Rennes – Lyon 1:1 (kon.) | Lorient – Caen 1:0 (kon.) | Montpellier – Toulouse 0:1 (kon.)
Nantes – Angers 2:1 (kon.) | Nice – Bordeaux 2:1 (kon.)
konec
OGC Nice
2:1 (2:1)
Girondins Bordeaux
Neděle 02.04.2017, 21:00 • Allianz Riviera, Nice • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 31. kolo
Předzápasové kurzy
     
    K tomuto utkání je to ode mě vše. Pro dnešek vám tedy přeji dobrou noc! (22:56:22)
     
    Dnešní utkání je tedy u konce a tři body slaví fotbalisté OGC Nice. Jako první se sice do vedení dostali hosté, kteří zásluhou Gaëtana Laborda slavili už v 9. minutě, ale domácí ještě do poločasu otočili vývoj utkání. Nejprve se totiž v 16. minutě z penalty prosadil Mario Balotelli a na jeho trefu pak parádním způsobem navázal Valentin Eysseric. Ve druhé půli mělo Bordeaux několik velkých šancí, ale ani jedna neskončila vyrovnávací brankou. Nice se tedy přibližuje dvojici Monako – PSG!
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Domácí dostali míč aspoň ke středu hřiště, ale tam o něj poměrně záhy přišli. Bordeaux se může nadechnout k jednomu z posledních útoků.
     
    90+1
    Na začátku nastaveného času obrana Nice trochu zaváhala, ale vše nakonec vyústilo v útočný faul Diega Rolána.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje čtyři minuty.
     
    89
    Poslední minuty odehraje Malang Sarr, jenž nahrazuje Valentina Eysserica.
     
    89
    Hosté velmi rychle ztratili míč poblíž vlastního pokutového území, ale Le Bihan při zakončení levou nohou podklouzl. Míč šel mimo tři tyče.
     
    88
    Emoce jsou v plném proudu a po další rozzlobené reakci již Mario Balotelli (NIC) dostává žlutou kartu.
     
    87
    Tentokrát již domácí postoupili hluboko na polovinu soupeře. Le Bihan výborně bojoval s Contentem a nakonec získal aspoň vhazování.
     
    86
    Mario Balotelli se rychle vydal dopředu, ale kousek za půlící čárou byl zastaven. Bránící hráč Bordeaux zahrál jasně rukou, ale pokračuje se ve hře.
     
    85
    Na konci 85. minuty se ke střele zpoza pokutového území dostal aktivní Ounas, nicméně jeho nízké zakončení bylo zablokováno.
     
    84
    Domácí fotbalisté po předchozím zaváhání drží míč poměrně daleko od své brány. Hostům se čas na vyrovnání výrazně krátí.
     
    82
    Nyní se ale po krásné akci Sabalyho a centru Malcoma téměř dostal k zakončení osamocený Rolán. Tomu k nebezpečně hlavičce chyběly jen centimetry.
     
    81
    Bordeaux je s blížícím se koncem zápasu jednoznačně aktivnější, ale pozorná defenzíva Nice docela bez problémů odolává.
     
    80
    Hned při svém prvním zapojení do akce se Ounas dostal do šance. Jedovatou střelou z levé strany pokutového území však bránu přestřelil.
     
    78
    A střídají také domácí. Odpracování má Younés Belhanda, kterého vystřídal Mickaël Le Bihan.
     
    78
    Poslední střídání hostů. Adam Ounas jde na trávník místo Francoise Kamana.
     
    76
    Nice po dlouhé době vybojovalo standardní situaci. Rohový kop ale skončil pouze na hlavě Contenta, jenž míč odehrál za bránu. Přesto je nařízen odkop.
     
    75
    Diego Rolán dostal průnikovou přihrávku do pokutového území, nicméně v tísni zleva zakončil pouze do boční sítě.
     
    74
    Dalbert byl hodně důrazně odstaven u postranní čáry, ale hlavní rozhodčí přesto nechává pokračovat ve hře. Pískot domácích fanoušků na tom nic nezmění.
     
    73
    Stále se hraje převážně ve středu hřiště, kde ani jeden z celků ne a ne získat převahu. Více se ale dopředu tlačí fotbalisté Bordeaux.
     
    71
    První dvě střídání zápasu. hřiště opouští Gaëtan Laborde, jenž přenechal místo Jérémymu Menézovi. Zároveň je stažen i Valentín Vada, kterého nahradil Diego Rolán.
     
    70
    Hra v posledních desítkách vteřin postrádá více přesnosti. Na obou stranách je k vidění hodně nejistých přihrávek, které míří k soupeřům.
     
    69
    Kombinace Bordeaux teď ale hodně zaskřípala. Nice míč přesouvá na polovinu soupeře, kde rozjíždí postupný útok.
     
    68
    K míči se teď snažil dostat Valentín Vada, který si naskakoval v souboji s Balotellim, ale nakonec byl poslán na trávník. Volný kop pro hosty.
    66. Francois Kamano (BOR) zpackal další tutovku
     
    66
    Po obrovské chybě Le Marchanda se míč zjevil u Francoise Kamana, který na nic nečekal a sám před bránou tvrdě zakončoval. Podruhé však v tutovce naprosto selhal.
     
    65
    Hosté už zase kontrolují míč, nicméně zatím se nedokázali dostat zpátky na polovinu soupeře. Deset z jedenácti fotbalistů Nice je zataženo za půlící čárou.
    63. Povedená střela Maria Balotelliho (NIC)
     
    63
    Zničehonic přišla obrovská šance Nice. Balotelli se krásně dostal ke střele z levé strany, poslal mezi dvěma bránícími hráči a Carrasso měl plné ruce práce.
     
    62
    Jenže hosté teď vyprodukovali jen velmi slabé zakončení, které pomalu doputovalo ke Cardinalovi. Ten můžeš založit akci Nice.
     
    61
    No tak domácí fotbalisté nadále nedokáží lépe kombinovat a případně udržet míč déle na útočné polovině. Bordeaux má výbornou první část druhé půle.
     
    59
    Bordeaux nadále pokračuje v kombinaci poblíž pokutového území soupeře. Další zakončení však zatím nepřichází.
     
    58
    Domácí celek je v posledních minutách hodně zaskočený a předvádí jednu nepřesnost za druhou. Další taková znamená ztrátu míče u půlící čáry.
    56. Obrovská minela Francoise Kamana (BOR)
     
    56
    Cardinale tentokrát zaváhal při rohovém kopu, Jovanović míč dostal ke Kamanovi, ale ten ze dvou metrů netrefil úplně prázdnou bránu!
     
    55
    Exekuci volného kopu obstaral Kamano, který míčem překonal zeď, ale poté se blýskl Cadinale, jenž střelu konečky prstů vytáhl nad bránu.
     
    54
    Hosté vybojovali velmi zajímavou standardní situaci. Rozehrávat se bude zleva, ale ze vzdálenosti přibližně sedmnácti metrů od brány.
     
    52
    Po krátkém ošetření Maria Balotelliho se pokračuje ve hře. Kombinovat mohou fotbalisté Nice, kteří míč vrací až k vlastnímu gólmanovi.
     
    51
    Lewczuk teď ovládl vzdušný souboj, ve kterém proti němu byl Balotelli s Dalbertem. Výrazně mu k tomu pomohl fakt, že sami hráči Nice si vzájemně natloukli.
     
    50
    Bordeaux už se sice přesunulo na útočnou polovinu, ale k pořádnému zakončení na bránu se neprodralo. Defenzíva Nice zůstává pozorná.
     
    49
    Na začátku 49. minuty se k zakončení z velmi dobré pozice dostal Malcom. Hostující útočník to zkusil z prvního doteku, nicméně příliš vysokým zakončením bránu přestřelil.
     
    47
    Velmi slabé zakončení obstaral Mario Balotelli, jenž natáhl ke střele z nějakých 25 metrů. Tečovaný míč se však došoural jen do Carrasových rukavic.
     
    46
    Druhou půli domácí zahajují velmi poklidnou kombinací na vlastní polovině. Nutno říci, že nějaký zběsilý úprk vpřed snad ani nemůžeme očekávat.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 22:03.
     
    Úvodních 45 minut zápasu je minulostí. Domácí sice nezačali ideálně, když již v 9. minutě inkasovali z nohy Gaëtana Laborda, avšak už o sedm minut později bylo vyrovnání. Z pokutového kopu se totiž prosadil Mario Balotelli. Následně Nice dokonce vytěžilo i vedoucí branku Valentina Eysserica, díky kterému tak domácí po první půli vedou.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Jenže hodně chabou rozehrávkou standardní situace se Bordeaux samo donutilo k návratu ke středu hřiště.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje jednu minutu.
     
    45
    Vysoký centr od půlící čáry nyní doputoval až k Malcomovi. Těsně před ním však Souquet odehrál na rohový kop. Poslední šance v tomto poločase.
     
    44
    Rychlejší útok domácích fotbalistů táhl Mario Balotelli, který se nakonec sám dostal ke střele. Nízkým zakončením však trefil pouze soupeře.
     
    42
    Bordeaux vytěžilo další volný kop. Ani v tomto případě však rozehrávající hráč nedokázal najít hlavu lépe postaveného spoluhráče.
     
    41
    Znovu šel centr hostujícího celku z místa přestupku jen do prvního bránícího hráče Nice. Standardní situace zatím Bordeaux vůbec nezvládá.
     
    40
    Z opakovaného záběru bylo vidět, že Arnaud Souquet (NIC) zasáhl míč, ale i přesto je žlutá karta na místě.
     
    39
    Contento byl u postranní čáry velmi důrazně atakován Souquetem. Dante sice s rozhodčím diskutuje, ale tohle se neobejde bez karetního trestu.
     
    38
    Na druhé straně to skákavým zakončením zpoza pokutového území zkusil Mario Balotelli. Střela ale mířila přesně do prostoru, ve kterém stál Carrasso.
    36. Cardinale (NIC) skvěle vychytal Vadu (BOR)
     
    36
    Tak to byla tutovka hostů! Po centru z pravé strany míč dobře trefil Laborde, od kterého se kulatý předmět odrazil k osamocenému Vadovi. Ten však zblízka nedokázal překonat skvělého Cardinala!
     
    35
    Ani další standardní situace Bordeaux nepřinesla ohrožení Cardinalovy brány. Hosté se ale v posledních desítkách vteřin dobře drží na útočné polovině.
     
    34
    Vlastnímu gólmanovi nyní zavařil Le Marchand, který vyprodukoval chybu při odkopu a míč se od jeho nohy snášel na břevno. Cardinale kulatý předmět pro jistotu vytlačil na roh.
     
    33
    Hosté sice rozehrávali další volný kop, ale ani Valentínu Vadovi se nepodařilo oslovit některého ze spoluhráčů nacházejících se v pokutovém území.
     
    32
    Bordeaux vůbec nemá odpověď na kvalitní hru domácích fotbalistů. Hosté se nadále jen ztěžka dostávají do nějaké rozvážnější kombinace.
     
    30
    Jenže rozehrávku volného kopu si domácí fotbalisté naprosto bez problémů pohlídali. Následně ještě centroval Sabaly, ale jeho přihrávka šla za brankovou čáru.
     
    29
    Až teď mohou zahrozit také hosté. Získávají totiž volný kop na útočné polovině, který by mohl přinést velmi zajímavý centr do vápna.
    27. Valentin EYSSERIC - 2:1
     
    27
    Nice právě vstřelilo branku!
    OGC dokonale otáčí nepříznivý vývoj zápasu. Balotelli obloučkem dostal míč k VALENTINU EYSSERICOVI, který neměl prostor na další přihrávku a proto vypálil. Famózní střela zpoza pokutového území pak zapadla přesně k tyči Carrassovy brány!
     
    26
    Domácí jsou nyní na koni a hrají na útočné polovině. Bordeaux se prakticky vůbec nedostává do nějaké lepší kombinace.
     
    24
    Balotelli byl znovu zastaven nedovoleným způsobem a nyní už je to za žlutou kartu. Tu dostává Vukasin Jovanović (BOR).
     
    23
    Jenže Kamanovi se následně vůbec nepovedlo zpracování míče, který si to od kopačky hostujícího útočníka namířil do zámezí.
     
    22
    Tentokrát se domácí pokusili vymyslet něco kloudného na pravé straně, avšak výsledkem je pouze vhazování ve prospěch Bordeaux. Míč do hry uvede Lewczuk.
     
    21
    Velmi důrazně byl zezadu atakován Balotelli a Igor Lewczuk jde na pohovor k hlavnímu rozhodčímu. Zatím to bude bez žluté karty.
     
    20
    Míč se nyní vrátil až k domácím stoperům, kteří znovu volí hodně pomalou rozehrávku. Přeci jenom hlavně Danteho sebevědomí musí být po gólu Laborda výrazně narušeno.
     
    18
    Pokračuje se hrou převážně v blízkosti středové čáry. Po vyrovnávací brance znovu častěji kombinují fotbalisté Nice.
    16. Mario BALOTELLI - 1:1
     
    16
    Nice právě vstřelilo branku!
    Bleskově máme vyrovnáno! K penaltě se postavil MARIO BALOTELLI, který míč nakopl dostatečně razantně a střelou do levé části brány překonal Cédrica Carrassa. Ten sice vystihl směr střely, ale i přesto byl bez šance.
    15. Penaltový zákrok Toulalana
     
    15
    POKUTOVÝ KOP! Aktivní Souquet se zprava dostal do pokutového území, kde ho nedovoleným způsobem zastavil Toulalan a právě po jeho faulu je pískána penalta.
     
    14
    Jenže ani akce hostujícího celku teď nepřinesla přesnější kombinaci. Domácí fotbalisté hru dostávají aspoň k půlící čáře.
     
    13
    Znovu si domácí fotbalisté nerozuměli. Tentokrát se tak stalo na levé straně, kde se rodí rychlý protiútok Bordeaux.
     
    12
    Vysoký míč teď doputoval až na hruď Eysserica, jenž zapracoval skvěle, ale poté nepřesně přihrával Balotellimu. Italský forvard už se do akce nedostal.
     
    11
    Hosté jsou při chuti a znovu se vydali na útočnou polovinu. Tentokrát se ale dostali pouze k hlavičce, jež vůbec nemířila do prostoru brány.
    9. Gaëtan LABORDE - 0:1
     
    9
    Bordeaux právě vstřelilo branku!
    Nyní se ale Girondins Bordeaux dostává do vedení! Domácí obrana v čele s nejistým Dantem teď nedokázala odpravit míč do bezpečí, kulatý předmět se dostal ke GAËTANU LABORDOVI, jenž krásně prošel přes dva hráče a střelou mezi nohy pokořil gólmana Nice.
     
    8
    Domácí jsou zatím jednoznačně aktivnější a soupeře prakticky vůbec nepouštějí do blízkosti pokutového území. Nyní ale dopředu míří právě hosté.
    6. Arnaud Souquet (NIC) trefil tyč
     
    6
    Tak to byla velká šance domácích. Souquet si zaběhl ke vzdálenější tyči, kam propadl centr od rohového praporku, ale následné zakončení šlo jen do tyče či u ní postaveného hráče.
     
    5
    Jedovatý centr z levé strany byl poměrně nejistě odvrácen Jovanovićem, který míč poslal pouze za brankovou čáru. Následovat bude rohový kop Nice.
     
    4
    Až nyní si za obranu soupeře zaběhl Souquet, ale ten si dle asistenta sudího nepohlídal ofsajdovou hranici. Nutno říci, že se jednalo o velmi těsnou záležitost.
     
    3
    Znovu se k míči dostali fotbalisté Nice, nicméně jejich pokusy o postup blíže ke Carrassově bráně jsou zatím dobře čitelné. Hraje se u půlící čáry.
     
    2
    Kombinace je zatím z obou stran velmi opatrná. Lze poznat, že oba týmy patří mezi francouzskou elitu a jsou s dobře vědomy kvalit soupeře.
     
    1
    Domácí převzali kontrolu nad míčem a rozvážně kombinovali v rámci obranné řady. Nakonec byl ale odpískán nedovolený zákrok Souqueta.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    OGC Nice: Cardinale – Souquet, Dante (C), Le Marchand, Dalbert – Koziello, Seri – Pereira, Belhanda, Eysseric – Balotelli.
    Náhradníci: Benítez – Burner, M. Sarr, Marcel, Le Bihan, Srarfi, Donis.

    Girondins Bordeaux: Carrasso – Sabaly, Lewczuk, Jovanović, Contento – Vada, Toulalan (C), Sankharé – Malcom, Laborde, Kamano.
    Náhradníci: Prior – Gajić, Arambarri Rosa, Ounas, Plašil, Ménez, Rolán.

    Rozhodčí: B. Bastien – C. Gringore, F. Haquette.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    POSLEDNÍ VZÁJEMNÉ ZÁPASY

    21.12.2016 Bordeaux – Nice 0:0
    14.12.2016 Bordeaux – Nice 3:2
    19.2.2016 Bordeaux – Nice 0:0
    23.9.2015 Nice – Bordeaux 6:1
    16.1.2015 Bordeaux – Nice 1:2
     
    GIRONDINS BORDEAUX

    Ani hostující celek na tom není vůbec špatně, avšak zatím se pohybuje mimo příčky zajištující evropské poháry. Bordeaux je nyní na šesté místě, ale od čtvrtého Lyonu jej dělí pouhé čtyři body. Na rozdíl od domácích se ale Girondins daří především na hřištích soupeřů. Ve venkovních utkáních totiž prohráli jen čtyřikrát ze čtrnácti případů.

    Posledních pět ligových utkání

    18.3.2017 Bordeaux – Montpellier 5:1
    11.3.2017 Monako – Bordeaux 2:1
    3.3.2017 Bordeaux – Lyon 1:1
    25.2.2017 Lille – Bordeaux 2:3
    19.2.2017 Bordeaux – Guingamp 3:0
     
    OGC NICE

    Domácí fotbalisté zažívají opravdu výbornou sezónu a po 30 kolech mohou nadále živit šance na titul. Nyní je Nice na třetím místě francouzské Ligue 1, přičemž na druhé PSG ztrácí čtyři a na vedoucí Monako sedm bodů. Poslední prohru si domácí připsali 4. února a od té doby čtyřikrát vyhráli a třikrát remizovali. Na domácí půdě pak OGC neprohrálo ani jedno z patnácti utkání.

    Posledních pět ligových utkání

    18.3.2017 Nantes – Nice 1.1
    10.3.2017 Nice – Caen 2:2
    4.3.2017 Dijon – Nice 0:1
    24.2.2017 Nice – Montpellier 2:1
    18.2.2017 Lorient – Nice 0:1
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

    Lukáš Podleśny

    Branky: 16. Balotelli (pen.), 27. Eysseric (Balotelli) – 9. Laborde

    Karty:   40. Souquet (NIC), 88. Balotelli (NIC) – 24. Jovanović (BOR)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 4:10. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 15:13.
    OGC Nice: Cardinale – Souquet, Dante (C), Le Marchand, Dalbert – Koziello, Seri – Pereira, Belhanda (78. Le Bihan), Eysseric (89. M. Sarr) – Balotelli.
    Náhradníci: Benítez – Burner, M. Sarr, Marcel, Le Bihan, Srarfi, Donis.

    Girondins Bordeaux: Carrasso – Sabaly, Lewczuk, Jovanović, Contento – Vada (71. Rolán), Toulalan (C), Sankharé – Malcom, Laborde (71. Ménez), Kamano (78. Ounas).
    Náhradníci: Prior – Gajić, Arambarri Rosa, Ounas, Plašil, Ménez, Rolán.

    Rozhodčí: B. Bastien – C. Gringore, F. Haquette
    ocianews.com