i nadále vepředu o něco aktivnějším mužstvem, každopádně že by si vedení nějakým způsobem zasloužilo více než Middlesbrough, to říci zcela stoprocentně nemůžeme.
     
    28
    ...Sigurdssonův centr nebyl vůbec špatný. Doletěl na přední tyčku, kde se ho Ayew snažil prodloužit na druhou stranu. Jenže následně si nikdo k dorážce neseběhl.
     
    27
    Álvaro Negredo si nyní zařval sám pro sebe. Měl totiž smůlu, protože jeho nenápadné odvrácení míče nakonec skončilo za brankovou čárou. Bude z toho tedy další rohový kop pro domácí...
     
    26
    ...ani tahle standardka nebyla úspěšná. Centr z rohového čtvrtkruhu žádnou paseku ve vápně hostujícího celku neudělal.
     
    25
    Fábio, hříšník uplynulých minut a autor žluté karty, nyní odvrátil míč do zámezí. Také Swansea bude rozehrávat svůj první rohový kop...
    24. nejistý Valdés
     
    24
    Tradiční exekutor standardek Sigurdsson rozehrál přímý volný kop dobrým centrem do vápna, tam Valdés míč neudržel v rukavicích a až hodně krkolomným způsobem celou situaci nakonec vyřešil.
     
    23
    Narsingh se dokázal uvolnit na pravé straně od Fábia (MDD), ten ho zezadu nešetrně podrazil, a také on si vysloužil žlutou kartu zcela po právu.
     
    20
    Nebyla to úplně špatná dvacetiminutovka, je každopádně až příliš znát, že se jedná o souboj celků ze spodku tabulky. Oba nechtějí udělat chybu, z jakési nervozity pramenily možná některé zbytečné nepřesnosti.
     
    18
    Trošku si nyní vzadu Middlesbrough nerozumělo. A toho se snažil využít Ayew, který ukázal své rychlé nohy a hokejovou terminologií se snažil forčekovat. Málem jeho snažení bylo úspěšné.
     
    17
    A znovu se Adama Traoré ocitl na zemi. Je poměrně hodně okopávaný. Rozhodčí Madley už musel s hráči Swansea promluvit, aby se něco podobného opakovalo co nejméně.
     
    16
    Tady nebylo o čem. Fer (SWN) zastavil slibně se rozvíjející akci, zezadu podrazil pronikajícího Adamu Traorého a po právu inkasoval první žlutou kartu utkání.
     
    15
    Ayew se nyní snažil marně, byl totiž v ofsajdu. On se však k zakončení stejně nedostal, u míče byl dříve Valdés.
     
    13
    Adama Traoré našel svým centrem Downinga, jeho pokus byl ovšem zablokovaný, stejně jako ta od Álvara Negreda těsně předtím. Claytonova rána z dálky se pak rovněž mezi tři tyče nevešla.
     
    13
    Velice šikovně si nyní počínal Álvaro Negredo, který si obhodil elegantně svého soupeře a dostal se do volného prostoru. Následná přihrávka však nebyla úspěšná.
     
    12
    Swansea má v úvodních minutách lehce navrch. nebo je alespoň směrem dopředu o něco kreativnějším i aktivnějším celkem.
    11. střelecký pokus Ayewa
     
    11
    Valdés si připsal na své konto svůj první úspěšný zákrok. Ayew dostal na levé straně až příliš prostoru, a i když mohl přihrávat, rozhodl se vystřelit. Jeho pokus mířící do šibenice nakonec vytáhl parádně middlesbroughský gólman.
     
    10
    Tohle byl poměrně povedený útok hostujícího celku. Na levé straně byl nakonec úplně volný Downing, s jeho centrem si však domácí obrana nakonec dokázala poradit.
     
    8
    Swansea je v tuhle chvíli více na míči. Až na jednu šanci však svého soupeře výrazněji nepotrápilo. Boro se naopak směrem dopředu nedokáže prosazovat vůbec. Alespoň ne v tuhle chvíli.
    7. střela Olssona
     
    7
    Tohle byla první nebezpečnější střela tohoto utkání! Olsson přebral dlouhý pas od Carrolla, snažil se zakončit technicky, nicméně míč usměrnil nad bránu. Nebyl v úplně ideální pozici, ale ne zase v úplně bezvýchodné.
     
    6
    ...centr Downing se nesetkal s vůbec žádným úspěchem. I nadále pokračuje opravdu hodně, hodně opatrná hra.
     
    5
    Olsson, navrátilec do sestavy The Swans, nyní odvrátil míč na rohový kop svou hlavičkou. Uvidíme první rohový kop, o který se postará Middlesbrough...
     
    4
    Fer přistrkával míč na Sigurdssona, ten si míč chtěl píchnout elegantně do šestnáctky, tam se však k němu zpátky nepropracoval.
     
    2
    Fer nyní zastavil svého protivníka ve středu pole, podruhé v utkání tak zazněla píšťalka sudího Madleyho. Vidíme jinak zatím spíše jen hodně nepřesností. Kombinace jaksi vázne, a to na obou stranách.
     
    1
    Downing se dostal do souboje s Naughtonem, domácí obránce se ocitl na zemi a chvilku se mu nechtělo zvedat ze země. jeho soupeř se mu ihned šel omluvit. Vše by mělo být v pořádku.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Swansea City: Fabiański – Naughton, F. Fernández, Mawson, M. Olsson – Fer, Cork, T. Carroll – L. Narsingh, J. Ayew, G. Sigurdsson.
    Náhradníci: Nordfeldt – Ki Song-jung, van der Hoorn, Bastón, Montero, Kingsley, McBurnie.

    Middlesbrough FC: Valdés – Barragán, Espinosa, B. Gibson, Fábio – de Roon, Clayton – Traoré, G. Ramírez, Downing – Negredo.
    Náhradníci: Guzan – Ayala, Leadbitter, Stuani, Guedioura, Gestede, Forshaw.

    Rozhodčí: Robert Madley.
     
    The Swans vítají zpátky Martina Olssona, který měl problémy s kotníkem, také Kyle Naughton je už zdravý. Všichni reprezentační hráči jsou rovněž k dispozici. Chybět tak budou pouze Angel Rangel a Nathan Dyer, otazník pak visí nad startem Jefferson Monterem, každopádně jeho start určitě není vyloučený.
     
    Smoggies nemají nějaké výraznější problémy s marodkou, menší zdravotní problémy má Daniel Ayala a jeho start je v ohrožení. Na návrat na trávníky si musejí počkat také George Friend i Calum Chambers.
     
    Co se aktuální formy týče, nejsou na tom oba celky nijak dobře. Domácí naposledy prohráli jak na půdě Hull City, tak na půdě Bournemouthu, hosté dokonce padli hned ve třech případech v řadě, přitom za tu dobu vstřelili jen jednu branku.
     
    Důležitý souboj o záchranu spolu svedou Swansea a Middlesbrough, pro něž je udržení si prvoligové příslušnosti jednoznačnou prioritou. Především pro hosty může porážka znamenat možná definitivní ztrátu nadějí na udržení se v Premier League. Protože v takovém případě by na sedmnáctou příčku ztráceli už osm bodů.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:30.

    Patrik Sandev

    Branky:

    Karty:   16. Fer (SWN), 58. Mawson (SWN) – 23. Fábio (MDD), 69. Negredo (MDD), 79. Gestede (MDD)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 6:4. Rohy: 11:3. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 9:16.
    Swansea City: Fabiański – Naughton, F. Fernández, Mawson, M. Olsson – Fer, Cork, T. Carroll – L. Narsingh, J. Ayew, G. Sigurdsson.
    Náhradníci: Nordfeldt – Ki Song-jung, van der Hoorn, Bastón, Montero, Kingsley, McBurnie.

    Middlesbrough FC: Valdés – Barragán, Espinosa, B. Gibson, Fábio (65. Forshaw) – de Roon, Clayton – Traoré, G. Ramírez (39. Gestede), Downing – Negredo.
    Náhradníci: Guzan – Ayala, Leadbitter, Stuani, Guedioura, Gestede, Forshaw.

    Rozhodčí: Robert Madley
    thejrc.org