Swansea – Middlesbrough 0:0 (kon.) | Arsenal – Manchester City 2:2 (kon.)
konec
Swansea City
0:0 (0:0)
Middlesbrough FC
Neděle 02.04.2017, 14:30 • Liberty Stadium, Swansea • Anglická Premier League • 30. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy na shledanou. (16:32:17)
     
    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 6:4. Rohy: 11:3. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 9:16.
     
    Důležitá bitva o záchranu nakonec dopadla nerozhodně. Ačkoli Swansea byla lepším týmem a tlačila se daleko více dopředu, branku zaznamenat nedokázala. Middlesbrough se sice po přestávce zlepšilo, celou dobu ovšem tahalo za kratší konec, a hosté si tedy už v žádném případě nezasloužili vyhrát.
     
    90+4
    Konec zápasu.
    90+2. hlavička Gestedeho
     
    90+2
    A málem mohlo udeřit na druhé straně z ničeho nic. Výtečný centr vyprodukoval nalevo Álvaro Negredo, který našel vzadu nabíhajícího si Gestedeho, jeho hlavička skončila jen těsně vedle branky Fabiaňského.
     
    90
    Madley nastaví pouze tři minutky ke druhému poločasu.
     
    89
    Swansea mělo k dispozici rohový kop, Sigurdsson tlačil balón na zadní tyčku, tam si však nedovoleně vůči Valdésovi počínal Fer, takže z celé akce nezbylo vlastně vůbec nic.
     
    88
    Často nyní musí znít píšťalka sudího Madleyho. Na hřišti to zase hodně vře. Především hostující celek vypadá v posledních minutách hodně podrážděně.
    86. přímák Sigurdssona
     
    86
    Jenom to na tribunách zahučelo! Sigurdsson kroutil míč přes zeď, nakonec se však střela odrazila od jednoho z hráčů, a bylo to snad Forshawa, který možní i zahrál lehce rukou, těsně vedle branky. Velká škoda pro The Swans.
     
    84
    Pozor! Ayew byl faulovaný těsně před pokutovým územím a Swansea bude mít k dispozici standardku z vyložené pozice. Už si tam míč staví Sigurdsson, výtečný plejer pro tyto situace.
     
    83
    Hráči Middlesbrough se zlobí oprávněně. Ayew totiž vůbec nepřišel do kontaktu s Downingem, přesto se pískal faul. Následné standardce se hosté dokázali ubránit.
     
    82
    Forshaw si nyní vyšlápl na Narsingha, sudí Madley rozhodl správně ve prospěch domácího celku. Swansea je i nadále směrem dopředu lepším týmem.
     
    81
    Carrollův centr z levé strany mířící do šestnáctky byl nebezpečný, ne že ne. Nakonec si ale obrana Boro, včetně Valdése, nakonec poradila. Čas se krátí a krátí.
     
    79
    Dalším potrestaným hráče Boro je Gestede (MDD), jehož skluz vůči Carrollovi byl hodně nevybíravý. Utkání začíná být malinko nervóznější. Přece jenom se blíží konec tohoto střetnutí o záchranu.
     
    78
    Malinko to vřelo v šestnáctce Middlesbrough, ovšem situaci hosté celkem v pohodě přežili. Kop od branky tak provede Valdés.
     
    77
    Ayew nyní reklamoval u rozhodčích nařízení pokutového kopu. Ale tohle uhádat jednoduše nemohl. Trefil rameno Gibsona, asistent na pomezí vše viděl jasně a zřetelně.
     
    75
    Velice dobře si nyní počínal jeden z domácích obránců. Byl to snad Mawson. Álvaro Negredo se už už chystal vystřelit z velmi dobré pozice, než ho včasným skluzem odzbrojil právě jeden z vracejících se protivníků.

    Patrik Sandev

    Branky:

    Karty:   16. Fer (SWN), 58. Mawson (SWN) – 23. Fábio (MDD), 69. Negredo (MDD), 79. Gestede (MDD)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 6:4. Rohy: 11:3. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 9:16.
    Swansea City: Fabiański – Naughton, F. Fernández, Mawson, M. Olsson – Fer, Cork, T. Carroll – L. Narsingh, J. Ayew, G. Sigurdsson.
    Náhradníci: Nordfeldt – Ki Song-jung, van der Hoorn, Bastón, Montero, Kingsley, McBurnie.

    Middlesbrough FC: Valdés – Barragán, Espinosa, B. Gibson, Fábio (65. Forshaw) – de Roon, Clayton – Traoré, G. Ramírez (39. Gestede), Downing – Negredo.
    Náhradníci: Guzan – Ayala, Leadbitter, Stuani, Guedioura, Gestede, Forshaw.

    Rozhodčí: Robert Madley
    thejrc.org