Swansea – Middlesbrough 0:0 (kon.) | Arsenal – Manchester City 2:2 (kon.)
konec
Swansea City
0:0 (0:0)
Middlesbrough FC
Neděle 02.04.2017, 14:30 • Liberty Stadium, Swansea • Anglická Premier League • 30. kolo
Předzápasové kurzy
    90+2. hlavička Gestedeho
     
    90+2
    A málem mohlo udeřit na druhé straně z ničeho nic. Výtečný centr vyprodukoval nalevo Álvaro Negredo, který našel vzadu nabíhajícího si Gestedeho, jeho hlavička skončila jen těsně vedle branky Fabiaňského.
    86. přímák Sigurdssona
     
    86
    Jenom to na tribunách zahučelo! Sigurdsson kroutil míč přes zeď, nakonec se však střela odrazila od jednoho z hráčů, a bylo to snad Forshawa, který možní i zahrál lehce rukou, těsně vedle branky. Velká škoda pro The Swans.
     
    79
    Dalším potrestaným hráče Boro je Gestede (MDD), jehož skluz vůči Carrollovi byl hodně nevybíravý. Utkání začíná být malinko nervóznější. Přece jenom se blíží konec tohoto střetnutí o záchranu.
     
    69
    Álvaro Negredo (MDD) i přes vlastní nevoli inkasoval v pořadí čtvrtou žlutou kartu tohoto střetnutí.
     
    65
    Střídání v týmu Middlesbrough FC: ze hřiště odchází Fábio, přichází Adam Forshaw.
    64. dělovka Sigurdssona
     
    64
    Valdés předvedl další výtečný zákrok! Na tribunách to jenom zahučelo. Carroll prostrčil míč na Sigurdssona, který ze střední vzdálenosti ostře vypálil. Výtečně se ale mezi třemi tyčemi předvedl zkušený Španěl.
     
    58
    Dodatečně za svůj předchozí faul na Adamu Traorého inkasoval žlutou kartu Mawson (SWN).
    58. šance Álvara Negreda
     
    58
    Middlesbrough mělo opravdu hodně dobrou příležitost. Adama Traoré unikl i přesto, že byl faulovaný Mawsonem, a dokázal odcentrovat. Ve vápně se míč po sklpenutí dostal k volnému Álvarovi Negredovi, tam ho ale vychytal z blízkosti Fabiaňski.
    53. nepřesná střela Adamy Traorého
     
    53
    Tohle byla pěkná kombinace hostujícího celku. Nakonec si po přihrávce Gestedeho vyběhl do střelecké pozice Adama Traoré a pravačkou zakončoval. Jeho přízemní pokus skončil ovšem vedle těsně brány.
     
    39
    Střídání v týmu Middlesbrough FC: ze hřiště odchází Gastón Ramírez, přichází Rudy Gestede.
    34. zakončení Carrolla
     
    34
    To ale byla povedená pumelice! Fer z pravé strany poslal centr na druhou stranu, kde se do míče nečekaně opřel Carroll. A jeho rána pořádně protáhla Valdése, který sice zasahovat nemusel, každopádně nepříjemně plachtící míč nakonec skončil jen těsně vedle jeho tyčky.
     
    23
    Narsingh se dokázal uvolnit na pravé straně od Fábia (MDD), ten ho zezadu nešetrně podrazil, a také on si vysloužil žlutou kartu zcela po právu.
     
    16
    Tady nebylo o čem. Fer (SWN) zastavil slibně se rozvíjející akci, zezadu podrazil pronikajícího Adamu Traorého a po právu inkasoval první žlutou kartu utkání.
    11. střelecký pokus Ayewa
     
    11
    Valdés si připsal na své konto svůj první úspěšný zákrok. Ayew dostal na levé straně až příliš prostoru, a i když mohl přihrávat, rozhodl se vystřelit. Jeho pokus mířící do šibenice nakonec vytáhl parádně middlesbroughský gólman.
    7. střela Olssona
     
    7
    Tohle byla první nebezpečnější střela tohoto utkání! Olsson přebral dlouhý pas od Carrolla, snažil se zakončit technicky, nicméně míč usměrnil nad bránu. Nebyl v úplně ideální pozici, ale ne zase v úplně bezvýchodné.

    Patrik Sandev

    Branky:

    Karty:   16. Fer (SWN), 58. Mawson (SWN) – 23. Fábio (MDD), 69. Negredo (MDD), 79. Gestede (MDD)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 6:4. Rohy: 11:3. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 9:16.
    Swansea City: Fabiański – Naughton, F. Fernández, Mawson, M. Olsson – Fer, Cork, T. Carroll – L. Narsingh, J. Ayew, G. Sigurdsson.
    Náhradníci: Nordfeldt – Ki Song-jung, van der Hoorn, Bastón, Montero, Kingsley, McBurnie.

    Middlesbrough FC: Valdés – Barragán, Espinosa, B. Gibson, Fábio (65. Forshaw) – de Roon, Clayton – Traoré, G. Ramírez (39. Gestede), Downing – Negredo.
    Náhradníci: Guzan – Ayala, Leadbitter, Stuani, Guedioura, Gestede, Forshaw.

    Rozhodčí: Robert Madley
    thejrc.org