Sevilla – Gijón 0:0 (kon.) | Real Madrid – Alavés 3:0 (kon.) | Valencia – La Coruňa 3:0 (kon.)
Granada – Barcelona 1:4 (kon.)
konec
Sevilla FC
0:0 (0:0)
Sporting Gijón
Neděle 02.04.2017, 12:00 • Estadio Ramón Sánchez Pizjuán (Sevilla) • Španělská LaLiga • 29. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00.
     
    Dobré odpoledne všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu ze španělské ligy. Dnes se zaměříme na utkání mezi Sevilla FC a Sporting Gijón! Výkop je stanoven na pravé poledne.
     
    Sporting Gijón
    Sporting Gijón zažívá nepovedenou sezónu. Ve dvaceti osmi kolech nasbíral jednadvacet bodů a pomalu se mu začíná vzdalovat záchrana. Na sedmnácté Leganes ztrácí už šest bodů. Na hřištích soupeřů navíc vybojoval jen sedm bodů a proti silné Seville to nebude mít vůbec lehké. Před reprezentační přestávkou však uspěl na domácí půdě s Granadou, kterou porazil 3:1!
     
    Sevilla FC
    Naopak Sevilla má úplně opačné starosti. Aktuálně jí patří čtvrtá pozice a v případě výhry se posune před třetí Atlético Madrid. Doma navíc prohrála naposledy v listopadu loňského roku, kdy nestačila na Juventus. V minulém kole sehrála Sevilla důležité utkání na půdě Atlética Madrid a prohrála 3:1.
     
    Vzájemné zápasy
    Dnešní soupeři se mezi sebou střetli naposledy na konci měsíce října. Gijón po srdnatém výkonu vybojoval cennou remízu 1:1.
     
    Úvodní sestavy:

    Sevilla FC: S. Rico – Mariano, Pareja, Lenglet, Sarabia – Kranevitter, N'Zonzi – Correa, Nasri, Vitolo – Ben Yedder.
    Náhradníci: Soria – Carriço, Iborra, Vietto, Jovetić, Ganso, F. Vázquez.

    Sporting Gijón: Cuéllar – Lillo, Babin, Amorebieta, Canella – S. Álvarez, Vesga, X. Torres – Carmona, C. Castro, Burgui.
    Náhradníci: Mariño – L. Traoré, Cases, Lora, Isma López, Ndi, Rodríguez.

    Rozhodčí: Bikandi – Huerga, Villate.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Oba týmy už nastupují na hrací plochu. Sevilla bude hrát v bílém, zatímco Gijón přijel v červených dresech.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hosté obstarali výkop do dnešního utkání. Wissam Ben Yedder se ihned vydal napadat jejich rozehrávku a při napadání se dopustil faulu.
     
    2
    Carlos Castro si nabíhal na vysokou přihrávku za záda domácí obrany. Před Castrem ale zasáhl pozorný stoper Clément Lenglet.
     
    3
    Na druhé straně si na dlouhou přihrávku nabíhal Wissam Ben Yedder. Také před domácím útočníkem stačila obrana soupeře včas zasáhnout.
     
    4
    Fernando Amorebieta měl spoustu času na rozehrávku na polovině Sevilly, jenže hostující stoper poslal nepřesnou pobídku, kterou si pohlídal Pareja.
     
    5
    Hlavní rozhodčí si hned v úvodních minutách rozházel vztahy s domácími fanoušky. Jeden z domácích fotbalistů totiž schytal úder loktem v hlavičkovém souboji, ale sudí nechal pokračovat ve hře.
     
    6
    Burgui utekl svému strážci po levé straně hrací plochy, natlačil se s míčem na hranici pokutového území, ale jeho prudký centr pohlídal stoper Pareja.
     
    7
    Prudký centr přilétl také do pokutového území hostujícího celku. Za míčem se hnal Samir Nasri, nicméně Jean-Sylvain Babin stačil balón odkopnout.
     
    8
    Sevilla zahrávala prvního rohový kop dnešního utkání. Za odraženým míčem spěchal Vitolo, avšak obrana Gijónu měla k míči opět o kousek blíže.
     
    9
    Gijón hraje v úvodních minutách opravdu aktivně. Vesga dostal přihrávku před pokutové území a obloučkem se snažil vylepšit pozici pro Castra, ale jeho pobídka byla příliš dlouhá.
     
    10
    Na druhé straně si na vysoký centr z pravého křídla naskočil Pablo Sarabia, jenže jeho zakončení zády k brance nemohlo Cuéllara ohrozit.
     
    11
    První obrovská šance domácího celku! Vitolo vlétl do pokutového území, posunul míč Nasrimu, ale druhý jmenovaný zakončil do rukavic hostujícího brankáře!
    11. Nasriho střela po Vitolově přiklepnutí
     
    12
    Na druhé straně napadal Carlos Castro N´Zonziho. Domácí středopolař si pokryl míč tělem a nechal se faulovat. Sevilla bude rozehrávat.
     
    13
    Domácí fotbalisté drží míč na svých kopačkách a kombinují na polovině Gijónu. Nikdo z hostů jejich rozehrávku neatakuje. Gijón brání v deseti lidech.
     
    14
    Sevilla nadále pokračuje v aktivní hře. Domácí fotbalisté kombinují v blízkosti pokutového území, Mariano se pokusil podpořit ofenzívu, ale Wissam Ben Yedder po přihrávce do vápna vybojoval jen roh.
     
    15
    Pablo Vitolo vyslal od rohového praporku centr s obrovským množstvím rotace, ale Iván Cuéllar vystartoval ven z branky a schoval balón do rukavic.
     
    16
    Hosté se po delší době dostali k balónu, jenže Sergio Álvarez neobešel prvního obránce a rozvíjející se akce Gijónu se zadrhla už na půlící čáře.
     
    17
    Joaquín Correa přenesl hru na pravou stranu, kde byl Mariano, jež okamžitě posílal centr do pokutového území. Jeho pobídku ale obrana Gijónu zablokovala.
     
    18
    Až nyní se hosté vymanili z velkého tlaku Sevilly. Xavi Torres si skvěle pokryl míč tělem a byl faulován. Domácí fandové ale oceňují hru Sevilly potleskem.
     
    19
    Rico poslal dlouhý výkop na polovinu hřiště, kde se Mikel Vesga pustil do rozmíšky s N´Zonzim. Hlavní rozhodčí musí uklidnit emoce na hřišti.
     
    20
    Domácí už jsou ale znovu u balónu a Sevilla si hledá cestu do pokutového území hostujícího celku. Domácím ale zatím nefunguje přechodová fáze.
     
    21
    Když to nejde kombinací, tak zkusíme vypálit! Přesně tohle vymyslel Joaquín Correa, jehož dělovku těsně nad zemí zlikvidoval až Cuéllar!
    21. Correova přízemní střela
     
    22
    Nasri chtěl posunout míč do pokutového území, kam si nabíhal osamocený Vitolo. Přihrávku šikovného středopolaře však zastavil Babin.
     
    23
    Carlos Castro vybojoval míč, potáhl jej do blízkosti pokutového území a vybídl ke střele Castellana. Jeho dělovka však prolétla vysoko nad břevnem.
     
    24
    Hosté hrají v prvním poločase opravdu tvrdě. Carlos Carmona si v hlavičkovém souboji s Vitolem počínal nedovoleně a dopustil se faulu.
     
    25
    Iván Cuéllar přečetl přihrávku na domácího kanonýra Ben Yeddera a vyběhl na hranici pokutového území. Sevilla musí na šanci počkat.
     
    26
    Mariano podpořil domácí ofenzívu náběhem po pravé straně, ale nakonec byl faulován. Hosté si pomáhají taktickými fauly.
     
    27
    Mariano je hodně aktivní. Nyní si domácí obránce nabíhal na vysokou přihrávku na pravou stranu, jenže vysoký míč nedokázal udržet na hrací ploše.
     
    28
    Sarabia zahrával další rohový kop. Tentokrát poslal dlouhý centr na zadní tyč, kde se uvolnil Pareja, ale jeho zakončení poskvrnil útočný faul.
     
    29
    Vesga táhl míč středem hrací plochy až na hranici pokutového území, jenže poté nedokázal vymyslet konstruktivní přihrávku a pouze se zbavil balónu.
     
    30
    Vitolo zkoušel štěstí na pravé straně pokutového území, vybídl centr N´Zonziho, ale naneštěstí pro domácí celek směřoval centr do ofsajdu.
     
    31
    Clément Lenglet vystoupil na polovinu hrací plochy, kde ostrým zákrokem poslal k zemi jednoho z hostujících hráčů. Gijón bude rozehrávat přímý kop.
     
    32
    Tak tohle bylo zajímavé! Carmona upadl v pokutovém území po souboji s Lengletem, hlavní rozhodčí zapískal, ale po chvíli ukázal, že se jedná jen o ofsajd!
     
    33
    Sarabia si zpracoval vysokou přihrávku na levou stranu, potáhl míč směrem k pokutovému území, jenže jeho prudký centr odhlavičkoval Babin.
     
    34
    Ani z další akce domácího celku nebezpečí pro branku Gijónu nepřišlo. Sarabia se totiž dopustil útočného faulu. Domácím fanouškům se to přestává líbit.
     
    35
    Na světě je první žlutá karta dnešního utkání! Mikel Vesga se dopustil faulu na polovině hřiště a je zaslouženě odměněn.
     
    36
    Také Gijón zahrával rohový kop. Centrovaný míč přilétl na malé vápno, kde zasáhl připravený obránce domácího celku. Bude z toho další roh.
     
    37
    Ani napodruhé se hosté nedokázali prosadit. N´Zonzi sice zaváhal při obranném zákroku, ale Burgui se ve snaze zakončit dopustil útočného faulu.
     
    38
    Sevilla už znovu kombinuje na polovině hostujícího celku. Nasri ale dlouhou otálel s rozehrávkou a hostující obránce mu míč vypíchl.
     
    39
    Sevilla zahrávala další rohový kop. Vitolo rozehrál do kombinace. Do šestnáctky poté přilétl prudký centr, ale Fernando Amorebieta stačil zasáhnout.
     
    40
    Po dlouhé se domácí fotbalisté dostali do zakončení. Wissam Ben Yedder dostal přihrávku na hranici pokutového území, ale jeho technický pokus schoval Cuéllar do rukavic.
     
    41
    Na druhé straně zkusil štěstí Burgui, ale také jeho projektil postrádal potřebnou přesnost. Míč po jeho ráně prolétl vysoko nad břevnem.
     
    42
    Domácí se dožadovali penalty! Sarabia obešel svého strážce na levé straně, vlétl do pokutového území, kde po souboji upadl, ale rozhodčí nechává pokračovat ve hře.
     
    43
    Sevilla v posledních minutách zařadila vyšší rychlostní stupeň. Clément Lenglet byl faulován v hlavičkovém souboji. Domácí mohou pokračovat v kombinaci.
     
    44
    Vesga operoval s míčem v blízkosti pokutového území. Hostující záložník však nevymyslel průnikovou přihrávku a odevzdal míč obráncům.
     
    45
    Torres táhl míč vpřed podél levé postranní čáry, přenesl hru na pravou stranu, ale nikdo v červeném dresu se nedostal k zakončení.
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas je minulostí! Domácí Sevilla v něm sice byla aktivnějším celkem, ale vypracovala si jen dvě šance! Nasriho ránu po deseti minutách hry zlikvidoval brankář Iván Cuéllar a Correova rána z dálky také směřovala jen do rukavic hostujícího brankáře. Hosté spoléhají hlavně na rychle protiútoky, ale na možnost zatím čekají. Do kabin se proto odchází za bezbrankového stavu.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Domácí Sevilla obstarala výkop do druhého poločasu dnešního utkání. Domácí celek se ihned vydal do útoku. Vitolo však vybojoval jen vhazování.
     
    47
    Domácí fotbalisté pokračují ve hře v prvního poločasu. Sevilla se drží s míčem na polovině Gijónu a dostává soupeře pod tlak.
     
    48
    Dnešní utkání sleduje 31 315 diváků!
     
    49
    Hosté zahrávali rohový kop. Centrovaný míč získali domácí fotbalisté, kteří se vydali do protiútoku. Vitolo si zasekl míč na hranici pokutového území, ale Cuéllar vytáhl parádní zákrok!
    49. Vitolova nebezpečná střela
     
    50
    Joaquín Correa zkusil štěstí individuálním průnikem do pokutového území. Na poslední chvíli se mu pod nohy položil obránce a je z toho jen roh.
     
    51
    Domácí dlouho kombinovali v blízkosti pokutového území soupeře, jenže Nasri poté poslal přihrávku do ofsajdu. Gijón bude rozehrávat.
     
    52
    Domácí fotbalisté vlétli do druhého poločasu o mnoho aktivněji a Sevilla diktuje tempo hry. Vitolo zkusil štěstí placírkou, jenže jeho pokus byl nepřesný.
     
    53
    Vitolo je hodně aktivní! Domácí fotbalista obešel hned dva obránce soupeře, jenže nadějnou akci domácího celku zhatil útočným faulem.
     
    54
    Až nyní se Gijón konečně vymanil z velkého tlaku svého soupeře. Lillo vybojoval vhazování na polovině hřiště a Gijón získal čas.
     
    55
    Sporting dokonce vybojoval rohový kop. Jeho rozehrávky se ujal Amorebieta, jehož centr skončil nepřesným zakončením mimo tři tyče.
     
    56
    N´Zonzi tentokrát nestíhal v souboji s jedním z rychlejších soupeřů, a proto jej zatažením za dres zastavil. Gijón bude rozehrávat.
     
    57
    A další faul domácího celku. Fanouškům Sevilly se to už vůbec nelíbí Gijónu se v posledních minutách podařilo zlepšit pohyb a domácí fotbalisté si s tím nevědí rady.
     
    58
    Vitolo se hnal do rychlého protiútoku, ale Lillo jej zastavil ostrým faulem, za který vidí žlutou kartu!
     
    59
    Ze standardní situace se domácím hráčům udeřit nepodařilo. N´Zonzi si sice naskočil na povedený centr, jenže jeho hlavičku schoval Iván Cuéllar do rukavic.
     
    59
    Žlutou kartu dostává Nicolás Pareja (Sevilla FC).
     
    60
    Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Wissam Ben Yedder, přichází Stevan Jovetić.
    Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Matías Kranevitter, přichází Vicente Iborra.
     
    61
    Amorebieta přidal svému pádu u postranní čáry a rozhodčí mu dává žlutou kartu za filmování!
     
    62
    Stevan Jovetić se uvedl parádním zpracováním, navedl si míč na levačku, ale jeho pokus po zemi schoval hostující brankář do rukavic.
     
    63
    Nasri obdržel pěknou přihrávku do běhu a poslal prudkou pobídku do pokutového území. Před Vitolem stačil míč na poslední chvíli odkopnout obránce.
     
    64
    Sevilla měla k dobru další rohový kop. Na vysoký centr si naskočil Vicente Iborra, ale jeho hlavička nemířila mezi tři tyče.
     
    65
    Pozor! Fernando Amorebieta zahrál podle všeho rukou, ale ani hlavní rozhodčí ani jeho asistent to neviděli. Domácí fotbalisté protestují zbytečně.
     
    66
    Amorebieta nyní zůstává ležet a je mu ošetřováno zápěstí. Diváci na stadionu dávají svou nevoli najevo hlasitým pískáním.
     
    67
    Střídání v týmu Sporting Gijón: ze hřiště odchází Fernando Amorebieta, přichází Juan Rodríguez.
     
    68
    Střelou zpoza pokutového území se hostujícího brankáře pokusil překvapit Iborra, ale jeden z hostujících obránců jeho ránu zablokoval.
     
    69
    Mariano dostal pěknou přihrávku na pravou stranu, odcentroval do pokutového území, kde našel hlavu Vitola, ale druhý jmenovaný poslal balón vysoko nad branku.
     
    70
    Sevilla se dostává do obrovského tlaku. Domácí fotbalisté drží míč v blízkosti pokutového území, ale hostující obrana se pohybuje opravdu skvěle.
     
    71
    Střídání v týmu Sporting Gijón: ze hřiště odchází Carlos Castro, přichází Lacina Traoré.
     
    72
    Sevilla už je zase u míče a dere se do útoku. Za prudkou přihrávkou spěchal Jovetič, jenže na míč nedosáhl ani ve skluzu.
     
    73
    Hra je přerušena. Lillo zůstává ležet na hrací ploše a drží se za nohu. Hosté už zkoušejí zdržovat za každou cenu. Celý stadion píská.
     
    74
    Vitolo si nabíhal na levou stranu, jenže sám si předkopl míč daleko od těla a už jej nedohnal na hrací ploše. Hosté budou rozehrávat.
     
    75
    Jovetić pěknou přihrávkou na pravou stranu uvolnil Vitola, který okamžitě centroval do pokutového území, ale Cuéllar si došel pro míč.
     
    76
    Nasri zastavil nedovoleným způsobem unikajícího Vesgu a je odměněn žlutou kartou!
     
    77
    Mariano se vydal podpořit domácí ofenzívu náběhem po pravé straně. Poslal centr do pokutového území, ale N´Zonzi si nedokázal zpracovat odražený míč.
     
    78
    Hosté se znovu ubránili a nyní dokonce vybojovali autové vhazování, po kterém se do útoku hnal Traoré, ale střídající fotbalista hostů nedosáhl na centr z pravé strany.
     
    79
    Žlutou kartu dostává Xavi Torres (Sporting Gijón).
     
    80
    To snad nejde nedat! N´Zonzi si zpracoval přihrávku do pokutového území, obešel soupeře, ale nakonec vůbec netrefil branku!
    80. N´Zonziho velká šance
     
    81
    Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Joaquín Correa, přichází Luciano Vietto.
    Střídání v týmu Sporting Gijón: ze hřiště odchází Burgui, přichází Isma López.
     
    82
    Nasri obešel dva soupeře a narýsoval parádní kolmici do pokutového území. Za míčem sprintoval Vitolo, ale tomu scházely dva kroky.
     
    83
    Mariano vystoupil proti Álvárezovi a je také oceněn žlutou kartou! Sevilla se opravdu trápí!
     
    84
    Seville se hodně rychle krátí čas ke vstřelení rozhodující branky. Domácí celek se tlačí do útoku, ale Gijón brání opravdu pozorně.
     
    85
    Vietto dostal přihrávku na hranici pokutového území, chtěl se zbavit obránce, ale míč si naneštěstí pro Sevillu ukopl do zámezí. Hosté budou rozehrávat.
     
    86
    Sergio Álvarez zůstává ležet na trávníků. Hostujícího fotbalistu postihly křeče. Hosté nasbírají další cenné vteřinky k dobru.
     
    87
    Vietto sprintoval na pravou stranu za prudkou přihrávku, ale v souboji s Babinem si pomohl nedovoleným zákrokem.
     
    88
    Sevilla vybojovala rohový kop. Jeho exekuce se ujal Sarabia. Hostující brankář vyboxoval míč za hranici pokutového území, ale domácí zůstávají u míče.
     
    89
    Jovetić si přichystal míč na střelu na hranici pokutového území, ale jeho technický pokus dokázal Cuéllar schovat v rukavicích. Domácí se trápí!
     
    90
    Iborra si nabíhal na malé vápno, kam přilétl centr z levé strany ale domácímu fotbalistovi scházely centimetry! Gijón stále žije!
     
    90+1
    Nastavuje se pět minut!
     
    90+2
    Sarabia nedohnal přihrávku na levé křídlo a míč propadl do zámezí. Hosté budou vhazovat. Sevilla se ne a ne dostat do zakončení.
     
    90+3
    Jovetić si narazil s Viettem a vypálil z hranice pokutového území! Domácí střelec minul pravou tyč jen o malý kousek!
     
    90+4
    Iborra si naběhl za záda hostující obrany, ale brankář Cuéllar vyběhl na ven z brankové čáry a došel si pro míč.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Sevilla nezvládla utkání s Gijónem a na domácí půdě pouze remizovala 0:0! Hosté přijeli s výborně se pohybující defenzívou a nepustili soupeře do vedení! Největší vzrušení přinesla asi 65. minuta, kdy Fernando Amorebieta zahrál v pokutovém území rukou, ale rozhodčí penaltu neodpískal. V samotném závěru mohl otevřít skóre N´Zonzi, ale v pokutovém území mířil mimo tři tyče. V nastaveném čase ještě zkoušel štěstí Jovetić, ale také on mířil nepřesně.
     
    Držení míče: 71 % : 29 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 6:3. Rohy: 9:5. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 17:13.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (13:57:30)

    Tomáš Kubečka

    Branky:

    Karty:   59. Pareja (SEV), 76. Nasri (SEV), 83. Mariano (SEV) – 35. Vesga (GIJ), 58. Lillo (GIJ), 61. Amorebieta (GIJ), 79. X. Torres (GIJ)


    Držení míče: 71 % : 29 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 6:3. Rohy: 9:5. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 17:13.
    Sevilla FC: S. Rico – Mariano, Pareja, Lenglet, Sarabia – Kranevitter (60. Iborra), N'Zonzi – Correa (81. Vietto), Nasri, Vitolo – Ben Yedder (60. Jovetić).
    Náhradníci: Soria – Carriço, Iborra, Vietto, Jovetić, Ganso, F. Vázquez.

    Sporting Gijón: Cuéllar – Lillo, Babin, Amorebieta (67. Rodríguez), Canella – S. Álvarez, Vesga, X. Torres – Carmona, C. Castro (71. L. Traoré), Burgui (81. Isma López).
    Náhradníci: Mariño – L. Traoré, Cases, Lora, Isma López, Ndi, Rodríguez.

    Rozhodčí: Bikandi – Huerga, Villate

    Diváci: 31 315
    bahis siteleri